دانشمندان، حاکم بر مردم اند . [امام علی علیه السلام]
 
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 1:31 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 تحقیق پیکاسو و زندگی او با word دارای 92 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق پیکاسو و زندگی او با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق پیکاسو و زندگی او با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق پیکاسو و زندگی او با word :

بخشی از فهرست تحقیق پیکاسو و زندگی او با word

فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه
فصل اول
بیوگرافی و زندگی‌نامه پیکاسو 1
5
فصل دوم
دوره نقاشی های پیکاسو 46
دوره آبی 47
دوره صورتی 51
کوبیسم تحلیلی 54
کوبیسم ترکیبی 56
فصل سوم
مراحل تکامل کار پیکاسو 60
فصل چهارم
تحلیلی بر کوبیسم 70
سالشمار زندگی پیکاسو 82
چکیده 88
فهرست منابع و مآخذ 91

هنر این سخنگوی روح انسانی از بدو تولد انسان تا آخرین دم اسرار درونی و عواطف واحساسات ما را بیان می کند . بشر از همان ابتدای خلقت در پی آفرینش وخلق زیبائی بوده چرا که خداوند در قرآن کریم می فرماید: « از روح خود در انسان دمیدیم » و این روح آفرینش وزیبا آفرینی خداوند است که در ضمیر همه انسانها وجود داشته وانسان را از همان ابتدای کودکی به آفرینش زیبایی رهنمون می سازد از آنجا که خداوند انسانها را از یک جنس ولی متفاوت از هم آفریده این حس زیبایی آفرینی در برخی بیشتر ودر برخی کمتر، و گاهی به صورت موسیقی و شعر وگاهی به صورت نقاشی وتصویر بروزمی کند .
نقاشی یکی از اولین هنرهایی بود که انسان به آن گرایش پیدا کرد . آنچه عوام از نقاشی می دانیم کشیدن تصاویری است که دید انسانی از مناظر دارد وهر چند این تصویر واقعی تر وبه اصل نزدیکتر باشد نقاش چیره دست تر و متبهر تر به نظر می رسد . سالها تفکر مردم از نقاشی چنین بود شاید هنوز هم بسیاری با این فکر زندگی می کنند اما در سال 1881 هنرمندی به دنیا آمد که تمام بافته های ذهن انسانها ودنیای غرب را از نقاشی تغییر داد . او که با نقاشی وهنر به دنیا آمد و پایه گذار بزرگترین انقلاب در عرصه هنر جهان شد کسی نبرد جز پابلو پیکاسو .
پیکاسو نمونه کامل وبارز یک انسان خلاق و نو آور بود . او شاید یکی از غیر منتظره ترین وغیر قابل پیش بینی ترین هنرمندان عرصه گیتی بود . او با عرضه کبویسم به دنیای نقاشی به حکومت سرد و طولانی رنسانس بر این هنر پایان داد . رنسانسی که نقاش ، محکوم و مجبور به کشیدن توهمات دید انسانی می کرد و نقاش مانند دوربین عکاسی فقط به ثبت مناظر مانند آنچه می دید می کرد . اما پیکاسو با نو آوری خود این آزادی را به نقاشی داد تا مانند شاعر تر اوشات ذهن و روح خود را بر بوم طراحی کند واز آنچه خداوند در نها د او گذاشته واز عشقی که در وجودش دارد با بیننده سخن بگوید این بهترین وعالیترین مرحله پیشرفت در نقاشی از ابتدای خلقت این هنر زیبا بود .
شاید هیچ هنرمندی به اندازه پیکاسو با این همه رسانه متنوع کار نکرده باشد از نقاشی رنگ روغن گرفته تا طراحی ، مجسمه سازی ، گرافیک ، سرامیک واز آنجا کار با ابزارهایی چون گرایش ، پاستل ، مداد رنگی و آفریدن لیتو گرافی‌ها ، چوبکاری ها ، پیکره هایی از کچ و چوب ، ساختواره هایی از آهن و مفتول ، چوب یا ورقه های فلزی ، عکسها و طرحهایی برای لباس و پرده های پیش صحنه و پس صحنه تاتر و باله وسرانجام شعرونمایش نامه نویسی .
هیچ هنرمندی با این همه سبک و شیوه گوناگون وگاه متضاد کا رنکرده است . از امپرسیونیسم مانه بزرگ تا اکسپرسیونیسم ون گوک ، از غرابت نمادین گوگن تا شاد گونگی امپرسیونیسی تولوز لوترک ، از منریسم الگور کوک وهنرمندان بادوک تا کلاسی سیم استادان قدیم ، از سورژنالیسم و کانتراکتیویسم وهنر سیاه واره تاکوبیسم که خود بنیان گزارش بود .
به تحقیق درباره هیچ هنرمندی ، دست کم در زمان حیاتش به اندازه پابلو پیکاسو مقاله ، کتاب ، رساله ، تغییر نقد و یاد داشت نوشته نشده است . شمار کتابها و نوشتارهایی که درباره پیکاسو انتشار یافته سر به صدها می زند و سیل انتشار این نوشته ها همچنان ادامه دارد .
این رساله نیز تلاشی در جهت معرفی و آشنایی بیشتر با این هنرمند بزرگ و نقد وبررسی آثارش می باشد . نظر من در این پایان نامه بیشتر بر بیوگرافی وزندگی نامه پیکاسو بوده ودر ادامه به بررسی دوره های نقاشی در کار او و سپس مراحل تکامل آثار وی پرداخته ام ودر نهایت مروری کوتاه بر کوبیسم وتجزیه و تحلیل این سبک که پیکاسو بنیان گزار آن بود پرداخته‌ام. امید است با وجود ، کاستی ها و ایرادات موجود گاهی کوچک در جهت آشنایی خوانندگان عزیز با این هنرمند ودوره زندگی و آثار او برداشته باشم .
الهه گنجی






فصل اول
بیوگرافی و زندگی‌نامه پیکاسو

در ساعت نه وسی دقیقه ، شب بیست و پنجم اکتبر سال 1881 در خانه شماره سی و شش در میدان مرسد ، در شهر مالاگا کودکی به دنیا آمد که بعدها از بزرگترین هنرمندان تاریخ جهان شد . این کودک را پابلوپیکاسو نامیدند . وی نخستین فرزند پدر ومادرش بود . پدرش خوزه روئیز بلاسکو از نسل کاستیلی های جدید بود . او استاد طراحی در مدرسه ایالتی حرفه و فن و معلم هنر در مدرسه سان تلمو در مالاگا بود . مادرش ماریا پیکاسو از نژاد اندلسی ها بود و خون عربی در رگهای خود داشت . آنها کودک را در کلیسای مجاور منزلشان نامگذاری کردند واو را پابلو ، دیه گوما خوزی سافرانسیسکو، دپاال ، خوان ، نپرموسنو ، کریسپیانودلانستیسما ترینیداد نامیدند . اما پسر جوان چنانچه در میان اسپانیاییها رسم است هم نام پدر وهم نام مادر را پذیرفت وتابلوهای خود روئیز پیکاسو ، وبعدها با اسم پیکاسو امضاء می کرد . بسیاری از نیاکان وی هم از طرف پدری وهم از طرف مادری استعداد هنری داشتند . انگار تمام استعداد ومهارتهای هنری خانواده ذخیره شده بود تا سرانجام پسردون خوزه بیانی نیرومند ومتمرکز را بدان بخشد . دون خوزه علاوه بر پابلو پیکاسو دارای دو فرزند دیگر نیز بود یکی لولا ودیگری کونچیتا.
پیکاسو کودکی خود را بندری مدیترانه ای مالاگا ، در شهری که به آن شهر آفتاب سوزان وسایه های زمهریر معروف بود گذراند . وی از همان کودکی به دنیا آ‎مده بود تا نقاشی کند درست مثل موتزارت که برای موسیقی به دنیا آمده بود . او مستقیم به سمت هدف خود می رفت حتی نقل است که درکودکی که هنوز بدرستی توان سخن گفتن نداشت کلمه ( پیر ) رامرتب به زبان می آورد این کلمه در زبان اسپانیایی به معنی قلمو می باشد . او ابتدا به نقاشی از کبوترها و مگسها توجه می کرد وکمتر به درس ومشق می پرداخت وهمه چیز را با دقت وتوجه می نگریست ونقاشی می کرد .
در سال 1891 او به همراه خانواده اش به شهر کورونا مسافرت کرد . در کورونا آنها زندگی سختی را شروع کردند چرا که پابلو وپدرش که در مالاگا سرشناس بوده وهمیشه به مسابقات گاوبازی می رفتند در کورونانه دوستی داشتند . نه خبری از گاو وگاو بازی بود به همین دلیل پدر کم کم افسرده و بی‌رمق شد ؛ طوری که حتی نمی توانست تصویر کبوتری را در ذهن تصور کرده ونقاشی کند ، به همین دلیل بعد از چند سال پابلو استعداد خود را بروز داد ونخستین پرده رنگ روغن خود را درنه سالگی ترسیم کرد ومهم آنکه این یک تصویر از صحنه گاو بازی را نشان می داد وبعد از آن تشویقهای والدینش او را به سمت نقاشی سوق داد . او تکالیف مدرسه را به زور انجام می داد . بعد از آن در سال 1894 پدرش تخته رنگ وقلموهایش را به پابلو داد وفهمیده بود که بعد از پدر مسئولیت سنگینی را بر دوش دارد . در این زمان او 14 سال داشت در ژوئیه 1895 آنها به مالاگا بازگشتند تا تعطیلات را در وطن بگذرانند . در پایان سپتامبر آنها به بارسلون رفتند . در آنجا دون خوزه به معلمی هنر در مدرسه هنری « لالونخا » گماشته شد اما باز هم لذتی از کار نمی‌برد . تک چهره هایی که پابلوی جوان از او کشیده تنها این نکته را به وضوح نشان می دهد که این مرد هیچ سرسازگاری با جهان ندارد .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 1:31 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 طراحی وب سایت یک شرکت تولید تجهیزات آزمایشگاهی با word دارای 134 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد طراحی وب سایت یک شرکت تولید تجهیزات آزمایشگاهی با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی طراحی وب سایت یک شرکت تولید تجهیزات آزمایشگاهی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن طراحی وب سایت یک شرکت تولید تجهیزات آزمایشگاهی با word :

بخشی از فهرست طراحی وب سایت یک شرکت تولید تجهیزات آزمایشگاهی با word

فهرست مطالب
عنوان مطالب صفحه
پیشگفتار
چکیده
مقدمه
فصل 1
1) مروری بر اینترنت وب
2) اجزای تشکیل دهنده اینترنت
3) Applicatio server
3-1- شبکه تار عنکبوتی جهانی- وب
3-2- شمای فیزیکی اینترنت
3-3- زبان علامت‌گذاری ابرمتن HTML
3-4- کاوشگرها
3-5- پروتکلهای اینترنت
3-6- آدرسهای اینترنت
3-7- وب دینامیک
فصل 2
1- HTML چیست؟
2- محتوای فایل HTML
3- ساختار یک فایل HTML
3-1- برچسب HTML
3-2- پاراگرافها (Paragraphs)
3-3- لیستها (Lists)
3-4- توضیحات (Comments)
3-5- پیوندها (LINKS)
4- اتصال به مستندات روی وب
4-1- اتصال به مکانهای خاص در داخل مستندات
5- تشریح بیشتر یک URL
5-1- انواع URL
6- فرمت بندی متن با HTML
6-1- استیل منطقی
6-2- استیل فیزیکی
6-3- تنظیم متن
6-4- فونت و اندازه فونت
5-6- استفاده از تصاویر، رنگها و زمینه
6-5-1- تصاویر در وب
6-5-2- تصاویر داخلی در HTML
6-6- تنظیم متن و تصویر
6-6-1- تنظیم فضای اطراف تصویر
6-6-2- استفاده از تصاویر خارجی
6-6-3- ایجاد جایگزین برای تصاویر
6-6-4- تغییر ابعاد و مقیاس تصویر
6-6-5- کادر تصویر Image Border
6-6-6- پیش نمایش تصویر
6-6-7- استفاده از رنگ
6-6-8- زمینه‌های تصویری
6-7- نگاشت تصویر (Image Maps)
6-7-1- مشخصه USEMP
6-8- فرمها
6-8-1- اجزای فرم در مرورگر و سرویس دهنده
7- مختصری در مورد نرم افزار فرانت پیج (Pront page)
فصل سوم
1- نکات تجربی برای ارتقاء کیفیت طراحی وب سایت
2- کدهای HTML صفحات سایت
ضمیمه
Source cod
منابع مورد استفاده

امروزه اغلب شرکتها و موسسات و حتی اشخاص حقیقی جهت معرفی خود در اینترنت اقدام به راه‌اندازی وب سایت اختصاصی می‌کنند. در این پروژه، وب سایت شرکت تولیدی، خدماتی نویدان طب طراحی گردیده است. این وب سایت به دو زمان فارسی و انگلیسی جهت استفاده‌ کاربران فارسی زبان و یا سایر علاقمندان آماده شده به معرفی این شرکت می‌پردازد. طراحی صفحات به صورت استائیک بوده که در صورت علاقمندی مدیران شرکت صفحات پویا به آن افزوده خواهد شد.



مقدمه
در گذشته‌ای نه چندان دور شرکتها و مؤسسات تجاری، فرهنگی، … و یا اشخاص حقیقی جهت معرفی خود از کاتالوگها یا کتابچه‌هایی استفاده می‌کردند که با فواصل زمانی نسبتاً طولانی، معمولاً یک ساله، با تغییرات جدید چاپ می‌شدند. سایر اشخاص یا مؤسسات برای برقراری ارتباط با شخص یا مؤسسه مورد نظر از طریق آدرس پستی یا شماره تلفن یا فاکس ذکر شده در کتابچه اقدام می‌نمودند.
با گسترش شبکه جهانی اینترنت اغلب موسسات با ایجاد وب سایت اختصاصی و با استفاده از امکانات اینترنت به معرفی خود و برقراری ارتباط پرداختند.
برخی از برتری‌های وب سایت اختصاصی در مقایسه با روش قدیمی را می‌توان به صورت زیر خلاصه نمود:
1) دسترسی آسان و امکان جستجو:
در صورتی که وب سایت مورد نظر در موتورهای جستجو در اینترنت ثبت شده باشد، هر کاربر اینترنت می‌تواند به آسانی با استفاده از کلمات کلیدی به آدرس اینترنتی مربوطه دسترسی پیدا کند. کلمات کلیدی معمولاً به نام یا نوع فعالیت هر موسسه یا شخص و یا آدرس جغرافیایی آن مربوط است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 1:31 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 تحقیق عملیات حرارتی آلیاژهای آلومینیوم با word دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق عملیات حرارتی آلیاژهای آلومینیوم با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق عملیات حرارتی آلیاژهای آلومینیوم با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق عملیات حرارتی آلیاژهای آلومینیوم با word :


در آلیاژهای Al-Cu ، رسوبات غیر تعادلی زیادی در دماهای کمتر از دمای جامد تشکیل می شود.در این آلیاژها، با سرد کردن محلول جامد فوق اشباع ،رسوبات تشکیل می شود. این رسوبات با افزایش درجه حرارت و یا افزایش زمان بین دمای اتاق و دمای جامد گسترس می یابد. توالی تشکیل رسوبات بصورت زیر است:

SSSS GP zones (Al2Cu)
دردماهای پیرسازی طبیعی (-20 .. 60 C) آرایش اتمهای مس از حالت تصادفی به حالت منظم دیسکی شکل تبدیل می شود.این صفحات در جهات کریستالوگرافیکی خاصی در زمینه تشکیل می شوند. که به مناطق GP مشهورند. این مناطق حوزه های کرنشی کوهئرنتی تشکیل می دهند که افزایش مقاومت در برابر تغییر شکل را باعث می شوند. در واقع عامل اصلی افزایش استحکام تشکیل مناطق GP می باشد.دردماهای بالا ، حالت گذرایی از Al2Cu تشکیل می شود که باز استحکام افزایش می یابد. در حالت بیشترین استحکام، هر دو فاز و می توانند همزمان وجود داشته باشند.هر چه دما یا زمان افزایش یابد، نسبت فاز ذر ریزساختار افزایش می یابد. خواص مکانیکی کاهش می یافته و آلیاژ نرم می شود یا به عبارتی فراپیری Overage رخ می دهد.
آندسته از آلیاژهای کارشده که عملیات حرارتی باعث افزایش استحکام آنها می شودعبارتند از 7xxx,6xxx,2xxx (به غیر از 7072) و نیز آلیاژهای ریختگی 2xx.x,3xx.x و 7xx.x .برخی از این آلیاژها، علاوه بر عناصر اصلی آلیاژی، افزودنی های دیگری از جمله مس ، منگنز،منیزیم و روی نیز دارند.مقادیر کمی از منیزیم افزوده شده باعث بهتر شدن خاصیت رسوب سختی می شود.
در برخی از آلیاژها، دردمای اتاق و در مدت چند روز ، رسوبات کافی در ریزساختار تشکیل می شود تا محصولات پایدار و خواص معینی را سبب شود که برای کاربردهای مورد نظر مناسب باشد. این آلیاژهای را گاها رسوب سختی انجام می دهند تا استحکام و سختی آنها افزایش یابد.در کنار این آلیاژها ، آلیاژهایی وجود دارند که واکنش رسوب سازی آنها بسیار کند رخ میدهد فلذا بایستی قبل از استفاده رسوب سختی شوند.
رسوبسختی از فرآیندهایی هست که در دماهای کم و زمانهای طولانی انجام می گیرد. معمولا این فرآیند در دماهای 115-190 C و بمدت 5- 48 ساعت می باشد.سیکلهای دما- زمان باید با دقت انتخاب شود.در دماهای بالا و زمانهای زیاد رسوبات درشت تشکیل می شود.که تعداد این ذرات کم ولی فاصله زیادی دارند.هدف، انتخاب سیکل مناسب برای دستیابی به اندازه و الگوی توزیع مناسب بهینه است.متاسفانه سیکلی که برای افزایش یکی از خواص مثل استحکام نهایی استفاده می شود با سیکلی که برای افزایش خواص دیگر مثل استحکام تسلیم و مقاومت خوردگی بکار می رود، متفاوت است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 1:31 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 مفهوم پرتفولیو یا پرتفوی (سبد سرمایه‌گذاری) با word دارای 53 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مفهوم پرتفولیو یا پرتفوی (سبد سرمایه‌گذاری) با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مفهوم پرتفولیو یا پرتفوی (سبد سرمایه‌گذاری) با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مفهوم پرتفولیو یا پرتفوی (سبد سرمایه‌گذاری) با word :

مفهوم پرتفولیو یا پرتفوی (سبد سرمایه‌گذاری) با word

معنی‌ ساده ‌واژه ‌پرتفولیو ‌سبد ‌سرمایه‌گذاری‌ بطور‌ عام ‌و سبد‌ سهام‌ بطور‌ خاص عبارت از ‌ترکیب‌ دارایی‌‌‌‌های‌ سرمایه‌گذاری‌ ‌شده‌ توسط‌ یک سرمایه‌‌گذار‌، اعم از فرد ‌یا‌ نهاد ‌است. به لحاظ‌ فنی‌، یک‌ سبد ‌سرمایه‌‌گذاری‌‌، مجموعه‌ ‌کامل دارایی‌های‌ حقیقی‌ و مالی ‌‌سرمایه‌گذار را ‌در بر‌می‌گیرد. در اینجا ما دارایی‌های مالی را مورد نظر داریم. اغلب مردم، از روی برنامه و علم، یا از روی تصمیم‌های غیرمرتبط به هم، سبد از دارایی‌ها (هم حقیقی و هم مالی) دارند. مطالعه همه جوانب پرتفولیو، را می‌توان «مدیریت پرتفولیو» توصیف نمود.
مارکویتز

مارکویتز نخستین کسی بود که یک معیار خاص برای ریسک سبد سهام تدوین نمود و بازده منتظره و ریسک یک سبد سهام را استخراج نمود. مدل او برپایه‌ی مشخصه‌های بازده منتظره و ریسک اوراق بهادار بنا شده و در اصل، یک چارچوب نظری برای تحلیل گزینه‌های «ریسک و بازده» است. سبد سرمایه‌گذاری کارا سبدی است که در یک سطح معین ریسک، دارای بیشترین بازده است؛ یا دارای کمترین ریسک به ازای یک سطح معین بازده است.

بازده منتظره سبد سهام (سبد سرمایه‌گذاری)
بازده منتظره یک سبد سهام، به صورت میانگین موزون بازده منتظره سهام منفرد به سادگی محاسبه می‌شود. مقدار وزن‌ها براساس نسبت مبالغ سرمایه‌گذاری شده در مورد هر سهم به کل مبلغ قابل سرمایه‌گذاری، بدست می‌آید. و مجموع اوزان، یک فرض می‌شود.
ریسک سبد سهام (سبد سرمایه‌گذاری)
دیگر محاسبه مدل پایه‌ای سبد سهام، عبارتست از ریسک سبد سهام؛ در مدل مارکویتز، ریسک سبد سرمایه‌گذاری با واریانس (یا انحراف معیار) بازده سبد سرمایه‌گذاری اندازه گرفته می‌شود.
در این نقطه است که بنیاد نظریه نوین پرتفولیو، پدیدار می‌شود و به این شکل قابل بیان است:
اگر چه بازده منتظره یک سبد، میانگین موزون بازده سهام منفرد درون آن است، لیکن ریسک سبد سهام (که بوسیله واریانس یا انحراف معیار اندازه‌گیری می‌شود) میانگین موزون ریسک‌های سهام منفرد درون آن «نیست» به زبان ریاضی،

عوامل دیگر بر سرمایه‌گذاری

سرمایه‌گذاران باید الزامات و پیامدهای بازار کارا EMH را در تصمیم‌های سرمایه‌گذاری ملحوظ قرار دهند.
یک بازار کارا چنین تعریف می‌شود: بازاری که در آن قیمت اوراق بهادار بطور تمام و کمال همه اطلاعات معلوم را سریعاً و دقیقاً منعکس می‌نماید.
شرایطی که یک بازار کارا را تضمین می‌نمایند به این صورت قابل بیان است: سرمایه‌گذاران زیادی در رقابتند. اطلاعات وسیعاً در در دسترس بوده و بطور کم و بیش تصادفی تولید و انتشار می‌یابد و سرمایه‌گذاران سریعاً به این اطلاعات واکنش نشان می‌دهند.
در زمینه سنجش کارایی بازار، سه شکل (یا درجه) تجمعی مورد بحث قرار دارند: شکل ضعیف، شکل نیمه قوی، و شکل قوی: شکل ضعیف شامل جذب و ادغام داده‌های بازار است. شکل نی

مه قوی، جذب و ادغام همه اطلاعات عمومی و شکل قوی جذب و ادغام همه اطلاعات خصوصی را در برمی‌گیرد.
شواهد دال بر کارایی ضعیف، اعم از آزمون‌های آماری یا قواعد داد و ستدی، فرضیه را قویاً مورد تأیید قرار می‌دهند.
در زمینه کارایی نیمه قوی، آزمون‌های زیادی انجام گرفته که از آن میان، تقسیم سهام، تغییرات در عرضه پول، تغییرات حسابداری، اعلامیه‌های سود نقدی و واکنش به سایر اعلامیه‌های شرکتی را می‌توان نام برد. اگر چه همه مطالعات انجام گرفته متفق القول نمی‌باشند اما اکثر آنها کارایی نیمه قوی را تأیید می‌کنند.
شواهد دال بر شکل قوی، در چارچوب آزمون عملکرد گروههایی قرار می‌گیرد که به اطلاعات «خصوصی» دسترسی داشته و از توانایی مدیران حرفه‌ای برای برتری بر عملکرد بازار برخوردارند. افراد داخلی یا خودی‌ها به وضوح عملکرد خوبی دارند، اگر چه بررسی تصمیمات مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، نیل به ارزش اضافی را تأیید نکرده است.
اغلب مشاهده‌گران آگاه، شکل ضعیف را پذیرفته و شکل قوی را رد می‌کنند و احساس می‌ک

نند که بازار به میزان زیادی، از کارایی نیمه قوی برخوردار است. و این، ارزش تحلیل تکنیکی و تحلیل بنیادی سنتی را مورد تردید قرار می‌دهد. اگر چه EMH، مانع سرمایه‌گذار برای عملکرد برتر از بازار نمی‌شود، اما دلالت بر این می‌کند که انجام آن، کاری بسیار دشوار است و سرمایه‌گذار باید کاری بیش از حد معمول انجام دهد.
حتی اگر بازار کارا باشد، مدیران پولی کارهایی در پیش رو دارند که از آن جمله، پر گونه‌سازی

سبد سهام، گزینش و بر عهده‌گیری درجاتی از ریسک، برآورد مالیات و هزینه‌های معاملاتی، را می‌توان نام برد.
– نسبتهای : بنظر می‌رسد که سهام دارای پایین از عملکردی برتر نسبت به سهام دارای بالا در دوره‌های سالانه برخوردارند و این برتری پس از تعدیل، براساس ریسک و اندازه حفظ می‌شود.

سطوح تجمع کارایی بازار کارا و اطلاعات همراه با هر یک
EMH، پیامدها و الزاماتی نیز برای تحلیل بنیادی دارد که در پی تخمین ارزش ذاتی یک سهم و اتخاذ تصمیم‌های خرید/ فروش بر مبنای پایینتر بودن/ بالاتر بودن قیمت جاری بازار نسبت به ارزش ذاتی سه می‌باشد.
وظایف شخص سرمایه‌گذار
شخص سرمایه‌گذار پرتفولیو هنوز وظایفی برای انجام در بازار کارا در پیش رو خواهد داشت. این وظایف به صورت حدأقل عبارت خواهند بود از:
1- درجه پرگونه‌سازی (متنوع سازی): اصل بنیادی مدیریت بهینه پرتفولیوی عبارت از متنوع‌سازی یا پر گونه‌سازی پرتفولیو است. شخص باید مطمئن شود که به اندازه صحیح (بهینه) پرگونه‌سازی دست یافته است.
2- تغییرآمیز بودن یا ریسکی بودن پرتفولیو: شخص باید به فراخور نوع و اهداف پرتفولیوی مورد مدیریت به سطح ریسک متناسب با آن پرتفولیو دست یابد، به این معنی که ریسک را بسنجد و جایگاه مناسب را تعیین نماید.

3- نگهداری ریسک در سطح مطلوب: ممکن است ایجاد تغییراتی در پرتفولیو که سطح ریسک را در میزان مورد نظر حفظ نماید ضروری باشد.
4- وضعیت مالیاتی سرمایه‌گذار: سرمایه‌گذاران به میزان بازده دریافتی پس از کسر مالیات علاقمندند. در این رابطه، به موازات در نظر گرفتن گزینه‌های سرمایه‌گذاری، وضعیت مالیاتی ایش

ان نیز در نظر گرفته شود، پرتفولیوهای معاف از مالیات نیازها و علایق خاص خود را دارند.
5- هزینه‌های معاملاتی: هزینه‌های داد و ستدی (می‌توانند) تأثیر عظیمی بر عملکرد نهایی پرتفولیو داشته باشند. مدیران باید در پی کاهش این هزینه‌ها تا حد عملاً ممکن باشند.
– نسبت‌های پایین
یکی از مفاهیم ماندگار سرمایه‌گذاری، نسبت قیمت به درآمد ( ) می‌باشد. شماری از سرمایه‌گذارا بر این باورند که سهم‌های دارای پایین، بطور میانگین، بهتر از سهم‌های دارای بالا عمل می‌کنند. پایه عقلانی این مفهوم شفاف نیست اما باوری پایدار است. «باسو» این موضوع را از طریق رتبه‌بندی سهم‌ها براساس نسبت‌های آنها و مقایسه عواید گروه سهم‌های با نسبت بالا، با عواید گروه سهم‌های با نسبت پایین در پایان دوره یکساله (12 ماهه) پس از خرید، بررسی نمود به دلیل اینکه ، در زمره اطلاعات معلوم قرار داشته و احتمالاً در قیمت منعکس شده است، در صورت کارا بودن بازار، نباید رابطه‌ای بین سهم و بازده بعدی آن وجود داشته باشد. نتایج بررسی باسو نشان داد که سهم‌های با نسبت پایین، عملکردی بهتر از سهم‌های با نسبت بالا داشتند. به علاوه، ریسک به عنوان یک عامل ملحوظ نگردیده بود، پس از تعدیلات مختلف براساس ریسک، باز هم سهم‌های با پایین عملکردی برتر داشتند. نتایج بدست آمده حاکی از این بود که تأثیر منحصر به اوراق بهادار دارای «بتاریسک» پایین نیست. سهام دارای پایین، بدون توجه به مقیاس ریسک مورد استفاده، به ازای کلیه سطوح ریسک، بازده اضافی مثبت معنی‌دار فراهم نمودند. بی‌قاعدگی (و را هنجاری) ، به صورت تببین نشده باقی می‌ماند. هر چند، چنین بنظر می‌رسد تا زمانی که مورد رد واقع نشود، یک استراتژی بالقوه سرمایه‌گذاری که می‌تواند بازدهی برتر از بسیاری از راهکارها فراهم کند، پیشنهاد می‌نماید. برخی مفسرین مشهور، همچنان سرمایه‌گذاری در سهام دارای پایین را ترویج می‌کنند.
بطور مثال، دیوید در من به سرمایه‌گذاران توصیه می‌نماید که اندرز سرمایه‌گذاران حرفه‌ای را نادیده انگارند و سهام‌‌های دارای پایین را انتخاب کنند. فرضیه او بر آن است که سهم‌های دارای پایین ممکن است در حال بدون خواهان باشند. اما اگر از پشتوانه مالی قوی، عواید بالا برخوردار بوده و درآمدهای خود را بهبود بخشند، همواره از عملکرد نهایی خوبی برخوردار خواهند بود.
سرمایه‌گذاران لازم است در پیروی از استراتژی پایین هشیر باشند. اگر چه یک پرتفوی پرگونه (متنوع)، همچنان که همیشه، انتقادآمیز (بحرانی) است، هواداری سرسختانه از استراتژی پایین ممکن است به پرگونه سازی غیرمکفی (کاستی در پر گونه سازی) پرتفوی منجر شود. در من همچنین تأکید بر سهام واحدهای بزرگ را در مقابل سهام شرکت‌های کوچک پیشنهاد می‌نماید.
با توجه به برخی شواهدموجود، استراتژی پایین چه در بازارهای متلاطم و چه در دوره‌های رشد ضعیف اقتصادی بخوبی عمل نمی‌کند. هر چند این سهام ممکن است به دلیل سود نقدی بالاترشان در دوره افول کامل بازار به خوبی عمل نمایند. بطور کلی، استراتژی پایین باید به عنوان

 

یک استراتژی دراز مدت نگریسته شود که هم در بازارهای خوب و هم در بازارهای بد قابل تعقیب است.
نسبتهای : بنظر می‌رسد که سهام دارای پایین از عملکردی برتر نسبت به سهام دارای بالا در دوره‌های سالانه برخوردارند و این برتری پس از تعدیل براساس ریسک و اندازه حفظ می‌شود.
چکیده و توضیح مختصری بر انتخاب پرتفوی و شاخصها و قیمت پایه و قیمت پایه شاخص بوده است.
نحوه انتخاب پرتفوی
برای انتخاب نمودن یک سبد سرمایه‌گذاری کار را به اطلاعاتی کمکی زیاد نیازمند بودم لذا با استفاده از یک روزنامه در مورخ یکشنبه 26/3/87 خرداد ماه قیمت‌های پایانی (آخریت قیمت) و EPS پیشبینی شده برای سال جاری و EPS سال مالی قبل و P/E را به عنوان اطلاعات لازم در آوردم و در پرتفوی و شاخص از آن استفاده نموده‌ام و مبلغ سرمایه‌گذاری بر مبنای 200000000 ریال معادل 20 میلیون تومان می‌باشد.
در مورد شاخصها: برای بدست آوردن شاخصها از اطلاعات کمکی مالی دیگر نیازمندیم که با توجه به نبودن اطلاعات مالی تک تک شرکت‌های انتخاب شده در پرتفوی و نبودن اطلاعات مالی در سایت‌های بررسی کشور توانستم از یک روزنامه دیگر به مورخ چهارشنب 18/2/87 اردیبهشت ماه قبلی استفاده کنم و به عنوان یک مبنا و پایه از آن بهره ببرم.
در مورد قیمت پایه
از انجا که شرکتهای بورسی در زمان انتشار سهام یک قیمت اسمی دارند و در زمان ورود به بورس در تالارها (اصلی- فرعی) یک قیمت پایه همان سال ورود را اعلام می‌نمایند. لذا بدست آوردن قیمت‌های پایه 15 شرکت انتخاب شده پرتفوی کار نه چندان آسانی نبود در حقیقت قیمت‌های پایه در روزنامه‌ها می‌نویسند و در سایت‌ها بورسی موجود نبود و نمی‌دانستم که قیمت‌های پایه فرضاً شرکت ایران خودرو در کدام سال است؟ لذا روزنامه مورخ 18/2/87 را به عنوان قیمت پایه در نظر گرفتم برای بدست آوردن شاخصهای از آن کمک کنم؟
استاد گرامی: در پایان هر دو روزنامه ضمیمه پروژه گردیده شده است.
Pib= شاخص TEPIX
برای b= همان طور که در جزو ارائه شد سال پایه برای این شاخص 69 می‌باشد و pi = 1000 ریال بر مبنای ورود به شرکتهای بورسی به بورس ایران و =9% براساس میزان ریسک شرکتهای بورسی با توجه به اطلاعات موجود در بورس برآورد می‌کنیم.

(جدول 1) 50 شرکت فعال بورس ایران
نماد نام شرکت سرمایه تالار
بکاب شرکت صنایعجوشکاب یزد 15400000 فرعی
بموتو موتوژن 113400000 اصلی
پلوله شرکت گاز لوله 225000000 فرعی
تایرا تراکتورسازی ایان 900000000 فرعی
تپکو تولید تجهیزات سنگین هپکو 397800000 اصلی
تکنو تکنوتار 33000000 فرعی

ثمسکن سرمایه‌گذاری مسکن 1000000000 اصلی
خاور ایران خودرو دیزل 1600000000 فرعی
خبهمن گروه بهمن 3200000000 اصلی
خپارس پارس خودرو 2000000000 اصلی
خزامیا زاویاد 1200000000 اصلی
خساپا سایپا 9654000000 اصلی
خشرق الکتریک خودرو شرق 105000000 اصلی
حصدرا صنعتی دریایی ایران 1500000000 فرعی
خکاوه سایپا دیزل 600000000 فرعی
خودرو ایران خودرو 6300000000 فرعی
خوسار محورسازان ایران خودرو 1500000000 فرعی
دپارس پارس دارو 700000000 فرعی
ستران سیمان تهران 1093743000 اصلی
سفا رود کارخانه فارسیت درود 80640000 فرعی
شاراک پتروشیمی اراک 1200000000 اصلی
شبهرن نفت بهران 1800000000 اصلی
شزنگ تجهیز نیروی زنگان 2800000000 فرعی
شسم تولید سموم علف‌کش 100000000 فرعی
فاذر صنایع آذر آب 300000000 فرعی
فاراک ماشین سازی اراک 5400000000 فرعی
فاسمین کالسیمین 19500000000 اصلی
فالوم آلومتک 5000000000 فرعی
فباهنر صنایع مس شهید باهنر 4500000000 اصلی
فسرب صنایع مس شهید باهنر 9200000000 اصلی

کاذر فرآورده‌های نسور آذر 1000000000 فرعی
کروی توسعه معادن روی ایران 8778800000 اصلی
وبشهر توسعه صنایع بهشهر هلدینگ 18000000000 اصلی
وپارس بانک پارسیان 600000000 اصلی
وتوس سرمایه‌گذاری توسعه شهری توس گستر 200000000 فرعی
ولیز لیزینگ ایران 300000000 فرعی

ونوین بانک اقتصاد نوین 25000000000 اصلی
جدول 2
ردیف شرکت قیمت سهام
شرکت سهام تعداد سهام خریداری شده ارزش کل بازار لک پرتفوی
t EPS پیش‌بینی EPS سال مالی قبل
1 ایران خودرو 1207 2200 2655400
87 518 463
2 ایران خودرو دیزل 1399 5000 69950000
87 668 729
3 فولاد خوزستان 10670 1700 18139000
87 1821 797
4 الکتریک شرق 1668 7000 11676000
87 829 845
5 پارس دارو 12878 900 11590200
87 2194 2115
6 هپکو 1136 1500 11360000
87 409 37

7 سیمان تهران 4625 2000 9250000
87 582 510
8 بانک کارآفرین 4271 8000 34168000
87 629 700
9 نفت بهران 14040 500 7020000
87 3444 3346
10 مس شهید باهنر 1393 12000 16716000
87 387 303
11 سرمایه‌گذاری مسکن 2813 10000 28130000
87 480 401
12 موتوژن 2839 4000 113560000
87 603 691
13 پتروشیمی اراک 4914 2500 12285000
87 1383 1095
14 تراکتورسازی 1800 5100 9180000
87 600 550

15 چادرملو 11833 801 9479400
87 1264 876

P/E Pi CI تعداد سهام منتشر شده شاخص TEPIX
نوع مدت سرمایه‌گذاری
pib

b Pi
33/2 1574 6300000000 69 1000 09/0 بلند مدت
09/2 1444 1600000000 69 1000 09/0 میان مدت
86/5 5942 2192000000 69 1000 09/0 کوتاه مدت بلند مدت
01/2 2382 105000000 69 1000 09/0 میان مدت
87/5 13314 70000000 69 1000 09/0 کوتاه مدت
78/2 1127 397800000 69 1000 09/0 کوتاه مدت
95/7 4208 1093743000 69 1000 09/0 میان مدت
79/6 4449 1050000000 69 1000 09/0 میان مدت
08/4 14881 180000000 69 1000 09/0 کوتاه مدت
60/3 1350 4500000000 69 1000 09/0 بلند مدت
86/5 2711 1000000000 69 1000 09/0 بلند مدت
71/4 2242 113400000 69 1000 09/0 بلند مدت
55/3 4923 1200000000 69 1000 09/0 بلند مدت
00/3 1897 900000000 69 1000 09/0 میان مدت
36/9 10521 2000000000 69 1000 09/0 میان مدت

 

(جدول 3) میانگین حسابی
نام شرکت شاخص قیمتی بی‌وزن شاخص قیمتی با وزن برابر ارزش بازار سهام شاخص قیمتی با وزن برابر

ایران خودرو 66/84=15÷1270 97/36= (1574+1270) 013/0

ایران خودرو دیزل 26/93=15÷1399 66/96=(1444+1399)034/0
فولاد خوزستان 33/711=15÷10670 08/14950=(5942+10670)090/
الکتریک شرق 2/111=15÷1668 25/344=(2382+1668)058/0
پارس دارو 53/858=15÷12878 94/1492=(13314+12878)057/0
هپکو 73/75=15÷1136 15/113=(1127+1136)05/0
سیمان تهران 33/308=15÷4625 15/415=(4208+4625)047/0
بانک کار آفرین 73/384=15÷4271 4/1482=(4449+4271)17/0
نفت بهران 96=15÷1440 23/571=(14881+14040)053/0
مس شهید باهنر 86/92=15÷1393 41/230=(135+1393)084/0
سرمایه‌گذاری مسکن 53/187=15÷2813 36/773=(2711+2813)14/0
موتوژن 26/189=15÷2839 05/254=(2242+2839)05/0
پتروشینی اراک 6/327=15÷4914 05/600=(4923+4914)061/0
تراکتورسازی 120=15÷1800 36/166=(1897+1800)045/0
چاورملو 86/788=15÷11833 63/1050=(1052+1183)047/0
جمع 88/4429 69/9122 27/9210

(جدول 4) میانگین هندسی
نام شرکت شاخص قیمتی بی‌وزن شاخص قیمتی با وزن برابر ارزش بازار سهام شاخص قیمتی با وزن برابر
(pit) 1/n Pib)1/wi÷ (pit Pib)1/n÷(piit
ایران خودرو 60/1=15/1(1207) 12/0=(13%)(1574÷1207) 98/0=15/1(1574÷1207)
ایران خودرو دیزل 62/1=15/1(1399) 91/0=(1444÷1399) 99/0=15/1(1444÷1399)
فولاد خوزستان 85/1=15/1(10670) 91/1=(5942÷10670) 03/1=15/1(5942÷106709
الکتریک شرق 63/1=15/1(1668) 54/0=(2382÷1668) 97/0=15/1(2382÷1668)
پارس دارو 87/1=15/1(12878) 94/0=(13314÷12878) 97/0=15/1(13314÷12878)
هپکو 59/1=15/1(1136) 17/1=(1127÷1136) 99/0=15/1(1127÷1136)
سیمان تهران 75/1=15/1(4625) 46/7=(4208÷4625) 00/1=15/1(4208÷4625)
بانک کار آفرین 74/1=15/1(4271) 090/0=(4449÷4271) 99/0=15/1(4449÷4271)
نفت بهران 89/1=15/1(14040) 18/0=(14881÷14040) 99/0=15/1(14881÷14040)
مس شهید باهنر 62/1=15/1(1393) 45/1=(1350÷1393) 90/1=15/1(1350÷1393)
سرمایه‌گذاری مسکن 69/1=15/1(2813) 30/1=(2711÷2813) 00/1=15/1(2711÷2813)
موتوژن 69/1=15/1(2839) 25/112=(2242÷2839) 01/1=15/1(2442÷2839)
پتروشیمی اراک 76/1=15/1(4914) 97/0=(4923÷4914) 99/0=15/1(4923÷4914)
تراکتورسازی 64/1=15/1(1800) 56/2=(1897÷1800) 99/0=15/1(1897÷180)
چادرملو 86/1=15/1(11833) 08/12=(10521÷11833) 00/1=15/14(10521‍÷11833)

(جدول 5) شاحص TEPIX بورس اوراق بهادار معادله تهران
نام شرکت
ایران خودرو 207/1=(100*63000000000)÷(1207*6300000000)
ایران خودرو دیزل 399/1(1000*1600000000)÷(1399*1600000000)
فولاد خوزستان 67/10(1000*2192000000)÷(10670*2192000000)
الکتریک شرق 668/1(1000*105000000)÷(1668*1050000000)
پارس خودرو 878/12(1000*70000000)÷(12878*70000000)
هپکو 1361/(1000*397800000)÷(11163*397800000)
سیمان تهران 625/4(1000*1093743000)÷(4625*1093743000)
بانک کارآفرین 271/4(1000*1050000000)÷(4271*1050000000)
نفت بهران 040/14(1000*1800000000)÷(14040*180000000)

 

مس‌‌شهید‌با‌هنر 393/1(100*450000000)÷(1393*450000000))
سرمایه‌گذاری مسکن 813/2(100*1000000000)÷(2813*100000000)
موتوژن 839/2(1000*113400000)÷(2839*113400000)
پتروشیمی اراک 9144(1000*1200000000)÷(4914*1200000000)
تراکتورسازی 800/1(1000*900000000)÷(1800*90000000000)
چادرملو 833/11=(100*2000000000) ÷ (11833*2000000000)
جمع

1- ایران خودرو
الف) دلایل انتخاب ایران خودرو از بعد زمانی و عوامل محیطی

صنعت خودروسازی در ایران به شکل مشخص، صنعتی انحصاری است. چند تولید کننده بزرگ و عمده که نقش قابل توجهی در شکل‌گیری عرضه و ساختار تولیدات دارند با استفاده از حمایتهای دولتی و فضائی کاملا غیررقابتی به تولید کنندگانی بدون رقیب تبدیل شده‌اند. تحول در ساتار سرمایه‌گذاری بین‌المللی، وجود شرایط رقابتی در جهان، پیوستن اکثر کشورها به سازمان تجارت جهانی و تن دادن به شرایط آن در جهت کاستن از تعرفه‌ها و لغو عوارض گمرکی از یک سو و حرکت شرکتهای اتومبیل سازی بزرگ دنیا به سمت توسعه بازار محصولات خود از سوی دیگر وقایعی است که به حتم در آینده صنعت خودرو سازی در ایران را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. در صنعت خودروهای سبک در ایران، شرکت ایران خودرو جزء قدیمی‌ترین شرکتها در ایران می‌باشد. پویائی صنعت خودرو و تحولات سریع و تغییرات پی در پی خطوط تولید موجب شده تا شرکتهای این گ

روه صنعتی خصوصاً در سالهای اخیر خود را به روز نگهداشته و همگام با نیاز بازار داخلی حرکت نمایند. از جنبه داخلی نیز بزرگترین چالپ پیش روی این شرکت آمادگی برای رویارویی با رقابتی شدن سریع و بی‌سابقه کشور می‌باشد. به همین دلیل نیز ساختار کلی تولید به طرز چشم‌گیری از محصولات قدیم به محصولات نسل جدید جهت داده است.

ب) دلایل انتخاب از نظر قیمت هر سهم و عایدی هر سهم و P/E

با توجه به اینکه ps شرکت در وضعیت مناسبی قرار دارد و EPS پیشبینی شده روند رو به افزایش دارد و از نظر عواملی محیطی و انحصاری شرکت روند نسبتاً خوبی دارد لذا انتخاب ایران خودرو به یک انتخاب سنجیده می‌باشد. و پائین بودن P/E پائین برای فعالیت‌های کوتاه مدت بهتر از سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های P/E بالا هست.
2- ایران خودرو دیزل
ایران خودرو و دیزل: انتخاب از نظر عواملی همچون:
الف) عوامل محیطی و زمانی
سهام شرکت ایران خودرو دیزل در حال حاضر پائین‌تر از ارزش ذاتی خود قرار دارد و همین امر سهام این شرکت را در موقعیت خریداری قرار داده است. خرید سهم این شرکت در محدوده 1400 ریال با فرض دوره نگهداری یک ساله و بلند مدت شرکت در مجمع آینده می‌تواند تا 40 درصد بازده نصیب سهامداران خود کند حجم مبنا و درجه نقد شوندگی بالای شرکت از دیگر نکاتی است که

سرمایه‌گذاری در این سهم را مطمئن‌تر می‌سازد. درصد بالای تقسیم سود شرکت و توانائی فروش بالا در کنار انحراف مثبت پیش‌بینی‌های ایران خودرو دیزل را می‌توان از جمله عواملی دانست که خاور را به عنوان سهمی مناسب برای سرمایه‌گذاران با دید بلند مدت مطرح می‌کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 1:31 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 مقاله در مورد مفاهیم و فلسفه مدیریت کیفیت جامع با word دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد مفاهیم و فلسفه مدیریت کیفیت جامع با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد مفاهیم و فلسفه مدیریت کیفیت جامع با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد مفاهیم و فلسفه مدیریت کیفیت جامع با word :

مفاهیم و فلسفه مدیریت کیفیت جامع

منبع : ASIAN PRODUCTIVITY ORGANIZATION DEC, 2000 مترجمان : دکتر داود حسین زاده و صدیقه صائمیان
هدف مدیریت کیفیت جامع جلب رضایت کامل مشتری با کمترین هزینه است.

مدل مدیریت کیفیت جامع روش متفاوتی را در نحوه نگرش به شیوه مدیریت فراهـم مـی سازد و یک نوع فرهنگ مشارکتی را توسعه می بخشد که هریک از کارکنــان مـی توانند در تصمیم گیریها حضور داشته باشند.

مدیریت کیفیت نگرشی نو به بهبود کارایی در سازمان و هدف اولیه آن درگیرکردن همه کارکنان با هدف حذف خطاها و جلوگیری از ضایعات است.

امروز بسیاری از سازمانها دریافته اند که باید روش مدیریت کار را تغییر دهند زیرا آداب مشتریها نیز دگرگون شده است.

یکی از فنون خلق ایده در گروه های کاری این است که شرایط برای شکوفایی اندیشه ها فراهم باشد.

یکی از ابزارهای مدیریت استانداردکردن است و از این راه می توان منابع مصرف را در انجام کارها به حداقل رساند.

با پذیرش نظرات اصلاحی کارکنان می توان به تدوین سیستمی پرداخت تا نتیجه مناسبتری برای سازمان به دست آید.

مقدمه

هدف کلیه تلاشهای مدیریت کیفیت جامع در سازمان در جهت بهبود و حفظ کیفیت، جلب رضایت کامل مشتری با کمترین هزینه است.

بهره وری را باید از مجرای اصلاح و بهبود کیفیت تولید، خدمات و همه فعالیتها ازجمله رضایت کارکنان، میزان مشارکت آنان و درگیرساختن آنها، اصلاح کرد.

مدل مدیریت کیفیت جامع (TQM) روش متفاوتی را در نحوه نگرش به شیوه مدیریت فراهم می سازد و یک نوع فرهنگ مشارکتی را توسعه می بخشد که در آن هریک از کارکنــان می تواند مستقیماَ در حوزه های مرتبط با کارش و تصمیم سازی در این مورد مشارکت کند. این مدل از طریق چرخه های کیفیت سازمانــدهی می شود و نگرش مثبت در میان کارکنان نسبت به کیفیت و سازمان ایجاد می کند. و کارکنان بااحترام به یکدیگر می توانند یک محیط کاری بسیار جذاب برای خود فراهم سازند.

فرهنگ مدیریت کیفیت جامع

مدیریت کیفیت نگرشی نو به بهبود کارایی و انعطاف در سازمان است. اهداف اولیه آن درگیرکردن همه کارکنان در همه بخشهای سازمان به کار گروهی است تا خطا حذف شود و از ضایعات جلوگیری شود. درحقیقت فرهنگ سازمانی تضمین می کند که کارها در گام نخست صحیح انجام شود.

انقلاب صنعتــی در قرن 18 اتفــاق افتاد. می توان گفت »انقلاب کامپیوترٍ« حدود سال 1980 روی داد، اما اینک بدون شک ما در اواسط ٍِ»انقلاب کیفیت« هستیم. دوره ای که اثرات و تغییرات متهورانه ای را از یکسو در شرکتها و سازمانها و از سوی دیگر در افراد به وجود آورده است.

مشارکت فعال

به عبارت ساده می توان بیان کرد معنای مدیریت کیفیت جامع عبارتست از درگیرکردن همه افراد در همه امور سازمان، به گونه ای که در جهت اهداف و کوشش هایی قرار گیرند که باعث بهبود عملکرد در تمامی سطوح سازمان گردد.

اجرای برنامه توسعه کیفیت، به تدریج به سمت اهداف فراقسمتی همچون کیفیت، هزینه، نیروی کار و کیفیت زندگی کاری کارکنان سوق می دهد. چنین اقداماتی مطمئنا به افزایش رضایت مشتری و کارکنان منجر می شود.

مدل TQM روش متفاوتی در نگرش به شیوه مدیریت فراهم می کند. (شکل – 1)

مدل مدیریت کیفت جامع براساس نگرش مدیریت با دو مقایسه نگرش سنتی و نگرش مدیریت کیفیت جامع در زیر توضیح داده شده است. (جدول 1)

تواناسازی کارکنان

! نگرش مدیریت کیفیت جامع هم روابط بین کارگر و کارفرما را دگرگون می کند و هم به توسعه اقتصادی توجه دارد.

! تاریخ نشان می دهد که کوشش برای جلب مشارکت کارکنان کار بسیار مشکلی است. سازمانها و واحدهای کارکنان به مکانیسم مشارکت همانند یک رینگ بوکس می نگرند که همیشه یک نفر در آن بازنده است.

! نگرش مدیریت کیفیت جامع بر پایه برد – برد است و روابط فراتر از مباحث صرفاً اقتصادی است و هدف آن بهره گیری تمامی اعضای تیم مشارکت و رهنمون شدن آنها در جهت کیفیت فراگیر است.

! مدیریت کیفیت جامع حقوق و نیازهای کارکنان را به شرح ذیل به رسمیت می شناسد: طراحی مجدد برای استفاده از منافع جمعی، تصمیم گیری جمعی، حل مسئله، نگرش یکپارچه جهت ایجاد تغییر و تحول در سازمان.

! مدیریت کیفیت جامع شامل تمامی سطوح سازمان است. همه با هم برابرند و هر فرد یکی از اعضاء تیم سازمانی به شمار می رود.

‏TQM! براساس هم افزائی (سی نرژی) کلیه کارکنان بنا شده است نه صرفاً نمایندگان منتخب.

تحول مدیریت کیفیت جامع

َ »موریس فوستر« و »سوزان واتیل« در مقاله خود (مدیریت کیفیت مارپیچ) به بررسی مدیریت کیفیت فراگیر پرداخته اند. آنها از نقاط مبهمی که در مقالات دیگر در مورد مدیریت کیفیت جامع وجود داشت، دوری کردند و سعی داشتند با شفاف سازی تعاریف مختلف، کیفیت جامع این مبحث را به خوبی مطرح سازند.

آنها مدیریت کیفیت جامع را به چهار مرحله اصلی تقسیم کردند.

1 – مرحله کنترل کیفیت: کنترل کیفیت از طریق بازرسی پس از تولید، به شناسایی محصولات معیوب می پردازد. بازرسیها براساس استانداردهاست. در این مرحله تمامی محصولات معیوب باید مرجوع داده شوند.

2 – مرحله تضمین کیفیت: در این مرحله اعتقاد اینست که تنها بازرسی کافی نیست بلکه کل فرآیند تولید می بایست در راستای تامین نیازهای کیفی طرح باشد. تضمین کیفیت مرکز بر دستورالعملها، روشها و رعایت استانداردهای محصول است و طی تولید نیز باید تمامی مراحل استاندارد رعایت گردد. برای این منظور می توان از کنترل کیفیت آماری بهره گرفت.

3 – مرحله کنترل کیفیت جامع: برنامه ریزان کنترل کیفیت جامع تلاش می کنند تا فلسفه تضمین کیفیت را به ورای عملیات ساخت یعنی به بخشهای دیگر سازمانی بسط دهند. کنترل کیفیت جامع بسیاری از ابزارهای استفاده شده در تضمین کیفیت را با هم تلفیق می کند اما هدف از تجزیه و تحلیل یک مشکل تهیــه و تـــدویـن راه حلهای بلندمدت به جای پاسخ به تغییرات کوتاه مدت است. نگرانیهایی از قبیل کاهش مستقیم هزینه و یا افزایش کارایی، در مباحث کیفیت کنار گذاشته می شوند و مسئله بهسازی و گسترش روشها و سیستم های کنترل کیفیت جایگزین تفکرات سازمانی می شود.

سیستم های یکپارچه کامپیوتری بااستفاده از روشهای مناسب مدیریتی می تواند کنترلها را تسهیل سازد. امروزه در بیشتر سازمانها مدیریت سیستم ساخت و دریافت اطلاعات به خارج از درب کارخانه و تا محل ارتباط فروشندگان، توزیع کنندگان و مشتریان در »زنجیره کیفیت« بسط پیدا می کند.

اما مشکلاتی در قبول این سیستم مدیریتی رخ می دهد مثل کنتـرل کیفیت جامع که تصور می شود حرکتی در عرصه شرکت باشد اما درواقع عمدتا ً به بخش تولید محدود می شود.

4 – مرحله مدیریت کیفیت جامع: مدیریت کیفیت جامع، تغییر اساسی در فعالیتهایی است که قبلاً انجام می شده است. در مدیریت کیفیت جامع، ضرورت آنالیز منظم ، طرح و برنامه ریزی و برنامه کاری عملیات همچنان باقی می ماند اما توجه و اهمیت از فرآیندی که به وسیله کنترلهــای بیرونی در توسعه و انجام راهکـار صـورت می گیرد به فرآیندی که از پیشرفت مرسوم و عادی، جایی که کنتـرل در آن در نظر گرفته شده باشد و به وسیله فرهنگ سازمان به پیش می رود، تغییر می کند.

مدیر نقش حمایت کننده و رهبری را به عهده دارد. در TQM مشتری مداری از طریق بهبود مداوم کیفیت حاصل می شود و یک فضای مناسب ایجاد می گردد که همه در آن سهیم هستند و بدون شک هردو طرف از آن بهره مناسب می برنـد و به تدریج مشتــری مداری بــه عنوان بخشی از فرهنگ سازمــانی قــرار می گیرد.

وضعیت کنونی مدیریت کیفیت جامع

در طول نیمه اول قرن بیستم، از مشتریان انتظار می رفت تا هزینه اضافی برای کیفیت را بپردازنــد. به هرحال در فضای رقابتی تجاری دهه های 1980، دیگر کیفیت به عنوان تنها گزینه نیست بلکه کیفیت نیاز مثبتی است که بدون آن یک سازمان نمی تواند به حیات خود ادامه دهد. محصولات و خدمات نیاز به یک تعهد جامع و سیستم جدید مدیریتی یعنی مدیریت کیفیت جامع دارند. همان طوری که دکتر استیو اسمیت در مقاله ای در مجله TQM عنوان می کند که ده دلیل ضروری و اجباری وجود دارد که نتایج حاصله تقریباً غیرقابل تغییرند، این نتایج عبارتند از:

! مشتریان متعهد؛ ! بهبود و گسترش بهره وری؛ ! کاهش هزینه ها؛ ! مشارکت مضاعف کارکنان؛ ! اطمینان از بهبود عملیات؛ ! تصویر بهبودیافته شرکت؛ ! مدیریت بی وقفه.

باوجود این، تنها راه برای حصول این نتایج از راه تعهد مدیریتی است که از سطوح بالای سازمانی شروع شود. مدیریت کیفیت جامع باید به وسیله مدیریت رهبری و هدایت شود و از نقطه نظر اجرا تمامی سطوح سازمان را در برگیرد. هر کارمند نیز باید به بهبود مداوم فعالیتها بیندیشد.

امروزه بسیاری از سازمانها دریافته اند که باید روش مدیریت کار را تغییر دهند زیرا آداب و رسوم مشتریها نیز تغییر یافته است، لذا آنها باید رقابتی تر شوند. در این راستا مدیران ارشد، مدیران میانی و کلیه کارکنان باید فعالیتها را در جهت کیفیت جامع سوق دهند.

باارائه دلایل فوق، شاید بتوان وضعیت کنونی مدیریت کیفیت جامع را توضیح داد. تحقیقات انجام شده در سال 1981 نشان می دهد که رهبران کسب و کار آمریکایی درباره کیفیت دیدگاهی یکسان داشتند. این بررسی به طور واضح به این مطلب اشاره دارد که مدیران اجرایی تراز اول سازمان به کیفیت اهمیت بسیــاری مــی دهند. ولی برخی اعتقاد دارند که نباید درگیر مدیریت

کیفیت شد. این گروه معمولاً اظهارنظر رسمی در مورد کیفیت نمی کنند و به تاثیر سیاستهای کیفیت در اهداف کلیدی کاری ندارند. ویا اصولاً آن را درک نکرده اند. آنان تاثیر معیارهای کیفیت را در انجام امور روزانه نادیده می گیرند و همچنین به تاثیر آن در برنامه های بلندمدت و برنامه ریزیهای استراتژیـک توجه نمی کنند.

نتایج

فهم و درک واضحی از مدیریت کیفیت جامع نشان می دهد که اگرچه مدیریت کیفیت جامع از کنترل کیفیت منشا گرفته اما تغییر اساسی در فلسفه مدیریت را ارائه می دهد و آن عبارتست از اداره کردن سازمان است. البته کنترل کیفیت و استانداردها جزء مهم مدیریت کیفیت جامع هستند. هدف این روش ساختن فرهنگ سازمانی است که در آن بهبودهای کیفیت در کار و فعالیتها قرار گیرند.

در مقایسه با دیگر اشکال حضور کارگران در فعالیتها، مدیریت کیفیت جامع فرصتی را فراهم می کند تا کارگـران مستقیـماً در کــار و تصمیــم گیری راجع به کارشان شرکت کنند، رضایت شغلی و رضایت کارمندان جزو نتایج مهم اجرای این روش است. وقتی که افراد داوطلبانه در چرخه کیفیت و گروههای بهبود کیفیت شرکت می کنند، از این لحاظ مدیریت جامع کیفیت ممکن است گزینه ای برای قانون پیشنهادی در مورد حضور کارگر باشد.

هر فردی که به نوعی به سازمان مربوط است (مثل مشتریان، کارمندان، خانواده هایشان، سهامداران، پیمانکاران جزء و افراد در سیستم توزیع) باید بتوانند احساس رضایت و خوشحالی نسبت به سازمان داشته باشند و قادر به استفاده از توانائیهای خود باشند. مدیریت کیفیت جامع فلسفه مدیریت مبتنی بر بشریت است که اجازه می دهد پتانسیل نامحدود بشری شکوفا شود. یکی از باورهای اصلی مدیریت کیفیت جامع ایجاد کارگاهی است که بشریت و ارزش انسانی در آن مورد احترام واقع شود.

کار تیمی و مشارکت

فرآیند کیفیت جامع (TQP) مستلزم مشارکت همه نقشهای سازمان و همه افراد یک عملکرد است. پیچیدگی فرآیندهایی که در صنعت و خدمات انجام گرفته، ورای کنترل فرداست. تنها راه برای دست و پنجه نرم کردن با چنین فرآیندهایی از طریق استفاده از کار گروهی است. برای موثر واقع شدند، کار تیمی و مشارکت باید در داخل سازمان شکل گیرد. روشهای آزمایش شده و معروف برای انجام این کار عبارتند از:

! تیم های بهبود کیفیت / تیم های عملکردی؛

! چرخه های کیفیت؛

! طرح و اخذ پیشنهادات.

تیم های بهبود کیفیت

تیم های بهبود کیفیت متشکل از گروهی افراد با دانش، مهارت و تجربه کافی هستنــد که به وسیله مدیریت ویژه گرد هم می آیند تا مسائل ویژه را حل کنند که معمولاً در قالب پروژه عمل می کنند. این تیم ها توسط مدیریت گرد هم آمده و زمانی که هدف اصلی برآورده شد مجدداً از هم جدا می شوند.

سازمانها با واژه فشار کار TASK FORCE در سطوح مدیریت و تکنــولوژی آشنا هستند، تیــم های بهبود کیفیت گامی فراتر می نهند و تعریف سنتی فرآیند را بسط می دهند تا شامل تولید کامل یا سیستم راه اندازی نیز بشود و یا اینکه روی مسائل جدید نیز تاثیرگذار باشد.

اجرای واقعی تیم های بهبود کیفیت مستلزم چندین عامل است:

! انتخاب تیم و رهبری؛

! اهداف تیم؛

! جلسات تیم؛

! وظایف تیم؛

! پویائی تیم؛

! نتایج تیم؛

چرخه های کیفیت

»دکتر هاچینز« چرخه کیفیت را چنین تعریف کرده است: گروه کوچکی از کارگران بین 3 تا 12 نفر که کار یکسان و مشابهی را انجام می دهند، جلسات داوطلبانه منظم حدود یک ساعت در هفته در ساعات کاری دارند که معمولاً به ریاست ناظر خودشان است و طوری آموزش می بینند که مسائل کاری شان را حل و فصل و شناسایی کنند و برای مدیریت راه حلی ارائه دهند و در صورت امکان راه حلها را خود به اجرا درآورند.

ساختار سازمانی چرخه کیفیت

چهار عامل در این فرآیند عبارتند از:

! اعضا؛

! رهبران؛

! هماهنگ کننده / تسهیل کننده؛

! کمیته هدایت.

! اعضا: به اعضای یک چرخه کیفیــت، تکنیــک های کنترل کیفیت و پیداکردن راه حل مشکلات آموزش داده می شود، از این رو آنان توانایی شناسایـی و حل مسایل مربـوط به کــار را فرا می گیرند.

! رهبر: معمولاً به ناظر یا کارفرمای حاضر اشاره می کند. او آموزش دیده است تا یک چرخه را هدایت کند و مسئولیت موفقیت خود را با هدایت و رهبری فعالیتهای چرخه به اجرا گذارد.

! هماهنگ کننده / تسهیل کننده: وی مدیری (معمولاً از مدیریت سطوح میانی) در برنامه چرخه کیفیت است. شخص هماهنگ کننده مسئول آموزش مدیران و کمک به آنها در آموزش اعضایشان است. او جلسات را هماهنگ می سازد و کمک می کند تا بر هرگونه مشکلات در طول فعالیتهای کاری غلبه شود.

! کمیته هدایت : این کمیته از نمایندگان مدیریت سطح بالا با مسئول اجرایی به عنوان رئیس تشکیل می شود. این کمیته راهنمایی و دستورالعملهای لازم برای عملیات کلی فعالیتهای چرخـه کیفیت را در شرکت پیش بینی و ترسیم می کند. این کمیته یک هیئت سیاستگذار است و راهکارهای عملیاتی را ارائه می کند.

پیشنهادات

در اغلب سازمانها، طرحهای مختلفی برای جمع آوری پیشنهادات کارکنان وجود دارد، فردی که پیشنهاد می کند فقط پاداش می گیرد و مسئولیت اجرای آن پیشنهاد به عهده اوست، در حالی که در سیستم پیشنهادات، حضور افرادی که در کنترل کیفیت و در تیم های بهبود کیفیت موثر نبودند در سیستم پیشنهادات کارساز است، در این مسیر چندین مشکل وجود دارد:

– پیشنهادات اگر فردی باشد اجرای آن مشکل و وقت گیر است؛

– فرد جایزه و پاداشی نخواهد گرفت تا پیشنهاد به اجرا درآید به همین لحاظ محرک و انگیزه لازم برای ارائه پیشنهاد وجود ندارد و متعاقباً پیشنهادات کمی ارائه می گردد؛

– ممکن است کشمکشی بین حل کردن مشکل از طریق چرخه های کیفیت و پیشنهادات فردی وجود داشته که آن هم به خاطر پاداش لحظه ای مرتبط با سیستم پیشنهاد است.

کار گروهی در هر سازمانی جزء اساسی برای اجرای مدیریت کیفیت جامع است، چرا که باعث به وجود آمدن اعتماد و باعث بهبـود ارتباطات می شود و وابستگیهای داخلی را توسعه می دهد.

استفاده از روش برخورد حضوری ارتباطات، حس وابستگی داخلی را توسعه داده و کلیدی برای فرآیند بهبود کیفیت است. در (شکل 2) وابستگی و عدم وابستگی بین کار گروهی و کار فردی نشان داده شده است.

مزایای کار گروهی

– ایجاد الزام شغلی و گسترش توانائیهای کارکنان؛

– مشکلات وسیعتر و متنوع تری را می توان حل کرد؛

– موانع اداری را کاهش می دهد؛

– توسعه سریعتر محصول، به دلیل هماهنگی بهتر بین ساخت و طراحی و تسهیل رابطه آنان؛

– در کار گروهی یک مشکل در مقابل دانش، مهارت، تجربه و خلاقیت تعداد بیشتری از افراد قرار می گیرد لذا راه حلهای بهتری ارائه خواهد شد؛

– پذیرش تصمیمات درستـی که به اجــرا درمــی آیند را تسهیل می کند؛

– چنین رویکـردی برای اعضاء تیم رضایت بخش تر بــوده و ارزشهـای اخلاقی را تقویت می کند؛

– ارتباطات شرکت را تسهیل می سازد؛

– مقاومت برای پذیرش تکنولوژی جدید و نوآوری مدیریتی را کاهش می دهد؛

– فضــای کاری لذت بخش و جالب به وجود می آورد؛

– روابط کاری براساس ارتباطات انسانی و حس همکاری بنا می شود؛

– تفـاهم و همکاری بین کارمنـدان را تقـویت می کند؛

ابزار حل مشکل

کار گروهی و حضور افرد که یکی از اجزای فرآیند کیفیت جامع است فقط وقتی موثر خواهد بود که کنترل کیفیت و تیم های بهبود کیفیت از ابزارهــای مختلفی استفـاده کند تا مسائل یا پروژه های بهبود و پیشرفت را تجزیه و تحلیل کنند.

ابزار باعث رشد و توسعه افکار جانبی در افراد می شود تا پتانسیل واقعی را در آنها به وجود آورند و موجب گسترش و افزایش خلاقیت افراد در مورد عقاید دیگران شود. رویکرد مدیریت کیفیت جامع مستلزم تعریف مسائلی نظیر »هر چیزی که برای شما یا افراد دخیل در فرآیند آتی یا مشتری نهایی نامناسب باشد« است. اهداف حل مشکل باید شامل موارد زیر باشد:

بهبود کیفیت جامع کار سازمانی؛

بهبود محصول یعنی تحویل و هزینه کیفیت.

نگرشی به حل مسئله

نگرش حل مسئله عبارتست از »همیشه برای حل مشکل سازمانی می توان راههای مناسبی پیدا کرد«. همیشه یک سوال اساسی برای حل مشکل وجود دارد که چگونه می توان مشکل را حل کرد. در این رابطه 6 دوست خوب وجود دارد:

چی – چرا – چه موقع – کجا – چه کسی و چطور. پاسخ دادن به این 6 سوال می تواند تا حدود زیادی کارایی را بالا ببرد. افراد، پیشنهادات و محلهای کاری می توانند عملیات یافتن پاسخ مشکل و حل مشکل را ساده کنند.

فرآیند حل مسئله

»چرخه دمینگ« به طور خلاصه گامهای حل مسئله را بیان می کند که به ترتیب عبارتند از: طرح ریزی، انجام دادن، چک کردن و اقدام کردن.

هر پروژه در حال اجرا باید چهار مرحله فوق را طی و سپس پروژه بعدی شروع به انجام مراحل چهارگانه کند. این چرخه در تمامی فعالیتها ادامه می یابد.

ابزار حل مسئله

برخی از ابزار و تکنیک های قابل دسترس برای حل مسئله عبارتند از:

! ابزار استفاده از ایده های عمومی و کلی؛

! ابزار گردآوری اطلاعات؛

! ابزار تجزیه و تحلیل اطلاعات؛

! ابزار برنامه ریزی اقدامات؛

! ابزار دستیابی به توافق جمعی.

تمامی ابزارها در فضاهای خاصی مناسب هستند. استفاده از ابزار تجزیه و تحلیل اطلاعات برای زمانی مناسب است که ایده ها و آراء عمومی زیاد باشد. یکی از ابزارهای جمع آوری اطلاعات برای تجزیه و تحلیل اطلاعــات نیز پیشنــهاد می شود. به هرصورت گامهای 9 گانه زیر در چرخه دمینـگ برای حل مسئله به کار گرفته مــی شود.)

برای افزایش خلاقیت، به کارگیری روش حل مسئله در بهترکردن کار گروهی در حلقه های کیفیت بسیار اهمیت دارد. از جمله در بهبود کیفیت تیمی، انجام وظایف تیمی و غیره.

ثابت شده است که خلق ایده ها به وسیله کار جمعی کارکنان در گروههای کیفیت بهتر از انجام فعالیتهای فردی است. کار گروهی از نظر کمی و کیفی بهتر به انجام می رسد، زیرا در کار گروهی ساختن و پرداختن ایــده های تازه بهتر شکـل می گیرد.

توفان مغزی

یکی از تکنیک های خلق ایده های جدید در گروه های کاری این است که چطور در گروه تفکر شکل بگیرد و منجر به ایده های تازه گردد. در ایــن روش استفــاده از فرصتها برای خلق ایده های جدید از اعضاء گروه مورد نظر است. در توفان مغزی مشکل باید به روشنی برای همه اعضا شناخته و فهمیده شود. تک تک اعضاء گروه باید نقطه نظرات خود را به طور خلاصه مطرح کنند. این کار باید در یک جو و محیط توام با آزادی باشد و گروه تشویق به همکاری و اظهارنظر شوند. برای اثربخشی روش توفان مغزی چهار نقش اصلی باید رعایت گردد:

! ارزشیابی صرفاً هدف نیست؛

! احتراز از تشویق هیجان زده ایده ها؛

! جلوگیری ازبروز مشکل بین اعضا؛

! احتراز از تلاش برای دستیابی به کمیتها.

ابزار گردآوری اطلاعات

این ابزار عبارتند از:

! چک لیست: ! نمودار جریان و فرآیند کنترل؛ ! مصاحبه؛ ! نظرخواهی.

ابزار تجزیه و تحلیل داده ها:

این ابزار عبارتند از:

! تیم تجزیه و تحلیل کننده؛ ! طبقه بندی داده ها؛ ! دیاگرام پارتو؛ ! دیاگرام هدف و نتیجه؛ ! نمودار پراکندگی؛ ! آنالیز عملیاتی؛ ! تجزیه و تحلیل هزینه و سود؛ ! تجزیه و تحلیل ماتریس داده ها؛ ! دیاگرام درخت؛ ! د یاگرام ماتریکس؛ ! دیاگرام اطلاعات و داده ها.

ابزار نمایش اطلاعات

! گراف خطی؛ !گراف میله ای؛ ! هیستوگرام؛ ! نمودار دایره ای؛ ! نمودار زمانی.

ابزار نمایش عملیات برنامه ریزی

! دیاگرام روابط، پیشرفت فرآیند تصمیمات، نمودار فرآیند پیشرفت تصمیمات؛

! نموداربرداری (نمودار گانت – نمودار cpm و Pert )؛

! چارت منابع و مصارف، گراف گسترش منابع مالی؛

!نمودار جریان کار.

ابزار بدست آوردن آراء اکثریت

! ساده کردن لیست ها؛

! ترازنامه؛

! فرمهای طبقه بندی فعالیت.

استانداردکردن

یکی از ابزارهای مدیریت استانداردکردن است که این امر برای تشویق و مطمئن کردن است. بااستانداردکردن می توان منابع مصرف را در انجام کارها به حداقل رساند و کارایی عملیات اصلی را افزایش داد و استقرار آن می تواند برای اخذ تصمیمات و اجرا بسیار موثر باشد و راه حل خوبی برای جلوگیری از انجام کارهای تکراری است.

بااستانداردکردن، مسائل و مشکلات راحتتر حل می شوند. برای انجام استانداردسازی باید به پذیرش نظرات اصلاحی و مشورتی کلیه سطوح سازمانی به تدوین نظام سیستماتیک پرداخت تا نتیجه بهتر و مناسبتری برای سازمان به دست آید.1

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   161   162   163   164   165   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ