
مقاله زمین شناسی ساختمانی با word دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله زمین شناسی ساختمانی با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله زمین شناسی ساختمانی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله زمین شناسی ساختمانی با word :
زمین شناسی ساختمانی
زمین شناسی ساختمانی از واژه Structral به معنی ساختار یا ساختمانی Geologg به معنی زمین شناسی گرفته شده است.
دیدکلی
هر کسی که با زمین شناسی سروکار داشته باشد, تشخیص می دهد که پوسته زمین در طی تاریخ زمین شناسی یک واحد ثابت و غیرمتغیری نبوده است بلکه به کرات دربرابر عوامل داخلی و خارجی در آن تغییر شکل ایجاد شده است. شاهد این مدعی وجود نواحی عظیم چین خورده یعنی سلسله کوههاست که در آن رسوبات و سنگهای دیگر فشرده شده و فرم آنها تغییر کرده است.
عامل دیگر رسوبات دریایی است که اینک در قلل مرتفع کوهها دیده می شود و در برخی موارد هزاران متر از سطح دریا بالاتر قرار گرفته است . این خود ناپایداری قشر زمین را نشان می دهد. بطور کلی می توان گفت که زمین شناسی ساختمان و تکتونیک, درباره ساختمانهای مختلف سنگهای تشکیل دهنده پوسته زمین, چگونگی تشکیل و ارتباط آنها با عوامل داخلی زمین بحث می کند.
اهمیت و کاربرد زمین شناسی ساختمانی
زمین شناسی ساختمانی دربین سایر علوم زمین شناسی, موقعیت خاصی را داراست. مثلاً تهیه نقشه زمین شناسی محل, بدون آگاهی به نوع ساختمانهای منطقه, غیر ممکن است. زیرا بدون توجه به ساختمانهای موجود, ارتباط واحدهای مختلف زمین شناسی امکان پذیر نیست. از سوی دیگر مواد معدنی, در ساختمانهای خاص زمین شناسی متمرکز می شوند.
مثلاً نفت و گاز طبیعی بیشتر در قسمتهای بالای تاقدیسها جمع می شوند. و با شناسایی این ساختمانهاست که می توان امکان وجود آنها را بررسی کرد. همچنین بسیاری از موارد معدنی بصورت رگه تشکیل می شوند که این رگه ها , معمولاً در امتداد گسلهای موجود در منطقه تشکیل می شوند. در بسیاری موارد, در اثر وجود گسلها و شکستگیها, گسترش ماده معدنی در یک منطقه قطع می شودو برای پیدا کردن مجدد آن, آگاهی به مشخصات تکتونیکی منطقه, ضروری است.
آشنایی به وضعیت ساختمانی منطقه, کمک مؤثری در مطالعه آبهای زیر زمینی است. زیرا گسلها و شکستگیها, مجراهای مناسبی جهت عبور آبهای زیرزمینی می باشد. شناسایی دره ها و گسلهای ناحیه, یکی از بهترین مراحل مقدماتی حفر تونلها و احداث سدها به شمار می آید.
انواع بررسی های زمین شناسی ساختمانی
بررسی بر اساس وضعیت هندسی
در این نوع تقسیم بندی, ساختمانهای مختلف زمین از نظر شکل هندسی مورد توجه قرار گرفته و به انواع چین ها, گسل, درزه ها و; تقسیم می شوند.
بررسی از نقطه نظر سینماتیکی
در این بررسی, اشکال مختلف زمین شناسی, از نقطه نظر نحوه حرکات پوسته زمین, که منجر به ایجاد ساختمان مزبور شده است, مورد بررسی قرار می گیرن. در حقیقت در این حالت چگونگی تشکیل ساختمانهای مختلف, مطالعه می شود.
بررسی تاریخی
مقصود از این بررسی ها, مطالعه چگونگی تشکیل ساختمانهای مختلف, در دوره های خاص زمین شناسی است. زیرا بطوری که می دانیم, در دوره های مختلف دوران زمین شناسی, حرکات تکتونیکی مختلفی وجود داشته است.
بررسی از نظر دینامیکی
در این بررسی, رابطه نیروهای مؤثر برسنگهای زمین و ساختمانهای حاصله ناشی از آنها مورد بررسی قرار میگیرد.
زمین شناسی ساختمانی و سایر علوم زمین شناسی
پترولوژی
این شاخه از علوم زمین از منشاء پیدایش و شرایط تشکیل سنگها و همچنین رابطه موجود این سنگها گفتگو می نماید وارتباط نزدیکی با زمین شناسی ساختمانی دارد, مخصوصاً تغییر شکلهایی که در اعماق با تبلور مجدد یا دگرگونی سنگها همراه است.
رسوب شناسی
رسوب شناسی و رسوب گذاری از رخدادهای تکتونیکی, شواهد و مدارک زیادی ارائه می نمایند, زیرا تغییر شرایط ته نشینی و انباشته شدن رسوبات با تغییر شکل حوضه های رسوبی همراه است.
چینه شناسی
اغلب اوقات وضع چینه شناسی به موقعیت ساختمانی طبقات وابسته است که بدون دانستن سرگذشت تکتونیک منطقه, امکان بررسی ترتیب چینه شناسی وجود ندارد.
ژئومورفولوژی
ژئومورفولوژی در نواحی که تحت تأثیر تکتونیک جدید قرار گرفته است, دارای اهمیت زیادی است.
زمین شناسی کاربردی
نیروها ی عمل کننده بر زمین باعث ایجاد تغییر در پوسته زمین و تأثیرگذاری بر روی سازه های احداث شده بر روی آن می شود. بنابراین شناخت پدیده های ساختمانی و تکتونیکی کمک مؤثری به برنامه ریزی در اینگونه تشکیلات می نماید.
زمین شناسی اقتصادی
بسیاری از مواد معدنی بصورت رگه در امتداد گسلها و شکستگیهای موجود در منطقه تشکیل می گردد و یا نفت و گاز طبیعی بیشتر در ساختمانهای خاص زمین شناسی(تاقدیس) جمع می شوند که برای شناخت این ساختها و استفاده بهینه از مخازن موجود آگاهی از مشخصات تکتونیکی و ساختمانی منطقه لازم است.
هیدروژئولوژی
آشنایی به وضعیت ساختمانی منطقه کمک مؤثری در مطالعه مخازن زیرزمینی است, چون گسلها و شکستگیها علاوه بر جابجایی لایه های آبدار, مجرای مناسبی جهت عبور آبهای زیرزمینی هستند.
فتوژئولوژی
امروزه بررسیهای زمین شناسی ساختمانی با استفاده از عکسهای هوایی و مطالعه مستقیم در روی زمین(زمین شناسی صحرایی) صورت می گیرد و اصولاً این دو علم لازم و ملزوم یکدیگرند.
1بازدید از زمین و ریشه کنی
قبل از شروع هر نوع عملیات ساختمانی باید رمین محل ساختمان بازدید شده در وضعیت و فاصله ی آن نسبت به خیابان ها و جاده های اطراف و همچنین چگونگی دسترسی به خیابان های اصلی مورد بازرسی قرار گیرد. بعد از بررسی های کافی و در صورت نبودن مشکل اقدام به آغاز پروژه می نماییم. در این برسی ها باید دقت شود تا ما مشکلی از لحاظ ورود و یا خروج ماشین آلات نداشته باشیم و ضمناً جای کافی برای مصالح پای کار فراهم کنیم. سپس نسبت به ریشه کنی(کندن ریشه های نباتی که ممکن است در زمین روییده باشند) اقدام می شود و خاکهای اضافی به بیرون حمل گردد و بالاخره باید شکل هندسی زمین و زوایای آن کاملاً معلوم شده و با نقشه ساختمانی کاملاً مطابقت داشته باشد.
2پیاده سازی نقشه
پس از بازدید محل و ریشه کنی, نوبت به پیاده کردن نقشه بر روی زمین می شود. منظور از پیاده کردن نقشه یعنی انتقال نقشه ساختمان از روی کاغذ بر روی زمین به وسیله ابزار آلات در دسترس با ابعاد اصلی به طوری که محل دقیق پی ها و ستون ها و دیوارها و عرض پی ها روی زمین بخوبی مشخص باشد.باید دقت داشت که این مرحله یکی از مهمترین مراحل ساخت می باشد چرا که کوچکترین اشتباهات در این مرحله قابل صرفنظر نبوده و اگر این خطاها از مقدار مجاز آئین نامه ای بیشتر باشد, باید اقدام به تخریب کل ساختمان کرد. حال برای پیاده کردن نقشه دو راه داریم اگر ساختمان مهم و بزرگ بود می بایست از دوربین های نقشه برداری استفاده شود ولی برای پیاده کردن نقشه های ساختمانهای معمولی و کوچک از متر و ریسمان بنایی می توان بهره برد که دقت لازم برای کارهای معمولی را دارند. برای پیاده کردن نقشه با متر و ریسمان کار ابتدا باید محل کلی ساختمان را روی زمین مشخص نموده و بعد با کشیدن ریسمان کار به یکی از امتداد های تعیین شده و ریختن گچ, یکی از خطوط اصلی ساختمان را تعیین کرد و بعد خطوط دیگر را با همین روش مشخص می کنیم. البته برای ایجاد زاویه قائمه می توان از اعداد فیثاغورثی بهره برد مانند اعداد 3و4و5 که در آن دوتای اولی اضلاع جانبی اند و عدد آخر که از همه بزرگتر می باشد مقدار عدد وتر می باشد.
عرض و طولها و عمق پی ها کاملاً بستگی به وزن ساختمان و قدرت تحمل خاک محل ساختمان دارد در ساختمانهای بزرگ قبل از شروع کار بوسیله آزمایشات مکانیک خاک قدرت مجاز تحملی زمین را تعیین نموده و از روی آن محاسبات ابعاد پی را تعیین می نمایند ولی در ساختمان های کوچک که آزمایشات مکانیک خاک در دسترس نیست باید از مقاومت زمین در مقابل بار ساختمان مطمئن شویم. اغلب مواقع قدرت مجاز تحملی زمین برای ساختمانهای کوچک با مشاهده خاک پی و دیدن طبقات آن و طرز قرارگرفتن دانه ها به روی همدیگر یا ضربه زدن به وسیله کلنگ به محل پی قابل تشخیص می باشد.
3گودبرداری
در این قسمت از عملیات اقدام به خاکبرداری محل نقشه می شود تا به خاک بکر رسید. انجام این عمل به آن علت است که همانطور که گفتیم زمین, بارکلی ساختمان را تحمل می کند لذا باید پی ها برروی یک سطح محکم و بدون رانش قرار بگیرد تا درآینده پس از اتمام پروژه و در نتیچه بارگذاری, پی ها نشست بیش از حد نداشته باشند و یا اینکه نشستهای متفاوت داشته باشند. البته اگر زمین موجود, بدون خاکبرداری, بکر باشد, بازهم باید اقدام به گودبرداری کرد. این عمل بدان علت است که همانطور که می دانطم پی از قسمتهای مهم سازه می باشد. و جنس آن از بتن می باشد همانطور که می دانیم بتن از دو المان آرماتور آهنی و ملات سیمان ماسه شن تشکیل شده است. آهن در مقابل سولفاتها و موادی همچون کلر و آب حساس است و در صورت وجود این عوامل در کنار آهن, آهن زنگ زده و مقاومت فشاری و کششی خود را از دست می دهد. همچنین ملات سیمان هم در مقابل آب ضربه پذیر است و مقاومت خود را از دست می دهد. بنابراین سطح زیرین پی ها باید حداقل 5/1 الی 2 متر پایین تر از کف زمین باشد.
در موقع گودبرداری چنانچه محل گودبرداری بزرگ نباشد از وسائل معمولی مانند بیلا و کلنگ و فرقون (چرخ دستی) استفاده می گردد. برای این کار تا عمق معینی که عمل پرتاب خاک با بیل به بالا امکان پذیر است (مثلاً 2 متر) عمل گودبرداری را ادامه می دهند و بعد از آن پله ای ایجاد نموده و خاک حاصله از عمق پائین تر از پله را روی پله اطجاد شده ریخته و از روی پله دوباره به خارج منتقل می نمایند. برای گود برداری های بزرگتر استفاده از بیل و کلنگ مقرون به صرفه نبوده و بهتر است از وسایل مکانیکی مانند لودر و غیره استفاده شود. در این گونه موارد برای خارج کردن خاک از محل گودبرداری و حمل آن به خارج کارگاه معمولاً از سطح شیب دار استفاده می گردد که بعد از اتمام کار این قسمت بوسیله کارگر برداشته می شود.


تحقیق نقش زنان و تشکیل تعاونی ها با word دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق نقش زنان و تشکیل تعاونی ها با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق نقش زنان و تشکیل تعاونی ها با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق نقش زنان و تشکیل تعاونی ها با word :
ترویج و تشویق اندیشه تعاونی به این دلیل که زنان پرورش دهندگان افکار و اندیشههای نسلهای آینده هستند این موضوع را از اهمیتی دو چندان برخوردار کرده است.
بی تردید، نخستین بازده آموزش زنان در هر زمینهای، تاثیر خود را در نسل بعدی آشکار خواهد کرد. لذا تعمیق روح و اندیشه تعاون از طریق ایجاد و گسترش تعاونیهای زنان، بیش از هر وسیله و ابزار دیگری برای ایجاد اشتغال در جامعه سودمند واقع خواهد شد.
مروری بر آمارهای ارائه شده کارشناسان در مورد وضعیت نیروی کار و اشتغال در دهه آینده، مسئولیت سنگینی را که متوجه بخشهای اشتغال آفرین است، آشکار میکند. کتایون پرتوی، رئیس گروه تعاونیهای زنان میگوید: به استناد
آمار ارائه شده توسط گروهی از پژوهشگران برجسته سازمان برنامه و بودجه، چشمانداز دهه آینده درمورد رشد نرخ بیکاری و نرخ رشد متوسط نیروی کار کشور، مسئله اشتغالزایی را از اهمیت ویژه ای برخوردار میکند. در سال 1376، آمار نیروی کار
کشور، 16 میلیون و 841 هزار نفر بوده که این رقم در سال 1385 به 25 میلیون و462 هزار نفر خواهد رسید و رشد متوسط آن معدل 7/4 درصد را نشان میدهد. این در حالی است که در سال 1376، جمعیت کشور 60 میلیون و 970 هزار نفر بوده است که این رقم در سال 1385 به 69 میلیون و 700 هزار نفر خواهد رسید، به عبارتی دیگر در سال 1376، نرخ بیکاری 13 درصد بوده که در سال 1385 این نرخ به22/3 درصد میرسد.


تحقیق حقوق کودک در اسلام با word دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق حقوق کودک در اسلام با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق حقوق کودک در اسلام با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق حقوق کودک در اسلام با word :
قبل از ظهور اسلام ، کودکان در وضعیت بسیار بدی به سر می بردند ، از حقوق عادی محروم و دستخوش اراده پدرانشان بودند. اگر پدران می خواستند آنها را نگه می داشتند و اگرنه ، برای رهایی از نفقه و هزینه زندگی آنها را می فروختند و یا می کشتند.
با آمدن اسلام ، این عادت ناپسند شدیدا مورد مقابله قرار گرفت و اسلام عالیترین توجه را به کودک نمود ، آیاتی که نسبت به حقوق کودک در اسلام وجود دارد و روایات موجود همه حکایات بر اهمیت اسلام به کودکان و حقوق ایشان دارد.اسلام ، پدران را از کشتن فرزندان به خاطر ترس از کمبود هزینه منع کرد . چنانکه خداوند در قرآن کریم می فرماید:
فرزندان خود را از ترس کمی روزی نکشید ، ما به شما و آنها روزی می دهیم زیرا قتل آنها اشتباه و گناه بزرگی است.
رسول گرامی اسلام (ص) می فرماید: به کودکان خود محبت کنید و نسبت به آنها ترحم نمایید. وقتی به آنها وعده دادید، وفا کنید زیرا آنها جز اینکه شما را روزی دهنده خود می بینند تصور دیگری ندارند.
امام سجاد (ع) می فرماید: و اما حق فرزند تو این است که بدانی او از تو و پیوسته به تو در خیر و شر امر دنیاست و تو مسئول او از لحاظ نیک ادب کردن و راهنمایی به پروردگارش و کمک به طاعت او هستی. پس عمل تو درباره او ، عمل کسی باشد که می داند در احسان به او پاداش ، و در مسامحه و بدی نسبت به او کیفر می بیند.


مقاله کارآفرین ها و کارآفرینی در صنعت با word دارای 60 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله کارآفرین ها و کارآفرینی در صنعت با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کارآفرین ها و کارآفرینی در صنعت با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله کارآفرین ها و کارآفرینی در صنعت با word :
کارآفرینی موتور توسعه اقتصادی
مقدمه:
«کارآفرینی از ابتدای خلقت بشر و همراه با او در تمام شئونات مختلف زندگی انسان حضور داشته و مبنای تحولات و پیشرفت های بشری بوده است و اکنون در عرصه جهانی افراد خلاق، نوآور،نوساز و مبتکربه عنوان کارآفرینان چرخ های توسعه اقتصادی را به حرکت درمیآورند. در اهمیت کارآفرینی همین بس که طی 20 سال (1980-1960) در یکی از کشورهای جهان سوم (هندوستان) تنها پانصد موسسه کارآفرینی شروع به کار کرده اند و حتی پاره ای شرکت های بزرگ جهانی برای حل مشکلات خود به کارآفرینان روی آورده اند» (تدبیر، ش 90، 1377، ص 10)
«تغییر فراگیر روش ها و نگرش ها طی دو دهه اخیر و جذب و به کارگیری مدیران کارآفرین بیانگر نقش کلیدی کارآفرینان به ویژه در ایجاد واحدهای اقتصادی کوچک و متوسط که منجر به اشتغال زایی زیاد میشود» (مدرس، بهار 77، ش 6، ص 122)
«توجه به کارآفرینی و ایجاد توسعه آن گام مثبتی در اشتغال زایی،افزایش منابع ملی، رفع خلل، شکاف ها و تنگناهای بازار و اجتماع، تحول و تجدید حیات ملی و محلی، ایجاد ثروت و توزیع درآمد و عامل تعادل در اقتصاد پویا و ترغیب و تشویق در سرمایه گذاری همراه با سود اجتماعی است.» (کارآفرین، ش 8، 1380 صص 24 و 26)
تعریف و مفهوم واژه کارآفرینی
«واژه ای است فرانسوی به معنای متعهد شدن “undertake” بنابر تعریف واژه نامه دانشگاهی و بستر کارآفرین کسی است که متعهد میشود مخاطره های یک فعالیت اقتصادی را سازماندهی، اداره و تقبل کند» (احمدپور، 1379-4)
«از حدود 1700 میلادی به بعد فرانسویان درباره پیمانکاران دولت که دست اندرکار ساخت جاده، پل، بندر و استحکامات بودند به کرات لفظ کارآفرین را به کار برده اند اما نباید فراموش کرد که در اوایل سده شانزدهم کسانی را که در امر هدایت ماموریت های نظامی بودند کارآفرین می خواندند و این مساله تا بدانجا پیشرفت کرد که برای انواع مخاطرات (Risks) با محدودیت هایی این واژه مورد استفاده قرار گرفت» (کوچران، 1968-87)
«انگلیسی ها برخلاف فرانسوی ها سه اصطلاح متفاوت را در خصوص کارآفرین به کار گرفتند که عبارت بودند از:
متعهد ، ماجراجو و کارفرما » (کوچران، 1968-88) این واژه در سال 1848 توسط استوارت میل به کارآفرین “Entrepreneur” در زبان انگلیسی ترجمه شد او کارکرد و عمل کارآفرین را شامل: هدایت، نظارت، کنترل، مخاطره پذیری می دانست و عامل متمایز کننده مدیر و کارآفرین را مخاطره پذیری معرفی می کرد.» (بروکهاوس و هوروتیز ، 1986-27).
تعاریف کارآفرینی از دیدگاه نظریه پردازان
در این خصوص دانشمندان بسیاری اظهار عقیده نموده اند که در این مقاله به بررسی مهمترین عقاید و نظرات میپردازیم.
1- کارآفرینی از دیدگاه اقتصاد دانان
«کارآفرین وکارآفرینی اولین بار موردتوجه اقتصاددانان قرار گرفت» (احمدپور،1379-5) « “ریچارد کانتیون” (Richard contillon 1730) اولین فردی بود که این واژه را در علم اقتصاد ابداع کرد وی به سه عنصر اصلی در جستجوی فعالیت «کارآفرینان» اشاره نمود. 1- کارآفرینان در یک محیط همراه با عدم قطعیت فعالیت میکنند. 2- آنها در صورت نداشتن توانایی زیاد برای فعالیت اقتصادی با فساد و تباهی خاصی مواجه میشوند.
3- آنان سرمایه اولیه خودشان را فراهم میآورند» (رامبال ، 1989-17) «کانتیلون، هرکس را که با بهایی نامعین دست به خرید و فروش بزند کارآفرین میداند» (کوچران، 1968، 87)
«ژوزف شومپیتر (Joseph Schompeter , 1934) میگوید: کارآفرین نیروی محرکه اصلی در توسعه اقتصادی است و نقش وی عبارت است از نوآوری و ایجاد ترکیب های تازه از مواد» (احمدپور، 1379-87)
« “شومپیتر” نقش مدیران و افرادی که کسب وکار ایجاد می نمایند را از مفهوم «کارآفرین» جدا می نماید. از دیدگاه وی هر کدام از فعالیت های زیر کارآفرین است.
1- ارائه کالایی جدید 2- ارائه روش جدید در فرایند تولید 3- گشایش بازاری تازه 4- یافتن منابع جدید و ایجاد هرگونه تشکیلات جدید در صنعت «کارآفرین» در این میان باید صاجبان سرمایه را در خصوص مطلوبیت نوآوری خویش متقاعد سازد» (پالمر، 1987، 47)
«شومپیتر استدلال میکند که «کارآفرینان» سازوکارهای ایجاد و توزیع ثروت در نظام سرمایه داری هستند او این فرآیند را «تخریب خلاق» می نامد چرا که کارآفرینان ثروت جدید را از طریق تخریب ساختارهای موجود بازار ایجاد میکند» (احمدپور، 1379-54) شومپیتر معتقد است که تعادل پویا از طریق نوآوری و کارآفرینی ایجاد می گردد ایندو مشخصه یک اقتصاد سالم است.» (دراکر ، 1985- 17) شومپیتر «مدیر را تنها هنگام
ی کارآفرین میداند که تخریب خلاق یا نوآورانه را از خود بروز دهد» (کوچران، 1968-90)
2- کارآفرین از دیدگاه دانشمندان مدیریت
«پیتر دراکر (Petter Drucker 1985) : معتقد است «کارآفرین» کسی است که فعالیت اقتصادی کوچک و جدیدی را با سرمایه خود شروع می نماید» (احمدپور، 1379-21)
«به نظر ساویر (J. E. Sawyer 1958) کارآفرینی را میتوان در دامنه وسیعی از وظایف مشاهده نمود. این وظایف میتواند شامل نوآوری محض تا کارهای معمولی باشد و کارآفرینی را نه تنها به طور مستقل و فردی بلکه در تمام سازمانهایی که در آنها تصمیم گیری های متهورانه اتخاذ می گردد و بر ترکیب و تخصیص منابع در شرایط بی ثبات تأثیر می گذارد میتوان یافت» (بروکماوس، 1982- 40)
« «دیوید مک کران واریک فلانیگان» کارآفرینان را افرادی نوآور ، با فکری متمرکز و به دنبال کسب
توفیق و مایل به استفاده از میانبرها می دانند که کمتر مطابق کتاب کار میکنند و در نظام اقتصادی، شرکت های نوآور، سود آور و با رشدی سریع ایجاد می نمایند» (احمدپور، 1377-34)
3- کارآفرینی از دیدگاه محققین علوم رفتاری
«رابرت لمب (R. K. Lamb 1952) معتقد به نقش کارآفرین به عنوان تصمیم گیرنده است وی معتقد بود که «کارآفرینی» یک نوع تصمیم گیری اجتماعی است که توسط نوآوران اقتصادی انجام میشود و نقش عمده کارآفرین را اجرای فرآیند گسترده ایجاد جوامع محلی، ملی و بین المللی و یا دگرگون ساختن نهادهای اجتماعی و اقتصادی می دانست.» (پالمر، 1987- 48)
«به نظر «ردلیچ» (F- Redlich 1958) کارآفرین در حالیکه مدیر، سرپرست و هماهنگ کننده فعالیت های تولیدی است برنامه ریز، نوآور و تصمیم گیرنده نهایی در یک شرکت تولیدی نیز می باشد. به عبارت دیگر او تأمین کننده وجوه و دیگر منابع در شرکت میباشد.» (مک کله لند 1961-240)
ویژگیهای روان شناختی کارآفرینان
روان شناسان با بررسی ویژگی های شخصیتی و تمایز قایل شدن برای کارآفرینان و غیرکارآفرینان مهمترین ویژگی های مورد توافق محققین که به کارآفرینان نسبت داده شده است را در جدول زیر ارائه داده اند (فرن هام ، 1994- 171)
نام محقق سال تحقیق ویژگی کارآفرین
مک کله لند 1962 توفیق طلبی
اتکینسون- روتر 1957- 1964 مرکز کنترل داخلی
لایز- بروکهاوس 1974- 1980 تمایل به پذیرش مخاطره های معتدل
باومن- سکستون- اسکایر 1982 تحمل ابهام
جاکوبوو تیزو وایلدر 1982 استقلال طلبی
سکستون 1982 پرانرژی، باانگیزه، متعهد
ویژگی ها و خصوصیات کارآفرینان
(کارآفرین، شماره 8، مرداد 1380 ص 26)
ویژگی عمومی صفت بارز
خودباوری اعتماد به نفس، استقلال رأی، شخصیت فردی، خوش بینی
میل به نتیجه نیاز به کامیابی، منفعت شناسی، ایستادگی، پشتکار، اراده، سختکوشی، شوق، انرژی، پیشقدمی
ریسک پذیری توانایی ریسک پذیری، اشتیاق به کارهای بزرگ، رفتار هدایت گرانه، مردم داری
خلاقیت نوآوری، ابتکار، انعطاف پذیری (فکر باز)، کاردانی و تدبیر، تغییر پذیری و دانایی
آینده نگری دوراندیشی، قدرت درک
این فهرست در سال 1977 طی گردهمایی کاربردی راجع به کارآفرینی در East west center Honoluu تهیه شده است.
تعریف ویژگی های عمومی
الف) نیاز به توفیق: مکه کله لند نتیجه گیری میکند که «نیاز به توفیق انگیزه اصلی توسعه اقتصادی در کشورها بوده و در تصمیم گیری افراد برای کارآفرین شدن تأثیر به سزایی دارد» (مک کله لند، 1962- 99)
ب- تمایل به مخاطره پذیری: «پذیرش مخاطره های معتدل میتوانند از طریق تلاش های شخصی مهار شوند دو عنصر در ایجاد این مفهوم نقش دارند یکی سطح درک فرد کارآفرین از مخاطره در آغاز هر فعالیت و دیگری احتمال شکست در صورت ناموفق بودن آن فعالیت است.» (بورکهاوس، 1980- 68)
ج- خلاقیت : برخی خلاقیت را توانایی هستی بخشیدن به پدیده ای جدید تعریف نمودهاند. عده ای دیگر آن را فرایندی روان شناختی یا فرآیندهایی که از طریق آنها محصولات جدید و ارزشمند خلق میشوند.» (ادواردز ، 1968، 435)
«برای تولید خلاقیت باید جایگاه نوآوری را مشخص کرد. نوآوری همانا ارائه محصول، فرآیند و خدمات جدید به بازار میباشد و خلاقیت نیرویی است که در پی نوآوری وجود دارد و هر دو از اجزای جدانشدنی کارآفرین می باشند به گفته «پیتر دراکر» وجود نوآوری در کارآفرینی به قدری ضروری است که میتوان ادعا نمود کارآفرینی بدون آن وجود ندارد و خلاقیت بدون نوآوری نتیجه ای را حاصل نمی نماید» (فرای، 1993- 93)
د- مرکز کنترل: «عقیده فرد نسبت به اینکه تحت کنترل وقایع خارجی یا داخلی باشد را مرکز کنترل مینامند.» (احمدپور،1379، 84)
هـ – تحمل ابهام: «پذیرفتن عدم قطعیت به عنوان اثربخشی از زندگی ، تمایل به آغاز فعالیت مستقل بی آنکه شخص بداند آیا موفق خواهد شد یا خیر و اینکه قدرت تحمل ابهام کارآفرینان از مدیران شرکت ها بیشتر است.» (فرای، 1993- 60)
و- نیاز به استقلال: «میل به استقلال نیروی انگیزشی برای کارآفرینان معاصر است لذا آزادی عمل پاداش دیگر کارآفرینی است، نیاز به استقلال همان چیزی است که روان شناسان آن را «سلطه جویی درونی» مینامند چون فرد احساس میکند شخصاً بر سرنوشت خویش احاطه دارد. و ویژگی بارز کارآفرین شاید همین سلطه جویی درونی و استقلال عمل او باشد» (فرای – 1992- 45)
کارآفرین مستقل ، سازمانی و شرکتی
« «کولینز» و «مور» (O- Collins D- Moore) در سال 1980 اولین پژوهشگرانی بودند که در مطالعات خود، بین کارآفرینان مستقل (independent) و اداری (Adminitrative) (یا سازمانی) تمایز قائل شدند و این طور عنوان کردند که کارآفرینان مستقل سازمان های جدید را به طور مستقل به منصه ظهور می رسانند در حالی که کارآفرینان اداری سازمان های جدیدی در درون یا در کنار ساختارهای شرکتی موجود ایجاد میکنند (احمدپور، 1381، 135) امروزه دو بعد کارآفرینی سازمانی به عنوان دو استراتژی متفاوت برای ایجاد تحول در شرکت ها مطرح هستند به طوری که
اگر یک فرد آغازگر فعالیت مخاطره آمیز در شرکت باشد به فرد مورد نظر «کارآفرین سازمانی» (entrepreneur) و به این فرآیند «کارآفرینی سازمانی» (entre preneurship) یا «کارآفرینی فردی در سازمان» گفته میشود و اگر کل شرکت یا کارکنان دارای روحیه کارآفرینی شوند از آن به عنوان کارآفرینی شرکتی (corporat entrepreneurship) یا «کارآفرینی گروهی در سازمان» نام برده میشود شومپیتر (schumpeter) ، عمده فعالیت های کارآفرینان سازمانی را شامل توسعه کالا و خدمات جدید، معرفی روش های جدید تولید،تشخیص بازارهای جدید، پیدا کردن منابع جدید خرید و توسعه و بهبود سازمان می داند» (صمد آقایی، 1381، 20) «و کارآفرینانی شرکتی فعالیت های شرکت را به سوی «نوآوری » در محصول و فناوری، «مخاطره پذیری » و «یپشگامی » سوق میدهد» (احمدپور، 1381، ص 140)
جدول : تفاوتهای کارکردی کارآفرین سازمانی با کارآفرین مستقل (احمدپور،1379-145)
کارآفرینی سازمانی کارآفرینی مستقل
شخصی که مسئول فعالیت پرمخاطره است هنوز هم به رئیسی که دارای اختیار عزل اوست و میتواند تصمیمات را لغو کند، گزارش میدهد. شخصی که مسئول شرکت است فاقد مدیربالا دست می باشد، هرچند که تابع تمایلات و خواسته های مشتریان، سرمایه گذاران و احتمالا همکاران است.
همه مخاطره مالی را شرکت مادر تحمل میکند. مخاطره مالی بین کارآفرین مسئول، سهامداران، عرضه کنندگان و وام دهندگان تقسیم میشود.
ظرفیت مالی را شرکت مادر تعیین میکند. منابع خارجی بدون رضایت شرکت مادر مورد استفاده قرار نمیگیرد. ظرفیت مالی را خود فعالیت تعیین میکند همه منابع میتوانند مورد استفاده قرار گیرند.
تشریفات اداری در بخش هایی نظیر حسابداری، پرسنلی، قراردادها، روابط عمومی، تبلیغات و خدمات به مشتری بوسیله شرکت مادر تعیین میشود. تشریفات اداری در حیطه اختیارات مدیر و بسیار کم است.
موفقیت، پول زیادی را برای کسانی که در فعالیت پرمخاطره جدید کار میکنند به دنبال نخواهد داشت. موفقیت میتواند به معنای ارتقا باشد. شکست موجب برکنار شدن مدیران آن از شغل های خود نخواهد شد. آنها میتوانند به شرکت مادر بازگردند. کارآفرین و سرمایه گذاران ممکن است میلیون ها دلار پول به دست آورند. موفقیت میتواند به معنای استقلال مالی باشد. شکست بدان معناست که هرکسی در فعالیت منسجم است از جمله مدیر شرکت نیز مجبور خواهد بود کارفرمای جدیدی را پیدا کند.
اداره کردن یک فعالیت پرمخاطره در صورتی موجب افزایش پیشرفت شغلی میشود که به موفقیت دست یافته و در صورتی پیشرفت شغلی را به تأخیر می اندازد که با شکست مواجه شده باشد. اداره کردن یک شرکت مستقل احتمالا پیشرفت شغلی را افزایش خواهد داد. خواه آن شرکت به موفقیت دست یابد خواه نه.
گیفورد پینگات در کتاب مشهور در «کارآفرینی سازمانی» مدیران سنتی، کارآفرینان مستقل و کارآفرینان سازمانی را از جنبه های مختلف مورد مقایسه قرار میدهد.
مقایسه مدیران سنتی، کارآفرینان مستقل و کارآفرینان سازمانی
(پینگان، 1985- 80) و (احمدپور، 1377-129)
کارآفرین بودن و خلاق بودن دو روی یک سکه
«خلاقیت نوعی توانایی نیست که مخصوص موسیقیدان ها، نویسندگان و نقاش ها باشد. خلاقیت نوعی انرژی ذهنی و روانی است که باعث به وجود آمدن افکار جدید و راهحلهایی برای مشکلات است.
کارآفرین ها همواره باید زمینه را طوری فراهم کنند که ایده های خلاقانه در ذهن شان جریان داشته باشد و چون به ندرت به افراد شیوه ها و رفتاری را که به آنها کمک کند تا ایده های بیشتری در ذهن تولید کنند در مدارس و جلسات آموزشی تدریس میشود پس ما برای آموختن این مهارت ها باید تلاشی خاص از خود نشان دهیم.
هشت شیوه مؤثر که می توانید با استفاده از آنها مهارت های تفکر خلاقانه خود را افزایش دهید و به تداوم جریان ایده ها در ذهن تان کمک کنید عبارتند از :
1- با تجارب خود آغاز کنید.
2- از دیدگاهها و نظرات دیگران استفاده کنید.
3- به سخنان مشتری های خود گوش فرا دهید.
4- مشکل گشایی گروهی را فراموش نکنید.
5- از افراد منفی دوری کنید.
6- مطالعه کنید.
7- به استراحت و تفریح بپردازید که استراحت و تفریح جریان افکار خلاقانه را تداوم میبخشد.
8- دفتر یادداشت را فراموش نکنید. ایدهها و نظرات خود را جهت فراموش نشدن در هنگامی که تازه به ذهنتان میرسد یادداشت کنید.» (کارآفرین، 1380، ش 9، صص 58 و 59)
«نیک دالتو در نشریه Entreprencur تأکید میکند که خلاقیت خود را به کار اندازید و از مغز خود که در آن برنامه ای با عنوان «تشخیص مفاهیم عمیق تجاری» تعبیه شده است برای خلق ایده های هوشمندانه، موفقیت آمیز و پرسود استفاده کنید و از 9 روشی که در ادامه آمده است برای تحقق بخشیدن به ایده های بزرگ و اهداف خود بهره بگیرید.
1- الهام ناگهانی: کارآفرینها با مشکلاتی روبرو هستند آنها شیوه های مختلفی را برای حل مشکل برمی گزینند که یکی از موفق ترین این شیوه ها مشکل گشایی جمعی و استفاده از الهام های ناگهانی است.
2- موضوع های متضاد جذاب هستند: اگر کسب و کاری عالی می خواهید با چیزهایی عجیب کار خود را آغاز کنید.
3- از ایده های خود نگ
هداری کنید: گرالد هامان خطوط تولید موفقی برای شرکت های بزرگ ایجاد کرده است او متوجه شده است اکثر افراد بهترین دیدگاههای خود را در محیط کار مطرح نمی کنند هامان به عنوان یکی از بنیانگذاران شرکت مشاوره ای Solutionpeople – ارائه دهندگان راه حل- مرکز نگهداری ایده ها را به وجود میآورد این مرکز محلی است که در آن کارآفرین ها روی مبل های راحتی عجیب و غریب مینشینند، فیلم می بینند و ایده های تجاری مطرح میکنند هامان معتقد است یک محیط برانگیزاننده به بروز ایده های بزرگ کمک میکند.
4- زمینه را برای بروز ایده های بزرگ فراهم کنید.
5- برقراری ارتباط در تجارت خلاقیت بیرونی (یعنی مکالمه و برقراری ارتباط های متعدد) درست به اندازه خلاقیت درونی و ذهنی اهمیت دارد.
6- همواره اشتباهات و شکست ها را به فال نیک بگیرید.
7- محیطی شاد فراهم کنید.
8- از هیچ گونه تلاش دریغ نکنید: نبوغ یک درصد الهام و 99 درصد تلاش و عرق ریختن است. باید ذهن خود را همواره مشغول فکر و فعالیت نگه دارید. تحرک جسمی نیز مفید است و زمینه را برای بروز افکار خلاقانه فراهم میکند.
9- به رویاهای خود توجه کنید و آنها را به خاطر بسپارید:
الیاس هووپس از کابوسی وحشتناک که در آن آدمخوارها با سوزن و وسایل دیگر گوشت بدن او را سوراخ می کردند چرخ خیاطی را اختراع کرد.
فردریک ککول طی یک رویا راه حل یک مساله غیرقابل حل را پیدا کرد به آنچه طی چرت زدن یا خواب به ذهن تان می رسد دقت کنید و تلاش کنید از آن ایده بگیرید.»
(کارآفرین، 1380، ش 9، صص 60 و 61)
سرعت تغییرات در تکنولوژی- در معیارهای سطح زندگی و رقابت های موجود در بازارهای داخلی و خارجی موجب ایجاد علاقه واقعی به نوآوری (خلاقیت) و ابتکار گردیده است و بدیهی است که اولین مرحله نوآوری پدید آمدن یک فکر جدید و اغلب به صورت یک جرقه ذهنی است. پس باید بتوانیم خود را از قید عادات تفکر قدیمی که مانع توجه به بسیاری از ایده های نو میباشد آزاد سازیم.
«تئودور لویت» (Theodore levitt) معتقد است خلاقیت کافی نیست و خلاقیت آنگونه که این روزها ادعا میشود یعنی توانایی خلق ایده های بدیع راه اعجازآمیز رشد و فراوانی ثروت کسب و کار نیست به ویژه ممکن است برای مدیران اجرایی پیش از آنکه رحمت باشند اسباب زحمت شوند آنهایی که آزادسازی کورکورانه خلاقیت سازمانی را برانطباق پذیری در سازمان ترجیح می دهند در عمل ممکن است عاقبتی جز کاهش پویایی خلاق سازمان نصیب شان نشود. علت آن است که آنها ایده دادن رابا اجرای ایده اشتباه گرفته اند و این به معنای اشتباه گرفتن خلاقیت انتزاعی با نوآوری عملی، عدم درک مسایل روزمره مدیران عملیاتی و کمتر از واقع برآورد کردن پیچیدگی های ظریف سازمان های تجاری است. لویت میگوید ایده پردازی و نوآوری مترادف و هم معنا نیستند اولی با تولید و خلق ایده ها سروکار دارد دومی با اجرای آنها.
پس خلاقیت بدون عملگرایی عقیم و بی فایده است و اغلب بدترین کاری که یک شرکت میتواند انجام دهد آن است که نوآوری را به دست افراد «تیپ خلاق» بسازد ایده پردازانی که از دست زدن و به ثمر رساندن پروژه های واقعی عاجز هسند و تنها آگاهان سازمانی از هوش عملی برای غلبه بر موانع بروکراتیک و رساندن یک ایده خوب به نتیجهای ثمربخش برخوردار هستند» (گزیده مدیریت، ش 22، آذر 1381، 89-88)
کارآفرینی بازارگرا یا بازارساز
«بازارگرایی شامل تولید کنندگانی میشود که مصرف کننده سلیقه ها و خواسته های بازار هستند، اما تمایل به پذیرش و پیاده سازی فرآیندهای مدیریت کارآفرینانه شامل تولید کنندگانی میشود که نه تنها مصرف کننده سلیقهها و خواستههای بازار بلکه به وجود آورنده خواستههای جدید و تغییر دهنده الگوی سلایق بازار هستند: اتخاذ استراتژی بازار گرایی یعنی بازار محور (Markrt- Drivrn) گردیدن، اما اتخاذ گرایش کارآفرینانه در سازمان یعنی حرکت از بازار محوری به سوی بازارساز (Market- Driving) شدن این موضوع تفاوت عمده میان مدیران بازارگرا و مدیران بازار ساز را نمایان میسازد.
کاتلر معتقد است شرکتهای بازار محور روی مشتریان موجود دستیابی به ایدههای جدید، بررسی بهسازیهای پیشنهاد شده در مورد فرآورده و تغییرات آمیخته بازاریابی تمرکز میکنند نتیجه فعالیت این شرکت بیشتر به صورت بهسازیهای جزیی و مرحلهای است و به حال انقلابی در نمیآید از سوی دیگر شرکتهای بازار ساز موجب افزایش بینش مردم و ارتقای سطح تمدن بشری میشوند این گونه شرکتها به آفرینش بازارهای نو و پالایش و دگرگونی قاعده های بازار دست می زنند، فرآورده های بی سابقه عرضه می کنند، شکل تازه ای از کسب و کار می آفرینند، قیمت شکنی های چشمگیر، ایجاد کانال های جدید توزیع یا بالا بردن سطح خدمات در اندازه ای باورنکردنی را پیش می گیرند» (کاتلر، 1379، 63، 62-61)
شرکت های بازار محور از اصول بازاریابی واکنشی بهره می برند. حال آنکه شرکت های بازار سازی ضمن پذیرش اصول بازاریابی واکنشی در دو سطح مجزای دیگر نیز از بازاریابی استفاده میکنند یک سطح حداقلی که همان بهره گیری از اصول بازاریابی پیشنگر است و یک سطح حداکثری که همان سود جستن از اصول بازاریابی الگوساز است.
بازاریابی واکنشی: بخش بزرگی از بازاریابی کنونی از گونه بازاریابی واکنشی است.
تشخیص اینکه بانوان دوست دارند وقت کمتری را به آشپزی و نظافت بپردازند به اختراع ماشین لباس شویی،خشک کن، ماشین ظرف شویی و … انجامید پس تعریف آن یعنی شناسایی و برآوردن نیازها.
بازاریابی پیش نگر معتقد است تشخیص پاره ای از رخدادها در یک قدمی است و خطر خیزتر از بازاریابی واکنشی است، ممکن است علاقمندان زودتر یا دیرتر از زمان مناسب به بازار وارد شوند، یا از بنیان در پیش بینی وجود چنین فرصتی اشتباه رخ داده باشد برای مثال همین که کیفیت آب آشامیدنی در بسیاری از کشورها رو به بدی نهاد شماری از شرکتهای بازار روند رو به گسترش تولید بطری های آب آشامیدنی را پیش گرفتند.
اما بازاریابی الگوساز دلیرانه ترین اقدام است و هنگامی به کار گرفته میشود که یک شرکت فرآورده ای به بازار عرضه کند که پیشتر هیچکس خواهان آن نبوده حتی تصوری از کالا یا خدمت تازه ندارد. چنانچه در دهه 1950 کسی در اندیشه و خواستار «واکمن» یا «ویدئوی بتاماکس» از سونی نبود، ولی این شرکت با رهبری هوشمندانه و دلیرانه آکیومورتیا (Akiomorita) بنیان گذار و رئیس هیئت مدیره سونی، کالاهای یاد شده و ده ها فراورده نو و بی سابقه دیگر را به بازار آورد که اکنون پذیرش همگانی یافته اند موریتا فلسفه بازاریابی خود را بر سر این چند واژه خلاصه کرده است: «من در خدمت بازار نیستم، آنها را می آفرینم». (کاتلر، 1379، 61-60)
«و از آنجا که بازاگرا بودن یعنی دارا بودن روش مدیریتی مناسب و برنامهریزی و اجرای اصولی استراتتژی بازاریابی، برای شرکت هایی که سعی در ایجاد فرهنگ کارآفرینی در سازمان و تمایل به پذیرش و پیاده سازی فرآیندهای مدیریت کارآفرینانه دارند میتواند زیان آور و مضر باشد.» (Matsuno , Mentzer and Ozsomer 2002)
سرمایه داران ارشادگر در خدمت کارآفرینان
«قبل از دوران اینترنت سرمایه داران چالش گرا به طور عمده نقش مربی گری کارآفرینان جوان را بازی می کردند امروز به جهت تعداد زیاد شرکت های نوپا مشغله این سرمایه داران زیاد شده است و چون دست به گزینش شرکت های نوپای خوش آتیه میزنند و دیگر شرکت های نوپای کسب و کار مجالی برای رشد نمی یابند در نتیجه امروزه نوع جدیدی از مربیان وارد بازار تربیت
کارآفرینان شدهاند تا خلاء موجود را پر کنند این گروه که به «سرمایه داران ارشادگر» معروفند، به کارآفرینان در همه امور از استخدام کارکنان نخبه گرفته تا جذب سرمایه اولیه مورد لزوم آنها کمک میکنند. آنها «معماران کسب و کاری» بسیار موفق و ثروتمندی هستند که دیگر مایل به راه اندازی کسب و کار مستقلی برای خود نیستند ولی در بازی کارآفرینی ساعت های متمادی را با کارآفرینان تازه کار می گذرانند به آنها در ایجاد و اصلاح مدل کسب و کاری، آزمون ایده هایشان در بازار، ایجاد فرآیندهای کسب و کاری لازم، تهیه پول و … یاری میرسانند «سرمایه داران ارشادگر» در مقابل
سهم کوچکی از سهام مؤسسه به ایفای این نقش ها پرداخته و تجربیات با ارزش خود را قطره قطره و مطابق مقتضیات زمانی و به مقدار لازم به تیمهای کارآفرین تزریق میکنند. «سرمایه داران ارشادگرا» هیچگاه به جای کارآفرینان تصمیم گیری نمی کنند و آنها معمولاً انرژی و مثبت اندیشی خود را به مشارکت می گذارند. جامعه خاص سرمایه داران ارشادگر ظرف سی سال است که در آمریکا پا گرفته است. آنها ریش سفیدهایی هستند که مدعی برخی از افتخارات و فرصت های تخصیص یافته اقتصاد جدید برای جوان ها و تازه کارها هستند»
(ماهنامه گزیده مدیریت، شماره 5، اسفند 1379، صص 18-10)
الگوی نوآوری در سازمان صنعتی ایران
«در تحقیقی پس از انتخاب بهترینهای صنایع ایران تعیین شاخصهای تعیین کننده وضعیت بهبود و نوآوری در صنایع که عبارت بودند از: توانایی طراحی و مشابه سازی، توانایی بهبود بخشیدن به تکنولوژی وارداتی گذشته، ایجاد یا تولید محصول جدید، بدست آمده از اینقرار بود که: سازمانهای صنعتی ایران برای ایجاد باور همگانی با ارایه ایده و طرحهای نو به صورت یک سنت کاری باید با
تشویق و اهمیت دادن به طرح های جدید افراد، پرهیز از عکس العمل شدید در مقابل شکستهای اولیه طرحها، استقلال کاری، معرفی طرحهای انجام شده، پاداشهای درونی لازم، ارایه برنامهای مشخص برای گردش شغلی مدیران نوآوری به منظور انتقال تجربیات به واحدهای دیگر و پی بردن افراد به اهمیتی که شرکت برای نوآوری قائل است فراهم سازی بستری مناسب به منظور امکان مشارکت آزاد افراد در طرحها، بر پایی سیستم آموزشی مستمر در جهت مهارتهای مرتبط با حوزه کاری به منظور انتقال دانش به افراد در یک برنامه منظم، و ایجاد کانالهای مستقیم و مستمر برای آگاهی از نظرات مشتریان به منظور ارایه طرح های سازمانی متناسب با نیاز مصرف کنندگان و پرهیز از تشریح جزییات روش کار و تعیین چگونگی انجام کار باعث افزایش میزان نوآوری سازمان صنعتی میشود.» (کارآفرین، ش 19، 1382، ص 17-14)
موانع قانونی رشد کارآفرین در صنایع کوچک ایران
«شرط اجرای ایدههای کارآفرینی و راهاندازی یک بنگاه کوچک مستلزم فراهم بودن بسترهای لازم در عرصه اقتصادی کشور است و دولت از جمله نهادهایی است که با استفاده از حق انحصاری خود در وضع قوانین نقش بارزی بر روابط و فعالیت کارگزاران و بازیگران عرضه اقتصادی دارد.


تحقیق در مورد نرم افزار Fault Tolerance با استفاده از Simulated Annealing با word دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق در مورد نرم افزار Fault Tolerance با استفاده از Simulated Annealing با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد نرم افزار Fault Tolerance با استفاده از Simulated Annealing با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق در مورد نرم افزار Fault Tolerance با استفاده از Simulated Annealing با word :
نرم افزار Fault Tolerance با استفاده از Simulated Annealing
چکیده :
در این مقاله سعی می کنیم بهترین مینیمم را برای تابع زیر به دست بیاوریم :
برای این منظور از روش simulated Annealing (SA) استفاده می کنیم .
SA یکی از روشهای بهینه سازی حل مسئله است که در واقع الهام گرفته شده از فرایند ذوب و دوباره سرد کردن مواد می باشد و به همین دلیل به شبیه سازی حرارتی شهرت یافته است .
پس از حل مسئله با روش SA ، سعی می کنیم آن را در یک نرم افزار تحمل خطا به کار ببریم. برای داشتن یک نرم افزار تحمل خطا تکنیکهای مختلفی وجود دارد که ما در این مقاله با استفاده از تکنیک های افزونگی و تنوع طراحی از روش Acceptance Voting (AV) بهره برده ایم .
1- مقدمه :
1-1- Fault: باعث errorدر سیستم می شود که به آنbug هم گفته می شود .
Error : حالتی از سیستم است که منتج به خرابی می شود .
Failure : حالتی است که سیستم از سرویس مورد نظر منحرف شود .
2-1- تحمل خطا (Fault Tolerance):
تحمل خطا یک پروسه یعنی مجموعه ای از فعالیت هاست که هدف آن حذف خطا است یااگر نتوانست خطا را حذف کند ، لااقل تاثیراتش را کم کند .
3-1- سیستم تحمل پذیر خطا (System Fault Tolerance ) :
سیتم تحمل پذیر خطا معادل با سیستم قابل اعتماد ( Dependable ) می باشد که باید ویژگی های (قابلیت دسترسی ، قابلیت اعتماد ، ایمنی و قابلیت نگهداری را داشته باشد :
– قابلیت دسترسی: سیستم در هر لحظه آماده استفاده باشد .
– قابلیت اعتماد: سیستم پیوسته و بدون عیب کار کند .
– ایمنی: وقتی سیستم fail می شود اتفاق فاجعه آمیزی رخ ندهد .
– قابلیت نگهداری: سیستم شدهfail به راحتی قابل ترمیم باشد.
4-1- افزونگی ( Redundancy):
یکی از روشهای تحمل خطا در سیستم های نرم افزاری افزونگی است . افزونگی ، قابلیتی است در تحمل خطا به طوری که می توان با افزایش سخت افزار و یا کپی برداری از تمام نرم افزار و یا قسمتی از نرم افزار و یا کپی برداری از data تحل خطا را در سیستم تضمین کرد .
5-1- تنوع طراحی (Design Diversity) :
برای تولید یک سیستم تحمل پذیر خطا می توان یک نرم افزار را به شرکت های مختلف برنامه نویسی داد تا برنامه را بنویسد و برای تولید نتیجه نهایی نیز می توان از الگوریتم voting استفاده کرد پس باید از یک نرم افزار طراحی های مختلف داشته باشیم .
روشهایی که از تکنیک تنوع طراحی استفاده می کنند عبارتند از:
1-5-1- Recovery Blocks(RCB)
یک تکنیک تحمل خطای نرم افزاری تنوع طراحی است. یک روش دینامیک است و ازیک AT(Acceptanc test) استفاده می کند. از افزونگی نرم افزاری استفاده میکند یعنی در اینجا ما از نرم افزار چندین گپی داریم از AT برای تست شرط استفاده می کند که آیا شرط برقرار شده است یا نه، اگربرقرار بود که خروجی تولید می شود و گرنهback ward Recovery انجام می دهد و Alternate بعدی کار را انجام می دهد و اگر هیچ یک از نتایج Alternate ها پاس نشد یک خطا اتفاق می افتد.
2-5-1- N- version programming(NVP):
از تکینیک های اصلی تنوع طراحی نرم افزاری است یک روش استاتیک است یعنی تمامtask هایی که قرار است به عنوان variant ها عمل کند تا خروجی تولید شود مشخص اند. از روش Forward Recoveryاستفاده می کند. پایه عملیات آن به این صورت است که n تا نسخه همزمان اجرا می شود و یک مکانیزم تصمیم گیری روی نتایج ورژن ها اعمال می کنیم اگر توانستیم به تصمیم جامعی برسیم که نتیجه برگردانده می شود و گرنه یک exception اتفاق می افتد.
3-5-1- : N self– Checking programming(NSCP)
با استفاده از NSCP با داشتن افزونگی نرم افزاری می خواهیم رفتار برنامه ها را که همزمان می شوند را چک کنیم ،در این روش از یک مقایسه کنند. که نقش اساسی در تصمیم گیری داردیعنی وظیفه اش این است که نتایج variant ویک الگوریتم مقایسه ای یکAT برای هرحقیقت سخت افزار تشکیل می شود که با افزایش سخت افزارها این موارد نیز افزایش
می یابند.
N در NSCP همیشه زوج است و نشان دهنده تعداد variant هاست جفت ها همزمان اجرا می شوند. درNSCP زمانی خطا اتفاقی می افتد که یا نتایج جفت ها با هم موافق نباشد ویا نتایج تولید شده بوسیله جفت های موافق باهم متفاوت باشند.
4-5-1-روش (Consen sus Recovery Block (CRB
این تکنیک ترکیبی از RCB , NVP است . این روش باعث می شود تا اهمیتATدرRB را کم کند. در این روش n ورژن از برنامه را با اولویت گذاری دادیم که این اولویت ها براساس سرویسشان و میزان قابلیت اعتمادشان است .دراین تکنیک ابتدا n تا ورژن به روش NVP همزمان اجرا می شوند و نتیجه شان بوسیله voter بررسی می شود. اگرvoter نتیجه نهایی را بتواند تولید کند کار تمام می شود و گرنه نتیجه variantها بر اساس بیشترین اولویت به AT فرستاده می شود .
run Ranked Variant 1, Ranked Variant 2, ;, Ranked Variant n
if (Decision Mechanism (Result 1, Result 2, ;, Result n) )
return Result else
ensure Acceptance Test
by Ranked Variant 1 [Result]
else by Ranked Variant 2 [Result]
else by Ranked Variant n [Result]
else raise failure exception return Result
5-5-1- Acceptance voting (AV) :
AV یکی از روشهای مهم از تکنیک تنوع طراحی می باشد . در این روش ما می توانیم از یک نرم افزار ، نسخه های مختلفی داشته باشیم که به هر یک از آنها یک variant گفته
می شود .
این روش هم از (Acceptance Test) AT و هم از voting استفاده می کند .
در اینجا ابتدا تمام variant ها به صورت موازی اجرا می شود خروجی هر یک از آنها وارد یک AT می شود . ATخروجی را بررسی می کند تا آن را به voterپاس دهد .
voterدر این روش یک voter کاملا دینامیک است ؛ یعنی voter از یک الگوریتم رای گیری دینامیک استفاده می کند ؛ یعنی اگر تعداد خروجی هایی که توسط AT به آن پاس داده می شود کمتر از N (تعداد variant ها ) باشد نیز میتواند جواب نهایی را تولید کند یعنیvoter تعداد خروجی های پاس داده شده به وسیله AT به voter می تواند K باشد که N 1K < است . به این ترتیب اگر یکی از variant ها نیز نتوانست پاسخ درست را تولید کند ، الگوریتم با استفاده از خروجی بقیه variant ها می تواند خروجی صحیح را تولید کند . در این تکنیک زمانی سیستم Fail می شود که هیچ خروجی به voter پاس داده نشود و یا voter دینامیک نتواند یک خروجی صحیح را انتخاب کند .
run Variant 1, Variant 2, ;, Variant n
ensure Acceptance Test 1 by Variant 1 ensure Acceptance Test 2 by Variant 2
ensure Acceptance Test n by Variant n [Result i, Result j, ;, Result m pass the AT] if (Decision Mechanism (Result i, Result j, ;, Result m) )
return Result else
return failure exception
6-1- Error Recovery:
1-6-1- BACK Ward Recovery:
یعنی ترمیم بازگشت به عقب است . یعنی ترمیمی که به حالت درست قبلی بر می گردد. یعنی در backward ، state قبلی save می شود و هرچه را که save می کنیم در اصل یک check point می گذاریم یعنی علامت میگذاریم که اینجا یک state صحیح قبلی است و این هیچ گاه منجر به خرابی نمی شود پس هنگامی که یک خطا کشف شد آخرین stateدرست قبلی را پیدا می کند و در آنجا قرار می گیرد.
2-6-1- recovery forward :
وقتی خطایی اتفاق می افتد به دنبال یک حالت صحیح نزدیک می گردد.state ی که سیستم بتواند در آن به کارش ادامه دهد. در این روش از error ها گذر می شود. یعنی از error ها سعی می کند به یک حالت صحیح برسد.
7-1-: Data Diversity
هدف این است که یک ورودی بدهیم ویک خروجی صحیح بگیریم ما ورودی هایی را می شناسیم و تست می کنیم ولی یکسری ورودی هایی را نمی شناسیم مخصوصا در سیستم های کنترلی که گاهی نویز محیط خیلی زیاد است بنابراین ما روی ورودی یک مکانیزم یا الگوریتمی سوار می کنیم که این ورودی را به شکل دیگر ی تبدیل می کنیم که آیا داده تغییر یافته را به نرم افزار بدهیم خروجی در دامنه valid است یا invalid و تاچه میزان تاثیرات ورودی بر روی خروجی ظاهر می شود.[1]
2- Simulated Annealing :
1-2 – SA چیست؟
SA مخفف Simulated Annealing ، به معنای شبیهسازی گداخت یا شبیهسازی حرارتی میباشد که برای آن از عبارات شبیهسازی بازپخت فلزات، شبیهسازی آب دادن فولاد و الگوریتم تبرید نیز استفاده شده است. برخی مسائل بهینهسازی صنعتی در ابعاد واقعی غالباً پیچیده و بزرگ میباشند. بنابراین روشهای حل سنتی و استاندارد، کارایی لازم را نداشته و عموماً مستلزم صرف زمانهای محاسباتی طولانی هستند. خوشبختانه، با پیشرفت فنآوری کامپیوتر و ارتقای قابلیتهای محاسباتی، امروزه استفاده از روشهای ابتکاری و
جستجوگرهای هوشمند کاملاً متداول گردیده است. یکی از این روشها SA است. SA با حرارت دادن جامدات شباهت دارد . این ایده ابتدا توسط شخصی به نام متروپلیس که در صنعت نشر فعالیت داشت ، در سال 1953 بیان شد.[4] وی کاغذ را به مادهای که از سرد کردن مواد بعد از حرارت دادن آن ها به دست میآید تشبیه کرد. اگر یک جامد را حرارت دهیم و دمای آن را به نقطه ی ذوب برسانیم ، سپس آن را سرد کنیم ، جزئیات ساختمانی آن به روش و نحوه ی سرد کردن آن وابسته میشود. اگر آن جامد را به آرامی سرد کنیم، کریستالهای بزرگی خواهیم داشت که میتوانند آن طور که ما میخواهیم فرم بگیرند ولی اگر سریع سرد کنیم آنچه که میخواهیم به دست نمیآید.
الگوریتم متروپلیس از فرآیند سرد شدن مواد به وسیله کاهش آهسته دمای سیستم (ماده) تا زمانی که به یک حالت ثابت منجمد تبدیل شود، شبیهسازی شده بود. این روش با ایجاد و ارزیابی جوابهای متوالی به صورت گام به گام به سمت جواب بهینه حرکت میکند. برای حرکت، یک همسایگی جدید به صورت تصادفی ایجاد و ارزیابی میشود. در این روش به بررسی نقاط نزدیک نقطه داده شده در فضای جستجو میپردازیم. در صورتی که نقطه جدید، نقطه بهتری باشد (تابع هزینه را کاهش دهد) به عنوان نقطه جدید در فضای جستجو انتخاب میشود و اگر بدتر باشد (تابع هزینه را افزایش دهد) براساس یک تابع احتمالی باز هم انتخاب میشود. به عبارت سادهتر، برای کمینه سازی تابع هزینه، جستجو همیشه در جهت کمتر شدن مقدار تابع هزینه صورت میگیرد، اما این امکان وجود دارد که گاه حرکت در جهت افزایش تابع هزینه باشد. معمولاً برای پذیرفتن نقطه بعدی از معیاری به نام معیار متروپلیس استفاده می شود:
P:احتمال پذیرش نقطه بعدی
C: یک پارامتر کنترلی
تغییر هزینه
پارامتر کنترل در شبیهسازی آب دادن فولاد، همان نقش دما را در پدیده فیزیکی ایفا میکند. ابتدا ذره (که نمایش دهنده نقطه فعلی در فضای جستجو است) با مقدار انرژی بسیار زیادی (که نشان دهنده مقدار بالای پارامتر کنترلی C است) نشان داده شده است. این انرژی زیاد به ذره اجازه فرار از یک کمینه محلی را میدهد. همچنانکه جستجو ادامه مییابد، انرژی ذره کاهش مییابد (C کم میشود) و در نهایت جستجو به کمینه کلی میل خواهد نمود. البته باید توجه داشت که در دمای پایین امکان فرار الگوریتم از کمینه محلی کاهش مییابد، به همین دلیل هر چه انرژی آغازین بالاتر، امکان رسیدن به کمینه کلی هم بیشتر است .[4]
روش بهینه سازی SA به این ترتیب است که با شروع از یک جواب اولیه تصادفی برای متغیرهای تصمیمگیری، جواب جدید در مجاورت جواب قبلی با استفاده از یک ساختار همسایگی مناسب به طور تصادفی تولید میشود. بنابراین یکی از مسائل مهم در SA روش تولبد همسایگی است. برای پیاده سازی الگوریتم شبیه سازی حرارتی به سه عامل اساسی به شرح زیر نیازمندیم :
1 نقطه شروع:
نقطهای در فضای جستجو است که جستجو را از آنجا آغاز میکنیم. این نقطه معمولاً به صورت تصادفی انتخاب می شود .
2 مولد حرکت:
این مولد وظیفه تولید حالات بعدی را بعهده دارد و با توجه به محاسبه هزینه نقطه فعلی و هزینه نقطه بعدی، وضعیت حرکت الگوریتم را مشخص میکند .
3 برنامه سرد کردن :
پارامترهایی که نحوه سرد کردن الگوریتم را مشخص میکنند. بدین ترتیب که دما چند وقت به چند وقت و به چه میزان کاهش یابد و دماهای شروع و پایان چقدر باشند. در سال 1982 کرک پاتریک ایده متروپلیس را برای حل مسائل به کار برد. در سال 1983 کرک پاتریک و تعدادی از همکارانش از SA برای حل مسئله فروشنده دورهگرد یا TSP استفاده کردند. [3]
روش بهینهسازی SA یک روش عددی با ساختار تصادفی هوشمند است. قابلیت انعطاف در کوچک گرفتن طول گامهای تصادفی در الگوریتمSA مانع از بروز هرگونه ناپایداری و ناهمگرایی
در ترکیب با مدل میشود. علاوه بر آن توانایی SA در خروج از بهینههای محلی و همگرایی به سوی بهینهی سراسری از جنبهی نظری و در کاربردهای عملی به اثبات رسیده است. به طور مثال روش SA در بهینهسازی بهرهبرداری کانالهای آبیاری در کشاورزی از الگوریتم ژنتیک مدل بهینهتری را میدهد. بهینهسازی توابع غیرصریح و مسائل Non-Complete با روشهای کلاسیک بهینهسازی دشوار و گاهی غیرممکن است و بایستی از روشهای عددی بهینهسازی استفاده کرد. برای حل مسئله به روش SA ابتدا مدلسازی ریاضی صورت میگیرد. [2]
– معیار پذیرش (یک حرکت)
در الگوریتمهای بهینهسازی محلی، جواب جدید تنها در صورت بهبود تابع هدف پذیرفته میشود. این در حالیست که در SA نه تنها جوابی که باعث بهبود تابع هدف میشود پذیرفته میشود بلکه جوابهای نامناسب نیز بطور احتمالی پذیرفته میشوند. یک قانون ترمودینامیک، راجع به رابطهی درجه حرارت (t) توضیح میدهد و احتمال افزایش اندازهی انرژی ( )، این قانون بصورت زیر است:
(1)
که در آن K مقداری ثابت است که به آن ثابت بولتزمان گفته میشود. با استفاده از این قانون ترمودینامیک، احتمال پذیرفته شدن حرکت بد توسط رابطهی زیر محاسبه میشود:
(2)
که در اینجا:
: تغییر در تابع ارزیابی
t: درجه حرارت
r: یک عدد تصادفی بین صفر و یک
p: احتمال حرکت به جواب جدید
حرکت به جواب جدید در صورتی که جواب جدید از جواب فعلی بهتر باشد و یا مقدار تابع احتمال حرکت از یک عدد تصادفی از دامنه [0,1) بزرگتر باشد انجام خواهد یافت. در غیر اینصورت جستجوگر جواب جدید دیگری را تولید و ارزیابی خواهد نمود. این حرکت گام به گام تا رسیدن به شرط توقف الگوریتم ادامه مییابد. یک مسئلهی مهم در الگوریتم پیشنهادی SA بررسی شرط تعادل و شرط توقف الگوریتم پیشنهادی است.
شرط تعادل:
بطور کلی در روش SA، تعداد جواب پذیرفته شده و یا تعداد کل جواب تولید شده در هر درجه حرارت به عنوان مبنایی برای بررسی شرط تعادل در آن درجه حرارت منظور میشود. به تعداد تعویضها در هر درجه حرارت جهت بررسی شرط تعادل، “دوره” گغته میشود. این تعداد به عنوان پارامتر الگوی SA است که باید تعیین گردد.
