قدرت حاکمان پاسبانان خداست در زمین او . [نهج البلاغه]
 
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 12:16 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 تحقیق موزه با word دارای 38 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق موزه با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق موزه با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق موزه با word :

تعاریف موزه
همواره تعاریف و تعابیر متفاوتی برای موزه به کار گرفته شده و دیدگاههای متفاوتی در این خصوص وجود دارد. هر یک از این تعاریف براساس دیدگاهها و جهان بینی های شخصی ارائه گردیده اند . یکی از این تعاریف ، معنای لغوی موزه بوده که بیشتر جنبه ای تاریخی دارد: « واژه موزه از کلمه یونانی موزیون (mouseion) گرفته شده و در دوره کلاسیک یونان جایگاه پرستش موز هاست » موزها فرشتگان الهام بخشی هستند که هنرهای عامیانه ، موسیقی ، شعر ، نقاشی ، معماری و .... به ایشان نسبت داده شده است . این مکانها به فرشتگان الهام بخش وقف می شدند و جایگاهی برای پرستش و مطالعه بودند.
«موزه ها ، همان دختران ژوپیتر (jopiter) یا خدایان الهام بخش علم و ادبیات و هنر و موسیقی و حجاری و ... می باشند. موزه به ساده ترین شکل تعریف عبارت است از دنیای جهت گرد آوری مجموعه هایی از نموده های گوناگون به منظور تحقیق و بررسی و بهره گیری
همچنین تعاریف دیگری نیز براساس عملکرد و جایگاه موزه صورت گرفته است. از جمله می توان به تعبیر خاص « آلن دوکلاس » اشاره نمود:
« موزه به ساده ترین شکل تعریف عبارت است از بنایی جهت گرد آوری مجموعه هایی از اشیا، به منظور تحقیق ، بررسی، بهره گیری و ... بنابراین می توان گفت موزه نخست برای سهولت کار عنصری را که اصولا دارای هویت زمان و مکان بوده به زیر یک سقف گرد می آورد . دوم اینکه مشخصات و شرحی را به عنوان نخستین کام برای شناسایی اشیا فراهم می آورد، همچنین باعث پیدایش انگیزه برای سیر تفکرات بیننده فراتر از چیزهایی که به طور عادی شناخته است ، می گردد.»
تعریف دیگری نیز از سوی مدیریت موزه های فرانسه ارائه شده است : « در ماده 2 فرمان 1546-45 سیزدهم ژوئیه 1945 آمده که به هر کلسیون متشکل از آثار که دارای ارزش هنری، تاریخی یا باستان شناسی باشد و به صورت دائمی در معرض تماشای عموم قرار بگیرد از نظر فرمان حاضر، موزه اطلاق می شود.»
« یک موزه موسسه است که مجموعه ها ، اسناد را نگاهداری می کند. نمایش می دهد و با مدارک آنها را توضیح می دهد و برای منفعت عمومی مشارکت می کند.»

2-1-1- آکیوم
اما آکیوم در طی سالهای 2001-1946 جامعترین تعریف موزه را بدست آورده است :

سال 1946
کلمه موزه ها تمامی مجموعه های باز بر عموم از اشیای هنری ، تکنیکی، علمی ، تاریخی و باستان شناسی را در بر می گیرد و نیز باغ های حیوان شناسی ، باغ های گیاه شناسی را شامل می شود به استثناء کتابخانه ها مگر در آنها در فضاهای دائمی برای نمایش نگهداری شوند.

سال 2001
ماده 2: تعاریف : یک موزه موسسه دائمی بدون مقاصد مادی است که در جهت خدمت به جامعه و توسعه آن است . بر روی عموم باز می باشد و برای مقاصد مطالعاتی ، تحقیقاتی ، آموزشی ، بهره وری معنوی ، آثار و شواهد بر جای مانده از انسان و محیط آن را بدست می آورد، نگاهداری می کند . تحقیق می کند ، با آنها ارتباط برقرار می کند و آنها را به نمایش می گذارد .
تاریخچه موزه در جهان
گردآوری مجموعه های مختلف و به عبارت دیگر مجموعه سازی را که شاید اولین انگیزه برای ایجاد موزه ها شد ، امری خواص در انسان دانسته اند که از اولین روزهای حیات انسان بر روی زمین همواره با او همراه بوده است . در ابتدا این امر به صورت ذخیره غذا، پوشاک و ... خود را نمایان ساخت ولی با گذشت زمان خود را در شیوه های اعتقادی و آیینی بروز داد و انسان آموخت چیزهایی را که برای او ارزشمند است جمع آوری و نگهداری نماید. همانطور که قبلا نیز عنوان شد در یونان باستان موزه جایگاه پرستش موزها بود. در سایر تمدن های باستانی نیز کمابیش اینگونه معابد و اماکن باتفاوت هایی که ناشی از اختلاف در عقاید و آیین هایشان بود یافت می شد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 12:16 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 تحقیق رایگان تأثیر تغذیه بر رشد جنین با word دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق رایگان تأثیر تغذیه بر رشد جنین با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق رایگان تأثیر تغذیه بر رشد جنین با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق رایگان تأثیر تغذیه بر رشد جنین با word :


مقدمه
غذاهای تکمیلی مورد نیاز مادر در دوران آبستی برای تامین نیازهای جنین و ضمایم آن شامل مواد معدنی , ویتامین ها و پروتئین ها ست.
جنین در حال رشد از نظر مصرف تعداد عناصر غذایی در خون مادر در درجه اول اهمیت قرار دارد و روند رشد جنین حتی اگر مادر رژیم غذایی کافی نداشته باشد , ادامه می یابد. به عنوان مثال , فقدان تغذیه کافی مادر اثری روی رشد سیستم عصبی جنین ندارد(مگر در کاهش شدید تغذیه مادر که می تواند موجب آسیب دائمی مغز گردد) . قد جنین تقریبا به طور طبیعی اقزایش می یابد , از طرف دیگر سوء تغذیه می تواند وزن جنین را به طور قابل ملاحظه ای کاهش دهدو از آهکی شدن استخوانها بکاهد و هم چنین می تواند باعث آنمی , هیپو ترومبینومی و کاهش اندازه تعدادی از اندام های بدن جنین شود.
رژیم غذایی مادران باردار
طبق توصیه RDA میزان انرژی لازم برای خانم باردار حدود 300 کیلو کالری اضافه بر میزان مورد نیازش در حالت غیرنابارداری است. این تصور غلط است که زن باردار بواسطه داشتن بچه باید بیش از حد معمول غذا بخورد. زنانی که در مدت حمل زیاد خورده وخوابیده باشند و حرکت کمتر داشته باشند, فربه و تنبل شده و در نتیجه دچار زایمان سخت می شوند.
باید در این دوران غذارا آهسته خورده, آنرا خوب بجوند و با خوشی غذارا مصرف نمایند و البته از غذاهایی استفاده کنند که برای خود و جنین اهمیت غذایی دارد و مفید است. زنان بارداری که در زمان باردری به غذای خود اهمیت نمی دهند و هر چیزی مصرف می کنند, اغلب نوزادانی نحیف و رنجور بدنیا می آورند (این اصل مهم که آنچه مادر در 9 ماه حمل یعنی زمانی که وجود جنین به او وابسته است می تواند در حق فرزند خود انجام دهد در تمام دوران زندگی نظیر آن را برای فرزند انجام نخواهد داد , را نباید فراموش کنیم).
غذاهای زن باردار و بچه شیرده باید متنوع و دارای مواد غذایی و وینامین کافی باشد و در عین حال اشتها آور, مقوی و سالم باشد.

غذاهایی که زنان باردار باید مصرف کنند:
غذاهایی که در زیر ذکر شده , می توانند به عنوان الگویی برای تامین پروتئین , ویتامین, املاح , قند , کلسیم مورد استفاده قرار گیرند.
1. مایعات: بدن فرد روزانه به دولیتر (هشت لیوان) مایع نیاز دارد. قسمتی از این مایعات را باید از شیر و بقیه را از آب تامین کرد. آب بهترین مایع جهت رفع نیازهای بدن است. سوپ,آبمیوه و هر نوشیدنی دیگر مایع به حساب می آیند. چای کم رنگ وتازه دم نیز به شرطی که از حد اعتدال خارج نشود, مفرح است.
2. گوشت: بهترین غذا برای تشکیل مواد متشکله بدن است و به حد اعتدال می توان در ماه های اول بارداری از آن استفاده کرد. مقدار مصرف روزانه 8 اونس گوشت بدون چربی, ماهی , مرغ, بوقلمون , حداقل هر هفته یکبار مصرف دل, قلوه ویا جگر می باشد. مصرف گوشت قرمز به عبت وجود کلسترول بالا هفته ای دوبار می باشد. از ماهی به ایجاد رشد و تحولات بیشتر مغز جنین با حداقل دو بار در هفته استفاده کنند. همچنین اسیدهای چرب امگا ,برای رشد چشم نیز مفید است.
3. تخم مرغ: هر روز یک عدد تخم مرغ را می توان همراه با نان مصرف کرد ولی نباید در مصرف تخم مرغ افراط شود چون باعث آسیب به جنین می شود.
4. شیر: از شیر کم چرب جهت کاهش مقدار انرژی و تغذیه صحیح می توان استفاده کرد. حدود چهار لیوان شیر در روز(یک لیتر) می توان استفاده کرد.
5. پنیر :مصرف یک اونس پنیر در روز می تواند میزان کلسیم بدن راتامین کند.
غذاهای مغزی وپر انرژی:
1. سالاد: سالاد ها از حیث اغلب ویتامین ها در بدن ممتازند.پس هر روز باید دو فنجان پر سبزی و صیفی جات خام و تازه مصرف کنند, مانند کاهو, هویج, جعفری تازه, خیار, کرفس, گوجه فرنگی و... .
2. سبزیجات: علاوه بر سبزیجات خام, هفته ای یکبار نیز باید از سبزیجات پخته استفاده کنند.مثل باقلا, لوبیا, نخود, اسفناج, هویج, شلغم و...) که باید در مقدار کمی آب جوش و به مدت کم پخته شوند تا عناصر غذایی از بین نرود.
3. حبوبات: برنج, گندم , آرد گندم و سایر حبوبات هر روز یکبار باید مصرف شوند. به جای این مواد می توان در روز از یک عدد نان نیز استفاده کرد.
4. نان: استفاده از دو تا سه نان برشته یا سوخاری در روز مهم است , چون این مواد در معده به قند تبدیل می شوند.
5. میوه : میوه های تازه که زیاد ترش نباشند مفید هستند ودر میان آنها مفیدترین میوه پرتغال شیرین است. از میوه ها یا آب میوه ها یک یا دو بار در روز می توان استفاده کرد. میوه های مفید شامل گریپ فروت, لیمو, گوجه فرنگی, نارنگی, خربزه, آناناس توت فرنگی و... هستند.
6. دسر ها: دسرهای کم کالری و مغزی مانند بستنی و فرنی را می توان به عنوان تنوع غذایی مصرف کرد.
مواد مفید شامل موارد زیر است:
1. روی: زنان باردار برای اطمینان از رشد استخوانی مناسب در کودکانشان باید به میزان کافی از منابع غذایی حاوی عنصر روی استفاده کنند.در افرادی که از مواد حاوی روی یا مکمل های روی استفاده می کنند, رشد استخوانی به ویژه در استخوان لگن در جنین بیشتر و مطلوبتر است.
2. کلسیم: کلسیم به دلیل نقش مهم آن در ساخت اسکلت و استخوان های جنین و جلوگیری از پوکی استخوان در مادر، یکی از مهمترین املاح مورد نیاز در دوران بارداری است درشیر، ماست، پنیر، ماهی وساردین وجود دارد.
3. ویتامین D : ویتامین Dباعث محکم شدن استخوان ها و رشداندام ها می شود. کمبودویتامین D باعث کندی رشد در جنین می شود.
4. اسید فولیک یا B9 : نیاز به این ویتامین به دلیل افزایش حجم خون مادر افزایش می یابد. کمبود این ویتامین در هفته های اول بارداری می تواند باعث ایجاد اختلالات عصبی و ناهنجاری های جنینی شود. اسیدفولیک به طور عمده در انواع سبزی های دارای برگ سبز تیره ، لبو، کلم و پرتقال وجود دارد.
5. ویتامین C : باعث تقویت سیستم ایمنی مادر می شود. به همین علت در دوران بارداری مواد غذایی غنی از ویتامین C باید به میزان کافی در هر وعده غذایی وجود داشته باشد. کمبود ویتامین C می تواند باعث افزایش فشارخون مادر در ماهه آخر بارداری شود. مهمترین منابع ویتامین C ، میوه ها بخصوص انواع مرکبات و سبزیجات است.
6. ویتامین A: مهمترین نقش ویتامین A ، تاثیر در تشکیل سلولهای مغز و شبکیه چشم است. ویتامین A درجگر، تخم مرغ ,لبنیات ، سبزیجات برگ سبز و زرد رنگ مانند هویج است.


مصرف غذاهای باید در دوران حاملگی محدود شود:
1. مواد نشاسته ای : اگر فرد از دریافت کالری منع شده است, بهتر است از سیب زمینی, رشته, برنج, ذرت, حبوبات و ماکارونی کمتر استفاده کند(یک یا دوبار در هفته). این مواد هر چند مقوی هستند اما کالری زیادی تولید می کنند.
2. نان روغنی: کیک, شیرینی, گردو و فندوق و ... کالری کمتری داشته و مصرف آنها باید محدود شود.
3. چربی : بایداستفاده از چربی حیوانی و کره که کلسترول زیادی دارند, محدود شود.
4. کافئین : استفاده از کافئین موجود در قهوه به علت کند شدن رشد جنین,نیز باید محدود شود.
5. مصرف زیاد شکر و مواد نشاستهای در دوران بارداری باعث بروز نقص های دستگاه عصبی در جنین میشود مصرف بیش از اندازه مواد قندی و نشاستهای به ویژه در سه ماهه نخست بارداری خطر بروز نقص لوله عصبی و نخاعی را در فرزندان آنها افزایش میدهد.
نتیجه گیری
اگر رژیم غذایی یک خانم باردار در شروع حاملگی دارای کفایت غذایی باشد، او فقط لازم است که تعداد وعده‏های مغذی خود را افزایش دهد, تا نیازهای بدن تأمین شود، مواد غذایی لازم برای یک خانم باردار از مصرف مواد غذایی در گروههای لبنیات، گوشت و سبزیجات به دست می‏آید. چون میزان نیاز به انرژی کمتر از میزان نیاز مواد مغذی مثل پروتئین، ویتامین‏ها و املاح معدنی افزایش پیدا می‏کند، بنابراین غذاهای انتخابی باید شامل شیرکم چربی، پنیرکم چرب یا بدون چربی، گوشت‏های کم چربی، حبوبات، تخم مرغ، جگر، سبزیجات و در حد معقول غلات پرسبوس باشد.غذاهای که زنان باردار استفاده می کنند, نباید باعث اضافه وزن آنها شود. زنان بارداری که در طول بارداری به اضافه وزن غیرمعمول دچار می‌شوند, نه‌تنها در هنگام وضع حمل به خود آسیب می‌رسانند، بلکه نوزادان آنها هم به دلیل اضافه‌وزن در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دوم قرار می‌گیرند. زنان باردار مبتلا به اضافه وزن می‌توانند در دوران بارداری با رعایت نکات ایمنی ( اسفاده از مایعات فراوان , محدودیت مصرف کالری, ورزش های منظم و ملایم مثل پیاده روی و کنترل تعریق) وزنشان را کاهش دهند. وزن متعادل مادر در دوران بارداری باعث حفظ سلامت مادر و جنین در طول بارداری و پس از آن می‌شود.



منابع
• آبستنی وزایمان, ترجمه دکتر رضا نبیی.
• تغذیه دوران بارداری,شیردهی ,کودکی,تالیف دکتر مینو فروزانی.
• آئین مادری,ترجمه دکتر کوکب صفاری.
• تغذیه مادرو کودک, تالیف دکتر شهناز خاقانی.
• WWW.AFTAB.IR




گردآورندگان:
مهدیه میر, زهرا گنجعلی,هدی صبری شرق, ناهیدشورگشتی. (دانشجویان پرستاری, دانشگاه آزاد اسلامی ,1386 )













برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 12:16 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله مسائل برنامه ریزی خطی با word دارای 111 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مسائل برنامه ریزی خطی با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مسائل برنامه ریزی خطی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مسائل برنامه ریزی خطی با word :

به نام خداوند متعال
تحقیق در عملیات 1
مقدمه
برنامه‌ریزی خطی با بهینه‌سازی (ماکزیمم یا مینیمم) یک تابع خطی که از محدودیت‌های مساوی یا نامساوی یا ضمنی تشکیل شده است، سروکار دارد. مساله برنامه‌ریزی خطی را ابتدا جرج.بی.دانتزیک در سال 1947 ابداع کرد. اگرچه ال.دی.کانترویچ مساله‌ای از این نوع که با سازمان‌دهی و برنامه‌ریزی ارتباط پیدا می‌کرد را در سال 1939 فرمول‌بندی کرده بود، ولی کار او تا سال 1959 ناشناخته باقی ماند. بنابراین مبتکر اصلی برنامه‌ریزی خطی به طور کلی جرج دانتزیک معرفی شد.

در سال 1949 جرج.بی.دانتزیک «روش سیمپلکس» را برای حل برنامه‌ریزی خطی به چاپ رساند. از آن زمان به بعد افراد زیادی به روش‌های بسیار متعددی از جمله بسط و توسعه نظری، دیدگاه محاسباتی و بکارگیری کاربردهای جدید آن، در این حوزه وارد شدند. روش سیمپلکس به دلایل:
1 توانایی مدل‌بندی مسائل مهم و پیچیده مدیریتی؛
2 توانمندی حل مسائل در مدت زمان معقول در برنامه‌ریزی خطی کاربردهای وسیعی دارد.

مدل‌بندی و مثال‌های برنامه‌ریزی خطی
به طول کلی مراحل مهمی که یک تیم تحقیق در عملیات بایستی طی نماید، عبارتند از:
1 تعریف مساله

2 ساختن مدل
3 حل مدل
4 معتبر بودن مدل
5 اجرای نتیجه‌ نهایی «اتخاذ تصمیم»
مهمترین نوع از انواع مدل‌های تحقیق در عملیات، مدل ریاضی می‌باشد. در نوشتن این نوع مدل‌ها، فرض بر این است که متغیرها کمیت‌پذیرند. بنابراین علائم ریاضی را جهت نمایش متغیرها بکار می‌رود که بوسیله توابع ریاضی به هم مربوط می‌شود و مدل به وسیله الگوریتم مناسبی حل می‌شود.
ساختار مدل ریاضی

 

1 متغیرهای تصمیم
2 محدودیت‌ها «قیدها»
3 تابع هدف
انواع مدل‌های ریاضی که در «R» (تحقیق در عملیات) استفاده می‌شود:
1 مدل برنامه‌ریزی خطی
2 مدل برنامه‌ریزی پویا
3 مدل صف
4 مدل کنترل موجودی‌ها
5 مدل شبیه‌سازی
برنامه‌ریزی خطی یک مدل ریاضی برای تحقیق در عملیات است.
مساله
1 یک کارخانه می‌خواهد برنامه‌ای برای تولید وسایل آشپزخانه داشته باشد. برای ساختن این وسایل کارخانه به داده خام و نیروی انسانی نیازمند است و می‌خواهد سه نوع کالا از نوع A, B و C تولید کند. اطلاعات داده شده در جدول زیر در اختیار کارخانه می‌باشد. حداکثر در روز می‌توان 200 کیلوگرم ماده خام تهیه نموده و حداکثر نیروی انسانی موجود 150 نفر ساعت در روز می‌باشد. مدیریت کارخانه می‌خواهد طوری تصمیم بگیرد که بیشترین سود را داشته باشد. مساله را به صورت برنامه‌ریزی خطی فرموله کنید.
C B A
6 3 7 کارگر «نفر ساعت»
5 4 4 ماده خام «کیلوگرم»
3 2 4 سود حاصل از فروش «دلار»

تعداد واحدهای کالای نوع A xC

:متغیرهای تصمیم
تعداد واحدهای کالای نوع B xB
تعداد واحدهای کالای نوع C xA

محدودیت مربوطبه نیروی انسانی 7xA+3xB+6xC150

:محدودیت‌ها
محدودیت مربوط به ماده خام 4xA+4xB+5xC200
محدودیت xA+xB+xC0

Max Z=4xA+2xB+3xC: تابع هدف «ماکزیمم سود»

مرتب کردن: اول تابع هدف و بعد قیدها
7xA+3xB+6xC0
S.T. 4xA+4xB+5xC0
xA, xB, xC0
2 یک کارخانه کاغذسازی سه سفارش برای تهیه توپ‌های کاغذی «مشابه توپ پارچه» که طول و عرض آنها در جدول زیر داده شده است، دریافت می‌کند. در این کارخانه توپ‌های کاغذی در دو عرض استاندارد 10 دسی‌متر و 20 دسی‌متر تولید می‌شود که باید به اندازه‌هایی که در سفارش‌ها مشخص شده، بریده شوند. برای طول توپ‌های استاندارد محدودیتی نیست، زیرا از لحاظ علمی، توپ‌های با طول محدود می‌توانند به هم وصل شوند و توپ‌های موردنظر را بوجود آورند. به فرم برنامه‌ریزی خطی فرموله کنید.
طول (دسی‌متر) عرض (دسی‌متر) شماره سفارش
10000 5 1
30000 7 2
20000 9 3
حل: هدف عبارت است از تعیین آن طرح برش که ضمن کمینه ساختن ضایعات برش تقاضای موردنظر را برآورده سازد.
20dm 10dm
x26 x25 x24 x23 x22 x21 x13 x12 x11 عرض سفارش
0 0 1 2 2 4 0 0 2 5
0 1 2 0 1 0 0 1 0 7
2 1 0 1 0 0 1 0 0 9
2 4 1 1 3 0 1 3 0 عرض ضایعات

x12: کاغذ اول برش 2
x21: کاغذ دوم برش 1
متغیرهای تصمیم xij0
J=1,2,3,…,6 i=1,2
xij: طول کاغذ iام با استفاده از برش jام؛
S1: کاغذی که عرض آن 5dm و مازاد بر نیاز؛
S2: کاغذی که عرض آن 7dm و مازاد بر نیاز؛
S3: کاغذی که عرض آن 9dm و مازاد بر نیاز؛
فرموله کردن مساله:
2xu+4×21+2×22+2×23+2×24-S1=10000
x12+x22+x24+x25-S2=30000
x13+x23+x25+x26-S3=20000
تابع هدف «مینیمم ضایعات»
Min Z: 3×12+ x13+ 3×22+ x23+ x24+ 4×25+ 2×26+5S1+7S2+9S3
مرتب کردن:
Min Z: 3×12+ x13+ 3×22+ x23+ x24+ 4×25+ 2×26+5S1+7S2+9S3
2×11+ 4×21+ 2×22+ 2×23+ x24-S1=10000
S.T. x12+ x22+ x24+ x25-S2=30000
x13+ x23+ x25+ x26-S3=20000

xij0, i=1.2, j=1, 2, …, 6
3 کشاورزان یک منطقه زراعی تصمیم دارند که عملیات کاشت، داشت و برداشت را به شکل تعاونی انجام دهند تا از قابلیت‌های دیگر و امکانات دولتی استفاده کنند و تولید جمعی را افزایش دهند. این منطقه از سه مزرعه تشکیل شده است. دو عامل زمین و آب امکانات کاشت این مزارع را محدود می‌کند که اطلاعات مربوط به آب و زمین قابل کشت در جدول زیر آمده است:
آب موجود (هزار مترمکعب) زمین قابل کشت (هکتار) مزرعه
600 400 1
800 600 2
375 300 3

محصولات مناسب کشت در این منطقه زراعی عبارت است از:
چغندرقند، پنبه و ذرت. میزان عملکرد در هکتار و آب مورد نیاز این سه محصول با یکدیگر متفاوتند. به علاوه برای رسیدن به ترکیب مناسب از سه محصول کاشت هم محصول نمی‌توانند از یک مقدار مشخص بیشتر باشد. این اطلاعات در جدول زیر آمده است:
سود حاصل از فروش (هکتاری) مصرف آب در هکتار (هزارمترمربع) حداکثر کشت (هکتار) محصول
400 3 600 چغندرقند
3 2 500 پنبه
100 1 325 ذرت
کشاورزان توافق کردند که نسبت زمین کاشته شده به زمین موجود برای هر سه مزرعه مساوی باشد، اما محدودیتی در مورد ترکیب کشت محصولات در هر یک از سه مزرعه وجود ندارد. اکنون می‌خواهیم با توجه به محدودیت‌های فوق، میزان سود جمعی را ماکزیمم کنیم. مساله را به فرم برنامه‌ریزی خطی فرموله کنید.
حل:
xij: زمین کاشته شده از محصول iام در مزرعه jام.
ذرت پنبه چغندرقند زمین
x13 x12 x11 1

x23 x22 x21 2
x33 x32 x31 3
تابع هدف:
Max Z: 400(x11+ x12+x13) + 300 (x21+ x22+ x23) + 100 (x31+ x32+ x33)
قید مربوط به زمین قابل کشت:

x11+ x12+ x13400
x21+ x22+ x23600
x31+ x32+ x33300

قید مربوط به آب موجود
3×11+ 2×12+x13600
3×21+ 2×22+ x23800
3×31+ 2×32+ x33375
قید مربوط به حداکثر کشت
x11+ x21+ x31600
x12+ x22+ x32500
x13+ x23+ x33325

قید مربوط به توافق تساوی
(x11+ x12+x13)/400=(x11+ x21+ x31)/600
(x11+ x12+x13)/400=(x31+ x32+ x33)/300
(x21+ x22+ x23)/600=(x31+ x32+ x33)/300
xij 0
4 یک کارخانه تولیدی 5 ماشین رنگ‌کاری و یک ماشین پرس دارد که این ماشین‌ها برای ساختن دو نوع محصول A و B بکار برده می‌شوند.

با ترکیب یک واحد از A و یک واحد از B یک محصول جدید بدست می‌آید که محصول نهایی C نام دارد. بهره‌دهی «راندمان» هر کدام از ماشین‌ها برای محصول A و B در جدول زیر داده شده است:
رنگ کاری (دقیقه) پرس (دقیقه) محصول
20 3 A
15 5 B

صاحب کارخانه می‌خواهد توازنی روی بار ماشین‌ها داشته باشد. به این صورت که هیچ کدام از ماشین‌ها، «رنگ‌کاری و پرس» در روز نیم ساعت بیش از دیگر ماشین‌ها کار نکرده باشد. فرض بر این است که کار انجام شده در ماشین پرس به طور یکنواخت به ماشین‌های دیگر برای رنگ‌کاری داده می‌شود. هدف مدیر کارخانه در مدت 8 ساعت کار روزانه، ماکزیمم کردن محصولات C می‌باشد. مساله را به صورت برنامه‌ریزی خطی فرموله کنید.
حل:

متغیرهای تصمیم:
xA0 A تعداد محصول نوع
xB0 B تعداد محصول نوع
xC0 C تعداد محصول نوع
محدودیت مربوط به پرس:
3xA+5xB 8/60=480
محدودیت مربوط به رنگ‌کاری:
(20xA+15xB)/5 480 4xA+3xB 480
محدودیت مربوط به کار نکردن بیش از نیم ساعت:
|(3xA+5xB)-(4xA+3xB)| 30 |-xA+2xB|30
-xA+2xB30
-xA+2xB-30 *(-) xA-2xB30
xA و xB وابسته به xC = min{xA,xB} xCxA xC-xA0
xCxB xC-xB 0
مرتب کردن:
تابع هدف : Max Z = xC
S.T:
3xA+5xB 480
4xA+3xB 480
-xA+2xB 30

xA-2xB 30
xC-5xA 0
xC-xA 0
xA,xB,xC 0
5 یک شرکت تولید کننده تلویزیون تصمیم دارد تلویزیون سیاه و سفید و رنگی تولید کند. ارزیابی بازار نشان می‌دهد که حداکثر می‌توان 1000 تلویزیون رنگی و 4000 تلویزیون سیاه و سفید در ماه فروش داشت. ماکزیمم تعداد نفر ـ ساعت موجود در هر ماه 50000 است. یک تلویزیون رنگی 20 نفر ـ ساعت و یک تلویزیون سیاه و سفید 15 نفر ـ‌ ساعت وقت می‌گیرد. سود حاصل از تلویزیون رنگی و سیاه سفید به ترتیب 60 و 30 دلار است. می‌خواهیم تعداد تلویزیون‌هایی را پیدا کنیم که شرکت باید از هر نوع تولید کند تا سود آن ماکزیمم شود. مساله را فرمول‌بندی کنید.
حل: xi: تعداد تلویزیون‌های نوع iام که باید تولید شوند.
x1: تعداد تلویزیون‌های رنگی x2: تعداد تلویزیون‌های سیاه و سفید

مرتب کردن مساله
Max Z: 60×1 + 30×2
20×1+15×250000
x1 1000
x2 4000
x1, x¬2 0
6 یک مدیر تولید زمان‌بندی سه محصول روی چهار ماشین را برنامه‌ریزی می‌کند. هر محصول می‌تواند با هر ماشین تولید شود. هزینه تولید هر واحد (بر حسب دلار) چنین است:
4 3 2 1 ماشین
محصول
7 5 4 4 1
6 5 7 6 2
11 8 10 12 3
زمان لازم (بر حسب ساعت) برای تولید هر واحد محصول در هر ماشین در جدول زیر آمده است.
4 3 2 1 ماشین
محصول
2/0 2/0 25/0 3/0 1

 

25/0 2/0 3/0 2/0 2
5/0 6/0 6/0 8/0 3
فرض کنید که 4000، 5000 و 3000 واحد از محصولات مورد نیاز است و نیز ماشین ـ ساعت موجود به ترتیب 1500، 1200، 1500 و 2000 باشد. مساله را به صورت یک برنامه خطی فرمول‌بندی کنید.
حل:
xij: تعداد محصول iام که توسط ماشین jام باید تولید گردد.
Min Z: 4×11+ 4×12+ 5×13 +7×14+ 5×23+ 6×24 +12×31+ 10×32+ 8×33+ 11×34
محدودیت زمانی هر ماشین:
03×11+ 02×21+ 08×311500
025×12+ 03×22 +06×321200
02×13+ 02×23+ 06×331500
02×14+ 025×24+ 05×342000
محدودیت تولید هر محصول
x11+ x12+x13+x14=4000
x21+ x22 +x23 +x24=5000
x31 +x32 +x33 +x34=3000
xij0
i=1, 2, 3, j=1, 2, 3, 4
1-3 حل هندسی مساله‌ها
مثال: مساله برنامه‌ریزی خطی زیر را به روش هندسی «ترسیمی» حل کنید.
Max Z: 3×1+5×2
1) x14
2) 2×212
S.T: 3) 3×1+2×218
4) x¬10
5) x20
Z=3i+5j (/2) 3/2i+5/2j

 

نقطه A از برخورد 2 و 3:
x2=6
3×1+2×2=18, x1=2 A=|2, 6 ZA=36
نقطه B از برخورد 1 و 3:
x1=4
3×1+2×2=18, x2=3 B=|4, 3 ZB=27
نقطه C از برخورد 2 و 4:
x2=6

x1=0 C=|0, 6 ZC=30
نقطه A جواب است.
مثال: مساله برنامه‌ریزی خطی زیر را به روش هندسی حل کنید.
Max Z: 2×1+3×2
1) x1+x22
S.T 2) 4×1+6×29
3) x1, 4) x20

نقطه A از برخورد 2 و 3:
4×1+6×2=9
x1=0 x2=3/2 A|0, 3/2 ZA=9/2
نقطه B از برخورد 1 و 2
x1+x2=2 x1=3/2
4×1+6×2=9 x2=1/2 B|3/2, 1/2 ZB=9/2
نقاط A و B هر دو جواب هستند.

2-1 فضای اقلیدسی

ترکیبات خطی
بردای را ترکیب خطی از بردارهای a1, a2, …, ak گوییم هرگاه

به علاوه این ترکیب را به ترکیب آنین گویند. اگر علاوه بر موارد بالا داشته باشیم:

زیرفضای خطی
مجموعه را یک زیرفضای خطی En گویند اگر:

و همینطور را یک فضای آنین En گویند اگر:

استقلال خطی بردارها
بردارهای را مستقل خطی گوییم اگر:

به علاوه بردارها وابسته خطی هستند اگر مستقل نباشند. یعنی:

مجموعه مواد
مجموعه که یک مجموعه مواد برای En را بتوان ترکیب خطی از اعضای مجموعه مولد نوشت.
مثال:

وابسته خطی‌اند:

پایه برای En:
یک پایه برای En مجموعه‌ای از بردارهای می‌باشد، به طوری که:
1 این مجموعه یک مجموعه مولد باشد.

2 این مجموعه مستقل خطی باشد.
n = بعد فضای En
{تعداد اعضای پایه}= بعد یک فضا
2-2 ماتریس‌ها
ماتریس An*n را یک ماتریس بالا مثلثی گوییم اگر درایه‌های پایین قطر اصلی صفر باشد. همین‌طور پایین مثلثی گوییم اگر درایه‌های بالامثلثی قطر اصلی صفر باشد.
بالا مثلثی
پایین مثلثی
ماتریس‌های اندازه شده بلوکی

عملیات سطری مقدماتی پله‌کانی:
1 سطح iام را با سطر jام تعویض می‌کنیم.
2 سطر iام را در اسکالر ضرب می‌کنیم.
3 سطح iام را با سطح iام به علاوه سطح jام تعویض می‌کنیم.
مثال:
دستگاه زیر را حل کنید.

ماتریس معکوس
زمانی ماتریس معکوس دارد که:

مثال
معکوس ماتریس زیر را بدست آورید.

تعریف: ماتریس Am*n مفروض است:
الف) رتبه سطری ماتریس A، تعداد سطرهای مستقل خطی A می‌باشد.
ب) رتبه ستونی ماتریس A، تعداد ستون‌های مستقل خطی A می‌باشد.
ج) رتبه ستونی ماتریس A = رتبه سطری ماتریس A = رتبه ماتریس A
Rank A min{m,n}
ماتریس Am*n را رتبه کامل گویند اگر:
Rank A = min{m,n}
تذک‍ر: دستگاه Am*n=b مفروض است:
الف) اگر rank(A) < rank(A|b) آنگاه دستگا جواب ندارد.
ب) اگر rank(A) = rank (A|b)=n آنگاه دستگاه دارای جواب منحصر به فرد است.
ج) اگر rank(A) = rank (A/b)<n آنگاه دستگاه دارای بی‌نهایت جواب است.
2-3 مجموعه محدب

مجموعه X در En را یک مجموعه محدب گویند اگر به ازای هر دو نقطه x2, x1 در X به آنگاه به ازای داشته باشیم:

که در آن ترکیب را یک ترکیب محدب گوییم و آن را محدب اکید می‌نامیم اگر: .از نظر مهندسی هر نقطه به صورت یک نقطه از پاره خطی است که x1 را به x2 در En وصل می‌کند.

مثال:
نشان دهید مجموعه‌های زیر محدب هستند.

پس S محدب است.
تعریف نطقه راسی یا گوشه‌ای: یک نقطه x در مجموعه محدب X نقطه راسی گفته می‌شود. اگر x را نتوان به صورت محدب درآورد، دو نقطه متمایز در X بنویسیم.
X نقطه راسی است اگر:

3-2 جواب‌های شدنی پایه
سیستم مفروض است که در آن Rank(A)=rank(A|b)=m. بعد از تغییر ترتیب ستون‌های ماتریس A در صورت لزوم فرض کنید Am*n[B,N] که در آن Bm*n یک ماتریس معکوس‌پذیر باشد. در این صورت یک جواب دستگاه AX=b است، زیرا:

که‌ آن را یک جواب پایه‌ای برای دستگاه گوییم. Bm*m را ماتریس پایه و Nm*(n-m) را ماتریس غیرپایه دستگاه گوییم. اگر XB=B-1b0 باشد. جواب فوق را یک جواب پایه‌ای شدنی گوییم.
حال اگر یکی از مولفه‌های XB=B-1b دقیقاً صفر باشد، آن را یک جواب پایه‌ای شدنی —– گوییم.
مثال:

مجموعه محدب زیر مفروض است. جواب‌های (نقاط) پایه‌ای شدنی آن را بدست آورید.
(ماتریس 4×2 است. باید دنبال ماتریس 2×2 معکوس‌پذیر بگردیم. چون دو تا سطر داریم و دنبال 2 تا ستون می‌گردیم).

مساله مفروض است، به طوری که:
rank(A)=rank(A|b)=m.
جواب شدنی:
نقطه X را یک جواب شدنی برای Lp گوییم اگر در محدودیت‌های مساله صدق کند. یعنی:

مجموعه نقاط شدنی مساله Lp را با S نمایش داده و اگر باشد، آنگاه مساله را شدنی گوییم.
جواب بهینه:
جواب شدنی X* را یک جواب بهینه برای Lp گوییم اگر:

تعریف:
مساله Lp نامتناهی است، اگر:

تعریف:
مساله Lp را ناشدنی گوییم اگر ناحیه جواب آن تهی باشد.

مساله Lp دارای جواب بهینه دگرین است اگر حداقل دارای 2 جواب بهینه باشد.
قضیه
در مساله Lp، اگر جواب شدنی وجود داشته باشد، در این صورت حتماً یک جواب پایه‌ای شدنی وجود دارد.
قضیه:
مجموعه نقاط راسی با مجموعه نقاط پایه‌ای شدنی متناظر است. اگر مساله Lp شدنی باشد، آنگاه مجموعه نقاط راسی (مجموعه نقاط پایه‌ای شدنی) ناتهی است.
قضیه:
به ازای هر نقطه راسی یک جواب پایه‌ای شدنی وجود دارد، ولی نه لزوماً منحصر به فرد.
حل مساله Lp:

یعنی سطرهای مستقل خطی باشند.

CBT: ضریب متغیرهای مربوط به XB
CNT: ضریب متغیرهای مربوط به XN

(اندیس متغیرهای غیرپایه‌ای)
سود متغیر غیرپایه‌ای
تذکر:
1 در مساله‌ی Lp فوق با جواب پایه‌ای شدنی که R مجموعه اندیس‌های ستون‌های غیرپایه‌ای باشد، برای بهتر نمودن مقدار تابع هدف کافی است اندیسی از R را پیدا کنیم به طوری که:

در این صورت با افزایش متغیر xk «متغیر غیرپایه‌ای نظیر» از روند زیر به تکرار بعدی می‌رویم:

بدیهی است اگر اندیس k با Zk-Ck>0 مولفه‌های بردار yk0 باشد.

2 برای مساله Lp با جواب پایه‌ای شدنی فرض کنید تکرار فعلی، بهینه باشد. یعنی:

اما اگر اندیسی مثل یافت شود یا موجود باشد، به طوری که Zk-Ck=0 در این صورت —- یعنی:

به جواب بهینه دگرین رسیده‌ایم.
نکته:

ماتریس پایه جدید در یک ستون با ماتریس قبلی اختلاف دارند.
شرط اینکه ماتریس یک ماتریس پایه جدید باشد این است که .
3-3 الگوریتم روش سیمپلکس
گام اول: پایه شدنی B داده شده است.
گام دوم: قرار می‌دهیم: یک جواب پایه‌ای شدنی.
گام سوم: قرار می‌دهیم:
گام چهارم: اگر آنگاه جواب پایه‌ای شدنی فعلی بهینه است و توقف کن. در غیراینصورت قرار می‌دهیم:

گام پنجم: قرار می‌دهیم اگر این مقدار پیدا نشده، یعنی (yik0) مساله Lp نامتناهی است و توقف کن.
تذکر: برای مساله Lp استاندارد با تابع هدف max کافیست گام چهارم را تغییر دهیم.
گام ششم: ماتریس پایه جدید را در B قرار بده و به گام اول ببر.
روش سیمپلکس در جدول.

Z XB XN RHS
1 -CBT -CNT 0
0 B N b

Z xB1… xBr … xBm xj …………xk RHS
1 0 0 0 Zj-Cj Zk-Ck CBTB-1b
0 1 0 0

0 1 0

0 0 1 y1j y1k

yrj yrk

ymj ymk b1

br

bm

پاشنه حتماً باید یک باشد و بالا و پایین آن حتماً صفر باشد.

مثال:
مساله Lp زیر را به روش سیمپلکس حل کنید.

فرم استاندارد

RHs x1 x2 s1 s2 Z
0 0 0 3 1 1
6

1 2 3 1 0
-1 1 0 1 0
-3 4 0 0 -3 1
3
1 5 0 1 -3
-1 1 0 1 0
-27/5 0 -4 -4/5 -3/5 1
3/5
8/5 1 0 1/5 -3/5
0 1 1/5 2/5 0
چون متغیرهای سود همه صفر و یا منفی شدند، تکرار بهینه است.
CBT: ضرایب متغیرهای پایه در تابع هدف
Ci: ضریب xiها در Z.
x1 مقدار
x2 مقدار
s1 مقدار
s2 مقدار

فرم استاندارد

RHs x1 x2 x3 s1 s2 s3 Z
0 -1 -1 4 0 0 0 1
9
2
4 1 1 2 1 0 0
1 1 -1 0 1 0
-1 1 1 0 0 1 0
-16 3 -5 0 0 0 -4 1
1
6
4 3 -1 0 1 0 -2
0 2 0 0 1 0

-1 1 1 0 0 1 0
-17 0 -4 0 -1 0 -2 1
1/3
6
13/3 1 -1/3 0 1/3 0 -2/3
0 2 0 0 1 0
0 2/3 1 1/3 0 1/3 1

Z مقدار
x1 مقدار
x2 مقدار
x3 مقدار

فرم استاندارد

RHs x1 x2 s1 s2 s3 Z
0 -5 -4 0 0 0 1
6
4
15 1 2 1 0 0
-2 1 0 1 0
5 3 0 0 1 0
15 0 -1 0 0 1 1
3
10
3 0 7/5 1 0 -1/5
0 11/5 0 1 2/5
1 3/5 0 0 1/5 0
12/7 0 0 5/7 0 6/7 1
15/7

37/7
12/7 0 1 5/7 0 -1/7
0 0 -11/7 1 5/7
1 0 -3/7 0 2/7 0

Z مقدار
x1 مقدار
x2 مقدار

فرم استاندارد

RHs x1 x2 x3 s1 s2 s3 Z
0 -1 2 -1 0 0 0 1
12
6
9 1 2 1 1 0 0
2 1 -1 0 1 0
-1 3 0 0 0 1 0
3 0 5/2 -3/2 0 1/2 0 1
9
3
12 0 3/2 3/2 1 -1/2 0
1 1/2 -1/2 0 1/2 0
0 7/2 -1/2 0 1/2 1 0
12 0 4 0 1 0 0 1
6
6
15 0 1 1 2/3 -1/3 0
1 1 0 1/3 1/3 0
0 4 0 1/3 1/3 1 0

Z مقدار
x1 مقدار
x2 مقدار
x3 مقدار
تذکر: برای حل مساله Lp با تابع هدف max، روش سیمپلکس دقیقاً مشابه مساله min است، با این تفاوت که معیار متغیر ورودی به صورت زیر تغییر می‌کند:

4-1 روش دو فازی

فاز I:

فاز II:

هدف ما در این است که یک جواب پایه‌ای شدنی برای مساله اصلی پیدا کنیم و متغیرهای مصنوعی را حذف نماییم.
تحلیل روش دو فازی
الف) اگر در پایان فاز I متغیرهای مصنوعی با مقدار صفر باشند، در این صورت دو حالت زیر را داریم:
1 متغیرهای مصنوعی در پایان فاز I خارج پایه هستند. «غیرپایه‌ای» در این صورت بدون هیچ مشکل وارد فاز II می‌شویم.
2 متغیرهای مصنوعی در پایان فاز I پایه‌ای هستند با مقدار صفر (جواب تباهیده داریم). در این صورت قبل از اینکه وارد فاز II بشویم، باید متغیرهای مصنوعی با مقدار صفر را از پایه توسط متغیرهای غیرپایه‌ای غیرمصنوعی خارج کنیم. اگر توانستیم این کار را انجام دهیم (تمام —– صفر باشند)، قید را باید حذف کنیم.
ب) اگر در پایان فاز I متغیرهای مصنوعی با مقدار غیر صفر در پایه بهینه باشد، در این صورت مساله اصلی ناشدنی است. زیرا:
برهان خلف: فرض کنیم مساله اصلی شدنی باشد، یعنی:

مثال:
مساله Lp زیر را به روش فازی حل کنید.

فرم استاندارد

فاز I:

RHs x1 x2 s1 s2 s3 R1 R2 Z
3 1 2 -1 -1 0 0 0 1
2
1
3 1 1 -1 0 0 1 0
-1 1 0 -1 0 0 1
0 1 0 0 1 0 0 0

1 2 0 -1 1 0 0 -2 1
1
1
2 2 0 -1 1 0 1 -1
-1 1 0 -1 0 0 1
1 0 0 1 1 0 -1 0
0 0 0 0 0 0 -1 -1 1
1/2
3/2
3/2 1 0 -1/2 1/2 0 1/2 -1/2
0 1 -1/2 -1/2 0 1/2 1/2
0 0 1/2 1/2 1 -1/2 -1/2 0

فاز دوم:

RHs x1 x2 s1 s2 s3 R1 R2 Z
-5/2 0 0 1/2 3/2 0 1
1/2
3/2
3/2 1 0 -1/2 1/2 0 1/2 -1/2
0 1 -1/2 -1/2 0 1/2 1/2
0 0 1/2 1/2 1 -1/2 -1/2 0
-4 -3 0 2 0 0 1
1
2
1 2 0 -1 1 0 1 -1
1 1 -1 0 0 1 0

-1 0 1 0 1 -1 0 0
-6 -1 0 0 0 -2 1
2
3
1 1 0 0 1 1 0 -1
0 1 0 0 1 0 0
-1 0 1 0 1 -1 0 0

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 12:16 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله میدان الکتریسیته با word دارای 51 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله میدان الکتریسیته با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله میدان الکتریسیته با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله میدان الکتریسیته با word :

تئوری الکترونی اتم
اتم از ذرات کوچکتری به نامهای الکترون-پروتون ونوترون تشکیل شده است که الکترونها دارای بارمنفی،پروتونها دارای بار مثبت ونوترونها بدون بارند تعداد الکترونها و پروتونهای یک اتم در حالت عادی برابرند پس بار اتم در حالت عادی برابر صفر است

تولید الکتریسته بروش مالش
اگر یک میله شیشه ای را به پارچه ابریشمی مالش دهیم هردوجسم الکتریسیته دار می شود زیرا شیشه تعدادی الکترون از دست می دهد و پارچه الکترون می گیرد پس شیشه دارای بار مثبت و پارچه به همان مقدار دارای بار منفی می گردد بار ایجاد شده در شیشه و پارچه در محل تماس باقی می ماند
اجسام رسانا و نارسانا
بعضی از اجسام مانند فلزات که الکتریسته را به خوبی از خود عبور می دهند رسانا نامیده می شود در این اجسام الکترونهای آزاد اتم براحتی در شبکه بلوری جسم حرکت می کنند و عمل رسانایی را انجام می دهند اجسامی که الکترونهای آزاد برای هدایت الکترونی ندارند و نمی توانند الکتریسیته را ازخود عبور دهند نارسانا یا عایق نامیده میشود

پخش بار الکتریکی در اجسام رسانا
اگر جسم رسانایی بر روی پایه عایقی قرار گیرد و در اثر مالش باردار شود بار تولید شده در آن در سطح خارجی پخش می شود طوریکه در لبه ها و قسمتهای نوک تیز چگالی سطحی بار بیشتر از سایر قسمتها می باشد
چگالی سطحی

مقدار بار الکتریکی موجود در واحد سطح را چگالی سطحی می نامند
مساحت خارجی جسم/مقدار بار = چگالی سطحی
اثر بارهای الکتریکی بر یکدیگر و قانون کولن
دو بار همنام یکدیگر را دفع و دو بار غیر همنام یکدیگر را جذب می کنند مقدار نیروی دافعه و جاذبه طبق قانون کولن با حاصلضرب اندازه بارها نسبت مستقیم وبا مجذور فاصله دو بار نسبت عکس دارد و به جنس محیط نیز بستگی دارد
میدان الکتریکی

قسمتی از فضای اطراف یک بار الکتریکی را که در آن آثارجاذبه و دافعه الکتریکی وجود دارد میدان الکتریکی می نامند

شدت میدان الکتریکی
شدت میدان الکتریکی در هر نقطه برابر است با نیروی وارد بر واحد مثبت الکتریکی واقع در آن نقطه
شدت میدان حاصل از یک بار نقطه ای
بار نقطه ای q
در نقاطی به فاصله r
تعیین جهت میدان الکتریکی در هر نقطه
در هر نقطه از میدان الکتریکی برای تعیین جهت میدان می توان بار مثبت آزمون را در آن نقطه فرض کرده جهت نیروی وارد بر آن را تعیین کرد که همان جهت میدان است
خطوط میدان
خطوطی فرضی هستند که در هر نقطه مماس بر بردار شدت میدان آن نقطه می باشد و جهت آن جهت میدان را در هر نقطه نشان می دهد
میدان حاصل از چند بار نقطه ای
میدان حاصل از دو یا چند بار نقطه ای عبارتست از بر آیند میدانهای حاصل از بارها در هر نقطه

شدت میدان در یک جسم هادی باردار
در یک جسم هادی باردار شدت میدان در تمام نقاط داخلی و سطح خارجی هادی برابر صفر است ولی در نقاط خارج از جسم میدان وجود دارد

میدان الکتریکی یکنواخت
میدانی است که در آن شدت میدان چه از لحاظ مقدار وچه از لحاظ امتداد و جهت ثابت باشد مانند میدان الکتریکی دو صفحه موازی نزدیک بهم اختلاف پتانسیل بین دو صفحه v
فاصله بین آنهاd
اختلاف پتانسیل
اختلاف پتانسیل الکتریکی عامل برقراری جریان از نقطه ای به نقطه دیگر است که همواره جریان از پتانسیل زیاد به پتانسیل کم برقرار است
پتانسیل صفر
در هر میدان الکتریکی نقطه ای بعنوان پتانسیل صفر یا زمین الکتریکی تعریف می شود که پتانسیل نقاط دیگر نسبت به آن نقطه سنجیده می شود
تعریف پتانسیل یک جسم بار دار
پتانسیل هر نقطه عبارتست از مقدار انرژی لازم برای ابتقال واحد بار مثبت از زمین (پتانسیل صفر)به آن نقطه
انتقال بار از زمینq

انرژی لازمw
اختلاف پتانسلv
پتانسیل مثبت ومنفی
با وصل نقطه بارداری به زمین بار مثبت از نقطه به زمین منتقل شود پتانسیل آن مثبت است و اگر از زمین به جسم منتقل شود پتانسیل آن منفی است بعبارت دیگر اگر برای انتقال واحد بار مثبت از زمین به جسمی کار مثبت انجام شود(انرژی بدهیم)پتانسیل آن جسم مثبت است و اگر کار منفی انجام شود (انرژی بگیریم) پتانسیل جسم منفی است
تغییرات انرژی پتانسیل
اگر در یک میدان پتانسیل تغییری در جهت خواسته میدان انجام شود انرژی توسط میدان آزرد می شود یعنی انرژی داخلی آن کاهش می یابد ولی اگر در خلاف جهت خواسته میدان تغییری صورت گیرد انرژی داخلی آن افزایش می یابد
پتانسیل نقاط اطراف بار نقطه ای
بر حسب تعریف، پتانسیل نقاط واقع در بی نهایت دور از بار نقطه ای را صفر فرض می کنیم و پتانسیل هر نقطه از فرمول زیر بدست می آید
توجه :پتانسیل بر خلا ف شدت میدان الکتری

کی کمیتی اسکالر و دارای مقدار مثبت، منفی و یا صفر است
پتانسیل یک جسم هادی باردار
در تمام نقاط داخلی و سطح خارجی یک جسم هادی باردار پتانسیل یکسان است
R شعاع کره بار دار

و در نقاط خارج کره باردار پتانسیل از رابطه زیر به دست میآید

پتانسیل یک جسم هادی باردار
در تمام نقاط داخلی و سطح خارجی یک جسم هادی باردار پتانسیل یکسان است
شعاع کره بار دار R
و در نقاط خارج کره باردار پتانسیل از رابطه زیر به دست میآید
خازن
وسیله ای است برا ذخیره بار الکتریکی که تشکیل شده است از دو صفحه رسانا که به موازات هم قرار گرفته ودر فضای بین دو صفحه عایق و یا دی الکتریک مناسب قرار می دهند تا دو صفحه با هم تماس نداشته باشند خازن در دو وضعیت می تواند وجود داشته باشد
دلیل آن این است؟
خازن خالی مقاومت الکتریکی اش ناچیز است به محض آن که کلید وصل می شود خازن شروع به پر شدن می کند که در ضمن پر شدن مقاومت آن نیز افزایش می یابد تا جایی که وقتی خازن شارژ می شود مقاومت الکتریکی اش خیلی زیاد می شود و چون طبق قانون اهم شدت جریان با مقاومت رابطه عکس دارد بنا براین با زیاد شدن مقاومت

شدت جریان کاهش می یابد

سطح محصور بین نمودار شدت جریان –زمان
به هنگام شارژ خازن مقدار بار الکتریکی است که در خازن ذخیره می‌شود بین ظرفیت خازن و اختلاف پتانسیل دو سر خازن و بار ذخیره شده در خازن رابطه زیر برقرار است
c=q/v
با توجه به این رابطه یکای سنجش ظرفیت خازن (ولت/کولن )است که فاراد می نامیم

فاراد
فاراد ظرفیت خازنی است که اگر اختلاف پتانسیل یک ولت در دو سر آن بر قرار شود آن گاه بار الکتریکی 1 کولن در آن ذخیره میشود
عوامل موثر در ظرفیت خازن مسطح
الف – سطح مقطع جوشن های خازن ،که ظرفیت خازن باآن رابطه مستقیم داد یعنی هر چه جوشن ها وسیع تر باشد بار الکتریکی بیشتری در آنها ذخیره می شود
ب – فاصله بین دو جوشن که ظرفیت خازن با آن رابطه عکس دارد یعنی هر چه دو جوشن به هم نزدیکتر شوند به علت نیروی جاذبه بین آنها باعث قرار گرفتن بار بیشتر بر روی جوشن ها میشود
ج – قابلیت گذر دهی الکتریکی دی الکتریک (عایق) که با ظرفیت آن نسبت مستقیم دارد

به هم بستن خازن ها
خازنها به دو طریق ساده می توانند نسبت به یکدیگر وصل شوند که عبارتند از
الف – به هم بستن سری

ب – به هم بستن موازی
به هم بستن سری
الف – بار ذخیره شده در خازنها سری با هم برابر بوده و با بار ذخیره شده در خازن معادل هم برابر است
ب – مجموع اختلاف پتانسیل دو سر خازن های سری برابر با اختلاف پتانسیل دو سر خازن معادل است

اثبات رابطه

به هم بستن موازی
الف – اختلاف پتانسیل در سر خازنها ی موازی با همچنین با اختلاف پتانسیل دو سر خازن هم با هم برابر است
ب – مجموع بار الکتریکی جمع شده در خازنهای موازی برابر است با باز ذخیره شده در خازن معادل

اثبات رابطه

نکته
اگر خازنی توسط مولدی شارژ گردد و پس از شارژ از دو سر مولد جدا شود و بعد فاصله جوشن های آن از هم دور یا به هم نزدیک شوند بار الکتریکی در آن ثابت می ماند ظرفیت آن تغییر می کند اختلاف پتانسیل دو سر آن و انرژی تغییر می کند
شدت جریان
مقدار الکتریسیته ای که در واحد زمان از مداری می گذرد شدت جریان نامیده می شود و واحد آن آمپر است
تعریف آمپر
یک آمپر بزرگی جریان الکتریکی در مداری است که در یک ثانیه یک کولن بار الکتریکی از مقطع مدار شارش می کند
مقدار الکتریسیته

شدت جریان i
در زمان t
مقاومت الکتریکی
در دمای ثابت نسبت اختلاف پتانسیل دو سر سیم به جریانی که از آن عبور می کند مقاومت الکتریکی سیم می نامند ( قانون اهم)

یک اهم
یک اهم مقاومت سیمی است که اگر اختلاف پتانسیل 1 ولت در دو سر آن بر قرار شود جریان 1 آمپر از آن عبور می کند
اثر دما بر مقاومت الکتریکی
افزایش دما مقاومت الکتریکی هادی های فلزی را افزایش و مقاومت هادی‌های غیر فلزی ونیمه هادی ها را کاهش می دهد
ضریب ازدیاد گرمایی مقاومت a
مقاومت در صفر درجه سلسیوس Ro

مقاومت در دمای R
برای فلزات مثبت وبرای غیر فلزات منفی است a
نیروی محرکه
نیروی محرکه ی مولد مقدار انرژی است که مولد به یکای بار الکتریکی می دهد تابتواند در مدار شارش پیدا کند
=u/q
انرژی مولد که به بار داده می شودu
مقدار بار الکتریکی q

نیروی محرکه بر حسب ولت

مولد انرژی را به بار می دهد تا از پایانه منفی به پایانه مثبت منتقل می شود مولد مانند یک پمپ آب است که آب را در مدار از پایین دست به بالا دست جا بجا می نماید عمل می کند
هر مولد دارای مقاومت درونی است که در واقع مقاومت مولد در مقابل جریان است و آن را با r نشان می دهند
قانون اهم در مدار جریان پیوسته
اختلاف پتانسیل دو سر یک مقاومت از رابطه v=RI بدست می آید اختلاف پتانسیل دو سر یک مولد از رابطه v=E-rI بدست می آید که rI را افت پتانسیل داخلی مولد می نامند
محاسبه اختلاف پتانسیل بین دو قطعه از مدار
در یک مدار الکتریکی اختلاف پتانسیل بین دو نقطه از مدار بر اساس اجزای تشکیل دهنده ی مدار محاسبه می گردد برای محاسبه از یک نقطه از مدار در یک جهت روی مدار حرکت می کنیم به ازای هر جزء از مدار تغییر پتانسیل را محاسبه می کنیم تا نقطه دوم سپس اختلاف پتانسیل بین دو نقطه را به دست می آوریم
VB+ -Ir1-IR1=VA

VAB= -I(r1-R1)

محاسبه شدت جریان در مدار تک حلقه
برای محاسبه ی شدت جریان در یک مدار تک حلقه از یک نقطه ی دلخواه شروع می کنیم و در جهت جریان به ازای اجزاء مدار تغییرات پتانسیل را محاسبه می کنیم تا دو باره به نقطه شروع برسیم با به دست آوردن معادله تغییرات پتانسیل در مدار جریان الکتریکی مدار را محاسبه می کنیم
توان مولد
اگر اختلاف پتانسیل دو سر مولد v و نیروی محرکه ی آن e باشد توان مفید مولد از رابطه زیر به دست می آید
U= It
P=U/t= I
با توجه به توان مصرفی می توان چنین نوشت
P=VI
V= -Ir P=( -Ir)I

P= I-I r
راندمان مولد نسبت توان مصدفی مدار به کل توان مولد را راندمان یا بازده مولد می نامند
Ra=P/P0 Ra=V/
Ra=( -Ir)/ I
راندمان مولد
نسبت توان مصدفی مدار به کل توان مولد را راندمان یا بازده مولد می نامند
به هم بستن مقاومت ها

الف ) به هم بستن مقاومت ها به صورت متوالی یا سری
هر گاه چند مقاومت را به صورت سری به هم ببندیم و مجموعه را به اختلاف پتانسیل v وصل کنیم اتصال مقاومت ها به صورت متوالی است مقاومت معادل به صورت زیر است

به هم بستن مقاومت ها به صورت موازی
هرگاه دو یا چند مقاومت را به طوری به هم اتصال دهیم یک سر همه مقاومت ها به نقطه a و سر دیگر آن ها به نقطه b وصل شود اتصال مقاومت ها به صورت موازی است اگر مجموعه به اختلتف پتانسیل v وصل شود مقاومت معادل به صورت زیر محاسبه می شود

 

مدارهای خازن ومقاومت
الف ) اگر یک خازن همراه یک مقاومت در مداری به صورت متوالی به دنبال هم بسته شوند و مجموعه را به اختلاف پتانسیلv وصل کنیم پس از شارر خازن جریان الکتریکی در مدار صفر و اختلاف پتانسیل دو سر مقاومت صفر و اختلاف پتانسیل دو سر خازن برابر اختلاف پتانسیل دو سر پیل خواهد بود

ب ) اگر یک خازن را با یک مقاومت موازی ببندیم و مجموعه را به اختلاف پتانسیل v وصل نماییم در مدار جریان الکتریکی بر قرار می شود و اختلاف پتانسیل دو سر خازن برابر اختلاف پتانسیل دو سر مقاومت خواهد بود و اگر کلید مدار را باز کنیم تا جریان قطع شود در این صورت خازن از طریق مقاومت تخلیه شده و اختلاف پتانسیل دو سر مخموعه صفر می شود

قوانین کیر شهف در مدارهای انشعابی
قانون اول : مجموع شدت جریان ورودی به یک گره برابر مجموع شدت جریانهای خروجی از آن گره می باشد یعنی مجموع جبری شدت جریانها در هر گره برابر صفر است که پایستگی بار الکتریکی در گره را نشان می دهد

قانون دوم
در یک حلقه بسته مجموع اختلاف پتانسیل برابر صفر است کاربرد این قانون در مدار های الکتریکی به منظور تعیین اختلاف پتانسیل بین دو مدار است
اتصال مولد ها
اتصال سری یا متوالی

 

اگر n عدد پیل مشابه به نیروی محرکه E و مقاومت درونی r را به دنبال هم ببندیم نیروی محرکه پیل معادل nE و مقاومت درونی معادل nr میباشد پس جریان از رابطه زیر به دست می آید
nE=I(R+nr) I=nE/R+nr

اتصال موازی یا انشعابی
اگر n عدد پیل مشابه را به صورت موازی ببندیم نیروی محرکه پیل معادل E و مقاومت درونی پیل معادل r/n میباشد

E = I(R+r/n) I=E/R+r/n

مغناطیس
محور مغناطیس
محوری است که محوردو قطب آهن ربا را به گونه ای به هم وصل می کند خاصیت مغناطیسی در اطراف آن کاملا متقارن است
مغناطیس
منشا تولید مغناطیس حرکت الکترونها است به عبارتی اگر الکترونی از نقطه ای به نقطه دیگر جابجا شود در اطراف آن خاصیت مغناطیس ایجاد می شود

دو قطبی مغناطیسی
میدان مغناطیسی حاصل از حرکت یک عدد الکترون را اصطلاحا دو قطبی مغناطیسی می گویند
در داخل یک میله دو قطبی های مغناطیسی فراوانی وجود دارد که هر کدام در جهت ها و راستاهای مختلفی در حال چرخش هستند که آنها میتوانند دو به دو اثر مغناطیسی یکدیگر را خنثی کنند

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 12:16 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 تحقیق آداب و رسوم خراسان با word دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق آداب و رسوم خراسان با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق آداب و رسوم خراسان با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق آداب و رسوم خراسان با word :

نهبندان پارچه بافی
پارچه بافی در تمام نقاط استان خراسان انجام میشود. بافت پارچه هایی برای تهیه و دوخت انواع البسه مردانه و زنانه ، بافت حوله- جابندو...از وظایف سنگینی است که برعهده زنان می باشد. فرتی farati و کرباس دو اصطلاح عمومی است که به محصولات أین کارگاهها اطلاق میشود امروزه با رواج استفاده از پارچه های ارزان قیمت و رنگارنگ کارگاهها ی پارچه بافی نیز از کار افتاده اند. کارگاههای کوچک چوبی که در گوشه اتاق نشیمن همه خانه های روستایی هنوز جای خالی اش بچشم می خورد و با در مناطق دور افتاده هنوز برای بافت حوله مورد استفاده قرار می گیرد
شمال خراسان بافت نوارهای تزیینی
به عمل بافت نوارهای تزئینی در شمال خراسان مداخل بافی با جهره بافی میگویند کارگاه بافت مداخل از جنس چوب ساخته میشود. هریک از نخهای تار به یک صفحه چهار گوش از جنس پوست و یا امروزه نگاتیو عکسهای رادیولوژی وصل شده استو بافنده تا تغییر وضعیت هریک از صفحه ها به نقش پردازی بر روی نوار مبادرت می ورزد.
قوچان پوستین دوزی
زندگی دامداری و کوچ نشینی همراه با سردی هوا در شمال خراسان سبب رواج استفاده از پوستین و در نتیجه پوستین دوزی شده است.
قوچان پوستین دوزی
هوای سرد و دام فراوان قوچان أین صنعت دستی را بوجود آورده است، پوستین دوزی یک صنعت سنتی و قدیمی است. پوستین های قوچان در میان دامداران شمال خراسان معروف است. پوستین دوزی از مشاغلی است که افراد خاصی به آن مبادرت می ورزند که اجدادشان برای آنها به ارث گذاشته اند ، مرکز اصلی و مهم آن قوچان است. استفاده از پوستین در اکثر شهرهای شمالی خراسان در فصول سرد رایج است. در حال حاضر در قوچان یک نفر به أین حرفه اشتغالف دارد که اجدادش یکی دو نسل قبل از او از أین راه امرار معاش می کردند. کار تهیه پوست که جزو مراحل اولیه می باشد بر عهده خود پوستین دوز است.
گناباد نمد مالی
یکی از صنایع دستی است که در حال حاضر در روستای بیمورق که بطور اجمال مورد پژوهش قرار گرفته تهیه می گردد. عمده کار نمد مال این روستا تهیه و مالیدن نمد چوپانی است که در زمستان از آن استفاده می کنند. مواد اولیه نمد مالی پشم گوسفندان می باشد که آنرا از دامداران می خرند پس از تهیه پشم آنرا با کما ن حلاجی که خود نمد مالان در اختیار دارند حلاجی می کنند تا آماده کار شود .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   91   92   93   94   95   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ