سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خدایا! به تو پناه می برم از دانشی که بهره نمی دهد و از دلی که فروتن نمی گردد . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
چهارشنبه 95 شهریور 31 , ساعت 7:8 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 بررسی تاثیر عوامل توپوگرافی زمین شناسی رودخانه ای زنوز چای با word دارای 51 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی تاثیر عوامل توپوگرافی زمین شناسی رودخانه ای زنوز چای با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

چکیده:
شناسایی پادگانه های رودخانه ای زنوز چای و عوامل موثر درآن و تشخیص مکان های که تراس رودخانه ای در آ نها بوجود آمده است.
بررسی تاثیر عوامل توپوگرافی زمین شناسی سطحی اقلیم منابع آب و پوشش گیاهی تکتونیک و تکتونیکی فرسایش و ژئومورفولوژی حوضه می باشد.
در این پژوهش مشخص گردید که حوضه رودخانه زنون چای در شمال غرب ایران تحت  تاثیر عوامل تکتونیک  اقلیم وهیدرولوژِی واقع شده اند. وسعت زیاید از این ناحیه بصورت منطقه کوهستانی ومرتفع درآمده است نوسانات اقلیمی کواترنر با ایجاد شرایط خاص فرسای رودخانه ای در این منطقه به صورت رسوب مواد با ویژگیهای متفاوت و حفر متعاقب آن منجر به شکل گیری پادگانه های رودخانه ای شده است که احتمالاً تشکیل آنها در بخش های مختلف رودخانه همزمان نمی باشد.
در مسیر زنوز چای چهار تراس مشخص وجود دارد که مرتفع ترین آنها قدیمی ترین پادگانه  می باشد در دیواره بریخ از این تراس ها تناوبی از مواد درشت و ریز دانه  تا گل وتخته سنگ با ضخامت های متفاوت درست شده که گویای نوسانات شدید قدرت تخریبی و انباشت و شرایط پالئوکلیمای منطقه با مدت زمان های  مختلف می باشد در برخی دیگر شیب دامنه های که این تراس ها را از هم جدا می کند، تند وکورنیش مانند  است و دربعضی مناطق ملایم که این روند نشان دهنده طغیان های مکرر و شدید رودخانه  است دیواره تراس ها را مورد فرسایش خندقی قرار داده است در دره  کوهتسانی زنوز سطح تراس هی رودخانه ای در دو سوی دره در ارتفاع یکسانی قرار نگرفته اند و نسبت به یکدیگر عدم تطابق را نشان میدهند که اثرات نیروهای تکتونیکی راتایید می کند اگر بستررودخانه پایین برود تراس تشکیل می شود (از زبان استاد) نیم رخ طولی رودخانه اصلی می تواند اطلاعات مفیدی در مورد سرعت، حرکت آب قدرت فرسایش رودخانه و زمان تمرکز حوضه را بدست دهد( بررسی کتابخانه ای )
کلید واژها : توپوگرافی ، زمین شناسی ، اقلیم، باران، فرسایش ، تکتونیک ، پادگانه تراس ،گسل

مقدمه
نوسانات اقلیمی کواترنر سبب تغییر شرایط فرسایش رودخانه ای شده ودر اثر آن بصورت رسوب مواد با ویژگی های متفاوت و شکل گیری پادگانه های رودخانه ای شده است. تشکیل پادگانه ها در بخشهای مختلف یک رودخانه همزمان نیست. علاوه بر آن حرکات خشکی زایی نیز می تواند به شکل گیری پادگانه های رودخانه ای منجر شود به این سبب از پادگانه های رودخانه ای ا عم از پادگانه های آبرفتی و یا آنهایی که در روی سنگ مادر تشکیل شده اند در جاهایی می توان به عنوان شاهد ژئومورفولوژیکی تحولات اقلیمی استفاه کرد که ارتباط آنها با یخچالهای کوهستانی و تراز دریا یا دریاچه کاملا روشن شده است.
سرزمین  ایران در پلئسیتوسن، هم درمعرض تحولات اقلیمی متناوب قرار داشته و هم حرکات تکتونیکی در آن فعال بوده اند و به  احتمال زیاد بین این دو فرآیند بیرونی ودرونی یک رابطه زمانی هم وجود داشته است بنابراین هر پادگانه رودخانه ای را نمی توان به آسانی به  عنوان یک شاهد ژئومورفولوژیکی تحولات اقلیمی به شمار آورد. با وجود این حداقل در تشکیل پادگانه هایی که روی آبرفتهای ضخیم رودخانه ای و با  ارتفاع زیاد دیده می شوند دخالت تحولاتی اقلیمی دراز مدت دوره پلئیستوسن را نمی توان نادیده گرفت. پادگانه های رودخانه ای یکی از مناظر مشخص ژئومورفولوژیکی است که در ابعاد و تعداد مختلف درحاشیه تقریباً تمام رودهای بزرگ حتی رودهای متوسط ایران دیده میشود( جداری عیوضی 1383)
یکی از شواهد اقلیمهای سرد پادگانه های رودخانه ای است وجود پادگانه های رودخانه ای در هر جا که عملکرد نیروهای تکتونیکی منتفی باشد بر تناوب اقلیمی دلالت دارد این نکته ناشی از این واقعیت است که معمولاً در دوره های سرد رسوبات بیشتری به رودخانه ها حمل و مواد کمتری از آنها خارج می شود از این رو در این دوره ها  انباشتگی مواد رسوبی پدید می آید، برعکس در دوره های گرم و با افزایش جریان آب و حفر مجدد بستر رودخانه ها عمیق تر می شود بنابراین می توان رسوبگذاری را به دوره های سرد وفرسایش را به دوره های گرم مربوط دانست که برآیند دو روند به صورت پادگانه های رودخانه ای مشاهده می شود.
وجود پادگانی رودخانه ای در هر کجا که عملکرد نیروی تکتونیکی منتفی باشد، بر تناوب ا قلیم دلالت دارد این نکته ناشی از این واقعیت است که معمولا در دوره های سرد ، رسوبات بیشتری به رودخانه ها حمل و مواد کمتری از آنها خارج می شود؛ از این رو در این دوره ها انباشته مواد رسوبی پدید می آید. برعکس ، در دوره های گرم و با افزایش جریان آب وحفر مجدد ، بستر رودخانه عمیق تر می شود. بنابراین می توان رسوب گذاری را به دوره های سرد و فرسایش را دوره های گرم مربوط دانست که برآیند این دو روند بصورت پادگانه رودخانه مشاهده می شود.( علیجانی )
اگر در یک دره آبرفتی بر اثر پایین رفتن سطح اساس (بر اثر بالا آمدن سطح ناحیه و یا بر اثر پایین رفتن سطح استاتیک) رودخانه مجبور شود در آبرفت ها فرو رفته و چه بسا در خود زیر چینه نیز نفوذ نماید آنوقت بقایای آبرفت مشرف به تالوگ یک تراس را تشکیل می دهد.
ـ  آبرفت یک تراس را از ارتفاع نسبی بالای تالوگ تاریخ گذاری کرد.
ـ ارتفاع نسبی تراس ها نیز تقریبی است .
ـ تراس ها بخش از تحول دوران چهارم را تشکیل می دهند .( دکتر خیام ص 80)
ـ پادگانه های آبرفتی نتیجه عوامل آب و هوایی و تکتونیکی هستند.( روخانه های زاگرس ص 115)
ـ البته در پلیئتوسن رسوب گذاری و تشکیل دره پهناور به طور متناوب با حفر بستر صورت گرفته است. رودخانه ها در هولوسن  جوان شده اند و این جوان شدگی به صورت شکل گیری شکاف در قسمت تحتانی بسیاری از تنگها و ایجاد بریدگی در دره های پهناور و بستر دره های شکل گرفته و در رسوبات سست مشاهده می شود.( دکتر خیام ص 118).

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

لیست کل یادداشت های این وبلاگ