
مقاله در مورد پیشبینی جریان رودخانهها بمنظور کاربرد در برنامهریزی منابع آب با word دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله در مورد پیشبینی جریان رودخانهها بمنظور کاربرد در برنامهریزی منابع آب با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد پیشبینی جریان رودخانهها بمنظور کاربرد در برنامهریزی منابع آب با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله در مورد پیشبینی جریان رودخانهها بمنظور کاربرد در برنامهریزی منابع آب با word :
پیشبینی جریان رودخانهها بمنظور کاربرد در برنامهریزی منابع آب
– مقدمه
با توجه به اهمیت و حساسیت امر مهار آبهای سطحی خصوصاً در کشور ما که اکثر رودخانههای مناطق مختلف فصلی بوده و کمبود آبی که در پهنه وسیعی از کشور وجود دارد ، نیاز به شناسایی و به مدل درآوردن رفتار رودها و شریانهای آبی جهت برنامهریزیهای بلندمدت و استفاده بیشتر و بهتر از پتانسیلهای آنها عمیقاً احساس میشود . جدیدالتاسیس بودن بیشتر ایستگاههای
هیدرومتری ، نواقص موجود در آمار اکثر این ایستگاهها ، قرارگرفتن بیشتر رودها در مناطق خشک ، وضعیت بحرانی برداشت آبهای زیرزمینی و لزوم توجه بیشتر به آبهای سطحی همه و همه دلایل بیشتر و ظریفتری میباشد که به مقوله پیشبینی و تولید آمار مصنوعی در حوزههای آبریز کشورمان جلوه و نمودی کاملتر میبخشد .
روشهای متداول آماری و احتمالی بر پایه روابط و فرمولهای صرفاً ریاضی که به طور اخص به پیشبینی سریهای زمانی میپردازد ، از دیرباز مورد توجه مهندسین علوم آب قرار گرفته ا
ست . آنها با دستمایه قراردادن این بخش از علم آمار به تحلیل ، بررسی و شناخت رفتار رودخانهها میپرداختند . در این راستا نرمافزارهای مختلفی نیز تهیه وتنظیم شده که از مهمترین و بارزترین آنها میتوان SPIGOT و HEC4 را نام برد .
شبکه عصبی مصنوعی نامی نوین در علوم مهندسی است که بهطور ابتدایی و آغازین درسال 1962 توسط فرانک روزن بلات و در شکل جدی و تأثیرگذار در سال 1986 توسط روملهارت و مککلند با ابداع و ارائه مدل پرسپترون بهبود یافته به جهان معرفی شد . این شیوه از ساختاری نرونی و هوشمند با الگوبرداری مناسب از نرونهای موجود در مغز انسان سعی میکند تا از طریق توابع تعریف شده ریاضی رفتار درونسلولی نرونهای مغز را شبیهسازی کند و از طریق وزنهای محاسباتی موجود در خطوط ارتباطی نرونهای مصنوعی ، عملکرد سیناپسی را در نرونهای طبیعی به مدل در آورد. ماهیت و ذات تجربی و منعطف این روش باعث میشود تا در مسائلی مانند مقوله پیش بینی که یک چنین نگرشی در ساختار آنها مشاهده میشود و از رفتاری غیرخطی و لجامگسیخته برخوردار هستند ، به خوبی قابل استفاده باشد .
2- شبکه های عصبی مصنوعی
2-1- مفاهیم پایه در شبکه های عصبی مصنوعی
یک نرون بیولوژیک با جمع ورودیهای خود که از طریق دندریتها با یک وزن سیناپسی خاص به نرون اعمال میشوند ، با رسیدن به یک حد معین تولید خروجی میکند . این حد معین که همان حد آستانه میباشد ، در حقیقت عامل فعالیت نرون یا غیر فعال بودن آن است .
با توضیحات فوق میتوان گفت که در مدلسازی یک نرون بیولوژیک به طور مصنوعی میبایست به سه عامل توجه شود :
1- نرون یا فعال است یا غیر فعال
2- خروجی تنها به ورودیهای نرون بستگی دارد
3- ورودیها باید به حدی برسند تا خروجی ایجاد گردد]1[.
2-2- شبکه عصبی پرسپترون ساده
فرانک روزن بلات ، با اتصال این نرونها به طریقی ساده پرسپترون را ایجاد و ابداع کرد ، و برای نخستین بار این مدل را در کامپیوترهای دیجیتال شبیهسازی و آنها را به طور رسمی تحلیل نمود]1[.
در بسیاری از مسائل پیچیده ریاضی که به حل معادلات بغرنج غیر خطی منجر میشود ، یک شبکه پرسپترون چند لایه میتواند به سادگی با تعریف اوزان و توابع مناسب مورد استفاده قرارگیرد . توابع فعالیت مختلفی به فراخور اسلوب مسئله در نرون ها مورد استفاده قرار میگیرد . در این نوع شبکهها از یک لایه ورودی جهت اعمال ورودیهای مسئله یک لایه پنهان و یک لایه خروجی که نهایتاً پاسخهای مسئله را ارائه مینمایند ، استفاده میشود.
گرههایی که در لایه ورودی هستند ، نرونهای حسی و گرههای لایه خروجی ، نرونهای پاسخ دهنده هستند . در لایه پنهان نیز ، نرونهای پنهان وجود دارند]2[.
آموزش اینگونه شبکهها معمولاً با روش پس انتشار خطا انجام میشود . نمونهای از یک شبکه پرسپترون چند لایه در زیر نمایش داده شده است . شکل (1).
شکل 1- ساختار پرسپترون چندلایه با نرونهای پنهان tansigو نرونهای خروجی با تابع خطی]3[.
شبکههای پرسپترون چند لایه میتوانند با هر تعداد لایه ساخته و به کار گرفته شوند ، ولی قضیهای که ما در اینجا بدون اثبات می پذیریم بیان میکند که یک شبکه پرسپترون سه لایه قادر است هر نوع فضایی را تفکیک کند . این قضیه که قضیه کولموگوروف نامیده میشود ، بیانگر مفهوم بسیار مهمی است که میتوان در ساخت شبکههای عصبی از آن استفاده کرد]1[.
نوع خاصی از شبکههای عصبی چند لایه به نام پرسپترون تک لایه
) SLP ( میباشد . این شبکه از یک لایه ورودی و یک لایه خروجی تشکیل شده است .
3- شرح تحقیق
با توجه به حساسیت بالای شبکههای عصبی به نوع اطلاعات مورد استفاده و همبستگی ورودیهای شبکه با یکدیگر و متعاقب آن با خروجیهای مربوطه جدای از بحث نوع شبکه و کاربرد آن به عنوان ابزاری جهت تولید جریان مصنوعی میبایست دید و نگرشی درست و صحیح نسبت به اطلاعات در دسترس و چگونگی سازماندهی آنها برای آموزش و استفاده از شبکه داشته باشیم . هر نوعی از اطلاعات با بازههای زمانی مختلف لزوماً ما را به سمت هدف مطلوب هدایت نمیکند . در مسائل هیدرولوژیک با توجه به طرح مسئله و اهدافی که از ایجاد شبکه خواهیم داشت نوع
آمار از حیث دقت زمانی ( روزانه ، هفتگی ، ماهیانه )متفاوت میباشد . این فاکتور یکی از عوامل مهم و قابل بحث در کاربرد شبکههای عصبی به منظور طرحهای مدیریتی در حوزه منابع آب خواهد بود . علاوه بر آن همبستگی و تاًثیر متقابل ایستگاههای ثبت آمار بر یکدیگر را نیز میتوان به عنوان عامل مهم دیگری در این مبحث معرفی و ارزیابی کرد .
در این قسمت سعی شده در دو بخش مجزا، در دو حوزه آبریز متفاوت، یکبار با آمار ماهیانه و یکبار با آمار روزانه به تولید جریان مصنوعی با بهکارگیری شبکه عصبی پرداخته شود واز این طریق با ارزیابی پاسخهای کسب شده از شبکه علاوه بر تولید جریان مصنوعی نوع آمار به کاررفته و تاًثیر آن بر شبیهسازی جریان مصنوعی نیز بررسی گردد.
3-2- استفاده از دادههای ماهیانه
یک دوره 45 ساله از سال 1330تا 1374 از رودخانههای کشفرود (ایستگاه آقدربند ) و هریرود (ایستگاه پلخاتون ) در دسترس میباشد که جهت تولید جریان مصنوعی ، با توجه به شکل و نوع شبکه مورد استفاده، به کار گرفته خواهد شد]4[.
شبکه به کار گرفته شده یک شبکه پرسپترون چندلایهMLP)) است که به صورت پیشخور عمل میکند و در سه لایه ( یک لایه ورودی ، یک لایه میانی و یک لایه خروجی ) طراحی شده است . تعداد نرونهای لایه ورودی سه نرون میباشد که متعاقب آنها سه ورودی به شبکه القاء خواهد شد و خروجی شامل یک نرون است که همان جریان مصنوعی تولید شده در ماه میباشد در لایه میانی نیز ، نُه نرون وجود دارد . نرونهای لایه میانی از توابع تبدیل تانژانت سیگموئید و نرون های لایه خروجی از توابع تبدیل خطی به منظور تابع فعالیت استفاده می کنند و متد آموزش شبکه پس انتشار خطا می باشد .
ساختار شبکه بدین گونه است که و و به عنوان ورودی به شبکه القاء می شوند و شبکه نهایتا را نتیجه خواهد داد .
جریان ماهیانه در کشفرود در ماه = و جریان ماهیانه در هریرود در ماه = و جریان ماهیانه در هریرود در ماه = و جریان ماهیانه در کشفرود در ماه = می باشند .
برای آموزش شبکه از آمار ماهیانه سالهای 1330 تا 1365 ایستگاههای کشفرود و هریرود به مدت 36 سال استفاده شده است . این آمار با توجه به دستهبندی گفته شده 431 دسته ورودی ایجاد می کنندکه نهایتاً شبکه با توجه به حالات مختلف ورودیها و 431 خروجی متناظ
ت میانگین مربع خطا ) (MSE پس از500 سیکل آموزش بر روی عدد 953/23 ثابت می شود که چندان عدد مطلوبی نیست که این شبکه نتایج مورد انتظار ما را فراهم نیاورد .
مهمترین مرحله در کار با سیستم هوشمند عصبی ،تست شبکه می باشد در این قسمت هشت سال اطلاعات ماهیانه رودخانه کشفرود شبیهسازی شده و با آمار واقعی مقایسه میگردد و از این طریق کفایت شبکه برای تولید جریان مصنوعی تایید یا نقض میشود .
با بررسی نتایج حاصله میبینیم که پارامتر همبستگی مطلوبی از تست شبکه حاصل نمیگرددو رابطه رگرسیون بین نتایج شبکه و مقادیر واقعی ماهیانه رودخانه کشفرود بیانگر عدم انطباق مناسب نتایج شبکه با مقادیر واقعی می باشد]5[.
A=0.453T+4.22 و R=0.554
3-3- استفاده از دادههای روزانه
حوزه آبریز معرف کارده ، سرشاخه رود کارده و در محدوده شهرستان مشهد میباشد . این حوزه ، معرف حوزههای آبریز شمال خراسان به شمار میرود . رودخانه کارده زهکش اصلی این حوزه را تشکیل میدهد که از شمال به جنوب جریان دارد حوزه معرف کارده دارای دو ایستگاه هیدرومتری جُنگ و کارده میباشد که میزان آب در داخل حوزه و خروجی حوزه را اندازهگیری میکنند]6[.
برای استفاده از دادههای روزانه ازیک شبکه پروسپترون چند لایه ) MLP ( استفاده شده است که رفتار آن به شکل پیشخور میباشد . این شبکه از سه لایه ; ورودی ، میانی و خروجی تشکیل شده است . در لایه ورودی با توجه به تعداد ورودیها که پنج عدد میباشد ، پنج نرون نیز خواهیم داشت در تنها لایه میانی نُه نرون وجود دارد . توابع تبدیل این نرونها تانژانت سیگموئید است و نهایتاً تنها خروجی شبکه جریان روزانه رودخانه میباشد که متناظر با آن یک نرون خروجی خواهیم داشت که تابع تبدیل آن نیز یک تابع تبدیل خطی است نحوه آموزش شبکه متد پسانتشار خطا میباشد . لازم به ذکر است که این روش آموزشی نیز در الگوریتمها و فرمهای متعددی ارائه شده است . از بهترین و مؤثرترین روشها که در بسته نرمافزاری MATLAB نیز موجود میباشد ، روش Marquardt – Levenberg است که به اختصار در محیط MATLAB به نام Lm شناخته میشود و به شدت سرعت همگرایی را افزایش میدهد و به نتیجهگیری سرعت میبخشد .
همانگونه که ذکر شد ، شبکه مورد نظر از پنج نرون ورودی تشکیل شده است که به صورت زیر میباشد :
جریان روزانه در ایستگاه A در روز = ,جریان روزانه در ایستگاه A در روز = ,جریان روزانه در ایستگاه A در روز = ,جریان روزانه در ایستگاه B در روز = و جریان روزانه در ایستگاهB د
ر روز =
خروجی شبکه نیز جریان روزانه در ایستگاه A میباشد :
جریان روزانه در ایستگاه A در روز =
هر کدام از رودخانههای کارده و جنگ به ترتیب به جای A و B در ترکیب بالا قرار میگیرند. به عبارتی در دو شبکه مجزا ، یکبار جریان در ایستگاه کارده و یکبار جریان در ایستگاه جنگ شبیهسازی و تولید میگردد . برای آموزش شبکه از آمار روزانه سالهای 1372 و 1373 ایستگاههای کارده و جنگ به مدت دو سال استفاده شده است . با توجه به فرم اطلاعات ورودی تعداد 727 دسته ورودی ایجاد میشود که متناظر با هر دسته یک خروجی نیز ایجاد خواهد شد که نهایتاً 727 خروجی نیز خواهیم داشت . با تنظیم و تطبیق شبکه با این تعداد ورودی و خروجی در نهایت شبکه هوشمند شده و بهترین وزنها را برای خطوط ارتباطی خود شناسایی و تثبیت خواهدکرد .
در هر کدام از شبکهها جهت همگرایی بهتر و رسیدن به حداقل خطا، آموزش در 400 سیکل انجام شده است روند نزول کمیت میانگین مربع خطا MSE درشبکه مربوط به کارده در عدد 00545/0 و در شبکه مربوط به جنگ در عدد 0026/0 تقریباً ثابت میشود که با توجه به میزان MSE ها میتوان نتایج را رضایتبخش دانست .
همانگونه که ذکر شد ، مهمترین قسمت در کار با شبکههای عصبی ، مرحله تست یا آزمایش شبکه است که در واقع دراین مرحله عملکرد شبکه مشخص میشود . برای این قسمت ، از اطلاعات دوسال 73 و 74 استفاده شده است و به کمک این اطلاعات دو شبکه مورد بحث برای ایستگاه کارده و جنگ به آزمون گذاشته میشوند . پارامتر همبستگی و رابطه رگرسیون بین نتایج شبکه و مقادیر واقعی درایستگاه کارده برای اطلاعات آزمایشی نمایانگر عملکرد مطلوب شبکه می باشد .
A=0.83T+0.09 و R=0.82
در مورد شبکه عصبی جنگ نیز نتایج قابل قبولی بدست می آید.
A=0.803T+0.068
و R=0.867
از آنجا که در بحث پیشبینی جریان رودخانه به منظور مدیریت منابع آب ، بیشتر با آمار ماهیانه برخورد خواهیم داشت ، ( قبلاً دیدهایم که نرمافزارهای تولیدجریان مصنوعی نظیر HEC4و SPIGOT نیز ، جریان ماهیانه را شبیهسازی میکنند . ) نتایج روزانه بدست آمده را میانگینگیری کرده و تبدیل به آمار ماهیانه میکنیم و متعاقب آن سری باقیمانده ها را نیز بصورت ماهیانه محاسبه کرده و بررسی مینماییم.
انتظار داریم که در صورت حصول یک شبکه مناسب و مطمئن میانگین باقیماندهها صفر باشد و توزیع آنها یک توزیع نرمال باشد . همچنین استقلال باقیماندهها نیز از شرایط مهمی است که در یک شبیهسازی مطلوب میبایست به آن دست یابیم .
ادعای صفر بودن میانگین ماندهها را میتوانیم به وسیله آزمون فرضیه بررسی کنیم . ب
دین منظور ، برای ایستگاه جنگ خواهیم داشت :
با توجه به اینکه سال 73 و 74 شبیهسازی شده است لذا یک نمونه 24 تایی از ماندهها در دست داریم . به عبارتی همچنین مقدار جامعه نیز معلوم نمیباشد . بنابراین میتوان برای آزمون فرضیه از توزیع t استیودنت استفاده کرد]7[. آماره آزمون میباشد. در ایستگاه جنگ با توجه به این که است و خواهیم داشت :
( آماره آزمون)
با استفاده از جدول توزیع t . Distribution برای 23 = 1- n درجه آزادی و در سطح اعتماد مقدار حاصل میشود.
با توجه به اینکه میتوان نتیجه گرفت که در سطح اعتماد ، فرض مبنی بر اینکه میانگین ماندهها در ایستگاه جنگ صفر میباشد ، رد نمیشود .
در مورد ایستگاه کارده نیز ، بدون توضیحات تکراری آزمون نتایج مشابهی حاصل می نماید .
یکی از روشها و آزمونهای متداول که به منظور کنترل نرمال بودن دادهها بر روی آنها صورت میگیرد ، آزمون چولگی است . دراین آزمون ابتدا مقدار چولگی باقیماندهها با رابطه زیر تعیین میگردد :
سپس در سطح احتمال و محدوده اگر رابطه برقرار باشد ، میتوان گفت که توزیع تقریباً نرمال است]8[. با انجام این آزمون نیز مشخص می شود که سری باقیمانده ها در هر دو ایستگاه تقریباٌ از توزیع نرمال پیروی می کند .تست کلموگروف . اسمیرنوف نیز بر روی ماندهها به نتایجی مشابه در رابطه با نرمال بودن آنها منجر می شود .
استقلال باقیماندهها شرط مهم دیگری است که میبایست از بوته آزمایش گذرانده شود تا از این طریق کفایت شبکه عصبی در یک شبیهسازی موفق ، بیشتر و بهتر نمود پیدا کند .
روشهای مختلفی وجود دارد تا از این طریق استقلال ماندهها کنترل گردد . مهمترین و معتبرترین آن محاسبه تابع خود همبستگی وتابع خود همبستگی جزئی برای دادهها میباشد . این کمیتها را میتوان برای تاًخیرهای متفاوت محاسبه و ارائه کرد . برای تاًخیرهای از یک تا هفت این توابع برای سری باقیمانده ها در هر دو ایستگاه تعیین شد که برای تمام تاًخیرها این مقادیر در سطح معنی دار صفر قرار گرفت که بیانگر استقلال مانده ها می باشد ]5[.
4- تولید جریان مصنوعی توسط HEC4
HEC4 یکی از قدیمیترین و در عین حال پایهایترین نرمافزارهای تولید جریان مصنوعی در رودخانهها میباشد]9[.
لذا در این قسمت به تولید جریان مصنوعی توسط این نرمافزار پرداخته شده است تا از این طریق و با مقایسه نتایج اجرای HEC4 با شبکه عصبی و همچنین با جریان واقعی عملکرد شبکه عصبی بهتر و روشنتر جلوه نماید.
برای اجرای HEC4 و به کارگیری آن ، فایل ورودی برنامه در یک بازه زمانی 9 ساله از سال 1371 تا 1379 نوشته می شود و از برنامه خواسته میشود تا در ده سناریوی مختلف به تولید جرمان سال 73 و 74 میباشد که پس از تولید جریان توسط HEC4 این قسمت به صورت ماهیانه با جریان مصنوعی ساخته شده توسط شبکه عصبی ، مقایسه خواهد شد .
در اشکال (2)و(3) سریهای تولید شده بوسیله HEC4 ، شبکه عصبی و همچنین جریان واقعی در دو ایستگاه کارده و جنگ جهت مقایسه بهتر در یک نمودار نمایش داده شده است. به خوبی میبینیم که برازش و انطباق شبکه عصبی با دادههای واقعی بسیار بهتر و نزدیکتر است و فراز و فرودهای موجود در سناریوی تاریخی ایستگاهها بهخوبی توسط شبکه شبیه سازی شده است و اوزان و توابع و نرونهای شبکه متفقاً در یک سیستم موازی ، رفتار تصادفی ایستگاهها را بسیار خوب فرا گرفتهاند ]5[.
شکل 2- نمودار جریان واقعی و شبیهسازیشده توسط HEC4 و شبکهعصبی در کارده
شکل 3- نمودار جریان واقعی و شبیهسازیشده توسط HEC4 و شبکهعصبی در جنگ
5- نتیجهگیری
با بررسی نتایج حاصله از مطالعه موردی که در این تحقیق انجام گرفت میتوان نتایج این شبیهسازی را به صورت زیر خلاصه کرد :
1- در کار با دادههای ماهیانه در مطالعهای که درحوزه کشفرود و هریرود صورت گرفت شبکه عصبی ماهیانه عملکرد موفقی از خود نشان نداد و میتوان اینگونه ابراز کرد که بازه زمانی ماهیانه برای شبیهسازی جریان رودخانهها توسط شبکه عصبی یک محدوده زمانی نسبتاً بزرگ است که شبکه عصبی نمیتواند در یک چنین فواصل زمانی اطلاعات را به خوبی فرا گیرد و با یک چنین اطلاعاتی نتایج نسبتاً ضعیفی از خود ارائه مینماید .
2- در عملکرد شبکه عصبی با دادههای روزانه خواص جریان در دو ایستگاه ، همبستگیها و . . . به خوبی حفظ شده و نتایح بسیار مطلوبی حاصل شده است که به صورت گرافیکی نیز در پایان مقاله ارائه شده است .
3- شبکه عصبی در حفظ خواص ماهیانه و سالیانه ( توأماً ) بسیار خوب و توانا عمل میکند.
4- دیده میشود که در خواصی همچون همبستگی مکانی و همبستگی با گام یک در فصل تابستان مقداری نتایج حاصله از شبکه عصبی به نسبت دیگر فصول سال ضعیفتر است . این مسئله هم در ایستگاه جُنگ و هم در ایستگاه کارده مشاهده میشود .
5- با مقایسه نتایج حاصل از شبیهسازی توسط HEC4 و همچنین شبکه عصبی دیده میشود که شبکه عصبی بسیار بهتر و دقیقتر به تولید جریان مصنوعی پرداخته و عملکردی به مراتب بهتر از خود نشان داده است .
شکل 4- نمودار انحرافمعیار ماهیانه در جریان واقعی و شبیهسازی شده توسط شبکهعصبی در کارده
شکل 5- نمودار انحرافمعیار ماهیانه در جریان واقعی و شبیهسازی شده توسط شبکهعصبی در جنگ
شکل 6- نمودار واریانس ماهیانه در جریان واقعی و شبیهسازی شده توسط شبکهعصبی در کارده
شکل 7- نمودار واریانس ماهیانه در جریان واقعی و شبیهسازی شده توسط شبکهعصبی در جنگ
شکل 8- نمودار چولگی ماهیانه در جریان واقعی و شبیهسازی شده توسط شبکهعصبی در کارده


تحقیق زنان در عرصه مدیریت با word دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق زنان در عرصه مدیریت با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق زنان در عرصه مدیریت با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق زنان در عرصه مدیریت با word :
در این مقاله به اشتغال زنان به عنوان مدیر در کشور پرداخته شده است. برخی اطلاعات آماری در این زمینه ارائه میشود و دو پرسش در خصوص اشتغال زنان در عرصه مدیریت مطرح میگردد و براساس پژوهشهای انجام شده به آنها پاسخ داده میشود. در پایان تعدادی راهکار برای فراهم آوردن زمینه اشتغال زنان در پستهای مدیریتی ارائه میشود.


کارآموزی گزارش کار اموزی صنایع نساجی وکیل با word دارای 56 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد کارآموزی گزارش کار اموزی صنایع نساجی وکیل با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی کارآموزی گزارش کار اموزی صنایع نساجی وکیل با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن کارآموزی گزارش کار اموزی صنایع نساجی وکیل با word :
نام ثبت شرکت :
صنایع نساجی وکیل
آدرس : یزد – قاسم آباد – کوچه فرش ساناز پلاک 8
نام محصول کارخانه: گونی پلی پروپیلن
ظرفیت تولید : 60 تن در هر ماه
توضیحات: از زمان راه اندازی این کارخانه تا به اکنون هیچگونه تغییری در ماشین آلات آن مشاهده نشده.
وضعیت کار: در 1 شیفت کاری 8 ساعت می باشد.
قرارداد فروش : قرارداد فعل این شرکت با کارخانه آرد استان یزد می باشد.
ماشین آلات این شرکت :
1- 2 عدد دستگاه گردباف 4 شاتله
2- 1 عدد دستگاه چاپ
3- 1 عدد دستگاه برش
4- 1 عدد دستگاه چرخ خیاطی
مشخصات دستگاه گونی باف : دستگاه گردباف تاری و پودی ساخت کشور اتریش که در آن 560 عدد نخ تار با 4 عدد بوبین پود بافت می شود.
مشخصات دستگاه چرخ خیاطی: چرخ خیاطی صنعتی ساخت کشور بلژیک می باشد.
مشخصات دستگاه چاپ : دستگاه چاپ فلکسی می باشد که قابلیت چاپ دورنگ را دارا می باشد.
مشخصات دستگاه برش: یک دستگاه ؟ می باشد که رول حاصل شده در طول مورد نظر را برش می زند .
نخ مورد مصرف : پلی پروتیلن می باشد.
1و2 : دستگاه گردباف تار و پودی
3 : واحد دوخت
4: واحد برش
5: واحد چاپ
6: واحد وزن و بسته بندی
7: انبارداری
8: سرویس بهداشتی
مقدمه
پیشرفت تکنولوژی نساجی در چند سال گذشته به اندازه ای چشمگیر و تغییرات مکانیکی آن بقدری متنوع بوده است که می توان بجرأت آن را به عنوان دومین تحول بزرگ صنعتی در زمینه تکنولوژی و ماشین سازی نساجی به حساب آورد.
اگر اولین تحول بزرگ صنعت نساجی را در قرن نوزدهم با بکار افتادن چرخهای این صنعت توسط نیروی مکانیکی بدانیم ، به طور قطع دومین تحول بزرگ صنعت نساجی در اواسط قرن بیستم و با ارائه روش های جدید ریسندگی مانند تولید الیاف فیلامنت، ریسندگی اوپن - اند و در بافندگی ماشینهای بافندگی بدون ماکو و ماشینهای بافندگی چند فازی انجام گرفته است.
دلائل تحولات صنعت نساجی بغیر از مسائل اقتصادی و تکنیکی تولید به عوامل زیر بستگی داشته است:
ازدیاد سریع جمعیت در قرن نوزده و بیست سبب شده تا نیاز به افزایش تولید کارخانجات نساجی و در نتیجه افزایش تولید ماشین آلات نساجی بیشتر شود.
پیشرفت سریع سایر صنایع و در نتیجه کمبود کارگر و بالا رفتن دستمزد در این صنایع باعث شد که کارگران صنعت نساجی به صنایع دیگر روی آورند.
در این مورد تنها راه حل عملی ، اتوماتیک کردن ماشینها برای کم کردن نیاز به کارگر و بموازات آن افزایش تولید ماشین آلات بمنظور قادر ساختن کارخانجات تولیدی به پرداخت دستمزد بیشتر بود.
بالا رفتن تمدن ماشینی ملتها و تحول روز افزون مد در زندگی عامه مردم سبب شد تا میزان مصرف منسوجات سرانه افزایش یابد.
ماشینهای بافندگی از زمان بوجود آمدن دستگاه بافندگی دستی تا ماشینهای بافندگی اتوماتیک دوره تکمیلی قابل ملاحظه ای را پشت سر نهاده است با این وصف اگر مطالعه سطحی در این مورد انجام گیرد ملاحظه می شود که تکنیک کار ماشینهای جدید به همان دستگاههای بافندگی دستی شباهت دارد و با اختراع ماشینهای بافندگی بدون ماکو تکامل جدیدی در تکنیک بافندگی بوجود آمد و روشهای بافندگی جدیدی ارائه شد.
در حقیقت باید گفت که کارخانجات سازنده امروزه سعی می کنند که ماشینهای بافندگی با موارد استعمال متنوع عرضه کنند با وجود این ممکن است اصطلاح ماشین بافندگی عمومی کمی اغراق آمیز باشد زیرا با وجود آنکه از نظر مکانیکی و تکنولوژی بافت امکان عمومی بودن یک ماشین بافندگی موجود نیست ولی کاربرد چنین ماشینی در بیشتر موارد از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست.
اولین طریقه تولید پارچه توسط بشر عبارت بود از آویختن نخهای تار از یک چوب افقی و آویزان کردن وزنه های در انتهای نخها به منظور کشش و سپس نخ پود به صورت یک بسته از لا به لای نخهای تار عبور داده می شود تا بافت پارچه تشکیل شد طریقه ای که بعدها اختراع شد نخهای تار در داخل چهار چوبی افقی به صورت کاملاً کشیده قرار می گرفت و نخهای پود از لابه لای نخ های تار عبور داده می شد که به علت طول محدود چهارچوب و نخ های تار پارچه بافته شده نیز دارای طول محدودی بود در قرون بعدی نخهای تار بر روی غلتک نخ تا پیچیده می شد و در داخل دستگاه بافندگی دستی قرار داده می شد و نخهای تار بعد از باز شدن به صورت افقی در می آید و در این حالت بافته می شود و سپس محصول تولیدی بر روی غلتک پیچیده می شود اولین تحول در راه تکنیکی شدن دستگاه های بافندگی در سال 1733 میلادی توسط شخصی به نام جان کی ایجاد شد ولی با اختراع پرتاب ماکوی سریع سبب سریع تر شدن بافندگی شد گر چه این اختراع تولید دستگاههای بافندگی را به مقدار کمی افزایش داد ولی باعث گردید تا راه جدیدی برای اختراعات بعدی گشوده شد در سال 1758 میلادی ادمونت کاوت رایت موفق به اختراع یک دستگاه مکانیکی بافندگی شد.
در زمان تبدیل ماشین های بافندگی اتوماتیک راههای دیگری نیز برای بالا بردن تولید ماشین بافندگی باز شد به طوری که مهمترین عامل محدود کننده سرعت ماشین بافندگی وجود ماسوره نخ بود در داخل جسم پودگذار(ماکو) و در نتیجه زیاد بودن جرم جسم پرتاب شونده بود به این دلیل روشهایی از اوایل قرن بیستم برای طریق پودگذاری جدید پیشنهاد شد.


تحقیق در مورد ترمودینامیک با word دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق در مورد ترمودینامیک با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد ترمودینامیک با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق در مورد ترمودینامیک با word :
چکیده:
مبحث ترمودینامیک شیمیایی در کتاب سال سوم دبیرستان مطرح شده است. برای تدریس بهتر این فصل تصمیم گرفتم مطالعه ی بیشتری در این رابطه از کتابهای مختل داشته باشم و با ذکر مثال ها و تمرین های بیشتر که در کتاب درسی به آنها خیلی کم اشاره شده است، بتوانم نیاز دانش آموزان را برطرف کنم.
مقدمه :
ترمودینامیک: «مطالعه ی شیمی فیزیک را با ترمودینامیک آغاز می کنیم. ترمودینامیک (از کلمات یونانی «گرما» و «توان») مطالعه ی گرما، کار، انرژی و تغییرات در حالتهای سیستم توسط آنهاست. در یک مفهوم وسیعتر، ترمودنیامیک روابط میان خواص ماکروسکوپی سیستم را مطالعه می کند. خاصیت کلیدی در ترمودینامیک دماست و گاهی ترمودینامیک به عنوان مطالعه ی رابطه ی دما با خواص ماکروسکوپی ماده تعریف می شود.
(ترمودینامیک برگشت ناپذیر با سیستمهای غیر تعادلی و فرایندهای مرتبط است مطالعه خواهیم کرد. ترمودینامیک تعادلی یک علم ماکروسکوپی بوده و مستقل از هر نوع نظریه ی ساختار مولکولی است. به عبارت صریح، واژه ی مولکول در واژگان ترمودینامیک موجود نیست. هر چند نمی خواهیم وسواس به خرج دهیم، اما اغلب مفاهیم مولکولی را برای کمک در فهم ترمودینامیک بکار خواهیم برد. ترمودینامیک برای سیستمهای با ابعاد مولکولی بکار نمی رود، یک سیستم باید شامل تعداد زیادی مولکول باشد تا رفتار ترمودینامیک داشته باشد.»
(ایرالوین- چاپ 1382- ص 3- جلد اول)
سیستمهای ترمودینامیکی:
«بخش ماکروسکوپی از جهان که مورد مطالعه ی ترمودینامیکی قرار می گیرد، ترمودینامیکی قرار می گیرد، سیستم نامیده می شود. بخشهایی از جهان که بتواند با سیستم بر هم کنش داشته باشند محیط نامیده می شود.
به عنوان مثال، به منظور مطالعه ی فشار بخار آب به صورت تابعی از دما، می توان یک ظرف آب کاملاً مسدود شده (که از هوا تخلیه شده باشد) را در حمامی با دمای ثابت قرار داد و یک فشار سنج را جهت اندازه گیری فشار به آن متصل کرد. در اینجا، سیستم شامل آب مایع و بخار آب موجود در ظرف بوده و محیط شامل حمام با دمای ثابت و جیوه ی درون فشار سنج است.
یک سیستم باز آن است که ماده بتواند بین سیستم و محیط منتقل شود. یک سیستم بسته آن است که ماده نتواند میان سیستم و محیط انتقال یابد. یک سیستم منزوی آن است که بر هم کنش با محیطش نداشته باشد بدیهی است یک سیستم منزوی یک سیستم بسته است، اما هر سیستم بسته ای منزوی نیست.
در یک سیستم منزوی، ماده و انرژی بین سیستم و محیط جابجا نمی شود. برای یک سیستم بسته، انرژی می تواند بین سیستم و محیط انتقال یابد، اما ماده نمی تواند منتقل شود. برای یک سیستم باز، هم ماده و هم انرژی می تواند میان سیستم و محیط منتقل شود.
یک سیستم ترمودینامیکی باز یا بسته، منزوی یا غیر منزوی است. توجه به نوع سیستم مورد مطالعه مهم است، به طوری که یک عبارت ترمودینامیکی ممکن است برای یک نوع سیستم معتبر بوده اما برای سایر سیستم ها اعتبار نداشته باشد. معمولاً ما با سیستم های بسته سر و کار داریم.»
(ایرالوین- چاپ 1382- ص 3و 4- جلد اول)
خواص ترمودینامیکی:
«یک خاصیت ترمودینامیکی مقداری عبارت از خاصیتی است که مقدار آن معادل جمع مقادیر مربوط به قسمتهای مختلف سیستم باشد. لذا اگر سیستمی به دو قسمت تقسیم شود جرم سیستم مجموع جرمهای آن دو قسمت است جرم یک خاصیت مقداری است حجم نیز همین است خواصی را که به مقدار ماده در سیستم وابسته نباشد شدت می نامند. چگالی و فشار نمونه هایی از خواص شدتی هستند. یک قطره ی آب یا یک استخر شنای پر از آب، چگالی یکسانی دارند و لذا چگالی یک خاصیت شدتی است.»
(ایرالوین- چاپ 1382- ص 6و7 – جلد اول)
قانون اول ترمودینامیک:
«قانون اول ترمودینامیک که معمولاً قانون بقای انرژی نامیده می شود، به تعریف یک تابع حالت ترمودینامیکی جدید، انرژی داخلی V، منجر می شود. یک تابع حالت اضافی، آنتالپی H، به دلایل مناسب بودن بر حسب V,P,U تعریف می شود.
گرما شیمی که با گرمای حاصل از واکنش های شیمیایی و فرایندهای محلول سر و کار دارد، بر مبنای قانون اول پایه گذاری می شود. اگر ظرفیت های گرمائی واکنش دهندگان و محصولات مشخص باشند گرمای واکنش را می توان در صورتی که در یک دما معلوم باشد در دماهای دیگر محاسبه کرد.»
(آلبرتی- چاپ 1374- ص 40- جلد اول)
«قانون اول ترمودینامیک اصل موضوعی است که در آن یک خاصیت U به نام انرژی داخلی یافت می شود که (1) تابع حالت متغیرهای سیستم است و (2) در مورد آن تغییر را می توان برای فرایندی که در سیستم بسته صورت می گیرد با به کارگیری معادله ی محاسبه کرد.
اکنون این شکل ریاضی قانون اول خیلی واضح به نظر می رسد، ولی تا قبل از 1850 اصلاً واضح نبود.
قبل از 1850 اصل بقای انرژی در سیستمهای مکانیکی درک شده بود ولی نقش گرما در این اصل روشن نبود تا اینکه آزمایشهای ژول به معادله ی منجر شد. توجه داشته باشید که قانون اول مفهومی برای تعیین تغییرات انرژی داخلی، نه مقدار مطلق انرژی داخلی، فراهم می سازد.
اگر منفی باشد می توان گفت که سیستم انرژی را به صورت گرما از دست می دهد که آزاد می شود و کار که توسط سیستم انجام می گیرد قانون اول از معادله ی پیروی می کند و درباره اینکه چه مقدار کار انجام می گیرد، چیزی برای گفتن ندارد. به عبارت دیگر، کاهش انرژی داخلی کلاً به صورت کار ظاهر می شود (0=q). امکان دیگر این است که حتی بیش از این مقدار کار انجام می شود و گرما جذب شود (0q>)، به طریقی که از معادله ی پیروی کند. اگر چه قانون اول ترمودینامیک در مورد مقادیر نسبی گرما و کار چیزی برای گفتن ندارد، ولی قانون دوم این را بیان می کند.
قانون اول غالباً بدین صورت بیان می شود که انرژی می تواند از صورتی به صورت دیگر تبدیل شود ولی انرژی را نه می توان خلق کرد و نه از بین برد. پس انرژی کل یک سیستم منزوی ثابت است.
انرژی داخلی سیستم یک خاصیت مقداری است لذا اگر سیستمی را دوبرابر کنیم. انرژی داخلی آن دو برابر می شود. به هر حال، انرژی داخلی به ازای یک مول یک خاصیت شدتی است»
(آلبرتی- چاپ 1374- ص 52، 51،50- جلد اول)
مطالعه ترمودینامیک را مهندسین قرن نوزدهم آغاز کردند؛ آنها می خواستند بدانند قوانین ترمودینامیک محدودیتهایی بر عملکرد ماشین های بخار و سایر ماشین های تولید کننده انرژی مکانیکی تحمیل می کنند. ترمودینامیک درباره تبدیل یک شکل انرژی به شکلی دیگر، به ویژه تبدیل گرما به سایر شکلهای انرژی بحث می کند. این کار با مطالعه روابط بین پارامترهای صرفاً ماکروسکوپی صورت می گیرد که رفتار سیستمهای فیزیکی را توصیف می کنند. این گونه توصیف ماکروسکوپی (و در مقیاس بزرگ)، لزوماً تا حدی خام است، چرا که همه جزئیات کوچک مقیاس و میکروسکوپی را نادیده می گیرد. اما در کاربردهای عملی، این جزئیات اغلب مهم نیستند، برای مثال، مهندسی که رفتارهای گاز حاصل از احتراق را در سیلندر یک موتور اتومبیل بررسی می کند می تواند با کمیتهای ماکروسکوپی همچون دما، فشار، چگالی و ظرفیت حرارتی کار خود را پیش ببرد.
در واقع دانشمندان به دنبال یافتن این پرسش بودند که آیا می توان ماشینی به طور دائمی کار مکانیکی انجام دهد. آنها مدتی بر روی این موضوع تحقیق کردند و تعدادی از محققین نیز طرحهایی برای این کار پیشنهاد نمودند. شکل زیر یکی از این طرحها را نشان می دهد. هدف این بود که ابزار ساخته شده بدون مصرف هیچ گونه سوخت یا هر گونه انرژی ورودی دیگر، کار خروجی بی پایانی را تامین کند. در شکل میله های کوتاه لولا شده، که به میخ ها تکیه دارند، وزنه ها را به چرخ متصل می کنند. وقتی میله ها در وضعیت نشان داده شده هستند، عدم توازنی در توزیع وزن وجود دارد که موجب ایجاد یک گشتاور ساعتگرد خواهد شد که چرخ را در جهت نشان داده شده می چرخاند، طراح می پنداشت این گشتاور همیشگی است و نه تنها چرخش چرخ را در جهت نشان داده شده می چرخاند، طراحی می پنداشت این گشتاور همیشگی است و نه تنها چرخش چرخ را حفظ می کند، بلکه به طور دائمی به محور آن انرژی می دهد. اما انچه در عمل اتفاق می افتد این است که پس از یک دور چرخیدن، جرم ها در یک وضعیت متعادل باقی می مانند و حرکت متوقف می شود.


مقاله بررسی اثر قیمت محصول و مسئولیت اجتماعی خردهفروش بر وفاداری مشتریان با توجه به نقش ویژگیهای شخصیتی خرده فروشان ، اعتماد و رضایت مشتریان (مورد مطالعه: مشتریان فروشگاههای زنجیره ای شهر رشت) با word دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی اثر قیمت محصول و مسئولیت اجتماعی خردهفروش بر وفاداری مشتریان با توجه به نقش ویژگیهای شخصیتی خرده فروشان ، اعتماد و رضایت مشتریان (مورد مطالعه: مشتریان فروشگاههای زنجیره ای شهر رشت) با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اثر قیمت محصول و مسئولیت اجتماعی خردهفروش بر وفاداری مشتریان با توجه به نقش ویژگیهای شخصیتی خرده فروشان ، اعتماد و رضایت مشتریان (مورد مطالعه: مشتریان فروشگاههای زنجیره ای شهر رشت) با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی اثر قیمت محصول و مسئولیت اجتماعی خردهفروش بر وفاداری مشتریان با توجه به نقش ویژگیهای شخصیتی خرده فروشان ، اعتماد و رضایت مشتریان (مورد مطالعه: مشتریان فروشگاههای زنجیره ای شهر رشت) با word :
چکیده
وفاداری مشتریان، به عنوان یکی از عوامل بسیار ضروری در موفقیت و توسعه هر کسب وکاری به شمار میآید از این رو و با توجه به تنوع طلبی مشتریان و امکان حق انتخاب گوناگون و گسترده برای آنان، شرکتها ملزم به بررسی رفتار مصرفکنندگان و عوامل اثرگذار بر وفاداری آنان می باشند لذا هدف پژوهش حاضر بررسی اثر مستقیم و غیر مستقیم عواملی چون مسئولیت اجتماعی شرکت و قیمت، ویژگیهای شخصیتی خرده فروش، اعتماد و رضایت بر وفاداری نگرشی و رفتاری مشتریان می باشد و در راستای پاسخگویی به پرسش اصلی پژوهش ” آیا قیمت محصول و مسئولیت اجتماعی شرکت می تواند وفاداری مشتریان این صنعت را با توجه به نقش ویژگیهای شخصیتی خرده فروشان، اعتماد و رضایت مشتریان تحت تاثیر قرار دهد؟” فروشگاههای زنجیره ای بزرگ شهر رشت به عنوان جامعه آماری پژوهش، و 384 نفر از مشتریان این فروشگاه ها به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب و پرسشنامه پژوهش در بین آنها توزیع گردید. داده های جمع آوری شده از طریق معادلات ساختاری با استفاده از دو نرم افزار Spss و Lisrel
تجزیه و تحلیل گردید. نتایج حاصل از تحلیل نشان داد که کلیه مسیرهای مدل بجز تصویر قیمت و وفاداری رفتاری مورد تائید قرار گرفت. ضمن این که در بررسی اثرات غیر مستقیم، نقش میانجی گری متغیر اعتماد، رضایت و ویژگیهای شخصیتی خرده فروشان در رابطه بین مسئولیت اجتماعی و وفاداری رفتاری و نگرشی تائید گردید در حالیکه متغیرهای میانجی تنها در رابطه بین تصویر قیمت و وفاداری نگرشی مورد تائید قرار گرفت.
کلیدواژه ها: مسئولیت اجتماعی، تصویر قیمت، ویژگیهای شخصیتی خرده فروش اعتماد، رضایت، وفاداری
1
مقدمه
وفاداری مشتری یکی از اهداف متعالی مدیریت بازاریابی است که با توجه به متغیرهای فراوان محیط کسب و کار و امکان تصمیم گیری های متنوع مشتری، دسترسی به آن در عصر کنونی بسیار مشکل گردیده است، چرا که در دنیای رقابتی امروز، رمز موفقیت و بقای تولید کنندگان، دستیابی به بازارهای بیشتر و سود فراوان تر و داشتن مشتریان وفادار است(امیرخانی و همکاران، .(1390 بنابر گفته محققان، 5 درصد افزایش در نرخ نگهداری مشتری می تواند تا 95 درصد سودآوری را افزایش دهد .به علاوه، مشتری ناراضی با تبلیغات منفی بر علیه سازمان، به رقابت کسب و کار لطمه وارد می کند (دعائی و دباغ، .(1389حفظ و تقویت وفاداری مشتریان برای شرکت هایی که دغدغه حفظ و توسعه جایگاه رقابتی خویش را در بازار دارند، چالش استراتژیک تلقی می شود (حمیدی زاده و غمخواری، .(1387 چرا که هزینه جذب مشتری جدید در حدود 7 تا 10 برابر هزینه نگهداری مشتری قدیمی و فعلی است .(Gabor et al., 1996) لذا.با توجه به تنوع طلبی مشتریان و امکان حق انتخاب گوناگون و گسترده برای آنان، شرکتها ملزم به بررسی رفتار مصرفکنندگان و عوامل اثرگذار بر آن هستند (امیرخانی و همکاران، .(1390 از جمله این عوامل تاثیر گذار می توان به مسئولیت پذیری اجتماعی سازمان، اعتماد، رضایت مشتری و ارائه قیمت مناسب و ویژگیهای فروشندگان نام برد .(Lombart and Louis, 2014) مسؤولیتپذیری اجتماعی از جمله مهمترین عناصر فلسفه وجودی سازمانها شناخته شده است، به نحویکه اهمیت دادن به رعایت آن توسط سازمانها در چارچوب نظریه هویت اجتماعی، نهتنها احتمال ارتقاء تعهد سازمانی را به همراه دارد، بلکه رضایت ذینفعان خارج از سازمان را برای مشروعیت بخشیدن به سازمان تقویت میکند (مرتضوی و همکاران، .(1389 انجام مسئولیت اجتماعی باعث میشود تا سازمان در بلندمدت به منافع خود دست یابد. از سوی دیگر، فعالیت های اجتماعی باعث دخالت کمتر دولت در مسائل می شود که این نیز در بلندمدت به نفع سازمان ها است (خلیلی عراقی و یقین لو، .(1383 بسیاری از سازمان ها به نحو فزاینده ای از ارزش مستقیم اقتصادی مسئولیت اجتماعی سازمان آگاهی یافته اند و با ادغام آن به عنوان سرمایه گذاری راهبردی، با راهبرد اصلی کسب و کار و فعالیت های مدیریتی خود، می توانند تأثیر مثبتی بر جامعه و محیط خود داشته باشند و شهرت و اعتبار خود را نیز تقویت کنند. زیرا مردم خواستار شفاف سازی فعالیت بنگاه های اقتصادی هستند. سلب اعتماد عمومی به سرمایه گذاران و بنگاه های اقتصادی می تواند نتایجی منفی برای رشد و توسعه پایدار جامعه داشته باشد و باعث بحران سیستم اقتصادی شود(قاهری، .(1389 مورگان و هانت(1994) 1 اظهار داشتند برای ایجاد و حفظ روابط بلند مدت بین شرکت و مصرف کنندگان به خصوص در زمینه بازارهای خدمات جلب اعتماد مشتری شرط لازم محسوب میشود و اعتماد هنگامی رخ می دهد که یک شخص به پایایی و درستی تعاملات با طرف مقابل معامله اطمینان کند، بازاریابی اثربخش خدمات به مدیریت اعتماد بستگی دارد، زیرا مشتریان بایستی به نوعی خدمات را قبل از تجربه ی آن خریداری نمایند. (موتمنی و همکاران، .(1389 از طرفی ورهوف (2003) و همچنین بسیاری از صاحبنظران معتقدند که اگر مشتریان از برندهای انتخابی خود راضی باشند، به طور فزاینده ای به خرید دوباره محصولات یا خدمات آن برند تمایل خواهند داشت و در نهایت تبدیل به مشتریان وفادار می شوند و حسن نیت قوی مشتری را از خود نشان می دهند(.(Verhoef, 2003 مطالعات حوزه بازاریابی نیز، بیانگر این حقیقت هستند که یک سازمان برای رسیدن به موفقیت باید نیازهای مصرف کننده را نسبت به رقبای خود به طور موثرتری تامین نماید .(Gyau and Somogyi , 2012) و از آنجاکه قیمت تنها عنصر آمیخته بازاریابی است که مستقیماً موجب ایجاد درآمد می شود (Poh et al, 2011) می تواند عامل تاثیر گذاری در تصمیم گیری مشتری و ایجاد وفاداری
1 -Morgan and Hont
2
او نسبت به یک کالای خاص محسوب شود (Anuwichanont,2011) از این رو تاکید بر استراتژی های قیمت گذاری می تواند اطلاعات ارزشمندی در خصوص چگونگی قضاوت مشتریان از قیمت گذاری ارائه دهد .(Poh et al, 2011) متغیر دیگری که در مباحث مربوط به حوزه رفتاری مشتریان از جمله اعتماد، رضایت و وفاداری آنها مطرح می باشد ویژگیهای شخصیتی فروشندگان است. از جمله پژوهشگرانی که بر تاثیر مثبت ویژگیهای شخصیتی بر اعتماد مشتریان صحه گذاشته اند می توان به هلگسون و ساپفلا(2004) 1؛ بن اسلیمان2 و همکارانش (2005) و لامبارت و لوئیز(2012b) 3 اشاره کرد. گوآترون2006) 4؛)آئوریر و ان گوآلا(2010) 5؛ لامبرت و لوئیز (2012a) و لامبارت و لوئیز (2012b) نیز نشان دادند که ویژگیهای شخصیتی خرده فروشان می تواند بر میزان رضایت مشتریان تاثیر مثبت و معناداری داشته باشد. در نهایت نیز مرلیس و میلر(2001) 6؛ زندتس و همکاران7 (2008)؛ داس و همکاران(2012) 8 از جمله پژوهشگرانی بودند که تاثیر مثبت و معنادار ویژگیهای شخصیتی خرده فروشان بر وفاداری نگرشی و رفتاری را مورد بررسی و تائید قرار دادند. بنابراین حفظ مشتریان و وفادار نمودن آنها مورد توجه، ضامن بقا، توسعه و رشد سازمان ها بوده و یک مزیت رقابتی بزرگی به شمار می رود (صادقی صدقیانی و همکاران، . (Turk and .(1384 Soilen , 2007) در این میان طبق تحقیقات، پرفروشترین شرکت دنیا نه یک شرکت نفتی نه یک خوردروساز و نه یک بانک و بیمه، بلکه شرکت فروشگاههای زنجیره ای وال مارت آمریکا با فروشی بیش از 378 میلیارد دلار (در سال (2007 است که در لیست 500 شرکت دنیا رتبه یک را به خود اختصاص داده این در حالی است که طبق اتاق بازرگانی صنایع و معادن تهران (در سال .(1386 این رقم برابر یک و نیم برابر تولید نا خالص داخلی ایران است (مخاطب ربیعی و همکاران، .(1390 از این رو صنایع خدماتی همچون فروشگاه های زنجیره ای می توانند در کنار اهدافی چون بهبودبخشیدن وضعیت توزیع کالا و مایحتاج اولیه و جلوگیری از آشفتگی در بازار تثبیت قیمت کالا در مناطق مختلف شهری، اهمیت بسیاری در رشد و توسعه اقتصادی کشورها داشته باشند. از این رو با توجه به اهمیت مسئولیت اجتماعی سازمان ها و شناسایی آن به عنوان منبعی از کسب مزیت رقابتی و ایجاد وفاداری در مشتریان، و همچنین نقش قیمت محصولات ارائه شده توسط خرده فروشی ها به عنوان یکی از متغیرهای موثر در جذب مشتریان، پژوهش حاضر درصدد برآمده تا تاثیر سیاستهای “مسئولیت اجتماعی” بکارگرفته شده توسط خرده فروشیها و قیمت محصولات آنها را بر وفاداری مشتریان را در صنعت خرده فروشی و فروشگاه های زنجیره ای (بدلیل افزایش تعداد اینگونه فروشگاه ها و رقابت تنگاتنگ ایجاد شده در بین آنها و همچنین اهمیت روزافزون آنها در رشد و توسعه اقتصادی کشور) در راستای پاسخگویی به پرسش اصلی پژوهش ” آیا قیمت محصول و مسئولیت اجتماعی شرکت می تواند وفاداری مشتریان این صنعت را با توجه به نقش ویژگیهای شخصیتی خرده فروشان ، اعتماد و رضایت مشتریان تحت تاثیر قرار دهد؟”مورد بررسی قرار دهد. چارچوب نظری مطالعه حاضر برگرفته از مطالعه لامبرت و لوئیس(2014) 9 می باشد. که در آن ارتباط بین دو متغیر قیمت محصولات و مسئولیت اجتماعی با وفاداری مشتریان به توجه به نقش میانجیگری متغیرهای اعتماد و رضایت، ویژگیهای شخصیتی فروشندگان این صنعت پرداخته می شود. از این رو قیمت محصولات و مسئولیت اجتماعی متغیرهای مستقل پژوهش، وفاداری
1 -Helgeson and Supphellen 2- Ben Sliman et al 3- Lombart and Louis 4- Gouteron 5 -Aurier and N’Goala
6- Merrilees and Miller 7 -Zentes et al 8- Das et al
9- Lombart and Louis
3
رفتاری و نگرشی مشتریان متغیر وابسته و متغیرهای اعتماد و رضایت، ویژگیهای شخصیتی فروشندگان متغیرهای میانجی پژوهش را تشکیل می دهند.
