
مقاله ارزیابی و تعیین محدوده مناسب روشهای پوش آور در تخمین پاسخ لرزه ای قابهای بتنی دوبعدی با مهاربند همگرا با word دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله ارزیابی و تعیین محدوده مناسب روشهای پوش آور در تخمین پاسخ لرزه ای قابهای بتنی دوبعدی با مهاربند همگرا با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ارزیابی و تعیین محدوده مناسب روشهای پوش آور در تخمین پاسخ لرزه ای قابهای بتنی دوبعدی با مهاربند همگرا با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله ارزیابی و تعیین محدوده مناسب روشهای پوش آور در تخمین پاسخ لرزه ای قابهای بتنی دوبعدی با مهاربند همگرا با word :
1 مقدمه
روشهای طراحی در اکثر آئین نامه های فعلی بر اساس معیار مقاومت میباشد و این در حالی است که تحقیقات و رفتار ساختمانها در زلزله های اخیر نشان میدهد که مقاومت را به تنهایی نمیتوان معیار مناسبی جهت طراحی در نظر گرفت و افزایش مقاومت لزوماً به معنای افزایش ایمنی نیست. بنابراین در آئین نامه های جدید معیار رفتار جایگزین معیار مقاومت برای طراحی سازه شده است. استفاده از معیار رفتار به این مفهوم است که در یک ساختمان علاوه بر مقاومت، نحوه توزیع مقاومت و تغییر شکل در اجزای سازه ای نیز مهم میباشد. این شیوه طراحی بر اساس رفتار سازه، طراحی بر اساس عملکردٌ نیز نامیده میشوند.
1 -Performance Based Design
در این روشها، سطح عملکردی بر اساس میزان صدمه و خرابی مورد انتظار در اجزای سازه ای و غیر سازه ای مشخص میشود. با توجه به آنکه خرابی اجزای سازه ای باعث ایجاد رفتار غیر خطی میشود، روشهای معمول تحلیل و طراحی (روشهای خطی) عملکرد سازه را به صورت تقریبی تخمین می زنند، در حالی که هدف روشهای تحلیل لرزه ای، تعیین دقیق میزان تغییر شکل میباشد. به عبارت دیگر روشهای خطی زمانی قابل استناد میباشند که سازه تحت تراز مشخصی از حرکت زمین تقریباً در محدوده خطی باقی بماند و توزیع پاسخ غیر خطی در سازه نیز یکنواخت باشد. در این موارد میزان عدم قطعیت در نتایج حاصل از تحلیل خطی نسبتاً کم است. اما اگر هدف عملکردی در سازه به گونه ای باشد که نیازهای غیر خطی بزرگتری در سازه ایجاد شود، استفاده از روشهای خطی، میزان عدم قطعیت را افزایش میدهد. در حالی که تحلیل غیر خطی سبب افزایش ضریب اطمینان، افزایش ایمنی و کاهش هزینهها می گردد.
گامهای روش تحلیل غیر خطی مشابه روشهای خطی معمول است. ابتدا یک مدل از سازه تهیه شده و تحت اثر زلزله مورد نظر، در تعیین نحوه عملکرد سازه قرار میگیرد. پارامترهای نیاز مهندسی شامل تغییر مکان (تغییر مکان بام یا هر نقطه مرجع)، جابجایی بین طبقه ای و تغییر شکل و نیروی اعضاء میباشد.
همانطور که عنوان شد در روش طراحی لرزه ای بر اساس عملکرد سازه برای سطوح مختلف عملکرد مورد انتظار، مرتبط با سطوح مختلف خطر زلزله طراحی میگردد. یک گام مهم در طراحی لرزه ای بر اساس عملکرد، تخمین پاسخ لرزه ای غیر خطی سازهها میباشد. برای این منظور دو روش توسط محققین ارائه شدهاند:
الف. تحلیل تاریخچه زمانی غیر خطیٌ
این روش را میتوان دقیقترین روش برای تعیین پاسخ سازه در برابر زمین لرزه دانست که در آن تحلیل ویژگیهای دینامیکی غیرخطی سازه، توسط شتاب نگاشتهای معین صورت میگیرد.
ب. تحلیل استاتیکی غیرخطی فزاینده (پوش آور)ٍ
اگر چه بهترین و دقیقترین شیوه تحلیلی ارزیابی رفتار لرزه ای سازهها استفاده از تحلیل دینامیکی غیر خطی تاریخچه زمانی است، با این وجود دستورالعملهای معتبر و آئین نامه های بهسازی لرزه ای ساختمان استفاده از روش تحلیل استاتیکی غیر خطی فزاینده (پوش آور) را به دلیل سادگی بهکارگیری و تفسیر نتایج آن توصیه کردهاند. روشهای تحلیل استاتیکی غیر خطی فزاینده به عنوان مبنای دیدگاه طراحی بر اساس عملکرد، به علت سرعت تحلیل و سادگی تفسیر نتایج در مقایسه با روشهای تحلیل دینامیکی غیر خطی، به طور گسترده مورد استقبال مهندسان طراح واقع شدهاند.
اساس روش تحلیل استاتیکی غیر خطی فزاینده (پوش آور) بر مبنای ارتباط دادن مشخصات سازه چند درجه آزادیَ به یک سازه یک درجه آزادیُ میباشد. در این روش دو مفهوم نیازِ لرزه ای و ظرفیتٌ سازه با تبدیل سازه
1Nonlinear Time History Analysis- (NTHA) 2Nonlinear Static Analysis (Pushover Procedure) 3 -Multi Degree of Freedom-MDOF 4 -Single Degree of Freedom-SDOF 5 -Demand
پنجمین کنفرانس ملی زلزله و سازه 3 و 4 اردیبهشت ماه1393 ، جهاد دانشگاهی استان کرمان
به مدل یک درجه آزادی معادل با یکدیگر مقایسه میشود. ابتدا بارهای ثقلی بر روی سازه اعمال میشود. سپس یک الگوی بارٍ جانبی مشخص که در کل ارتفاع ساختمان توزیع شده است به سازه اثر داده می شود. در هر مرحله از فرآیند تحلیل، نیروی جانبی با آهنگ ثابتی افزایش پیدا میکند و بر اساس آن، مدل سازه برای اعمال اثر کاهش سختی اعضای تسلیم شده، اصلاح میشود. مجدداً در مرحله بعد نیز نیروی جانبی افزایش مییابد تا گروهی دیگر از اعضا تسلیم شوند. این روند ادامه پیدا میکند تا تغییر مکان در نقطه کنترلَ (مانند مرکز جرم بام ساختمان) به سطح مشخصی برسد و یا ساختمان ناپایدار شود. منحنی ظرفیت کلی ساختمان معمولاً از نمودار برش پایه- تغییر مکان بام به دست میآید. در این روش فرض بر آن است که شکل مودی غالب شکل مود اول میباشد.
.2 معرفی سازههای مورد مطالعه
ساختمان مورد نظر اداری 3 و 6 و 9 طبقه که دارای پلان یکسان با دهانه های 6 متری میباشد و ارتفاع تمام طبقات 32 متر میباشد، جهت ارزیابی در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفتهاند .
سیستم مقاوم باربری سازه سیستم مهاربندی شده با بادبند همگرا میباشد. ساختمان برای شتاب مبنای طرح 0428g (PGA) با احتمال فراگذشت 10% در 50 سال و بر اساس آیین نامه تایوان طراحی شده است.
.3 فرضیات مدل سازی
مدل سازی تیرها و ستونها توسط المان Displacement-Based Beam-Column Element و مقاطع چند لایه Fiber Section صورت گرفته است.
اتصالات اجزای سازهای و تکیه گاههاکاملاً صلب فرض شدهاند.
جرم و وزن موثر لرزه ای (شامل بار مرده بعلاوهی %20 بار زنده) به صورت متمرکز و بر اساس سطح بار گیر روی گرهها اعمال شدهاند .[1]
تیرهای اصلی و تیرهای پیوند از نوع A36 و ستونها و مهار بندهای سازه از جنس فولاد A572 بوده و با مصالح Steel02 کتابخانه نرم افزار OpenSees، با مشخصات زیر مدل می شوند (شکل ( 1
E0 =200000000000 pa :مدول الاستیسیته :Fy(A36)=253109300 paمقاومت تسلیم :Fy(A572)=351534810 paمقاومت تسلیم
1 -Capacity 2 -Load Pattern 3 -Control Point
پنجمین کنفرانس ملی زلزله و سازه 3 و 4 اردیبهشت ماه1393 ، جهاد دانشگاهی استان کرمان
:b=0.1×شیب سختشوندگی
×
شکل : (1) منحنی نیرو- تغییر شکل فولاد [2]Steel02
.4 رکورد زلزله های مورد بررسی
رکوردهای استفاده شده در این تحقیق، شامل 7 رکورد نزدیک گسل از زلزله های بزرگ دنیا با نوع خاک C طبق مرجع USGS جدول (1)میباشند. [3]
هر گروه از این رکوردها، با هدف یکسان شدن تقریبی مقدار جابجاییهای هدف، با استفاده از روش پریود نسبت به طیف آیین نامه 2800 مقیاس شدهاند.[4]شکل((2
شکل : (2) طیف های بدست آمده از رکورد زلزله ها
پنجمین کنفرانس ملی زلزله و سازه 3 و 4 اردیبهشت ماه1393 ، جهاد دانشگاهی استان کرمان


مقاله نارسایی و موانع استقرار با word دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله نارسایی و موانع استقرار با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نارسایی و موانع استقرار با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله نارسایی و موانع استقرار با word :
نارسایی و موانع استقرار کنترلهای داخلی:
تجربه نشان میدهد اکثر واحدهای اقتصادی کشور دارای نقاط ضعف کموبیش قابل توجهی در نظام کنترلهای داخلیشان هستند و این نقاط ضعف با توجه به تنوع ماهیت و فعالیتهای این واحدها و سیستمهای کنترل داخلشان و شرایط حاکم بر آنها بسیار متنوعند که پرداختن به تمامی آنها که مقدور است نه مفید خواهد بود اما بررسیها نشان میدهد که بخش قابل توجهی از این نقاط ضعف تقریباً با هم مشابهاند و لذا تقریباً راهحلهای مشابهی هم دارند.
دلایل وجود نقاط ضعف در واحدهای اقتصادی کشور ( اعم از بخشهای خصوصی و عمومی) را میتوان به دو دستهی کلی تقسیم کرد : عوامل و موانع برون سازمانی و عوامل و موانع درون سازمانی
عوامل و موانع برون سازمانی :
بخشی از این عوامل و موانع ریشه در عوامل فرهنگی، تاریخی و اجتماعی مردم کشور ما دارد، از قبیل تمایل بخشی از جامعه به عدم تمکین در مقابل قوانین و مقررات یا به عبارت دیگر قانونگریزی و شخصینگری در مقابل گروهنگری و مقاومت در مقابل ضابطهمندی و سعی در دور زدن ضابطهها.
عادت بخشی از جامعه به کمکاری و زیادخواهی، حرف زدن بیشتر و عمل کردن کمتر، عدم پذیرش مسؤلیت خطاها و سعی در برونفکنی و ; اشاره کرد.
بخش دیگری از این عوامل ریشه در قوانین و مقررات موجود ناسازگار با شرایط حاکم و نیز مناسبات استقرار یافته عملیات تولیدی و تجاری در کشور دارد. از قبیل مشکلات موجود در قوانین تجاری، قوانین مالیاتی و قوانین گمرکی و;)
فصل مشترک بخش عمدهای از این انتقادات به ناسازگار بودن و نارسا بودن قوانین و مقررات تجاری موجود با شرایط موجود یا مورد نیاز و ضرورت بازنگری و اصلاح آنها معطوف است. وجود قوانین و مقررات ناسازگار و نارسا خواه و ناخواه واحد
اقتصادی زیر نظر یک مدیر را تحت تاثیر قرار میدهد. و هر چند که مدیر مورد نظر، قادر نیست که عوامل و موانع مزبور را مرتفع کند، لیکن بایستی ( ضمن آگاهی از وجود و تاثیر آنها) از وجود افراد مطلع به این امور جهت شناسایی محیط اقتصادی و عوامل موثر از این طریق بر واحد اقتصادی تحت مدیریت خود استفاده کند و تدابیر یا کنترلهایی را طراحی و مستقر نماید که از بابت موارد مزبور کمترین آسیب را ببیند وجود مشاورین اقتصادی و حقوقی و حتی جامعهشناسان مطلع، آگاه به شرایط روز و کارآمد.
عوامل و موانع درون سازمانی :
این عوامل هر چند که از عوامل برون سازمانی تاثیر میپذیرند.
یکی از نقاط مشترک این عوامل مسئلهی تفکیک وظایف و وجود ثباتی از جمله آفتهای عامل کنترلی تفکیک وظایف است این عامل کنترلی مهم را باید با آگاهی و ظرافت به کار گرفت تا از آن نتیجه مطلوب به دست آید.
هر چند که برای تفکیک وظایف در متون تخصصی مربوطه فرمولهای استانداردی طراحی و توصیه شده است، لیکن توجه به عوامل یاد شده میتواند باعث تغییر در نحوهی به کارگیری این عامل کنترلی از یک واحد اقتصادی به واحد اقتصادی دیگرشود.
مثال نگارنده زمانی در شرکتی واقع در یک شهر بزرگ مشغول حسابرسی بود که یکی از اقوام یکی از کارکنان اداری این شرکت به رحمت ایزدی رفتو ملاحظه شد که تقریباً تمامی کارکنان کلیدی بخشهای اداری و مالی این شرکت علیرغم اسامی گوناگونی که داشتند سیاهپوش شدند. پرسوجوها معلوم ساخت که خویشاوندی تنگاتنگی بین این افراد برقرار است و لذا سازوکار تفکیک وظایف در این شرکت چقدر میتواند غیر قابل اتکا باشد.
تفکیک وظایف و مسئولیتها به هر صورتی که طراحی و اجرای شود بایستی دائماً تحت نظارت و کنترل مدیران مربوط یا نمایندگان آنها قرار گیرد و به صورتی سیستماتیک هر از چندگاه یک بار تغییراتی در آنها داده شود.
مسئلهی اعتماد بیش از حد به همکاران یا زیردستان ـ از دیگر نقاط ضعفی که در واحدهای اقتصادی کشورمان ملاحظه میشود مسئلهی اعتماد بیش از حد برخی مدیران به زیردستان یا همکاران است . مشغهی زیاد برخی از مدیران شعف مدیریت با سوء مدیریت برخی از آنها و; از جمله مواردی است که میتواند به عنوان دلایل ایجاد این وضعیت مطرح شود.
مسئلهی عدم بررسی و شناسایی داراییهای ارزشمند در معرض سوء استفاده به طور سنتی عادت کردهایم که پول نقد را به دلیل با ارزش بودن و نیز سهولت سوء استفاده از آن به سختی محافظت کنیم، اما نسبت به مثلاً ماشینآلات که به دلیل سنگینی و خصوصیات دیگرشان کمتر در معرض سوء استفاده قرار میگیرند، کنترلهای حفاظتی کمتری را اعمال کنیم.
مثال شرکت تولیدکننده لوازم الکترونیکی بود که از پولهای نقدش به شدت در گاوصندوق محافظت میکرد، لیکن برخی از قطعات الکترونیکی را که علیرغم اندازه و وزن کمشان، دارای ارزش زیادی بودند در میان سایر قطعات الکترونیکی دیگر در محوطهی کارخانه رها ساخته بود و فقط کافی بود که شخص واردی در این زمینه که در حین شناسایی این
قطعات و ارزش آنها، به بازار مصرف و فروش آنها نیز دسترسی داشته باشد، به سهولت دست به اقدام بزند.
مسئلهی ضعف یا عدم برنامهریزی در مورد ( فقدان راهبرد و تاکتیک) بیبرنامگی موجب میگردد که سمت و سوی مشخصی برای تحرک واحد اقتصادی و حد و حدود معین و متناسبی برای فعالیتهای آن ایجاد نشود و در نتیجه ارتباط و هماهنگی لازم بین بخشهای مختلف فعالیت واحد برقرار نشود.
در مورادی مشاهده شده است که شرکتی در مقایسه با تولید سالانهاش به میزان ده سال مصرف یک مادهی اولیهی خاص را خریداری کرده و این و امر علاوه بر محبوس کردن مقادیری از نقدینگی شرکت مشکلاتی را در زمینهی انبار کردن و نگاهداری این موجودیها و تحمیل هزینههای غیر ضروری از این بابت به شرکت و در برخی موارد نگهداری بخشی از این موجودیها در فضای باز و نامناسب و مالا تحمیل زیانهای ناشی از آسیب و تخریب آنها به شرکت شده است در این گونه موارد علاوه بر ضعف نظام کنترل داخلی و سوء مدیریت به فساد اداری و مالی را نیز نباید از نظر دور داشت.
مسئلهی عدم توجه مناسب و کافی عامل نیروی انسانی متخصص در اغلب واحدهای اقتصادی به موضوع پر اهمیت جذب و نگهداری عامل نیروی انسانی متخصص و متبحر توجه لازم مبذول نمیشود و بهای لازم به این افراد داده نمیشود و بهای لازم به این افراد داده نمیشود و لذا هر ساله شاهد ریزش و کاهش این گونه افراد در واحدهای اقتصادی هستیم و این واقعیتی است که هر چند ممکن است در کوتاه مدت اثرات خود را ظاهر نکند لیکن در جهان پرشتاب و پر رقابت کنونی قطعاً در میان مدت و بلند مدت اثرات سوء خود را آشکار خواهد کرد.
این موضوع در رشد و حیات واحدهای اقتصادی به قدری حیاتی و اساسی است که واحدهای اقتصادی موفق و معتبر دنیا برنامهریزی و اجرای سیاستهای جذب و نگهداری نیروی انسانی متخصص را در صدر برنامههای خود قرار دادهاند.
مسئلهی جذب و نگهداری نیروی انسانی متخصص، موضوعی است که علاوه بر سطح درون سازمانی در سطح برون سازمانی نیز مطرح است و برگردانندگان و سیاستگذاران و مدیران جامع
ه مسئولیت دارند که در این زمینه برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلند مدت مناسبیرا طراحی و اجرا کنند.
مسئلهی عدم استقرار حسابرسان داخلی در شرکت یا عدم استفادهی موثر از آنها در صورت وجود به کلی کنار گذاشته شوند.ضمن این که مدیران اجرایی با توجه به خلاء به وجود آمده، در حیطهی امور تحت مدیریت خود و با توجه به نیازها، سلائق و انتظارات شخصی، روشهای کنترلی خاصی را تعیین کرده و اجرای آنها را از کارکنان تحت نظر خود خواستار میشوند. بدین ترتیب پس از گذشت مدتی، سیستم طراحی شدهی اولیه از انسجام و یکپارچگی موردنظر ساقط میشود و کارائی و اثربخشی خود را از دست میدهد.
مسئلهی روزمرگی مدیران :
در برخی از واحدهای اقتصادی کشور، مدیران ارشد دچار نوعی روزمرگی میشوند و لذا نمیتوانند نقش خود را به عنوان هشدار دهندهی سیستم به خوبی ایفا کنند و از اینرو واحد اقتصادی در غیاب سایر عوامل کنترلی جایگزین، نمیتواند در مقابل تغییرات جدید واکنش به موقع یا مناسبی از خود نشان دهد و این امر منجر به از دست رفتن فرصتها یا تحمل خسارات ناشی از عدم واکنش مناسب و به موقع میشود.
مسئلهی عادت یا اعتقاد به قائم به فردی اجرای امور و بیاعتقادی به استقرار روشهای سیستماتیک برای اجرای امر :
مسئلهی عدم توجه یا کمتوجهی مدیران شرکتها به گزارشهای مدیر حسابرسان مستقل.
نارساییها و موانع استقرار کنترل داخلی :
متاسفانه در بسیاری از واحدهای اقتصادی کشور از سیستمهای طراحی شده مختص به آن واحد اقتصادی ( که اصطلاحاً به سیستمهای Tailor made معروف است) استفاده نشده و به صورتی قالبی یا ساده انگارانه از فرمها، نرمافزارها و سیستمهای موجود در بازاریا نسخهبرداری شده از سایر شرکتها بخصوصتوجه به تفاوت کمی و کیفی در عوامل تولید شرکت با آنچه که به عنوان پیشفرض برای طراحی این گونه فرمها، نرمافزارها با سیستمها به کار گرفته
شده و همچنین بدون توجه به وجود تفاوتهای کمی و کیفی در نیازهای اطلاعاتی و کنترلهای مدیریتی مورد لزوم استفاده میشود و نتیجتاً در این خصوص اصطلاحاً لباسی به تن آن واحد اقتصادی پوشانده میشود که به هیچ وجه با اندامها و قد و قامت آن متناسب و سازگار نیست.
مسئلهی بییاوری یا باور کمباوری مدیران برخی از واحدهای اقتصادی به ضرورت طراحی و استقرار نظامهای جامع کنترلهای داخلی از جمله دلایل این وضعیت، وجود بازار بیرقیب یا کمرقیب و در نتیجهی عدم نیاز به حصول به سطح مناسبی از بهرهوری و مالاً انداختن ضرر و زیانهای ناشی از عدم بهرهوری واحد تولید یا خدماتی به روش مصرف کننده میباشد.
راهحلهای پیشنهادی :
مسئلهی شفافسازی امور، از جمله عوامل اصلی، زیربنایی و کلیدی جلوگیری از بروز تقلب( فساد) و اشتباه و نیز کشف سریع و آسان آن در صورت بروز است. لذا موکداً توصیه میشود در تدوین ضوابط و مقررات و طراحی نظامهای کنترل داخلی، این اصل همواره مدنظر قرار بگیرد و بلکه به عنوان زیربنایی برای سایر امور با آن برخورد شود.
یکی از زمینههای تحقیقاتی که ضرورت همکاری دانشگاهها را طلب میکند، انجام تحقیقات علمی، و منسجم جهت شناسایی زمینههای نقاط ضعف کنترلهای مدیریتی داخلی در ایران و ارائهی راهحلهایی برای رفع آنها است
.
خلاصه :
کنترل داخلی همانند سایر ابزارهای در دست بشر، زمانی و به شرطی مفید و اثربخش خواهد بود که به جا و به طور مناسب مورد استفاده قرار گیرد(همانند چاقوی جراحی که هم میتواند راحتی حیات را به ارمغان آورد و هم میتواند عذاب را به ارمغان آورد و هم میتواند عذاب و مرگ را باعث شود و لذا در استفاده از آن بایستی دقت و مراقبت حرفهای لازم را اعمال کرد. طبق مفاد قانون، مسئولیت نهایی و عواقب موارد حادث شده در نتیجهی نبود با ضعف کنترلهای داخلی با مدیران واحد اقتصادی است و اگر از این جنبه نیز به موضوع ** ضرورت طراحی و استقرار سیستم مناسبی در این ارتباط کاملا احساس میشود و نیز این که نبایستی تصور شود مدیر خوب، مدیری است که صرفاً فردی لایق و سالم باشد، بلکه مدیری که لیاقت را در واحد تحت مدیریت خود اهمیت بخشیده و تمهیدات لازم را برای جریان سالم امور فراهم کند.
حسابرسی مستقل و کنترلهای داخلی :
وجود کنترل داخلی همانند هر فرایند یا ابزار کاربردی دیگر، نتیجه ضرورتها و نیازها است.
وجود بستر و شرایط لازم برای استقرار کنترلهای داخلی وجود کنترل داخلی همانند هر فرایند با ابزار کاربردی دیگر، نتیجه ضرورتها و نیازها است. استفاده از کنترل داخلی، هدفمند و در راستای تحقیق اهداف عملیاتی، رعایتی و گزارشگری مالی است.
در اقتصادهای متکی به بخش خصوصی استقرار کنترلهای داخلی موجب افزایش توان رقابتی میشود؛ کنترلهایی که پیشفرض وجودی آنها، فزونی منافع بر مخارج و جلوگیری از ریخت و پاش، سوء استفاده و حیفو میل است.
اهداف رعایتی و گزارشگری مالی، هیتا اهدافی برون سازمانی هستند، اما حدهای تجاری ملزماند آنها را رعایت کنند.
تعریف کنترل داخلی حاکم برگزارشگری مالی
فرایندی است که به منظور حصول اطمینان معقول از قابلیت اعتماد صورتهای مالی به وسیله هیئت مدیره، مدیریت و سایر کارکنان واحد تجاری برقرار میشود.
معرفی اجزای کنترل داخلی حاکم بر گزارشگری مالی:
شامل 5 جزء میباشد .
ـ محیط کنترلی: جزئی که با تاثیر بر هوشیاری کنترلی کارکنان، فضا و فرهنگ عمومی واحد تجاری را شکل میدهد. این جز پایه و اساس دیگر اجزا به شما میرود.
ـ برآورد خطرشناسایی، تجزیه و تحلیل و مدیریت مخاطرات مربوط به تهیه صورتهای مالی طبق اصول پذیرفته شده حسابداری است.
ـ فعالیتهای کنترلی سیاستها و رویههایی است که به کمک آنها از اجرای دستورات مدیریت اطمینان حاصل میشود.
ـ اطلاعات و ارتباطات : سیستم اطلاعاتی از روشها و اسناد و مدارکی تشکیل میشود که برای ثبت، پردازش،تخلیص و گزارش معاملات واحد تجاری و پاسخگویی در برابر داراییها، بدهیها و حقوق و مالکان برقرار میشود.
ـ نظارت فرایندی است که به موجب آن کیفیت سیستم کنترل داخلی در گذر زمان ارزیابی میشود.
اثر فناوری اطلاعات بر کنترل داخلی :
استفاده از فناوری اطلاعات ممکن است بر هر پنج جزء کنترل داخلی تاثیر بگذارد. برای مثال، یک واحد تجاری ممکن است از فناوری اطلاعات صرفاً برای پشتیبانی از فعالیتهای خاص همچون سیستم حسابهای دریافتنی برای یکی از بخشهای خاص خود یا سیستم کنترل عملیات تجهیزات کارخانه استفاده کند.
سیستمهایی که از فناوری اطلاعات بهره میبرند، ترکیبی از کنترلهای خودکار و دستی را به کار میبرند.
ترکیب کنترلهای دستی و خود کار بسته به ماهیت و پیچیدگی استفاده از فناوری اطلاعات، متفاوت خواهد بود.
امکانات زیر را برای سازمان به ارمغان میآورد :
ـ اجرای یکنواخت دستورات و انجام محاسبات پیچیده در پردازش حجم انبوهی از معاملات یا دادهها.
ـ ارتقای به هنگامی، دسترسیپذیری و صحت اطلاعات
ـ تسهیل تجزیه و تحلیل بیشتر اطلاعات
ـ ارتقای توانایی نظارت بر عملکرد فعالیته
ای سازمان و سیاستها و رویههای آن
ـ کاهش خطر تخطی از کنترلها
ـ افزایش امکان تفکیک اثربخش وظایف از طریق اجرای کنترلهای امنیتی در نرمافزارهای کاربردی، بانکهای اطلاعاتی .
مخاطرات فناوری اطلاعات :
ـ اتکا بر سیستمها یا برنامههایی که دادهپردازی را به اشتباه انجام میدهند، دادههای غلط را پردازش میکنند یا هر دو
ـ دسترسی غیر مجاز به دادهها که ممکن است به نابودی اطلاعات یا تغییرات نادرست دادهها بینجامد.
ـ تغییرات غیر مجاز دادههای پروندههای اصلی.
ـ تغییرات غیر مجاز سیستمها یا برنامهها.
عدم انجام اصلاحات لازم در سیستمها یا برنامهها.


مقاله لقاح مصنوعی با word دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله لقاح مصنوعی با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله لقاح مصنوعی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله لقاح مصنوعی با word :
همگام با گسترش حوزه دانش بشری و ظهور دستاردهای نو در قلمرو علوم تجربی، مسائل و موضوعات پیچیده فقهی و حقوقی نیز پدیدار آمده، تلقیح مصنوعی نیز یکی از مسائل نو پیداست که پیشرفت دانش پزشکی آن را به عرصه فقه و حقوق کشانده و از آنجا که قوانین و مقررات حقوقی ما ریشه در احکام مذهبی دارد، هیچ حقوقدان و اندیشمندی در دانش حقوق، نمی تواند بدون بهره مندی از این منبع عظیم، در جهت قانونی کردن چنین مسائل جدیدی گام بردارد، بلکه نخست باید فقیهان جواز شرعی آن را تایید و حکم وضعی آن را روشن کنند، سپس به صورت ماده یا مواد قانونی درآید.
تحقیق حاضر در طی 3 بخش به بررسی فقهی، حقوقی و جزای تلقیح مصنوعی می پردازد؛ در بخش اول آن که عهده دار قسمت فقهی است، نظر به نفس و حکم آن در صورتی که ملازم و یا متوقف بر ارتکاب فعل حرامی باشد؟ و در بخش دوم به بررسی حقوقی نسبت طفل حاصل از تلقیح مصنوعی می پردازیم، چرا که با معلوم شدن نسب طفل، وضعیت های دیگر او نظیر حضانت و سرپرستی، وراثت و نکاح روشن می گردد.
و در بخش سوم به بررسی جرایی تلقیح مصنوعی می پردازیم.


تحقیق در مورد روانشناسی جنایی با word دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق در مورد روانشناسی جنایی با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد روانشناسی جنایی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق در مورد روانشناسی جنایی با word :
روانشناسی جنایی
روانشناسی جنایی شاخهای از دانش روانشناسی است که به امور روحی و روانی مربوط به جرم و بزهکاری میپردازد.
کار روانشناسان جنایی معمولاً یافتن روشهایی برای پیشگیری از جنایت دوباره مجرمین باسابقه یا جنایتکاران دارای اختلال روحی است. از وظایف دیگر این گونه روانشناسان، تهیه کردن پروندههای روانشناختی برای بزهکاران باسابقه و پرسابقه و بررسی دلایل روحی و روانی این جنایتها است.
ما برای اینکه بدانیم روانشناسی جنایی چیست، در ابتدا به تعریف کوتاهی از روانشناسی می پردازیم؛ اهداف روانشناسی را بیان می کنیم واز رشته ها دیگری که با روانشناسی جنایی تعامل دارند نام می بریم.
تعریف روانشناسی:
روانشناسی علم مطالعه رفتار و فرایندهای ذهنی است. ( Hockenbury & Hockenbury 2007 – p3 )
رفتار: به هر نوع پاسخ ارگانیزم که در مقابل محرک های درونی و بیرونی ارائه می شود رفتار می گوییم؛ که به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم و با ابزار قابل رویت است( اتکینسون و همکاران – ترجمه رفیعی : ص 287).
فرایند ذهنی: به اندیشه ها، هیجان ها، احساس ها، و انگیزه هایی که افراد تجربه می کنند، فرایندهای ذهنی گفته می شود؛ که برای افراد دیگر به طور مستقیم قابل مشاهده نیست( همان منبع ).
روانشناسان کوشش می کنند که انسان ها را به وسیله روش های علمی مورد مطالعه قرار دهند. هدف آن ها از این کار شامل توصیف، تبیین و پیش بینی رفتار های آدمی می شود.
توصیف: شامل تعریف کردن وضع موجود و رفتارهای در حال حاضر افراد می شود؛ که بوسیله روش های علمی جمع آوری شده اند.
تبیین: توضیح رفتار انسان بر اساس شرایط پیشایند یک واقعه یا رویداد ( ایروانی – ص 52 ).
پیش بینی: توانایی پیش بینی کردن بعضی رفتارها در آینده با توجه به شرایط موجود.
تعریف روانشناسی جنایی:
روانشناسی جنایی علم مطالعه ی شخصیت تبهکار و شناخت دلایل و انگیزه های تبهکاری است که این دلایل و انگیزه ها به شیوه های جامعه پذیری، اجتماعی شدن، تجربه های دوران کودکی و محیط زندگی و همچنین نقش ژنتیک و اختلالات روان شناختی در ایجاد شخصیت فرد تبهکار در هنگام اعمال جرم اشاره می کند. به بیان دیگر روانشناسی جنایی را می توان (( مطالعه ی علمی رفتار جنایی و فرایند های ذهنی ای که در ارتکاب جرم نقش دارند))، تعریف کرد( بارتول 1995 به نقل از ستوده و همکاران1384 ص 21 ).
به رفتار هایی که مخالف با قوانین جامعه است رفتار جنایی گغته می شود. رفتار جنایی خود نوعی رفتار اجتماعی است. به هر گونه رفتاری که در بافت اجتماعی رخ می دهد و از دیدگاه روانشناسی اجتماعی مورد مطالعه قرار می گیرد رفتار اجتماعی گفته می شود.
رفتار های اجتماعی بر اساس لیست بی پایانی از متغیرها شکل می گیرد. تعداد زیادی فاکتورهای مخصوص وجود دارد که تعاملات اجتماعی را به وجود می آورند. این فاکتورها به طور کلی در پنج دسته ی اصلی جای میگیرند: 1- رفتار و منش افراد دیگر. 2- شناخت های اجتماعی ( افکار، نگرش ها و حافظه ی ما در مورد افرادی که در اطراف ما هستند). 3- متغیرهای بوم شناختی ( به طور مستقیم و غیر مستقیم شامل محیط فیزیکی می شود). 4- زمینه های فرهنگی-اجتماعی که هنگام رفتار اجتماعی رخ می دهد. 5- جنبه های ماهیت زیست شناختی ما که مربوط به رفتار اجتماعی می شوند ( baron & byrn – 1987 – p 11)
موضوع روانشناسی جنایی
موضوع روانشناسی جنایی با توجه به مسائل کلی تر روانشناسی عمومی، روانشناسی بالینی، روانکاوی، روانپزشکی مطالعه ی چگونگی تشکیل شخصیت مجرمان و علل و انگیزه های آن ها به هنگام وقوع جرم می باشد.
هدف های روانشناسی جنایی
1- اولین هدف روانشناسی جنایی شامل موضوع آن یعنی مطالعه و شناخت شخصیت مجرمان و علل و انگیزه های آن ها به هنگام وقوع جرم می شود. این خود سبب هدف بعدی روانشناسی جنایی که در ادامه آمده است می شود.
2- پیشگیری از وقوع احتمالی جرم به منظور کاهش تکرار جرم توسط افراد دیگر و همچنین تکرار جرم توسط مجرم فعلی که خود شامل موارد زیر می شود:
الف- بازسازی، بازپروری و درمان مجرمان
ب- بازپذیری اجتماعی و ادامه ی درمان مجرمان
پ- سعی در برطرف نمودن عوامل اجتماعی مولد جرم
که این سه مورد باید همزمان و به موازات هم به وسیله ی حمایت سازمان های مسئول اجرا شوند.
3- کمک به مَراجع قضایی برای به وجودآوردن قوانین جدید با توجه به مسائل اجتماعی، روانشناسی، فرهنگی، اقتصادی، دینی و بین المللی برای بهبود نسبی وضعیت جرم خیزی جامعه و مجرمین.
روانشناسی جنایی و علوم دیگر
روانشناسی جنایی به دلیل سر و کار داشتن با مجرمان با رشته های دیگری نیز ارتباط دارد که همپوشی هایی نیز با آن ها دارد؛ که در ادامه به اختصار به آن ها اشاره می شود.
انسان شناسی جنایی: انسان شناسی جنایی علم مطالعه ی ویژگی های جسمانی و اعمال و اعضای بدن در هنگام وقوع جرم است.
زیست شناسی جنایی: علم بررسی جنبه های ژنتیک، سنخ شناسی زیستی و اثرات هورمون ها در هنگام ارتکاب جرم است.
جامعه شناسی جنایی: جامعه شناسی جنایی جمعیت، نژاد، محیط و علل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جرم مجرم را مورد مطالعه قرار می دهد.
کیفر شناسی ( علم زندانبانی ) : علم شناخت جرم و رده بندی آن و مدیریت زندان ها و فضاهای تأدیب و بازپروری مجرمین است.
رشته های جدید روانشناسی جنایی
روانشناسی قضایی: روانشناسی قضایی به مطالعه ی رفتار های متهمان، شاهدان، تماشاگران و دیگر افراد حاضر در جلسات دادگاه و جلسات بازرپرسی قبل از دادگاه می پردازد.
روانشناسی قانونی: روانشناسی قانونی برای صدور حکم نهایی در مورد متهمان با توجه به نظرات روانشناسی و بیماری شناسی و همچنین قوانین مربوطه، به قضات و شوراهای عالی قضایی کمک می کند.
روانشناسی زندانبانی: روانشناسی زندانبانی با به وجودآوردن برنامه های تغییر رفتار به اصلاح و تربیت محکومین می پردازد و آن ها را برای بازگشت به محیط اجتماعی و زندگی مطلوب تر آماده میکند.
در روانشناسی جنایی 2 مکتب وجود دارد که از مهمترین مکاتب این علم بشمار می آیند
1- مکتب کلاسیک
2- مکتب نئو کلاسیک
اعتقاد مکتب کلاسیک : مکتب کلاسیک اعتقاد دارد که انسانها داراری عقل و خرد هستند و در نتیجه آزادند تا بدنبال لذات خود باشند .این مکتب توسط جرمی بنتام و سزار بکاریا آغاز شد.این دو را باید طرفداران مجازات بعنوان بازدارنده ی جرم دانست.
این مکتب به اراده ی انسان فقط معتقد است وبه عوامل محیطی معتقد نیستند.یعنی معتقدند انسان مسئول کارهایش می باشد.یعنی اگر کسی در راه خلافی افتاد و مقاومتی نکرد لذا خودش اینگونه خواسته تا مرتکب جرم شود.پس فرد باید به سزای اعمالش برسد.
مکتب نئو کلاسیک :
این مکتب تفاوت چندانی با مکتب کلاسیک ندارد.تنها تفاوت آن در این است که در مکتب کلاسیک به آزادی و اختیار انسانها تاکید می شود و میگوید انسان بطور آزادانه رفتاری را انجام می دهد ولی نئو کلاسیکها می گویند که آزادی انسان در اثر عواملی مثل بیماری / بی لیاقتی / اختلالهای روانی یا دیگر موارد کاهش می یابد.
مکتب نئو کلاسیک در اثر تاثیر نویسندگانی چون :
ویکتور هوگو
ژرژ ساند
و اوژون سو در مقابل نظریه ی عدالت مطلق بوجود آمد.
مهمترین مکاتب و دیدگاه ها در روانشناسی جنایی
1- مکتب اثبات گرایی : شامل 3 نظریه پرداز بنام های
الف ) سزار لمبروزو
ب ) انریکو فری
ج ) رافائل گاروفلو
و دیدگاه ها شامل
1- دیدگاه جامعه شناختی :تاکید بر سن و نژاد ، جنس و ;
2- دیدگاه روان شناختی: محیط و شخصیت افراد را مهم می داند
3- دیدگاه روانپزشکی
جنایتکاران بالفطره
این افراد را سزار لمبروزو برای نخستین بار دسته بندی کرد و این نام را برایشان انتخاب نمود
به گزارش های لمبروزو این افراد دارای مشخصات یکسان یا مشابهی هستند که اغلب غیر طبیعی قلمداد می شوند . این موارد عبارتند از
1- جمجمه ی غیر طبیعی
2- بینی پهن
3-گوشهای بزرگ
4- لبهای کلفت
5-آرواره ی بزرگ
6- گونه های استخوانی و برجسته
7- چشمان مغولی و ;;..
مجرمان بالفطره دارای مشخصات مشابهی هستند که عبارتند از
1- میل شدیدی به خالکوبی روی بدن دارند
2- بازیهای بی رحمانه انجام می دهند
3- در بازیهای کودکی نقش منفی یا خشن را انتخاب می کردند
4- میگساری بیش از اندازه
5- بدو بیراه گفتن (البته به زبان لاتی )
لمبروزو در یافت که قاتلان بالفطره رفتارهایی که نشان می دهند بیشتر مربوط به انسان های اولیه می باشد.در واقع در یافت که رفتار انسانی این افراد رشد نکرده است.
طبقه بندی مجرمان از نظر لمبروزو
1- مجرمان عادی یا حرفه ای:
2- مجرمان اتفاقی:
3- مجرمان هیجانی یا احساساتی
4- مجرمان ضعیف و سست عنصر
5- مجرمان دیوانه یا کم عقل
6- مجرمان بالفطره
سیمای قاتل هیجانی و عاطفی چگونه است ؟
این فرد غالبا مردی است 25تا 45 ساله.دارای هوش متوسط.اغلب پیشینه ی روانی یا قضایی ندارند.وی همسر ، فرزندان ، معشوقه یا رقیبش را می کشد.عملش به خودی خود و از پیش آماده شده نیست و دقت خاصی ندارد.او تحت تاثیر انگیزه ی آنی اقدام به قتل می کند.در نیمی از موارد قتل های خود را بخاطر الکل انجام داده اند.


مقاله فن داستان نویسی با word دارای 39 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله فن داستان نویسی با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله فن داستان نویسی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله فن داستان نویسی با word :
فن داستان نویسی
مقدمه
اما شاید هیچکس نتواند به سؤال چگونه می توان داستان نویس موفقی شد، پاسخ کاملی بدهد. زیرا همه کم و بیش با این حقیقت کنار امده اند که نویسندگی اموختنی نیست. ولی مأیوس نشوید. اگر استعداد نویسندگی در خود سراغ دارید می توانید و باید، راه و روش بهتر نوشتن را نیز بیاموزید. اما یادتان باشد که معلم و کتابِ راهنما جز اینکه مجموعه ای از فنون قراردادی وغیر قراردادی راهمچون ابزاری دردستانتان بگذارند،کار دیگری نمی توانند بکنند.هدف از گرداوری این مقاله اشنایی با برخی از فنون داستان نویسی از دید چند تن از داستان نویسان غربی و ایرانی و همچنین اشنایی با سرگذشت داستان نویسی ایران و مطالعه ای مختصر دربار چند داستان معروف ایرانی است.امیدوارم این مطالب بتواند شما را در خلق اثاری ماندنی تر و بهتر یاری کند.
طبقه بندی داستانها
(( نخستین سؤال دربار داستان اینست که: چرا باید رنجی بر خود تحمیل کنیم و داستان بخوانیم؟ با زندگی ای بدین کوتاهی، با اینهمه نیازهای مبرم و روزافزون، و با درک این حقیقت که چه بسیار کتابهای مختلف پیرامون مسائل اموزشی و مباحث متنوع وجود دارد که هنوز نخوانده ایم، چرا باید اوقات گرانبهای خود را صرف خواندن اثاری تخیلی کنیم؟
به این سؤال می توان دو پاسخ اساسی داد: برای «لذت وتفریح» وبرای «درک وفهم بیشتر».
اگر بخواهیم زیاد طول و تفصیل ندهیم، داستان کمک می کند تا زندگی کمتر برای ما خسته کننده و یکنواخت باشد. ونیزکمک می کند تا اوقات ما با خوشی و سرعت بیشتری بگذرد. با این دلایل واضح، مطمئناً دیگر نیازی به توصیه بیشترنسبت به خواندن داستان نیست.
لذت- ولذت بیشتر- نخستین مقصود و ابتدایی ترین توجیه برای خواندن داستان است. ولی اگر داستان چیزی بیشتر از لذت به ما نمی داد، به سختی می توانست خودش را به عنوان مبحثی برای « مطالعات دانشگاهی» مطرح کند.
داستانها را می توانیم به دو بخش عمده طبقه بندی کنیم:
الف) ادبیات داستانی تفریحی
ب)ادبیات داستانی تحلیلی
ادبیات داستانی تفریحی صرفاً بدین منظور نوشته می شود تا ما اوقاتمان را بطور دلپذیر و مطبوع بگذرانیم.
اما ادبیات داستانی تحلیلی نوشته می شود تا اگاهی ما را از زندگی گسترش داده، عمق و حساسیت بیشتری بدان ببخشد.
ادبیات داستانی تفریحی ما را ازجهان واقعی دور می کند. ما را قادر می کند تا موقتاً دردها و رنجهای خویش را بدست فراموشی بسپاریم.
ادبیات داستانی تحلیلی دست ما را می گیرد و به یاری تخیلمان وامی دارد تا بیشتر به درون جهان واقعی برویم. به ما توان می بخشد تا درد و رنجهایمان را به درستی بفهمیم.
ادبیات داستانی تفریحی در نهایت به هدف و مقصود خود یعنی لذت ختم می شود.
ادبیات داستانی تحلیلی علاوه بر لذت،درک و بصیرت را نیز به همراه دارد.))
راه پر پیچ و خم تجربه
پل انگگل
((نوشتن مثل عشق ورزیدن است.وقتی که می بینیم این غریز پاک وبی الایش(البته اگر پاک وبی الایش باشد) تا کجا ما را با خود می برد شگفت زده می شویم. به علاوه نکاتی دربار این اّشکال غنایی بیانی یعنی نویسندگی و عشق ورزیدن موجب نیل ان به کمال خواهد شد. نکته بسیار مهم دربار نویسندگی این است که اولا چیزی به نام مصالح نویسندگی به خودی خود وجدا ازنوع نگرش نویسنده به ان، نحو احساس ان و شکل اندام وار و بیانی در قالب کلمات دادن بدان، وجود ندارد.از نظر نویسنده شکل بخشی از محتواست ضمن اینکه بر روی ان اثرمی گذارد وصورتی واقعی به ان می دهد. هنری جیمزمی نویسد تجربه «حساسیتی شدید ونوعی تارعنکبوت بسیار بزرگ ازلطیف ترین نخهای ابریشم و در ناخوداگاه ادمی معلق است و ذرات هوا را به میان رشته هایش می کشد. تجربه همان کیفیت حسی فضای ذهن است.»واین سخن بسیار قاطعی است چرا که می گوید اهمیت اتفاقات جهان بیرون مطلق نیست بلکه تغییراتی که ذهن نیرومند هنرمند به هنگام کشف وقایع، در انها می دهد وانها را منظم می کند مهم است.
پس وقتی صحبت از تجربه به میان می اید منظور این نیست که نویسنده باید ماجراهای گوناگون را پشت سر گذاشته باشد. داستان می تواند دربار هر چیزی باشد. البته داستان ثبت حوادثی که برای اشخاص رخ می دهد نیست، بلکه ثبت واکنش انها دربرابرحوادث است. چون داستان به شخصیت می پردازد و شخصیت است که حوادث را رقم می زند و حوادث نیز شخصیت را ترسیم می کند. مثلاً نوشتن دربار مردی که بر روی رینگ مشت زنی یا در حال دست و پنجه نرم کردن با گاوی خشمگین است همان قدر حساس برانگیز و مناسب است که لرزش خفیف دست یک زن. کسانی هم که می خواهند نویسنده شوند باید حساسیت قو ادراکشان را نسبت به زندگی بشر تقوییت کنند. در این مورد نیز جیمزسخن نغزی گفته است. وی ضمن تایید این نکته که نویسندگان جوان باید اثارشان را براساس تجربییات خود شان بنویسند، می گوید ولی قبل از این باید یاد بگیرند که چه طور بیشترین و والاترین تجربیات ممکن را به وسیل خود اگاهشا ن جذب کنند.
وسپس به نویسندگان جوان توصیه می کند که«سعی کنید چیزی از چشمانتان دور نماند.» جیمزبا استفاده از مهارتهای عملی خودش درداستان نویسی به شرح نحو استفاد نویسنده ازتجربیاتش می پردازد ومی نویسد« قدرت حدس زدن نادیده ها ازطریق دیده ها،توانایی کشف اشارات ضمنی، قدرت قضاوت دربار کل یک چیز ازطریق یکی از اجزای ان، داشتن وضعیتی که بتوان زندگی را در مجموع و به طور کامل احساس کرد طوری که بتوان به راحتی هرکدام از زوایای خاص ان را شناخت، مجموع استعدادهای ذاتی ای است که تجربه را بوجود می اورد. پس اگر تجربه متشکل از مجموع برداشتهاست می توان گفت که مجموع برداشتها و تاثیرگیریها تجربه است.» اگر بگوییم نویسندگی حاصل کشف و شهود است ان را محدود به جنب کوچکی از زندگی و در نتیجه تحقیر کرده ایم. به همین دلیل هم عکس این گفته صحیح است. منبع اصلی اثر نویسنده کل زندگی اوست. هم حواس او من جمله حس چشایی و لامسه اش، وضع سوخت وساز بدن، فشار خون، وضع دستگاه گوارش، دمای بدن، خاطرات گذشته، سرزندگی و هوشیاری ذهن، مطالعات قبلی، نگاه ژرفکاو وی نسبت به زنگی اشخاص، تمایلات جنسی و گوش اوکه برای شنیدن اصوات تیزاست،هریک به نحوی در پدید امدن اثرش سهیمند.))
داستان را چگونه باید گفت؟
(( برای گفتن داستان دو شیو مناسب هست: شیو سوم شخص و شیو اول شخص مفرد.
در طریق اول، نویسنده خود را بیرون از صحن داستان قرار می دهد و جریانات و وقایعی را که بر اشخاص داستان می گذرد، به خواننده باز می گوید.
در طریق دوم، نویسنده به جلد یکی از اشخاص داستان درمی اید و وقایع داستان را انگارخود شاهد وناظرانها بوده ودرانها شرکت داشته است برای خواننده تعریف می کند. هریک از این دو شیوه، مزایا ومحدودیتهای خویش را دارد، اما برروی هم کف مزایا به سود شیو نخست سنگینی می کند.
شیوه های دیگری را نیز می توان به کار برد، مثلاً : میتوان داستان را در قالب نامه یا نامه هایی گفت و یا ان را به صورت یک سلسله مستخرجات از دفترچ یادداشت
روزانه پرداخت. اما چنین شیوه هایی متضمن دشواریهای فراوانند و به همین مناسبت کمتر مورد استفاده نویسندگان قرار می گیرند.))
داستان تا چه حد ساختگی است؟ جورج ه . سیزرد دارال شوایستر ((داستانی که شما می نویسید باید راست باشد، یا لا اقل تا حدودی راست باشد. البته راست بودن درجات مختلفی دارد. ولی به هر حال داستان باید در نظر ادمی راست و مطابق با واقعیتهای اساسی زندگی باشد.اگرداستان دربردارند احساس واقعی عشق، تنهایی،نشاط، عزت وسربلندی، یأس، ترس وغیره نباشد دروغی است در بدترین شکل ان، و طبیعتاً به هیچ وجه قانع کننده نیست. درضمن این مساله ربطی به میزان واقعی بودن زمان ومکان داستان و یا مای کار ان ندارد. البته اگرازجنبه دیگربه قضیه نگاه کنیم، داستان دروغ است. دروغ بزرگ یا حقیقت ساده این است که بگوییم داستان، داستان است و نه واقعینامه و گزارش. حتی درتاریخی ترین نمایشها اشخاص خیالی نیز وجود دارند. اما از ان طرف همه ی انواع داستانهای خیالی، دروغ است زیراهمانطو که نویسندگانشان می دانند حوادث این نوع داستانهاغیرممکن ویا حداقل در حال حاضر غیر ممکن است اتفاق بیفتند. درداستان هیچ نکته ریزی نباید بی اهمیت تلقی شود.چون اگرمهم نباشد طبیعتاً زائد است ، که البته این موضوع دیگری است. و باز اگرنکته ای که شما در داستان می اورید مهم باشد وظیف شماست که اطلاعاتتان دران مورد دقیق وصحیح باشد.
یکی ازدلایلی که اثاربرخی از نویسندگان هرگز چاپ نمی شود این است که می گویند : « هیچ کس به این نکته جزئی توجه نخواهد کرد » و یا« این نکته ارزش ندارد که ادم خودش را به زحمت بیندازد.» نویسندگان بایدازاین نظربه حقایق و واقعیات ارج نهند که اصولاًدانستن واقعیات وشریک شدن دراطلاعات دیگران خود به خود امری لذتبخش است.درثانی واقعیت ازانچنان قوت و قدرتی برخورداراست که به راحتی می توان ان را به جا اورد ومشکل می شود ان را جعلش کرد. به همین دلیل هم بهترین رمانهای راجع به جنگ راکسانی نوشته اند که خود نبرد را تجربه کرده اند.زیرا برای مشاهد جنگ راه دیگری جزحضوردر ان نیست. دروغ های واضح را قرص و محکم و زود ارائه وسپس داستان را گسترش دهید. هرچه دروغ بزرگتر باشد باید انرا را زودتر و با جسارت بیشتری درمتن داستان اورد. نقط اصلی حرکت شما باید در شروع داستان و از طریق بیان واقعیت ها باشد. در این هنگام واقعیتها را بلافاصله طرح وسپس مطمئن باشید که ناباوری خواننده را به حالت تعلیق در اورده و او را درحالت شک و انتظار نگه داشته اید. این قانون در تمام داستانها ساری و جاری است. در واقع خواننده و نویسنده به طور ضمنی توافق کرده اند که به خود بگویند فرض می کنیم که; ، تا داستان جالبی را دربار ان بازگو کنیم. پیرامون دروغهایی که می گویید تحقیق کنید و ببینید که ایا می توانید انها را بر مبنای واقعیت استوار کنید. و این دومین موردی است که باید دراطرافش دست به تحقیق بزنید.
در چارچوب دروغهایی که می گویید ثابت قدم باشید. یعنی ابتدا دروغی نگویی وبعداً با طرح دروغی دیگر، دروغ اولی را از اعتبار بیندازید یا به تناقض گویی بیفتید. حقایق و وقایع داستانی را با ظرافت تمام در داستان به هم بیامیزید. درضمن از لفاظی و فضل فروشی بپرهیزید.داستان باید برای شما ازهر چیزدیگری مهمترباشد. شما به عنوان داستان نویس ومحقق وظیفه دارید که نخست خوب با مواد ومصالح کارتان اشنا شوید و بعد، یعنی پس از این تحقیق مفصل دربار موضوع کارتان، یاد بگیرید که چگونه برخی از نکات را حذف کنید. همچنین اطلاعات شما باید بیش از انچه به روی کاغذ می اورید باشد. به همین دلیل هم هست که دست شما درانتخاب و ذکر جزئیاتی که فکر می کنید واقعاً به انها احتیاج دارید، باز است. لازم نیست که راجع به هرچیزهمه چیزرا بدانید،بلکه فقط کافی است که این طور وانمود کنید. نوع طرح و اشخاص داستانتان را مطابق با معلوماتتان انتخاب کنید وازرفتن طرفِ چیزهایی که نمی دانید بپرهیزید.))
((صحت و درستی داستان به این نیست که مو به مو از واقعیت پیروی کند؛ زیرا در نهایت داستان چیزی غیر از واقعیت است. داستان از ان نوع بازیهاییست که در ان سعی می شود همه چیز واقعی جلوه داده شود. گواینکه داستان بهترین نوع چنین بازیهاست و البته جدی ترین شان.
در این نوع از بازی نویسنده شخصیتها و حوادثی را تصور کرده، به روی کاغذ می اورد. ولی البته اگر نویسنده با شخصیتها و حوادث خوب کلنجار رفته،انها را بال و پر داشته باشد، داستانش می تواند عمیق تر و پرمعنی تر از انبوه خبرهای ریز و درشت صحف اول روزنامه ها، زندگی و رفتار انسانها را پیش چشمشان اورد.
هدف نویسند متعهد انست که با تصور کردن و امیختن یک سری از واقعیتها،حقایق مسلم زندگی بشر رانشان دهد. از این رو داستان نویس همواره داستان خود را با فرصی خیالی شروع می کند.))
داستان نویس و انتخاب نوع داستان
اورسن اسکات کارد
(( واما چند نوع داستان داریم ؟ قبل ازهرچیز لازم است تقسیم بندیهایی را که تا کنون از داستان خوانده اید ، فراموش کنید . چون ما در این مقاله نمی خواهیم در باره ی انواع داستانهای ادبی دانشگاهی، علمی ، وسترن، پلیسی، مهیج، تاریخی و غیره صحبت کنیم. بلکه می خواهیم به چهارعنصربنیادی که درهم داستانها وجود دارد منتها شدت وضعف انها فرق می کند، بپردازیم. نوع تعادلی که باید درهرداستان بین این عناصر برقرار باشد مشخص میکند که شخصیت پردازی داستان چگونه باید یا ممکن است یا می تواند باشد.
و ان چهار عنصر عبارت است از محیط ، خبر، شخصیت و حادثه.
محیط : جهان پیرامون شخصیت یعنی مناظر، فضای داخل خانه، محیط فرهنگی که شخصیت را پرورده و شخصیت در قبال ان واکنش نشان میدهد و دیگر چیزهای اطراف وی، ازهوا گرفته تا قوانین راهنمایی و رانندگی است.
خبر: همان اطلاعاتی است که قرار است خواننده کشف کند یا پس از خواندن داستان از انها مطلع می شود.
شخصیت: ماهیت یک یا چند نفر افراد داستان است و شامل اعمال و علل کارهایی است که انجام می دهند. شخصیت معمولا برداشتی کلی دربار ماهیت انسان ارائه میدهد یا ما را به سمت چنین برداشتی سوق می دهد.))
(( نویسنده می تواند به دو طریق «مستقیم» و«غیر مستقیم» شخصیتهای داستانش را معرفی کند.
در معرفی مستقیم شخصیت، نویسنده رک و صریح با شرح یا با تجزیه وتحلیل،می گوید که شخصیت او چه جور ادمیست و یا به طور مستقیم از زبان کس دیگری درداستان، شخصیت داستان را معرفی می کند.
در معرفی غیر مستقیم، نویسنده با «عمل داستانی»شخصیت را معرفی می کند. یعنی ما از طریق افکار، گفتگوها و یا اعمال خود شخصیت، او را می شناسیم.))
((حوادث: حوادثِ داستان نیز کلیه اتفاقات و علل پشت سر انهاست.
این عناصر معمولا وجوه مشترک زیادی با هم دارند. مثلاً احتمال دارد عنصر خبر دریک داستان، شامل اطلاعاتی دربار ماهیت یک شخصیت نیز باشد. یا شاید منظور از کشف خبردریک داستان افشای برخی ازجنبه های یک محیط،حادثه ای که درست فهمیده نشده یا نادیده انگاشته شده و یا ماهیت یک شخصیت باشد .حوادث داستان را معمولا یا محیط به وجود می اورد یا شخصیت ها می افرینند. و باز خبری که خواننده در داستان کشف می کند، ممکن است همان حادث قصه باشد.
این عناصر با درجات مختلفی در هم داستانها حضور دارند و هر عنصر، ساختمان ضمنی خود را به وجود می اورد. بدین معنی که اگر حضور یکی از عناصر درداستان قویتر باشد ساختمان خاص ان نیز شکل کلی داستان رامشخص می کند.
داستانتان را در ذهن یا با نوشتن نکات عمد ان یا با نوشتن ان به صورت چرکنویس ، تحلیل و برسی کنید. ببینید چه چیز داستان برایتان جالبتر است و می خواهید هم وغم تان رابیشتر مصروف ان کنید. ایا قصد دارید پیوسته درنکات و جزئیات محیط تجسس و تعمق کنید؟ یا شیفت تشریح جزئیات و کشف یک معمای جنایی هستید؟ یا می خواهید دائم شخصیتی را بکاوید؟ و یا بیشتربه حوادث واقعی اهمیت می دهید؟ به هرحال داستان شما هنگامی عمیقاً برخواننده تاّثیرخواهد گذاشت که ساختمان انرا مطابق با نوع عنصر عمده در ان برگزینید.
اگر به داستان معما وار پلیسی علاقه دارید، ساختمان داستان خبری را به عنوان الگو
بر گزینید؛ و داستانتان را با معما اغاز و بعد هم وغم اصلی خود را صرف پاسخ دادن به ان کنید. اما اگر به محیط داستانتان بیشتراهمیت می دهید، ازهمان ابتدا با وارد کردن شخصیتتان به دنیایی نو یا با متمرکز کردن داستان روی جزئیات یک مکان یا مسائل فر -هنگی یک محیط، خواننده را ازتصمیم خود اگاه کنید وسپس بخش اعظم داستان خود را به کشف نکات عجیب وغریب محیط اختصاص دهید. ولی اگربه شخصیت پردازی بهای بیشتری میدهیدداستان را با بلاتکلیفی شخصیت شروع کنید وبعد بیشتربه تغییر شخصیت بپردازید. وباز اگر برای حادثه پردازی در داستان اهمیت بیشتری قائل هستید، داستان را از موقعی شروع کنید که شخصیتها با نابسامانیهای محیط خود درگیرشده اند و هم وغم خود را صرف دوباره سروسامان دادن به دنیای ان داستان کنید.))
