
مقاله تأثیرات فشار خشکسالی بر تولید سویا با word دارای 89 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تأثیرات فشار خشکسالی بر تولید سویا با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تأثیرات فشار خشکسالی بر تولید سویا با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تأثیرات فشار خشکسالی بر تولید سویا با word :
تأثیرات فشار خشکسالی بر تولید سویا
در انتهای ماه جولای ، آب و هوای گرم و خشک ، تکامل محصول سویا ، حدود 8 روز فراتر از حد طبیعی خود ، سرعت بخشید . در حدود 85 درصد محصول جوانه زد و 25 درصد آن ، شروع به تشکیل پوسته خارجی خود کردند . این مقاله ، بر روی موارد زیر بحث می کند : 1 ) چگونه فشار خشکسالی ، بر پتانسیل محصولات سویا تأثیر می گذارد 2) چگونه پتانسیل محصولات سویا ، قبل از برداشت ارزیابی می شوند و 3 ) مصارف متوالی در فصل خشکسالی ، بر سویا ایجاد فشار می کند .
سویاها ، محصولی انعطاف پذیر تر از ذرت هستند که با دوره های مربوط به فشار رطوبت موجود ، سازگاری می یابند . همان طور که محل ذرت ، از طریق ایجاد خوشه تا شکوفیایی و افتادن آن کامل می شود حالت رطوبت موجود ، مهم و جدی می شود . برعکس ، محصولات سویا ، به فشار رطوبت ، در طی یک دوره خیلی طولانی و حدودی از مراحل رشد ، عکس العمل نشان می دهند .
تنوعات سویا ، با منطقه جنوبی داکوتا سازگار هستند و از نوع مشخصی می باشند ، در حالیکه تعدادی از مراحل رشد را در همین زمان ، آشکار می سازند . هنگامیکه یک گیاه ، مراحل گل دهی یا تکثیر را آغاز می کند ( R1 به R8 ) هنوز ، در حال رشد است . ( مرحله گیاهی ) و می تواند بر گها را ساقه های بیشتری را تولید کند ، این حدود وسیع در مراحل رشد ، به سویاها ، اجازه جبران کمبود خود ، در فصل خشکسالی را می دهد ، هنگامی که رشد ، و در دیگر مراحل رشد ، کاهش یافته است .
پتانسیل محصول سویا ، تحت تأثیر تمام تعداد پوسته ها ، در هر گیاه است ،تعداد لوبیاها در هر تخمدان و وزن آنها در هر لوبیا ( اندازه دانه ) مشخص می گردد .
ترکیب محصول تحت تأثیر قرار گرفته ، بستگی به مرحله تولید و تکثیر ( R ) دارد ، هنگامی که فشاری بوجود می آید . مهم ترین مرحله برای پتانسیل محصول آغاز می گرد ، همانطور که محصول ، به مرحله کامل شده مادگی خود می رسد .
( R4 ، مادگی ، در حدود 4/3 اینچ ، در یکی از چهار گره بالایی و بر روی ساقه اصلی ، با یک برگ کاملاٌ پیشرفته ، طول دارد ) .
فشار خشکسالی ، در زمان از طریق R4 ، در حد اندکی ، بعد از مرحله R4 ( شروع رویش دانه ، دانه ها ، دارای طول 8/1 اینچ هستند ) ، محصولات موجود را بیش از همین فشار و در هر زمان دیگری از مرحله پیشرفت ، کاهش خواهد داد . در این دوره R45 ( تشکیل دیر هنگام مادگی ) تا حدود R55 (مدت کوتاهی قبل از تشکیل و رشد کامل دانه ) مخصوصاٌ مهم و اساسی است ، زیرا گل دهی متوقف می گردد و می تواند نه به مدت طولانی مادگی های از دست رفته را جبران نماید . مادگی ها و ساقه ها جوان تر ، همچنین ، تحت فشار در برابر رشد ناکامل ، استعداد بیشتری را نسبت به مادگی ها و دانه ها ی قدیمی تر دارند .
کاهش محصول در این زمان ، اساساٌ نتیجه فقدان تمام مادگی ، در هر گیاه هستند . بعد از مرحله R56 باید رطوبت مهیا باشد ، اندازه دانه ممکن است ، کاهش محصول را جبران کند . بهر حال ، اندازه دانه ، از نظر ژنتیکی ، محدود می گردد .
روش ارزیابی پتانسیل محصول در سویاها ، بصورت زیر است :
1 ) محاسبه تعداد گیاهان موجود ، در یک ناحیه آزمایشی کوچک ، در یک مزرعه ( 1000/1 دانه در هر جریب ) .
بصورت اتفاقی ، ده ناحیه را در هر مزرعه انتخاب کنید . طول ردیف های مورد نیاز ، برابر با 1000/1 در هر جریب می باشد که بستگی به فاصله گذاری ردیف ها دارد :
74 پا و 8 اینچ برای ردیف های 7 اینچی اندازه گیری می شود .
52 پا و 2 اینچ برای ردیف های 10 اینچی .
34 پا و 10 اینچ ، برای ردیف های 15 اینچی .
26 پا و یک اینچ برای ردیف های 20 اینچی .
17 پا و 5 اینچ ، برای ردیف های 30 اینچی .
14 پا و 6 اینچ ، برای ردیف های 36 اینچی .
13 پا و 19 اینچی ، برای ردیف های 38 اینچی .
ازتعداد گیاهان بدست آمده ، در مرحله چهارم استفاده کنید .
2 ) تعداد مادگی ها را بر روی 10 گیاه موجود در این ردیف ها محاسبه نمایید و بر روی هر 5 گیاه ، در پایین این ردیف ها .
در نظر بگیرید تا موقعی که 20 گیاه ، شمارش شده باشد ، عموماٌ بیشتر گیاهان شمارش شده یا بیشتر مکانهای نمونه ای در این مزرعه ، دقت بیشتری را در ارزیابی مزرعه ، بکار خواهند برد .
3 ) میانگین تعداد مادگی ها ، در هر گیاه ، برای هر ناحیه آزمایشی را محسابه کنید .
4 ) وزن محصولات درهر جریب ، از طریق این رابطه بدست می آید : Bu/A برابر با تعداد گیاهان ، در هر نمونه است و میانگین X ، تعداد مادگی ها ا در هر گیاه است که به اندازه X0.4024 تقسیم شده از طریق ( 60 ) است .
ارزیابی پتانسیل محصول ، فقط ممکن است برای زمانی کوتاه ، خوب و مناسب باشد . اگر خشکسالی ادامه یابد و باعث کندی رشد مادگی موجود گردید یا مانع از پر شدن دانه شود ، این ارزیابی ممکنست ، مدت زیادی معتبر و مطمئن نباشد .
معمولاٌ یک ارزیابی دقیقتر است . هنگامی که شکل محدودتری را نسبت به تکامل محصول می گیرد . ارزیابی قبل از فقدان برگ ، ممکن است بگوید که آیا محصول باید بصورت دانه برداشت شود ، یا بصورت علفی . ارزیابی دیگری ممکن است نشان دهد که آیا این برداشت محصول توجیه می گرد و اصلاح پذیر است .
سویا ها می توانند بصورت علف خشک یا علف تازه مانده برداشت شوند ، اگرچه مشکلات موجود در محافظت از ساقه های وسیع گیاه ، مشکل تولید علف خشک را بوجود می آورند .
علف خشک سویا ، در حد وسیعی از نظر کیفیت و مطلوب بودن حالت علفی خود متنوع هستند و بستگی به نسبت برگ به ساقه ، سختی ساقه و چگونگی بسته بندی و ذخیره سازی خوب و مناسب دارد .
اگر بصورت علف تازه مانده بکار می روند ، باید ، قبل از انباشتگی به دلیل خشک بودن ، بین 40 تا 50 درصد مرطوب شوند .
مرحله مطلوب پیشرفت ، برای برداشت ساقه های علفی سویا ، هنگامی است که تخمدانها شکل گرفته اند و برگهای پایینی ، به درستی ، شروع به زرد شدن می کنند .
اطلاعات تحقیقاتی دانشگاه ایالتی اوهایو ، کیفیت هلفی سویا و علفهای تازه گیاه یونجه ( در جدول ) مقایسه کردند . آزمایشات مربوط به مطلوب بودن این گیاه ، نشان می دهد که ساقه علفی سویا ، از طریق چهار پایان مورد استفاده قرار می گیرد ، اگرچه حیوانات ممکن است ، این علف را با گستردگی بیشتری نسبت به یونجه مصرف کنند ، زیرا ساقه آن سخت است . مقدار بیشتر غیرقابل پذیرش آن می تواند مورد انتظار قرار گیرد .
پیشرفت و زمان بندی رشد گیاه ، گل دهی ، تشکیل و پیشرفت مادگی و پر شدن لانه های وسویا (دانشگاه ایالتی ایوا ) .
کیفیت علفی سویا و یونجه تازه . از دانشگاه ایالتی اوهایو ، گرفته شده است .
Ea p NDF2 ADF1 پروتئین مرحله محصول
02/1 44/0 2/35 1/31 4/22 تشکیل غنچه یونجه
30/1 39/0 6/48 6/40 2/16 ابتدای تشکیل مادگی سویاها
1 ) ADF – فیبر اسیدی پاک کننده با اندازه قابلیت هضم مقدار پایین ADF قابلیت هضم بالا .
2 ) NDF – فیبر طبیعی پاک کننده با اندازه محصول علفی بدست آمده مقدار پائین NDF محصول بیشتر .
این مقاله و دیگر مقالات می توانند ریال بصورت الکترونیکی از کالج کشاورزی و انتشارات علوم بیولوژیکی SU – SD در دسترس باشند ، چیزی که بر روی آدرس اینترنتی زیر موجود است :
آدرس اینترنتی
از رشد کار گسترش همکاری گرفته شده است ، فعالیت های 8 می و 30 ژوئن 1914 ، در همکاری با USDA است . لاری تایدمن ،رئیس این موسسه گسترش همکاری ها از دانشکده کشاورزی و علوم بیولوژیکی دانشگاه ایالتی داکوتای جنوبی ، در بروکینز است . SDSV فعالیتی قابل تأیید و به موازات تناسب کاری( از نظر جنسیتی ، مرد یا زن ) می باشد و تمام فواید ، خدمات و تناسبهای آموزشی و شغلی را ، بدون مراجعه به اصل و نسب ، سن ، نژاد ، شهری بودن ، رنگ آئین ، مذهب ، جنسبت ، ناتوانی ، ملیت ، برتری جنسیتی .
یا اوضاع مربوط به دوران جنگ و هتنام ، ارائه می دهد.
آبیاری گیاه سویا
ویلیام ال.کرانز ، متخصص آبیاری گسترده : روژه دبلیو المور ، متخصص محصولات گسترده وجیمزه ای اسیح ، استاد کشاورزی و باغبانی علمی
مدیریت صحیح ومناسب آبیاری ، برای مطلوب ساختن محصولات ومنابع آب مخصوص آبیاری ، مهم و اساسی است . تولید سویای آبیاری شده در ناحیه نبراسکا ، ناحیه ای باشوعات خاک و آب و هوا واد انرژی ها ی مدیریتی آبیاری متفاوت را در بر می گیرد و این آزمایشات مربوطه ناحیه بنراسکاو در مورد پیشنهادات مربوط به آب مخصوب آبیاری هستند که خاک بنداسکا ، آب و هوا و تنوع پذیری رسوب مواد را مناسب و سازگار می دارند . وسعت زمین ، تحت کشت سویا در نبراسکا ، از 43000 جریب با تولید مصحول آبیاری شده در سال 1972 ، به 55/2 میلیون جریب در سال 2003 افزایش یافته است . در حدود 45 درصد از تمام وسعت زمین تحت کشت سویا در بنراسکا ، آبیاری می شود . توجه به سویا ، به دلیل مصارف اقتصادی مطلوب ، تنوعاتی با پتانسیل بهتر مصحول ، ارزش سویا ، در گردش با محصولات دیگری ، مثل ذرت و تغییراتی در قوانین زمین کشاورزی ایالات متحده آمریکا است .
رشد و پیشرفت گیاه سویا
پیشرفت گیاه سویا می تواند ، در دو مرحله از هم جدا شوند – مرحله رشد گیاهی و مرحله تولید و تکثیر . مرحله گیاهی ، با رشد و نمو دانه و ظهور جوان ها آغاز می گردد . مرحله تولید و تکثیر ، با ظهور اولین گل بر روی گیاه ، آغاز می شود . پیشرفت مرحله گیاهی ، بویژه ، توسط در نظر گرفتن تعداد گره های اصلی ساقه ، نشان داده می شود . گره ، در حالیکه دو برگ کوچک پگاه لبه دار به هم مربوط می شوند ، بصورت گره ( O ) محاسبه می شود ، با توجه به اینکه گره ، در جائیکه دو برگ کوچک اولیه به هم می پیوندند ، بصورت گره ( 1 ) در نظر گرفته می شود . تمام برگهای دیگر ، در بالای برگهای کوچک گیاه برگهای کوچک سه تایی را بوجود می آورند و بصورت متوالی ، گره 2 و 3 و غیره ، خوانده می شوند . پیشرفت تولید و تکثیر ، کمی پیچیده تر است و جزئیات آن ، در جدول ( 1 ) تهیه می گردند . دانستن این مراحل رشد سویا ، هنگامی است که از روش فهرست بندی آبیاری های موجود در مرحله رشد استفاده می شود .
تنوع سویا و انواع محل رشد ساقه
برای تولید سویای آبیاری شده ، تنواع انتخاب ، یک عامل مهم مدیریتی است . بسیاری از تنوعات سویای موجود در نبراسکا ، از نوع نامحدود هستند ، که در آنها ، مراحل بعدی رشد گیاه ، با مراحل اولیه پیشرفت تولید و تکثیر آن ، زیاد گسترش می یابند . در این تنوعات رأس اصلی ساقه ، فعالیت رشد گیاه را حفظ می نماید (مثلاٌ گره های جدید را تولید می کند ) بعد از اینکه اولین گل ظاهر می شود ( بویژه ، بر روی گره ششم ساقه اصلی ) . همان طور که فعالیت گیاه ادامه می یابد به تدریج کند می شود ، تا زمانیکه دقیقاٌّ بعد از پیدایش مرحله گسترش رشد و نمو دانه ، متوقف می گردد ( مثلاٌ گره های بیشتری تولید نمی شوند ) چنین تنوعاتی ، اغلب بیش از 20 گره موجود بر روی ساقه اصلی را در مرحله تکامل خواهند داشت .
برعکس ، رأس اصلی ساقه با تنوعات مشخص به شکلی ناگهانی ، فعالیت رشد گیاه را بعد از تولید گل ، متوقف می سازد . این مورد ، منتهی به جمع شدن رأس اصلی ساقه در خوشه انتهایی گل ها می گردد . چنین تنوعاتی ، عموماٌ فقط در حدود 14-10 گره در ساقه اصلی خود و در مرحله تکامل دارند ولی قد کوتاه آنها ، می توانددانه بیشتری را در خود نگه دارند ، هنگامی که با تراکم های بالایی از گیاه در زمینهای انتهایی آبیاری شده استفاده می شوند ، در جائیکه تنوعات نامحدود ، اغلب دیده می شوند .
تنوعاتی از گیاه از نوع نیمه محدود در نبراکسا ، مهیا می شوند ، (نوع NE3001 نبراسکا ، یک نمونه است ) . رأس اصلی ساقه ، در این تنوعات به سرعت ، از حالت رشد گیاه به تکثیر آن ، متمرکز نمی شود و عموماٌ در حدود 18-16 گره در ساقه اصلی خود و در مرحله تکامل ، وجود خواهند داشت ، تحقیق انجام گرفته از طریق دانشگاه نبراسکا – لینکن ، بیان می کند که انواع نیمه محدود ، ممکنست برای بهره مندی بهتر از پتانسیل محصول مربوط به سیستم های تولید سویای به شدت تحت نظارت و آبیاری شده ، مورد نیاز باشند .
تصویر 1 ) استفاده آب در محصول سویا یا انتقال روزانه بخار آب ( ET ) از یک محصول بخوبی آبیاری شده ، خط آبی ، ET مورد انتظار را بر اساس اطلاعات تاریخی نشان می دهد ، با توجه به اینکه خط قرمز ، نشان دهنده ET روزانه ، برای یک فصل خاص رشد و نمو است
.
جدول 1 )مراحل تولید و تکثیر سویا و پیشرفت آن ( ریحی و همکارانش ،1994 ) .
توصیف مرحله
در نهایت یک گل باز می شود که در هر گره ساقه اصلی وجود دارد . عموماٌ اولین گل بر روی گره ششم و در انواع نامحدود بوجود می آید ولی تقریباٌ تمام گره ها ، همزمان در انواع مشخصی ، گل می دهند R1 آغاز گل دهی
در نهایت یک گل باز می شود و در یکی از دو گره ساقه بالایی اصلی موجود است که کاملاٌ دارای برگهای پیشونده هستند . یک گره با برگ کاملاٌ رشد یافته ، فقط در زیر گره ای خواهد بود که برگهای کوچک آن به طرف قسمت گسترده آن پیش نمی روند و لبه های آنها دارای تماس با هم ، به مدت طولانی نخواهند بود . R2 گل کامل
در نهایت ، یک مادگی ( تخمدان گیاه ) با طول 16/3 اینچ ، در یکی از چهار گره بالایی ساقه اصلی موجود است که یک برگ کاملاٌ پیشرونده را دارند . عموماٌ مادگی هایی با طول بیشتر در گره های پائینی و گل هایی با مقاومت بیشتر دیده می شوند ، گل ها باز می گردند و غنچه های آنها بر روی گیاه و در مرحله R3 است .
R8 آغاز تداوم رشد تخمدان
