
تحقیق در مورد سیستم های مدیریت محتوی با word دارای 62 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق در مورد سیستم های مدیریت محتوی با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد سیستم های مدیریت محتوی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق در مورد سیستم های مدیریت محتوی با word :
سیستم های مدیریت محتوی
خلاصه
در این پروژه تحقیقاتی ابتدا با نگاهی گذرا و مختصر سیستم های مدیریت محتوی معرفی شده است سپس بر روی یک نمونه cms به نام postnuke تمرکز کرده و معرفی و تجزیه و تحلیل آن آمده است.
ابتدا سعی شده که مراحل نصب را به صورت گام به گام و بصری ذکر گردد.
همچنین تعدادی از ماژول ها و theme های آن معرفی شده که در بخش مستندات نمونه ای از کدهای برنامه نویسی ماژول هم آورده شده است ضمنا برای آشنایی بیشتر نکاتی راجع به توسعه ماژول و نحوه ماژول نویسی هم آمده است.
مقدمه:
امروزه پیشرفت تکنولوژی روند رو به رشدی را به سرعت طی میکند و در این میان کامپیوتر و IT نقش اساسی را بر عهده دارند و دنیای بزرگ ما را به دهکده کوچک جهانی تبدیل کرده اند.
اینترنت، فضای سایبر و سایت های وب همگی مسئول ارتباط ما با این دهکده جهانی اند، از طرفی کاربران برای انجام امور مختلف خود همیشه فاکتورهای خاصی را در نظر دارند از این رو دانشمندان IT همواره سعی کرده اند با خلق مفاهیم و تکنولوژی های جدید همه فاکتورهای اساسی کاربران ازجمله کارایی، سرعت، دقت، امنیت، آسانی و زیبایی و ; را تا حد مطلوب مورد توجه قرار دهند.
سیستم های مدیریت محتوی یا cms یکی از این دستاوردها است که دراین مجال اندک سعی شده است تا حدودی به آن پرداخته شود و به عنوان نمونه روی سیستم مدیریت محتوی خاصی به نام postnuke تمرکز شده است.
فصل اول
سیستم های مدیریت محتوی (cms)
فصل اول
سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست؟
دنیای امروز دنیای اطلاع رسانی است. در صحنه رقابت تنگاتنگی که امروزه بین شرکتها و موسسات وجود دارد، یکی از اصول اولیه برای بقا و پیشرفت اطلاع رسانی صحیح و لحظه به لحظه است. واضح است که اولین وسیله ارتباطی و اطلاعاتی در عصر حاضر شبکه جهانی اینترنت میباشد. تقریبا هیچ شرکت یا موسسه ای را در دنیا نمیتوانید پیدا کنید که در زمینه کاری خود موفق باشد بدون اینکه از طریق وب سایت اینترنتی خود را به دیگران معرفی کرده باشد. با
توجه به اهمیت بالایی که پایگاه های اینترنتی در دنیای تجارت دارند،معمولا مدیران ارشد شرکتها تمایل دارند خود شخصا بر محتویات آن نظارت داشته باشند این در حالی است که آنان معمولا فاقد دانش فنی در مورد نحوه طراحی و تولید و ایجاد تفکرات در یک سایت اینترنتی هستند. در این موارد سیستم مدیریت محتوا میتواند بهترین راه حل باشد. سیستم مدیریت محتوا CMS چیست؟ این سیستم ها که امروزه در وب به نام CMS شناخته میشوند مخفف Content
Management System میباشند که یک برنامه نرم افزاری روی سرور هستند و به مدیر سایت اجازه میدهند تا بدون نیاز به طراحی دوباره سایت محتوای سایت را تغییر دهد. سیستم مدیریت محتوای سایت این امکان را به شما میدهد خودتان سایت خود را تولید کرده و آن را به طور کامل مدیریت نمایید و برای این امر نیاز به دانش تخصصی در این زمینه ندارید. با استفاده از این نرم افزار بسیار ساده تر از آنچه تصور کنید میتوانید بخشهای مختلف سایت خود را مدیریت
کنید بخشهای جدید ایجاد کرده و به سایت خود اضافه کنید و یا محتویات آنها را تغییر دهید. برای این منظور حتی لازم نیست اطلاعات را مجددا بر روی وب سرور خود بارگذاری کنید. کلیه این تغییرات بلافاصله پس از آنکه دستور تغییر وارد میشود اعمال میشوند همه چیز بسیار ساده تر از آنچه شما تصور میکنید انجام خواهد شد. چرا شما یک CMS لازم دارید؟ اگر سایت شما هر چند وقت یکبار به روز میشود میتوانید بجای اینکه هر بار به یک شرکت طراحی وب مراجعه کنید خودتان با استفاده از برنامه های مدیریت محتوا تغییراتتان را روی سایت اعمال کنید.
فصل دوم:
Postnuke
بخش اول: کلیات postnuke
معرفی postnuke
Postnuke یک بسته نرم افزاری است که برای مدیریت محتوی، انجمن ها و همکاری بر روی سایت ایجاد شده است. این بسته به عنوان یک نرم افزار opensource به طور رایگان، تهیه شده است (تحت لیسانس عمومیGNU)
به عبارت دیگر postnuke انحصاری شده وقانون کپی رایت دارد اما در مقابل ما آزادی های بیشتری داریم.
ما در اینجا مجاز به کپی کردن، استفاده و تغییر post nuke هستیم البته در صورتیکه موافق نکات زیر باشیم.
-سرویس برنامه را به دیگران بدهیم
-مجوز اصلی و کپی رایت را حذف نکنیم و یا تغییر ندهیم و همین مجوز را برای هر کاری مشتق شده دیگر به کار ببریم.
مجوز را کاملا با تمام جزئیات مطالعه کنیم و اگر سوالی داشتیم مستقیما با مسئول کپی رایت تماس بگیریم.
Postnuke روی هر کامپیوتری که میتواند php را اجرا کند وانوع مختلفی از پایگاه داده مخصوصا mysql را پشتیبانی میکند، میتواند اجرا شود.
کلمه postnuke به خاطر این برای این نرم افزار انتخاب شده است که این پروژه یک انشعاب از php- nuke است از این رو نام آن nukenpost انتخاب شده است.
سابقه postnuke
Postnuke یک توسعه دهنده فعال و پر جنب و جوش جهانی و مبتنی بر کاربر دارد. توسعه آن توسط پنج عنصر بنیادی آغاز شده است.
بسیار سخت است که بگوییم این نرم افراز برای استفاده، آسان باشد در حقیقت این نرم افزار باید تا حد امکان حسی و مبتنی بر درک مستقیم باشد.
همزمان با رشد و گسترش postnuke و انجمن ها، ورودی های بیشتری از گستره متفاوتی از مردمیکه درموقعیت های واقعی متفاوت بودند، دریافت شده است. مثلا هم اکنون postnuke نه تنها روی سایت های کوچک سر گرمیاستفاده میشود، بلکه در تجارت های کوچک دبیرستانها و شرکت ها هم استفاده شده است.
تعداد روبه رشدی از مردم اطراف دنیا در حال همکاری کردن با postnuke به طرق مختلف هستند.
یک ویژگی مهم postnuke سایت آن است که یک نقطه مرکزی برای اطلاعات، بحث و همکاری بین کاربرانی که جز مدیران سیستم، طراحان وب، محققین و توسعه دهندگان هستند، فراهم میکند همانند postnuke، این سایت همیشه در حال رشد است تا متناسب با نیازهای انجمن باشد و مانند postnuke همیشه رایگان خواهد بود. به عبارت دیگر طراحی و توسعه postnuke و توسط یک فلسفه خاص از تقسیم کار و باز خورد به انجمن هدایت شده است.
مجوز postnuke
نام postnuke یک نام تجاری ثبت شده است و ما مجازیم که نام این نر افراز را برای هر فعالیتی که وابسته به این نرم افزار است، استفاده کنیم.
این برنامه، نرم افزار رایگان است و میتوانیم آن را دوباره توزیع کنیم ویا تحت شرایط مجوز عمومیکلی GNU چناکه توسط بنیاد نرم افزاری رایگان منتشر شده است. به عنوان نسخه شماره 2 مجوز یا هر نسخه بعدی دیگر آن را اصلاح کنیم.
این برنامه با امید به اینکه مفید خواهد بود توزیع شده اما هیچ گارانتی حتی
برای قابلیت بازرگانی یا تناسب داشتن برای هدف خاصی ندارد.
خصوصیات اصلی postnuke
Postnuke یک محصول فعال و در حال رشد است در زیر بعضی از خصوصیات وعملکردها و توابع درونی آن لیست شده است.
– واسط ساده کم حجم، موثر، سازگار و با تکنولوژی آسان مرورگر
– قابلیت نصب آسان روی غلب ایستگاههایی که php را پشتیبانی میکنند و تنها به یک پایگاه داده احتیاج دارد البته قابلیت اشتراک هم دارد.
– پشتبیانی مطلق پایگاه داده در بیشتر قسمتهای مهم پایگاه
– تاکید بر روی امنیت قوی به طور کل، تمام فرمها چک شده اند، داده ها معتبرند و ;
– بیشتر نواحی ورود متن از منابع، اتاق گفتگو، ورودی ژورنال ها و ;) میتواند با استفاده از یک ویرایشگر HTML داخلی wysiwyG ویرایش شوند.
– سایت توسط یک کاربر admin که در طول نصب تعریف میشود، مدیریت میشود.
– قابلیت های plug – in به کاربران یا مدیر اجازه میدهد که سایت خود را سفارشی کنند.
– ماژول های plug- in میتوانند به برنامه های نصب postnuke اضافه شوند.
– بسته های زبان plug- in اجازه میدهند که هر زبانی را به صورت کاملا محلی داشته باشیم. هم اکنون بیش از 34 بسته زبان وجود دارند.
– کد برنامه php قابل فهم و روشن نوشته شده تحت یک مجوز GPL است، به راحیت قابل تغییر است تا متناسب با نیاز ما در آید.
– اهداف برنامه این است که درگیری مدیر را به حداقل مقدار کاهش دهد در حالیکه امنیت را در سطح بالا نگه میدارد.
– با پشتبیانی کردن از محدوده ای از مکانیزم های سندیت از طریق ماژول های تصدیق و سندیت plug- in اجازه بر قراری قانون جامعیت آسان، توسط سیستم های موجود را میدهد.
– روش LDAP: حساب های ورودی کاربران میتوانند از طریق یک سرور LDAP بررسی شوند. مدیر میتواند مشخص کند چه فیلد هایی استفاده شود.
– IMAP، POP3، NNTP: حساب های ورودی کاربران از طریق یک سرور پست الکترونیکی یا اخبار بررسی میشوند. SSL، گواهی نامه ها و TSL پشتیبانی میشوند.
– پایگاه داده خارجی: هر پایگاهی که حداقل شامل دو فیلد باشد میتواند به عنوان یک منبع سندیت خارجی استفاده شود.
– هر شخص تنها به یک حساب برای کل سرور احتیاج دارد. هر حسابی میتواند قابلیت های دسترسی متفاوتی داشته باشد.
– هر کاربر میتوانند محدوده زمانی خودش را تعریف کند و هر تاریخی در postnuke به آن محدوده زمانی ترجمه میشود.
– هر کاربر میتواند زبانی را که برای واسط postnuke استفاده میشود. (انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، اسپانیایی، پرتقالی و ;.) انتخاب کند.
– امکان جستجو در سایت
– API پیشرفته (واسط برنامه نویسی کاربردی)
– ترویج همکاری، ارتباط و انجمن ها در محدوده مفاد و مندرجات
– سیستم مجوزهای گروهی پیشرفته کاربر و همچنین لیست کوتاهی از ماژول های قابل دسترس به شرح زیر است.
– انتشار اخبار
– مدیریت محتوی
– منابع قابل استفاده RSS
– محل اخذ آراء
– ماژول های پرچم ها و علائم
– ماژول های توضحیات (اجازه میدهد ماژول های دیگر که شامل فایل های دانلودی لینک های وب، اخبار و نشریات میباشند، توضحیات خود را به محتویات ارسال شده بچسبانند.
– ماژول FAQ
– ماژول اتاق گفتگو
– ماژول لیست اعضا
– ماژول پیغام خصوصی
بخش دوم: نصب postnuke
این بخش چگونگی نصب postnuke را برای اولین بار نشان میدهد و به بعضی از جزئیات درباره برخی از مراحل آن میپردازد تا گوناگونی گسترده ای از تفاوت های کمیکه بین نصب وب سرورها است را پوشش دهد بنابراین این بخش از سند ممکن است طولانی و پیچیده به نظر برسد.
بخش های این سند شامل:
1- نیازمندیها
2- دانلود
3- ساختار فایل
4- ایجاد یک فهرست داده
5- ایجاد یک پایگاه داده
6- تنظیمات مجوز برای فایل config.php
7- استفاده از سایت postnuke
Postnuke در ابتدا در لینکوس و با استفاده از mysql , Apache و php توسعه داده شده اما متناوبا توسط postgresql روی macos , windowsxp و سیستم عامل های ؟ 6، آزمایش شد.
موارد مورد نیاز برای نصب postnuke به شرح زیر است:
1- نرم افزار وب سرور، اغلب مردم از Apache استفاده میکنند اما postnuke باید روی هر وب سروری که از php پشتیبانی میکند مثل ISS روی سکوی windows ، به خوبی کار کند.
2- زبان اسکریپتی php (نسخه 410 به بعد) با تنظیمات زیر:
– کتابخانه GD فعال با قابلیت پشتیبانی برای فرمت های PNG , JPG
– کتابخانه zlib فعال اگر میخواهید از backup/ restore روی sindows استفاده کنید) sessions support فعال باشد.
– قابلیت file, uploading فعال
– باید safe mode غیر فعال باشد.
3- یک سرور پایگاه داده در حال کار و فعال: mysql یا potgresql کاملا پشتیبانی میشوند و برای استفاده با postnuke پیشنهاد میشوند.
اگر میخواهید postnuke ر روی کامپیوتر شخصی خود اجرا کنید مراحل زیر را گام به گام اجرا کنید.
Apache (و یا IIS)، mysql و php را نصب کنید نصب این نرم افزار ها شامل مراحل گام به گامیروی اغلب سکوها است.
دقت کنید، ابتدا باید Apache (یا IIS) نصب شوند و سپس نرم افزار های دیگر روی آن نصب شوند/
بعد از دانلود کردن و باز کردن بسته های آرشیوی یا بررسی کردن فایل ها از طریق cvs، فهرست شاخه ای به نام postnuke برای ما باقی خواهد ماند که شامل تعدادی فایل و فولدر است.
ما میتوانیم کل فولدر را در فهرست مستندات وب سرورمان قرار دهیم که این حالت سایت در آدرس http:/ your web server. Com/ postunke قرار خواهد گرفت و یا اینکه تمام محتویات را مستقیما داخل فهرست مستندات وب سرور اصلی قرار دهیم که دراین حالت آدرس سایت به آسانی http:/ your web server. Com خواهد بود.
در اینجا خلاصه مختصری از محتویات فولدر postnuke را آورده ام تا برای جهت دهی شما را کمک کند.
ابتدا نیاز داریم یک پایگاه داده خالی (مثلا به نام postnuke) در داخل پایگاه داده سیستم خود همراه با یک کاربر مخصوصی (مثلا postnuke user) که فقط به این پایگاه دسترسی دارد ایجاد کنیم. اگر بخواهیم میتوانیم از کاربر root استفاده کنیم اما این کار برای یک سیستم تولیدی توصیه نمیشود چرا که اگر هکرهایی بخواهند که رمز را کشف کنند تمام سیستم پایگاه داده به جای فقط یک پایگاه داده در معرض خطر قرار میگیرد.
خطوط فرمان نمونه برای mysql:
# mysql – u root – p
>create Database Postnuke
> grant select, inset, update, delete, create, drop , indexy alter on postmuke.*to postnukeuser localhost indenfified by ‘your password’
> quit
Mysqladmin –p reload
خطوط فرمان نمونه برای posthtresql:
# su –post gres
>psql –c “create user postnuke
user createdb” , temp1
>psql –c “create database postnudei” – u postnukeuser temp1
>psql –c “alter user postnukeuser nocreatedb, temp1
االبته در مورد کار با my sql من پیشنهاد میکنم که از نرم افزار php my admiu برای مدیریت پایگاه داده ایجاد جداول خود استفاده کنید چرا که میتوانید تمام این کارها را از طریق یک واسط وب انجام دهید به صورت گرافیکی وخیلی آسان.
عکس 1
در مرحله بعدی، مطمئن شوید یک ب سرورتان طوری نصب شده که فایل index. php را علاوه بر default. htm.index. html و ;. به عنوان صفحه پیش فرض استفاده میکند. فقط در Apache این کار را با استفاده از پارامتر Directorydex در فایل httpd. Conf انجام میشود.
مطمئن شوید که index. Php در لیست قرار دارد و برای کارایی بیشتر، ترجیحا در ابتدایی لیست باشد.
همچنین اگر در حال استفاده از Apache2 باشید باید متغیر Accept path Info که اجازه میدهد اسکریپت ها، آرگومانها را مانند http: // server/ file. Php/arg1/ arg2 ارسال کنند. فعال یا روشن کنید.
این کار برای مجوز دادن به لینک های وابسته بین منابع شما، ضروری است و همچنین برای کسانی که از وب سایت postnuke شما استفاده میکنند اجرا و کارایی بالایی را فراهم میکند.
شما میتوانید از طریق اضافه کردن این خطوط به فایل httpd. Conf خودتان این متغیر را فعال کنید:
Accept path In fo on
و بالاخره، postnukeبه تعدادی از تنظیمات php برای فعال کردن آن به منظور کار کردن احتیاج دارد.
باید اطمینان حاصل کنید که فایل های config تان مجوزهای صحیحی دارند. یعنی فایل های config- old. Php , cofig. Php شما باید world writable باشند و حتی باید pntemp و زیر شاخه هایش هم world wrtable باشند. world sritable یعنی که مجموعه مجوز 777 و 666 متناسب با سیستم شما اگر که بر پایه یونیکس است)
پروسه نصب کاملا گرافیکی است که مجموعه ساده ای از مراحل را برای بالا آمدن و اجرای سایت فراهم میکند. فقط کافی است که دستورات صفحه وب را دنبال کند تا نصب انجام شود، برنامه postnuke، پایگاه داده را نصب خواهد کرد و جداول سایت را هم برای ذخیره داده ایجاد خواهد کرد.
برای نصب سیستم postnuke فایل install. php را از مرورگر اجرا کنید تا فرآیند نصب شروع شود. URL دقیق آن به سایت ما بستگی دارد برای مثال اگر آدرس سایت www. Foo. Com باشد و postnuke در شاخه bor نصب شده باشد URL به شکل زیر خواهد شد.
http: // www foo. Com/ bar/ install. php
عکس 2
نکته ای که در اینجا لازم است به آن توجه شود این است که پوشه postnuke باید به حالت webshare در آید تا بتوان آن را به راحتی در نوار آدرس، آدرس دهی کرد در حالتی که از localhost استفاده میکنیم آدرس به شکل زیر تغییر میکند.
http:/ localhost/postnuk/ html/ install. php
چون پوشه postnuke به حالت webshare در آمده در هر درایوی که باشد آدرس بالا صحیح خواهد بود اما اگر web share نباشد برای اینکه postnuke در شاخه / inetpub/ www root نصب ویندوز، ریخته شود.
در صحفحه اول نصب همانطور که در شکل دیده شد زبان مورد نظر را انتخاب میکنید سپس در صبحه بعد مجوز GMU را به شما نشان میدهد.
شکل 3
با رد شدن و تایید صفحه قبل، صفحه جدید میآید که مجوزهای فایل های مختلف از جمله config. Php و Gofig- old. Php را بررسی میکند یعنی chmodcheck را انجام میدهد.
در ادامه صفحه ای میآید که اطلاعات لازم برای ایجاد پایگاه داده و ارتباط با آن را از شما میپرسد تا شامل نام کاربر، کلمه عبور، ;میباشد این اطلاعات در شکل زیر آورده است.
عکس 4
بعد از تایپ و تنظیم این اطلاعات برنامه نصب صفحه جدیدی را نشان خواهد داد که همان اطلاعات وارد شده در صفحه قل توسط خود ما میباشد که اگر بخواهیم با دکمه edit میتوانیم آن ها را ویرایش کنیم. در غیر اینصورت دو انتخاب دارم: نصب جدید یا new install که برای وقتی است که نصب را برای اولین بار انجام میدهیم ودکمه upgrade که در ادامه بحث خواهد شد.
عکس 5
در صفحه بعدی با زدن علامت در کنار create database و سپس دکمه start شروع به ایجاد پایگاه داده و جداول آن خواهد کرد.
شکل 6
اگر مراحل قبلی به درستی طی شده باشد و اطلاعات وارد شده برای ایجاد پایگاه داده رمز عبور کاربری معتبر باشند در این مرحله صفحه ای را خواهید دید که با پیغام db has been created و نشان دادن اسامیتمامیجداول پایگاه، ایجاد صحیح و درست پایگاه را به ما نشان میدهد.
شکل 7
در پایان از شما خواسته خواهد شد که یک کاربر مدیر (یا admin) برای دسترسی در آینده ایجاد کنید برای این کار باید جزئیات راهمراه با اسم کاربر و کلمه عبور پر کنید و (create) را کلیک کنید. از آنجایی که برای دسترسی به سایت در آینده، اسم کاربر و کلمه رمز لازم و ضروری است مطمئن شوید که این دو مورد انتخابی را به خاطر دارید.
شکل pn8
بعد از دادن اطلاعات کاربر admin داده های لازم فرستاده خواهد شد و مراحل نصب با پیغام finish به پایان خواهد رسید.
شکل pn9
بعد از اتمام نصب صفحه بعدی به شما اسکرییپت های فعال در postnuke و افرادموثر در گرد آوری این نرم افزار را معرفی خواهد کرد postnuke credit را به شما نشان میدهد و در این صفحه لینگی برای ورود به سایت و صفحه آغاز آن را در اختیار شما قرار میدهد.
شکل pn10 و pn11
وقتی با موفقیت وارد سایت شدید توجه کنید به لینک های administration که در پایین سمت چپ صفحه ظاهر میشوند. (این آیتم ها همچنین در صفحه مدیریت جداگانه ای ظاهر میشوند) این آیتم ها فقط برای شما قابل مشاهده هستند چرا که شما به عنوان کاربر مدیر یا admin با همان اسم کاربر و رمز عبوری که خود در هنگام نصب تعریف کرده بودید، وارد شده اید.
البته ذکر این نکته لازم است که در دفعه اولی که لینک administration را در صفحه ابتدایی سایت کلیک میکنید، صفحه ای میآید که به شما میگوید برای ادامه کار ودیدن امکانات صفحه administer باید ابتدا فایل و فولدر install که در پوشه اصلی postnuke هست را حذف کنید و سپس با کلیک بر روی continue صفحه administration وارد خواهید شد و تمام امکانات در اخیتار شما قرار میگیرد.
شکل pn12
اکنون تمام کارهای بعدی مدیریت postnuke شما میتوانید از طریق این منوها انجام گیرد. به عنوان مثال ایجاد و حذف درس، ایجاد و ویرایش حساب کاربران، مدیریت حساب معلمان، تعویض تنظیمات سایت مانند قالب ها و ;
شکل pn13
لازم است یاد داشته باشیم که در حالت نصب های جدید (new install) که پایگاه داده را هم ایجاد میکند کاربر mysql باید برای ایجاد پایگاه جدید اختیارات کامل داشته باشد اگر این طور نیست ابتدا پایگاه داده را ایجاد کنید و بعد به کاربر mysql خواسته شده، اختیارات کامل را بدهید، در نتیجه برای ماژول ها و برنامه نصب این امکان فراهم میشود که به طور آزادانه با پایگاه داده جدید فعل و انفعال داشته باشند و به درستی کار کنند هم اکنون postnuke، نسخه جدید php 4.2.x را به علاوه استاندارد امنیتی غیر قابل Apache 2.0.x , register- globals پشتیبانی میکند.
مراحلی که به همراه شکل ها آورده شد، مراحل نصب postnuke به صورت خود کار و گرافیکی بودند که توسط فایل install. php به صورت مرور گر وب انجام میشوند روش دیگری هم برای نصب وجود دارد و آن روش دستی است که در زیر اشاره مختصری به آن خواهم کرد.
روش نصب دستی
ابتدا در نرم افزار mysql میرویم (داخل پوشه my sql)) و در، فولدر mysql/Data یک پوشه برای بانک اطلاعاتی میسازیم وبه نام دلخواه تغییر میدهیم.
فایل postnuke , config. Php را باز میکنیم و به صورت دستی در قسمت مربوطه، اسم کاربر و رمز عبور مربوط به پایگاه داده را مینویسیم.
ضمنا در نرم افراز mysql در مسیر bin/ winsql میرویم و رمز عبور برای نرم افزار sql خود میدهیم.
سپس پوشه phoenix. Sql در فولدر phpmyadmin برای ساخت بانک خود به صورت دستی استفاده میکنیم. ابتدا در آدرس زیر میرویم تا نرم افزار phpmyadmin باز شود.
Localhost/ phpmyadmin/ index. php
با این کار صفحه این نرم افزار باز شده و سپس دکمه sql را میزنیم اطلاعات فایل
phoenix .sql را در این قسمت paste میکنیم و بعد از تایید کردن نام پایگاه به همراه جدول هایش در لیست ظاهر میشود.
دقت کنیم که اگر روی سایت خیلی کار شده باشد و ضمنا مشکلی برای بانک پیش آید نباید کل بانک را پاک کرد بلکه باید نام آن جدول خاص را در phpmyadmin جستجو کنیم و آن جدول و آن خط خاص را تغییر دهیم و اصلاح کنیم.
ارتقاء یا upgrade کردن
Postnuke از ارتقاء تمام نسخه های قدیمیاش، همراه با تعداد زیادی از nuke های گوناگون دیگر پشتیبانی میکند.
برای انجام این کار نکات و مراحل زیر را باید درنظر گرفت.
1- قبل از انجام هر کاری از فایل ها و پایگاه داده خود پشتیبان گیری کنید، اگر در روند ارتقاء مشکلی وجود داشت پشتیبانی، تهیه کرده اید، به دو طریق به کمک شما میآید اول اینکه شما میتوانید به عقب برگردید یعین به یک حالت قبل از ارتقاع و سایت شما میتواند با کد قدیمیاش در حال کار باقی بماند.
دوم اینکه تیم توسعه دهنده ممکن است که بخواهند از پایگاه داده یک کپی بگیرند تا مشکل را عینا و دقیقا ردیابی کنند و فرآیند ارتقاء را در همان جای اولی که برای شما مشکلاتی ایجاد کرده است ثابت کنند.
توجه: تا زمانی که این مرحله کامل نشده کار را ادامه ندهید.
2) با استفاده از حساب admin وارد سایت شوید اطمینان یابید که تمام ماژول هایی که در زیر فهرست شده اند شروع به کار کردند و در حالت فعال هستید.
این گام هنگام ارتقاء یافتن به نسخه 760 پس از اینکه تعدادی از ماژول های ضروری (modules, Blocks, admin)) در این انتشار ارتقاء یافتند، اساسی و حیاتی است.
Addstory (Ns- addstory)
Admin (or Ns-admin)
Admin – Messages(of Ns-Admin- Messages)
Blocks
Censor
Groups(or Ns- Greups)
Header- Footer
Logal
Lost password (or Ns- Lostpassword)
Mailer
Multisites (or- Ns- Multisites)
New user (or Ns- New user)
Permissinons
pnRender
Search
Settings (or Ns- settings)
Submit- News
User (or Ns- user)
Xanthia
Your- Accomt (or – Ns-your – Account)
3) اطمینان حاصل کنید که قالب (theme) پیش فرض سایت شما و قالب کاربر admin شما بر روی نام Extralite تنظیم شده باشد.
ماژول xantia در این ساختار upgrade شده است و ماژول Extralite تنها قالب غیر xanthia یی است که در بر دارد.
4) یک کپی از فایل config. Php را تهیه کند و در جایی مطمئن ذخیره کنید.
5) اگر ارتقاع دادن شما از یک نسخه منتشر شده قدیمیکه شامیکاژول های
pnrender , xanthia است میباشد مطمئن شوید که دایر کتوری هایpntemp , cache , compile خالی هستند.
6) اگر تا به حال چنین کاری نکرده اید از فایل های قدیمیو پایگاه داده تان در یک مکان امن پشتیبان بگرید. تمام فایل هایی توزیع شده در داخل postnuke موجودتان را پاک کنید. فایل های توزیع شده جدید را در این مکان به جایش قرار دهید.
اگر شما ماژول های 3rd party دارید و یا بلوک هانصب شده اند هم اکنون قبل از ادامه فرآیند ارتقاء آنها را از قسمت پشتیبان به داخل قسمت نصب جدیدتان کپی کنید.
7) فایل config. Php را که در مرحله قبل ذخیره کردید، بردارید و در شاخه اصلی postnuke کپی کنید (همانی که همراه config- old. php , config. php است)
این فایل در فرآیند ارتقاء یا upgrade شدن استفاده خواهد شد.
هنگامیکه در این مرحله هستید مطمئن شوید که با توجه به سیستم خود مجوزهای این دو فایل را به 111 یا 666 تنظیم کرده اید.
این کار به این خاطر لازم است که به php اجازه ارتقاء این فایل ها را بدهد بعد از اتمام مراحل نصب این مجوز را به 466 تغییر دهید.
8) اگر کار ارتقاء را از نسخه های زودتر از 750 انجام میدهید تعدادی از ورودی های جدید دیگر هم در config .php هست که لازم است اضافه شود.
قسمت های زیر را دقیقا در زیر $ pncofig [‘encoded’] اضافه کنید:
$ pnconfig [‘dbtabletype’] = ‘my I SAM
$ pnconfig [‘dbtabletype’] = ‘o’
$ pnconfig [‘dbtabletype’] = ‘pntemp’
و خط زیر را دقیقا در زیر $ pnconfig [‘dbtabletype’] = ‘o’ اضافه کنید:
$ pncongig [‘dbtabletype’] = ‘o’;
9) اگر کار ارتقاء را از نسخه های جدید تر از 733 انجام میدهید فایل install. php را از مرور گرتان اجرا کنید تا مراحل نصب آغاز شود. URL دقیق سایت شما بستگی دارد. برای مثال اگر آدرس سایت شما www foo. Com باشد و postnuke در شاخه bar نصب شده باشد آدرس به صورت زیر خواهد بود.
http:// www. Foo. Com/ bar/ install. php
دستورات داخل اسکریپت را همانند فرآیند نصب که گفته شد، دنبال کنید و هنگامیکه به مرحله انتخاب نصب یا ارتقاء (upgrade , new install) رسیدید، دکمه upgrade را انتخاب کنید، سپس نسخه postnuke (گونه دیگر nuke) را که مایلید از آن ارتقاء را انجام دهید، انتخاب کنید بقیه مراحل باید بوطور خودکار باشد.
10) به خاطر اینه نسخه 760: ماژول admin را ارتقاء میبخشد، احتمال دارد که لازم شود شما از طریق عبور از صفحه اصلی admin به ماژول کنترلر ماژول هایتان بروید.
http:// www. Foo. Com/ bar/ index.php module=Modules &type= admin
تا زمانی که ماژول admin ارتقاء یابد این کار یکی از ملزومات است.
