دانش نه در آسمان است که بر شما فرود آید و نه در زیر زمین تا برایتان بیرون آید؛ بلکه دانش در دلهایتان سرشته شده است . به آداب روحانیان متأدّب شوید تا برایتان آشکار گردد . [امام علی علیه السلام]
 
چهارشنبه 96 تیر 14 , ساعت 3:39 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله بررسی کارگاه چوب در بخش شمال تهران درکارگاه بهارنارنج با word دارای 78 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی کارگاه چوب در بخش شمال تهران درکارگاه بهارنارنج با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی کارگاه چوب در بخش شمال تهران درکارگاه بهارنارنج با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی کارگاه چوب در بخش شمال تهران درکارگاه بهارنارنج با word :

بررسی کارگاه چوب در بخش شمال تهران -کارگاه بهارنارنج

چوب و فرآورده های آن کاربرد بسیار در زندگی و صنعت دارند . از آنجا که چوب یک محصول بیولوژیکی است دارای خواص و ویژگی های متعدد و مختلفی از جمله چگالی ، استحکام ، مقاومت در برابر رطوبت و دما و ; است، که تعیین کننده کاربردهای مختلف چوب می باشند. با توجه به محدودیت منابع چوب در جهان مخصوصا چوبهای با سختی بالا ، ساخت تخته های صنعتی با وزن مخصوص متوسط (MDF: Medium Density Fiber) پس از نئوپان به یک صنعت تبدیل شد. MDF یک ماده مرکب چوبی محسوب می شود با جرم حجمی بین 500 تا 800 کیلوگرم بر متر مکعب ( به طور متوسطKg/M3 750) که از مواد مختلفی می تواند تهیه شود . در جهان بیشتر MDF ها بر پایه چوب تهیه می شوند و از چوبهای نرم مثل درخت کاج استفاده می گردد.

اساس ترکیب MDF چوب و رزین است که تحت فشار و حرارت قرار گرفته و با افزایش استحکام ، مقاومت در برابر آتش و نفوذ ناپذیری خواص بهتری نسبت به چوب نرم خوا هد داشت همچنین قابلیت ماشین کاری بالای نیز دارد که قبل از این تنها چوبهای سخت قابلیت کارهای مکانیکی و ماشین کاری را دارا بودند. MDF ها به طور معمول دارای بازه ضخامتی از 3 میلیمتر تا 40 میلیمتر می باشند.

امروزه علاوه بر چوبهای نرم از دیگر مواد نظیر ساقه غلات ، برنج ، نی ، نیشکر ،چوبها و کاغذهای غیر قابل مصرف و ; برای تهیه تخته صنعتی استفاده می شود. MDF تولیدی از چوب دارای کیفیت بهتری از سایر انواع MDF می باشد. MDF تهیه شده از باگاس نیشکر نیز از قاعده مستثنی نمی باشد ولی از نظر کیفی در سطح جهانی در رده چوب طبقه بندی شده است. در مقایسه با نئوپان، MDF دارای جرم یکنواخت تری در سطح ورق است همچنین از صافی سطح و قابلیت سنباده زنی و اصلاح سطح برخوردار است MDF به صورت خام و روکش شده به بازار عرضه می گردد.. MDFهای مسطح در ساخت مبلمان اداری ، کابینت ، تزئینات داخلی چوبی کاربرد فراوان دارند.

تعریف سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد FAO از تخته فیبر نیمه سنگین که مورد قبول کمیسیون اقتصادی اروپا ECEو سازمان بین المللی چوب تروپیکا ITTO نیز می باشد به این شرح است:
تخته ساخته شده از الیاف چوب و دیگر مواد لیگنوسلولزی با اتصال اصلی ناشی از به هم فشرده شدن الیاف و خصوصیات چسبندگی ذاتی آنها. مواد اتصال دهنده و افزودنی های دیگر ممکن است در طول فرآیند تولید اضافه شوند . تخته فیبر نیمه سنگین معمولاً به صورت مسطح پرس می شود اما می تواند قالب گیری نیز شوند.وزن مخصوص آن باید از 05 گرم بر سانتیمتر مکعب بیشتر و از 08 گرم بر سانتیمتر مکعب کمتر باشد.واحد این مقدار به صورت حجم و مترمکعب است.
کاربردهای MDF
تخته فیبر نیمه سنگین Medium Density Fiberboard یکی از جدیدترین انواع اوراق فشرده چوبی است که به دلیل دارا بودن قابلیتهای متنوع و گاه منحصر به فرد با استقبال فوق العاده ای در طی سالهای اخیر روبرو شده است .این محصول ضمن دارا بودن خواص شبیه سایراوراق فشرده چوبی دارای برخی خواص برتر نیز می باشد که باعث ارتقاء بازار آن در بین سایر اوراق فشرده چوبی مانند تخته خرده چوب (نئوپان)، تخته لایه، تخته فیبر سخت و ; شده است . در واقع این محصول (MDF) ابتدا بعنوان جایگزین اوراق فشرده چوبی مطرح بوده و سپس در کاربردهای جایگزین چوب نیز بکار رفته است. در حال حاضر دامنه کاربردهای آن روز به روز در حال افزایش است .

از جمله خصوصیاتی که باعث ایجاد کاربردهای متنوع (MDF) شده عبارتند از :
• خصوصیـات فیزیـکی و مکـانیکی بالا
• دامنه وسیع دانـسیـته (وزن مخـصوص) ، ضخامت و ابـعاد MDFقابل تولید
• قابلیت ابزار خوری ، ماشین کاری و سنباده زنی
• سطوح صاف و متراکم
• قابلیت شکل پذیری و لبه های صاف
• عدم وجود معایب چوب

• پروفیل دانسیته یکنواخت و همگن
• قابلیت انجام رو سازی های مختلف همچون انواع روکشی های چوبی و غیر چوبی، رنگ آمیزی و غیره
• پایداری ابعاد و مقاومت به فشرده شدن
• زیبایی ظاهری، طبیعت ملایم و ظریف و حالات شبیه به چوب
• قیمت مناسب
تـولیـد انواع مختـلف این محصول در جـهان دامنـه کاربـرد آن را بـسیـار وسیـع کرده است. امروزه می توان تخته فیبر های نیمه سنگین MDF بسیار متنوعی از جمله تخته های سه لایه یا یکنواخت و همگن،تخته های نازک و ضخیم در ابعاد مختلف، تخته هایی با فرم آلدئید، کم فرم آلدئید یا بدون فرم آلدئید، تخته های تبدیل به سایز شده، روکش شده، لبه چسبانده، نقش برجسته، قالب گیری شده، ابزار خورده، پروفیل شده، با دانسیته های بسیار متنوع (کم یا زیاد)، مقاوم در برابر رطوبت، آب، آتش، قارچ، حشره و; را در بازارهای جهانی یافت.
شمال تهران از جمله جاهایی است که به خاطر دارابودن جنگل و انواع درختان، رشد صنایع چوبی در آن چشمگیر بوده‌است. وجود کارخانجات متفاوت و کارگاههای نجّاری، چه به شکل سنّتی و چه مدرن از جمله‌ی آن است. با وجود اینکه صنایع فلزی نتوانسته جایگزین صنایع چوبی شود، ولی این صنعت به رغم تنوّع، در حالت رکود به‌سر می‌برد. در این احوال بر آن شدیم تا به یکی ازشرکتهای تولیدی صنایع چوب، یعنی شرکت صنایع چوبی “”بهارنارنج”” بپردازیم.

این شرکت فعّالیت خود را از تاریخ 23 بهمن ماه 1380، با هدف تولید محصولات چوبی و MDF آغاز نمود. کارخانه‌ی این شرکت در زمینی به مساحت 7/000 مترمربّع و در فضای 3/000 مترمربّع و با دارابودن نیروی انسانی متخصّص، در شهرک صنعتی بندپی شرقی احداث گردید. سالنهای تخصّصی هریک از واحدهای تولید تحت کنترل و نظارت مهندسان مجرّب شامل انبار موادّ اوّلیه، درودگری، پرسکاری و رنگ‌کاری می‌باشد. واحد MDF نیز خود به 3 بخش (برشپانل، لبه چسبان و مونتاژ اوّلیه) تقسیم می‌شود. نصب ماشین‌آلات و دستگاههای مدرن، سرآغاز فعّالیت همگام

شرکت در زمینه‌ی MDF با تکنولوژی روز اروپا بود که باعث بالابردن سهم شرکت در بازارهای داخلی و خارجی و تضمین کیفیت موادّ اوّلیه‌ی آن گردید. این مجموعه در آبان‌ماه سال 84 موفّق به دریافت گواهینامه‌ی ISO9001 از شرکت IQM ایتالیا شد که موجب افزایش کارایی و بهره‌وری و درنهایت ارتقای کیفی محصولات شرکت شد تا به رقابت با محصولات بین‌المللی بپردازد و رضایت بیش از پیش مشتریان را در پی داشته باشد.

علیرضا اسماعیل‌پور که متولّد 1341 بابل و مدیرعامل شرکت بهارنارنج می‌باشد، درباره‌ی انتخاب این شغل چنین می‌گوید: » در سال 1359 و بعد از گرفتن دیپلم، به علّت تعطیلی دانشگاهها و انقلاب فرهنگی ناچار به بازار روی آوردم. به دلیل علاقه به رشته‌ی الکترونیک، جهت آموزش اوّلیه به صندوق کارآموزی مراجعه نمودم که با تکمیل ظرفیت در این رشته مواجه شدم و به‌ناچار، رشته‌ی چوب و نجّاری را پذیرفتم و یک دوره‌ی آموزشی سه‌ماهه را پشت‌سر گذاشتم و بعدازظهرها هم نزد استادکاری به‌نام آقای “”دایی‌پور”” به‌صورت کارآموزی کار می‌کردم. او شرطی را برای پذیرش من گذاشته‌بود. این‌که تمام مغازه‌اش را در مدّت یک‌هفته تمیز کنم تا بعد تصمیم بگیرد که آیا مرا

پذیراست یا خیر؟ شاید حدود دو وانت‌نیسان از مغازه‌ی او خاک ارّه و پوشال را جمع‌آوری کردم و بعد از یک هفته استاد گفت: » اگر این‌کار را نمی‌کردی، تو را نمی‌پذیرفتم! « بلافاصله بعد از 3 ماه آموزش، با 2000 تومان سرمایه‌ی اوّلیه که 1600 تومان آن از فروش دوچرخه‌ام (چون رشته‌ی ورزشی‌ام دوچرخه‌سواری بود) و 400 تومان قرض از چندجا بود، مغازه‌ای 20متری در حوالی اوقاف با ماهی 1000 تومان اجاره کردم و ابزار اوّلیه‌ی نجّاری را خریداری کردم. «
اوّلین سفارش

» اوّلین سفارش من ساخت میز سماور به قیمت 300 تومان بود که با دریافت اوّلین دستمزد، بسیار خوشحال شدم. «
گسترش کار
» بعداز اینکه در سال 60 جواز رشته‌ی نجّاری را گرفتم، از همان موقع کارم را گسترش دادم و پس از 3 تا 4 سال ، کارم در سطح بالا توسعه یافت و به‌ناچار مغازه‌ام را تعویض و در کمربندی غربی مغازه‌ای با مساحت 150 متر خریداری کردم. چون هدف اوّلیه‌ام بیشتر جذب نیروی کار بود و به خاطر علاقه‌ی زیادی که به این رشته داشتم، از سال 71 کارم آن قدر گسترده شد که نمی‌توانستیم با آن مغازه‌ی کوچک جواب مشتریان را بدهیم. به‌همین‌خاطر شرکت صنایع چوب “مامطیر”را در جاده‌ی کیاکلا تأسیس کردم. از سال 1380 با تفکّر ایجاد فضای تولیدی مستقل و اشتغال‌زا اقدام به تأسیس شرکت بهارنارنج کردم. در سال 1381 قطعه‌زمینی به مساحت 7/000 مترمربّع در شهرک صنعتی بندپی شرقی خریداری کردم و طرحی را با اشتغال 33 نفر ارائه دادم که در شهریور 1382 به بهره‌برداری رسید و در گام اوّل 12 نفر مشغول به کار شدند.

از سال 1383 با توجّه به ورود محصولات MDF به بازارهای جهانی و داخلی و همچنین استان تهران، خطّ تولید محصولاتMDF و جدیدترین و پیشرفته‌ترین ماشین‌آلات روز اروپا را در کارخانه مستقر نمودم که خود باعث افزایش نیرو به 33 و سپس به 48 نفر شده‌است. «
MDF چیست؟
MDF از مشتقّات چوب به وجود می‌آید که آنها را به صورتهای تارهای مویی الیافی درمی‌آورند و به صورت پرسهای قوی، آن را فشرده می‌کنند و اگر بخواهند آن‌را ضدّ آب کنند، قبل از

آنکه به‌صورت خمیر در آید، با پارافین مخلوط می‌کنند. نوع روکشهای MDF متفاوت و دارای تنوّع رنگ بسیار است. «
تهیه‌ی موادّ اوّلیه و خط تولید
» موادّ اوّلیه‌ای که در بازار ایران از آن استفاده می‌شود، از روسیه وارد می‌شود که توسّط تاجران ایرانی خریداری می‌گردد. برای تهیه‌ی MDF چون در داخل ایران کارخانه‌ی تخصّصی تولید MDF نداریم، (هرچند در چمستان نور شرکتی است که MDF تولید می‌کند، امّا ابعاد کار آن طوری است که استاندارد روز نیست.) تمام MDF های موجود در بازار ایران بیش از 80 تا 90 درصد از ترکیه وارد می‌شود، زیرا حدود 19 کارخانه‌ی بزرگ تولید MDF در این کشور وجود دارد. «
سطح کار و کیفیت
» ما برای کیفیت اهمّیت خاصّی قایل هستیم و تمام مراحل تولید ما از روی نقشه و استاندارد است. در واقع سیستم مدیریت کیفیت را استقرار دادیم و این سیستم باعث شد که مشتریان ما افزایش پیدا کردند. منتها تولید ما جوابگوی این حجم مشتری نیست. ه‌همین‌خاطر مجبور شدیم طرحهایمان را توسعه دهیم و هدفمان این است که شعبه‌هایمان را در سطح کشور افزایش دهیم. هرچند ما در مجموع 6 شعبه داریم (دوشعبه در بابل، یک شعبه ساری، یک شعبه گرگان، یک شعبه گنبد و یک شعبه بندرترکمن)، امّا در برنامه‌ای که تدوین نموده‌ایم در شهرهای تهران، اصفهان و شیراز هم نمایندگی‌هایمان را دایر خواهیم کرد. کاری که در بهارنارنج انجام داده‌ایم تنوّ

عی است در صنایع چوب بابل و حتّی تهران. «
رقابت در بازار کار
» مبلهای چینی به‌عنوان یک رقیب جدّی به‌حساب نمی‌آید، امّا باعث شده‌اند که ما سطح کارمان را بالا ببریم تا بتوانیم با آنها به رقابت بپردازیم. مشکلی که در کالاهای چینی وجود دارد این که کالاهای ضعیفی هستند. یعنی قدرت و دوام ندارند و فقط روی زیبایی آنها کار شده‌است و در تهران در درازمدّت، این کالاها جوابگو نیستند. «
رطوبت و تغییر حجم چوب، رعایت استانداردها
» در کارگاههای ما واحد کوره‌ی، چوب‌خشک‌کنی وجود دارد. استاندارد رطوبت چوب باید 8 تا 12 درصد باشد. مشکلی که نجّاری‌های دیگر دارند این است که واحد چوب‌خشک‌کنی ندارند و به آن اهمّیت نمی‌دهند. در تهران فقط ما دارای کوره هستیم. چوب که خشک می‌شود، مقاومت آن دو برابر می‌شود و چسب‌پذیری آن بالا می‌رود. در نتیجه در منازل به علّت رطوبت زیاد، تغییر حجم در چوب پدید نمی‌آید و لاروهایی که در چوب وجود دارد با گرمای بالای 70 درجه از بین خواهندرفت. ابعاد کوره 4/5 در 9 متر است و به‌صورت واگنی ساخته می‌شود. هر 15 روز می‌توانیم چوب خشک کنیم و دو کوره چوب‌خشک‌کنی داریم که نزدیک به 100 مترمکعب در ماه، ظرفیت خشک‌کردن دارند. «
وضعیت صادرات
» ازجمله الزامات صادرات این است که کالا حتماً باید دارای استاندارد اروپایی باشد. خوشبختانه این شرکت در آبان‌ماه 84 استاندارد بین‌المللی ISO9001 را کسب نمود. در واقع جزو معدود شرکتهایی هستیم که ISO9001 داریم. همچنین شرکتی که می‌خواهد صادرات کند حتماً ، باید واحد بسته‌بندی داشته‌باشند. یعنی کارها به‌صورت اتّصالات است و این کاری است که در اروپا

انجام می‌شود و ما دستگاه مورد نیاز را از ایتالیا وارد کردیم تا برای کارهای با حجم بالا، مانند یک کمد که 2 در 3 متر فضا اشغال می‌کند، مورد استفاده قرار گیرد. می‌خواهیم این کار را به‌صورت بسته‌بندی انجام دهیم. فعلاً طرح مطالعاتی داریم که صادرات به کشورهای آسیای میانه و دبی بزودی صورت گیرد. «
انتخاب طرح و مدل
» طرّاحی را خودم انجام می‌دهم. طرّاح درواقع باید فکر مردم را بخواند، یعنی بداند که مردم چه می‌خواهند. در این منطقه، یعنی شرق و غرب تهران، دو نوع ایده‌ی مختلف وجود دارد. یعنی

 

یک دسته از اجناس ما اختصاصاً برای شرق و دسته‌ی دیگر مخصوص غرب تهران است. کلاً هر طرحی که تا الآن داده‌ایم، از آن استقبال خوبی شده است؛ ازجمله از خطّ تولید MDF جدید خیلی استقبال شد.«
کرم‌خوردگی
»چون دراین منطقه رطوبت محیط زیاد است. لاروهایی در داخل چوب وجود دارند و اگر چوب در فصل بهار قطع شود و قبل از اینکه وارد کوره شود ، از آن میز و یا صندلی و ; تولید شود، لارو داخل آن تبدیل به حشره می‌شود. امّا کاری که ما انجام می‌دهیم این است که با گرمای بالای 70 درجه‌ی کوره که قبلاً ذکر شد، این لاروها را از بین می‌بریم. کلّیه‌ی تولیدات ما با 4 سال ضمانت و 10 سال خدمات پس از فروش ارائه می‌شود. «
برنامه‌های آینده
» ازجمله برنامه‌های آتی، استقرار واحد طرّاحی در شرکت می‌باشد و نیز برای تثبیت بازار خارجی، به تعدادی ماشین‌آلات تخصّصی نیاز داریم که باید آنها را سال آینده وارد کنیم. از جمله‌‌ی این دستگاهها CNC برش است که تمام توماتیک می‌باشد و پرس وکیوم که روکش ملامینه را تا یک میلیمتر پرس انجام می‌دهد و اگر این دستگاه را وارد کنیم، دیگر مشکلات خاصّی را از نظر ماشین‌آلات نخواهیم داشت . همچنین تا شهریورماه شعبه‌ای را در بازار یافت‌آباد راه‌اندازی خواهیم کرد. (یافت آباد کلّ بازار مبل ایران را پوشش می‌دهد، ولی در بابل هنوز شناخته‌شده نیست، در این منطقه، ما، حرف اوّل را می‌زنیم.) «
مشکلات
» از صنایع چوب حمایت چندانی نمی‌شود. اگر از تولید‌کننده حمایت شود، روحیه می‌گیرد. مخصوصاً با تورّمی که امسال ایجاد شده، واقعاً تولیدکنندگان مشکل دارند. به خاطر عدم حمایت، انگیزه‌ی کافی برای تولیدکننده به وجود نمی‌آید که به سمت تولید برود. تثبیت قیمت وجود ندارد. از اوّل سال تاکنون هنوز شرکتهایی که با آنها کار می‌کنیم، لیست قیمت را ارائه نداده‌اند. نزدیک به 25 درصد جنسهایی که می‌خریم تورّم یافته. ولی هنوز قیمت جنسهای خود را افزایش نداده‌ا‌‌یم، زیرا بازار این منطقه کشش افزایش بی‌رویه‌ی قیمت را ندارد. به همین‌خاطر، تولیدمان را افزایش دادیم. از وامها استفاده می‌کنیم تا حجم خرید برخی از موادّ اوّلیه‌ای را که از خارج به صورت مستقیم تهیه می‌شود، بالا ببریم.
رضایت از کار

» من از شغل خودم راضی هستم. برای رشد در کارم از وام استفاده کرده و نزدیک به 700 میلیون تومان برای شرکت سرمایه‌گذاری کرده‌ام. طبق برنامه‌ریزی قسط آنها را دادم و هیچ‌گاه بی‌رویه‌ سرمایه‌گذاری نکردم. در حقیقت سرمایه‌گذاری را پلّه‌پلّه انجام دادم. علاقه‌ای که به این کار داشتم باعث شد تا خسته نشوم. ما شعار اشتغال‌زایی می‌دهیم، ولی درعمل اجرا نمی‌کنیم. هرکاری که صنعتگران می‌کنند، با پشتکار و تلاش خودشان است. «
خطّ مشی کارگاه
» شرکت بهارنارنج تولیدکننده‌ی انواع محصولات چوبی و MDF ، تأمین رضایت مشتریان را به‌عنوان هدف اصلی درنظر گرفته و برای تحقّق این هدف، استقرار مدیریت کیفیت بر مبنای استاندارد ISO9001 را به مورد اجرا گذاشته و درجهت پیاده‌سازی آن موارد زیر را مدّنظر قرار

داده‌است.
– ارتقای سطح کیفیت محصولات ارائه‌شده، براساس الزامات مشتری
– افزایش بهره‌وری و توانمندی نیروی انسانی و ارتقا‌ی دانش فنّی و مهارتها از طریق آموزشهای مستمر و مؤثّر
– تحویل به‌موقع محصول
– استفاده از تکنولوژی و تجهیزات نوین در تولید
– افزایش سهم محصولات تولیدی در بازارهای داخلی
– سعی و تلاش جهت حضور مطلوب در بازارهای خارجی
مدیریت و کارکنان بهارنارنج ضمن درک مفادّ خطّ‌مشی فوق، خویش را متعهّد به بهبود مستمر و اثربخش سیستم مدیریت کیفیت بر مبنای استانداردISO9001 می‌داند و آن را به‌عنوان چارچوبی مطلوب و کارآمد جهت تعیین و بازنگری اهداف کیفی سازمان معرّفی می‌نماید. «
فرآیند تولید در کارخانه تولید تخته صنعتی واحدهای کشت و صنعت توسعه نیشکر :
در کارخانه تولید تخته صنعتی شعیبیه از ماده اولیه باگاس استفاده می گردد. باگاسی که پس از عصاره گیری از شرکت تولید شکر خارج می شود شامل مواد زیر است:
که میزان الیاف و پیت به نسبتهای زیر قابل تقسیم بندی هستند:

الیاف بلند بیرونی

50%

پیت

30%

الیاف آوندی و پوسته

20%

پیت به علت اینکه دارای قدرت جذب رطوبت بالا می باشد و استحکام کمتری دارد باعث کاهش کیفیت می شود. بنابراین باید از باگاس جدا شوند. با توجه به توضیحات بالا به بررسی اجمالی روند تولید MDF از باگاس می پردازیم.
1 جداسازی پیت و الیاف
تفاله نیشکرهای عصاره گیری شده در کارخانه شکر از طریق نقاله به واحد تولید MDF انتقال می یابد و پس از توزین به نقاله دیگری ریخته می شود. این نقاله در حالت عادی باگاس را به مسیر تولید منتقل می کند و در صورت بروز مشکل احتمالی این نقاله باگاس را به انبار موقت انتقال خواهد داد. البته باگاس حداکثر تا مدت 10 روز می تواند در این انبار باقی بماند و در صورتی که این مدت افزایش یابد به دلیل مواد موجود ازجمله مواد قندی، باگاس فاسد شده و کیفیت خود را از دست می دهد.
اولین مرحله کاری که روی باگاس انجام می شود جداسازی مواد خارجی مثل خاک ، سنگ و ; است. پس از جداسازی مواد بیرونی ، باگاس وارد مرحله پیت زدایی می شود. برای این منظور واحدی به نام دپیتر وجود دارد که برای جدا کردن پیتها از الیاف دیگر با چکش هایی ضربه به باگاس وارد می شود . در اثر این ضربه ها پیت که دارای استحکام کمتری است خرد شده و به دلیل نیروی گریز از مرکز از صافی می گذرد. بدین ترتیب پیت از الیاف جدا شده و به کارخانه خوراک دام منتقل می گردد.

2 انبار مرطوب
پس از جدا شدن پیت، الیاف باید ذخیره شوند. طریقه انبار کردن باگاس باید به گونه ای باشد که آسیبی به آن وارد نشود. از آنجا که ورود نیشکر به کارخانه شکر در بعضی از ماههای سال کاهش می یابد و میزان باگاس تولیدی کم خواهد شد باید این انبار حجم مورد نیاز را داشته باشد و در عین حال باید توجه داشت که مواد قندی باقیمانده در باگاس و رطوبت بالای آن موجب خراب شدن باگاس برای طولانی مدت می شود. بنابراین باید از روشهای ویژه نگهداری استفاده نمود.در کارخانه های توسعه نیشکر از روش مرطوب استفاده می شود به این ترتیب که ابتدا الیاف با آب و مایع مخصوص بیولوژیکی مخلوط شده و سپس با پمپ به انبار اصلی منتقل شده و در آنج

ا تا ارتفاع 25 متر ذخیره می گردد. در این حالت روبت باگاس باید در حدود 75 درصد باشد.
3 شستشو و آبگیری
زمانیکه باگاس برای تولید MDF به خط تولید منتقل می شود در ابتدا باید شسته شود تا باقیمانده مواد زائد و خارجی مثل پیت یا ذرات ریز دیگر از آن جدا گردد. این کار با کمک آب انجام می شود . آب با فشار 4 بار به این قسمت وارد شده و با ایجاد یک جریان گردابی الیاف را از مواد دیگر جدا می کندو الیاف به قسمت بعدی منتقل می شود.
4 آماده سازی و پالایش (REFINER)
تصفیه کننده خود از چند قسمت تشکیل شده است. قسمت اول که دایجستر می باشد محفظه ای است از فولاد ضد زنگ و مانند ظروف تحت فشار ساخته می شود. در این محفظه باگاس در معرض بخار با حرارت 185 درجه سانتیگراد و فشار مشخص قرار می گیرد. این کار باعث می شود که باگاس نرمتر گردد و درنتیجه در مرحله بعدی که دفیبراتور است زمان و انرژی کمتری صرف شود.در دفیبراتور دو صفحه با قطر 54 اینچ وجود دارد که با لغزش آنها بر روی هم ذرات باگاس از هم جدا می شوند و به صورت الیاف کاملا مجزا از هم در می آیند تا محصول نهایی از کیفیت بهتری برخوردار باشد. قبل از اینکه ای الیاف از ریفاینر خارج شوند پارافین مذاب، هاردنر(محلول کلرور آمونیوم )، چسب(رزین اوره فرمالدئید) و دیگر مواد لازم افزوده می شوند.

5 خشک کن
در این مرحله رطوبت باگاس که با افزودن چسبها و دیگر مواد بیشتر شده است ، تا 8% کاهش می یابد.
6 شکل دهی
کیک آماده شده تا ارتفاعی در حدود 4 متر بالا رفته و سپس از طریق دستگاه Dosing bin به دستگاه شکل دهی منتقل می شود. Dosing bin با حرکت لرزشی و رفت و برگشتی به تغذیه یکنواخت کمک میکند. در دستگاه شکل دهی کیک تا ارتفاعی مشخص ریخته می شود . عرض کیک در این ماشین 2550میلیمتر میباشد. از ویژگیهای مهم استفاده از ماشین فرم دهی که معمولا در فرآیند تولید با پرس ممتد استفاده می شود به شرح زیر آمده است:
– یکنواخت کردن کیک
– دقت در وزن و میزان کیک
– شکل دهی مناسب و دقیق
– کاهش نیاز به سمباده زنی
– کاهش مواد اولیه مورد نیاز
– انرژی مصرفی کم
7 پیش پرس
ضخامت کیک فرم داده شده، قبل از اینکه وارد پرس داغ شود با کمک پیش پرس ( پرس سرد) کمترمی گرددو در نتیجه پیوستگی و جرم حجمی آن افزایش پیدا خواهد کرد که باعث بهتر شدن عملکرد پرس داغ میشود.
8 پرس داغ

پرس داغ مرحله ای است که کیک فرم داده شده تحت فشار و حرارت بسیار قرار می گیرد. در اثر حرارت رزین های موجود در آن فعال شده و با فشار وارده ذرات به خوبی به هم فشرده شده و ضخامت مورد نظر حاصل می شود. پرس های موجود و مورد استفاده در صنعت، عبارتند از:
– پرس تک دهانه
– پرس چند دهانه
– پرس ممتد
دریکی از شرکت های تولید تخته صنعتی توسعه نیشکر از پرس ممتد استفاده می گردد. از مزایای استفاده از پرس ممتد یکنواختی بسیار بالا در محصول و حذف مرحله خنک کردن می باشد. به علاوه محدودیت سایز در این نوع پرس، تنها عرض دستگاه می باشد.
پرس مورد استفاده در این کارخانه از یک شرکت خارجی خریداری شده که نام تجاری این دستگاه Contipress می باشد. طول این دستگاه 26700 متر است و 36 فریم دارد . در هر فریم 8 جک هیدرولیکی موجود فشار لازم را اعمال خواهند کرد سرعت این پرس 40 متر بر دقیقه است که توان تولید عملی آن 30متر بردقیقه پیش بینی می گردد. در شکل زیر نمونه ای از Contipress دیده می شود.
در این دستگاه حرارت لازم به وسیله روغن داغ به صفحات منتقل می شود. فقط قسمت اولیه و طولانی تر پرس حرارت لازم برای عمل کردن چسب را منتقل می کند و قسمت بعدی پرس (در شکل زیر نشان داده شده است) به کاهش درجه حرارت کمک خواهد نمود.
ورق خروجی به طول 5530میلیمتر بریده می شود و عرض آن با کنار بری آن 2440 میلیمتر می باشد.
9 سنباده زنی
قبل از اینکه ورقهای بریده شده سنباده بخورند در یک انبار موقت قبل از خط سنباده زنی نگهداری می شوند. این انبار موقت به دلایل زیر تشکیل می شود:
1 ورقها از نظر کیفیت بررسی می شوند
2 ورقها حرارت خود را کاملا از دست می دهند
به همین دلیل پرس ممتد در سه شیفت کار می کند و ماشین سنباده زنی در دو شیفت فعال خواهد بود که این زمان به مسایل نگهداری و تعمیرات دستگاه سنباده زنی نیز بسیار کمک می کند.

پس ازاینکه ورقها سنباده زنی شدند و سطحی کاملا صاف و هموار که مناسب روکش شدن باشند را پیدا کردند درجه بندی نهایی شده وبعد از بسته بندی به انبار محصول نهایی انتقال پیدا خواهند کرد.ظرفیت طراحی شده برای این کارخانه حداکثر 400 مترمکعب در روز و 100 هزارتن در سال می باشد.شرکت صنایع چوبی بهارنارنج فعّالیت خود را از تاریخ 23 بهمن ماه 1380 با هدف تولید محصولات چوبی و MDF آغاز نمود. کارخانه‌ی این شرکت در زمینی به مساحت 000/7 مترمربّع و در فضای 000/3 مترمربّع و با دارابودن نیروی انسانی متخّصص در شهرک صنعتی بندپی شرقی احداث گردید. سالن‌های تخصّصی هریک از واحدهای تولید تحت کنترل و نظارت مهندسین مجرّب شامل: انبار موادّ اوّلیه، درودگری، پرسکاری و رنگ‌کاری می‌باشد

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

لیست کل یادداشت های این وبلاگ