
تحقیق آلزایمر با word دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق آلزایمر با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق آلزایمر با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق آلزایمر با word :
به نظر می رسد که بیماری آلزایمر در اثر فاسد شدن سلولهای منطقه هیپوکامپ که معمولا مقدار زیادی استیل کولین تولید می کنند به وجود می آیند . سلولهای مغزی یا نورونهایی که آسیب دیده اند . پلاکهایی جمع می کنند و به تعداد زیادی می میرند . منطقه آسیب دیده مغز و استیل کولین در تشکیل خاطرات جدید وارد عمل می شوند به همین دلیل یکی از نشانه های اصلی بیماری آلزایمر عدم توانایی در تحکیم یک یادگیری تازه ( مثل یادآوری آدرس تازه ) و دشواری در جهت یابی است . اما خاطرات رویداهای دور معمولا کمتر آسیب می بیند .
آلزایمر چیست ؟ این سوالی است که شاید برای بسیاری از مبتلایان و نزدیکانشان ناراحت کننده باشد . آلزاییمر ، یک بیماری مغزی است که سبب از میان رفتن یاخته های عصبی مغز می شود و به بروز مشکلاتی در حافظه ، اندیشه ، احساس و زندگی روزمره می انجامد ، گاهی اوقات این بیماری ، افراد بین 69-65 سال یا حتی کمتر را هم اسیر می کند ، اما احتمال ابتلای اشخاص بیش از 60 سال بدان بیشتر است . از آنجا که طول عمر انسان به نسبت گذشته افزایش یافته است شمار افراد مبتلا به این بیماری نیز در حال افزایش است .
کمتر بیماری به اندازه آلزایمر ترسناک است . انتظار می رود تعداد مبتلایان آلزایمر ، که می توان اظهار داشت چهارمین علت مرگ در افراد بالغ پس از بیماری های قلبی ، سرطان و سکته مغزی است ، تا اواسط قرن آینده به بیش از سه برابر تعداد فعلی برسد . آلزایمر بیماری سات که به آهستگی حافظه و شخصیت افراد مسن را به یغما می برد و در نهایت ، بیماری توانانیی مراقبت از خود را از دست می دهد . افراد مسن مبتلا به آلزایمر اجبارا برای زندگی کردن به فامیل خود یا مراقبان بهداشتی حرفه ای وابسته می شوند . این بیماری پیش رونده ، متغیر و ناتوان کننده است و تقریبا نیمی از اختلالات مغزی افراد بزرگسال و پیر را تشکیل میدهد . این بیماری ابتدا به عنوان یک اختلال پیر مغزی ( زوال عقلانی ) پیشرس و نسبتا نادر تلقی می شد ولی امروز آمار آن را به اختلال مغزی ( زوال عقلی ) تیپ آلزایمر که پس از 65 سالگی ممکن است عارض شود می افزایند و به همین سبب شمار این بیماران فزونی یافته است « آلزایمر » معمولا بین 50 تا 60 سالگی آغاز می شود . گرچه در موارد نادری نیز دیده شده که بیمار جوان تر باشد . تخریب فعالیتهای ذهنی در این بیماری گسترده تر و عمیق تر از انواع دیگر زوال عقلانی است در اختلال مغزی تیپ آلزایمر این تخریب کلی تر و مدت آن طولانی تر است . علاوه بر این علایم بیماری آلزایمر و سرعت پیشرفت آن در افراد گوناگون به شدت متفاوت است و هر بیماری به گونه ای خاص این بیماری را تجربه می کند با اینحال بعضی نشانه ها آنقدر در تمام موارد دیده شده است که می توان آنها را نشانه های مشخص این بیماری نام برد . « آلزایمر » نتیجه یک اختلال آرام و پیشرونده مغزی و بدنی است که نشانه آن در آغاز به اندازه ای نامحسوس است که خود بیماری و اطرافیان تا مدت ها متوجه هیچ امر غیر طبیعی نمی شوند در احل که بیماری در حال پیشرفت است تا وقتی که اختلالات به تدریج مشخص شوند و بالاخره در مرحله ای از پیشرفت ، حافظه را در بر گیرد . در این زمان است کهدرک زمان و مکان ، تکلم ، استدلال و قضاوت نیز مختل می شود به هراه آنها اختلالات حرکتی پرخاشگری ، بی اختیاری مدفوع و ادرار بیمار را به از دست دادن کامل استقلال ، وابستگی به دیگران می کشاند . این بیماری در بین اعضای خانواده مبتلا مشاهده می شود که این نشانگر ارثی بودن آن است .
متخصص مغز واعصاب مرکز آموزشی درمانی بوعلی سینای قزوین کفت : خلاقیت و استفاده از مغز موجب جلوگیری از بروز بیماری آلزایمر می شود .
متخصص مغز و اعصاب مرکز آموزشی درمانی بوعلی سینای قزوین گفت : خلاقیت و استفاده از مغز موجب جلوگیری از بروز بیماری آلزایمر می شود . دکتر مظفر حسین نژاد افزود : افرادی که در مشاغل ساده تر فعالیت می کنند و خلاقیت و تفکر ندارند ، بیشتر از از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند . وی اظهار داتش : تحقیقات نشان می دهد ، افرادی که کمتر از هفت سال تحصیلات دارند بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به آلزایمر می باشند . حسین نژاد گفت : آلزایمر یک بیمار پیشرونده مغزی است که در سن بالای 60 سال شیوع بیشتری دارد و در برخی موارد در افرادی که زمینه ارثی دارند در سن های پاییین تر نیز بروز می کند .
این متخصص خاطر نشان کرد : 10 درصد جمعیت بالای 60 سال و 50 درصد جمعیت بالای 80 سال کشور به آلزایمر مبتلا هستند و شیوع یان بیماری در ایران با کشورهای دیگر تفاوت ندارد و تا کنون مطالعات دقیق در این زمینه در کشور انجام نشده است . وی با اشاره به اینکه فقط 10 درصد عوامل ژنتیکی در بروز بیماری آلزایمر دخالت دارد . افزود : عوامل محیطی نظیر تغذیه نامناسب ، فعالیت های کم فکر ، نداشتن خلاقیت ، استفاده نکردن از قوای ذهنی و محدود بودن تعامل اجتماعی منجر به ابتلا به بیماری آلزایمر می شود . این متخصص مغز واعصاب بیان داشت : آلزایمر توانایی شناختی مغز را در جنبه های مختلف کم می کند و در شناخت افراد ، تجسم فضایی ، قضاوت کردن و تکلم بیماران تاثیر می گذارد به گفته وی ، آلزایمر ممکن است با نشانه هایی همچون بیماری های عصبی ، بدبینی و حالت های تهاجمی ، اضطراب ، بی قراری و افسردگی ، خود را نشان دهد وی یادآور شد : بیماران آلزایمری مستعد به عفونت هستند و از آنان باید بیشتر مراقبت شود ، بنابراین از این بیماران نباید توقع انجام کارهای پیچیده و دشوار داشت .
علت بیماری
علت واقعی این بیماری هنوز معلوم نیست هیچ کس دقیقا نمی داند از چه رو بعضی از اشخاص دچارش می شوند و پاره ای جان سالم به در می برند . تقریبا 10 درصد افراد بالای 60 سال ، زوال عقل دارند و حدود نیمی عقل دارند از آنها مبتلا به آلزایمر می باشند . آلزایمر نوعی بیماری ناهمگن از نظر ژنتیکی است که در تمام نژادها دیده می شود . 5 درصد بیماران دچار بیماری خانوادگی با تظاهر زود هنگام ، 15-20 دصد دچار بیماری خانوادگی با تظاهر دیررس ، 75 درصد مبتلا به بیماری تک گیر می باشند . 10 درصد موارد آلزایمر خانوادگی ، توارث اتوزومی غالب و بقیه چند عاملی را نشان می دهند .
مهمترین یافته های شناختی بیماری آلزایمر ، رسوب دو پروتئین رشته ای پپتید بتا آمیلویید تاو در مغز می باشد . پپتید بتا آمیلویید که از پروتئین رمز گردانی شده توسط یکی از ژنهای مستعد کننده به بیماری آلزایمر خانوادگی بوجود می آید ، در پلاکهای آمیلویید یا پیری در فضای خارج سلولی مخ مبتلایان به آلزایمر یافت می شود . پلاکهای آمیلویید ، حاوی پروتئینهای دیگر علاوه بر بتا آمیلویید می باشند . از جمله آپولیپو پروتئین E که این هم توسط نوعی ژن مستعد کننده به آلزایمر ) APOE ( رمز گردانی می شود .


مقاله فساد اداری؛ چالشها و راه حلها با word دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله فساد اداری؛ چالشها و راه حلها با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله فساد اداری؛ چالشها و راه حلها با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله فساد اداری؛ چالشها و راه حلها با word :
فساد اداری (corruption) یک معضل جهانی و بزرگترین مانع در برابر اصلاحات در هر کشور و بزرگترین سد در برابر پیشرفت و ترقی میباشد. فساد وقتی خطرناکتر میشود که عوامل فاسد در یک شبکه مافیایی فعالیت نموده و بالاترین ردههای سیاسی و اقتصادی کشور را به فساد الوده سازد.
افغانستان از کشورهایی است که فساد در ان به بالاترین حد خود رسیده و متاسفانه به یک پدیده مزمن و هنجاری تبدیل شده است و اقدامات متعدد اصلاحی هنوز متاسفانه راه به جایی نبرده است. از مبارزه با فساد، فراوان بحث شده است ولی متاسفانه به سان تیغ دو دم بیشتر به یاس مردم منجر شده است تا به محو فساد در کشور.
در فساد اداری عوامل مختلفی نقش دارد و راههای مختلفی قابل پیشبینی است. در این نوشتار سعی شده که به چالشها و عوامل فساد اداری پرداخته و راه حلهایی را جهت اصلاح ادارات، بررسی نماید.


مقاله تأملی دربارة بایستههای رسانه های ارتباط جمعی در مسیر تولید علوم انسانی اسلامی با word دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تأملی دربارة بایستههای رسانه های ارتباط جمعی در مسیر تولید علوم انسانی اسلامی با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تأملی دربارة بایستههای رسانه های ارتباط جمعی در مسیر تولید علوم انسانی اسلامی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تأملی دربارة بایستههای رسانه های ارتباط جمعی در مسیر تولید علوم انسانی اسلامی با word :
مقدمه
چیستی، چرایی و چگونگی تولید »علم دینی« را می توان سـه پرسـش کـلان و بنیـادین در قلمرو مباحث علم دینی دانست. در سال های اخیر هرچند موضوع »تولید علم دینی« ــ بـه ویژه در قلمرو علوم انسانی ـ بیش از پیش کانون توجه محافل علمی کشورمان قرار گرفتـه است، تلاش های علمی انجام شده در جهت پاسخ به پرسش های بنیادین آن، به یک انـدازه نبوده اندتشریحِ. نیاز به علم دینی و ضرورت تولید آن و همچنین تبیین ماهیـت علـم و در پی آن، پاسخ به »چیستی علم دینی« حجم گسترده ای از محتوای فعالیت های انجام شـده را تشکیل می دهد؛ درحالیکه به نظر میرسد به مسئله چگونگی تولید علم دینـی کـمتـوجهی شده است.1 هرچند بخشی از این روند، سیر منطقی و طبیعیای است که طرح هر موضـوع بدیعی ـ (از جمله علم دینی) میبایست بپیماید، باید توجه کرد کـه بـاز ایسـتادن و بسـنده کردن به گفت وگوهای علمی در همین سطح، آسیب زا اسـت؛ چراکـه اگـر بخـواهیم ثمـره عملی دقت های نظری و فلسفی در تعریف و تنقیح علوم انسانی اسلامی را شاهد باشـیم و از برکات آن بهره ببریم، باید پس از ارائه تبیینی دقیق از نحوه تحقق علـم دینـی در ظـرف آگاهی فرد و جامعه، وارد مباحث »سیاست گذاری علم« شویم و مبتنـی بـر آن آمـوزههـای نظری، بایستههای هر فرد و نهادی را تعیین کنیم.
در این مقاله در آغاز مبتنی بر نظرات برخی از صـاحب نظـران صـدرایی مباحـث علـم دینی، تعریف برگزیده ای از »علم دینی« و نحوه تولید آن ارائه خواهیم کرد . سـپس مـروری بر نظریه های »اثرات رسانه ای« و همچنین کارکردهای اجتماعی رسانههای جمعـی خـواهیم داشت. سرانجام با بیان نقشی که رسانه های ارتباطجمعی می تواننـد در فراینـد تولیـد علـم دینی داشته باشند، به توضیح بایسته های رسانه های جمعی در راستای تولیـد علـوم انسـانی اسلامی اهتمام میورزیم.
1. تعریف علم دینی
درباره علم در دو مقام و با دو نگاه میتوان بحث کرد: مقام ثبوت و حقیقـت نفـسالامـری علم، و مقام اثبات و تحقق تاریخی آن. علم در مقام ثبوت و حقیقت خویش، کشـف واقـع است و در این مقام، علم دینی و غیردینی نداریم؛ بلکه علم، علم است؛2 امـا علـم در مقـام
تأملی درباره بایستههای رسانههای ارتباطجمعی در مسیر تولید علوم انسانی اسلامی 7
اثبات، یعنی آنچه به منزله علم در طول تاریخ حیات بشری معروف بوده اسـت کـه ممکـن استحقیقتاً علم بوده باشد و یا چه بسا جهل مرکب.3 ازاینرو، بحث دربـاره »علـم دینـی« در مقابل سایر علوم و یا سخن گفتن از » علوم انسـانی اسـلامی« در مقابـل »علـوم انسـانی غربی« مربوط به مقام تحقق خارجی علم است. به عبارتدیگر بخش هایی از علـوم انسـانی غربی (و یا علوم تولیشده در هر فرهنگ دیگری) کـه حقیقتـاً کشـف واقـع باشـند، علـم اسلامی به شمار می آیند؛ حتی اگر توسط دانشمندانی نامسـلمان و در فرهنـگ کفـر تولیـد شده باشند. البته بخش هایی از علوم انسانی غربی که کشف واقع نیستند، علـم نیـز نیسـتند، هرچندمردمِ متعلق به آن فرهنگ (و حتی سایر فرهنگها) آنها را علم بدانند.
شهید مطهری از دیدگاه دیگری به تعریف » علم اسـلامی« پرداختـه اسـت کـه درخـور توجه و بهره گیری است. برخی نخست علوم را به علوم دینی و غیردینی تقسـیم، و سـپس صرفاً علومی را که به گونه مستقیم مربوط به مسائل اعتقـادی یـا اخلاقـی یـا عملـی دیـن هستند (همچون کلام، فلسفه، فقه، اخلاق، عرفان و تفسیر) و یا علـومی را کـه مقدمـه یـاد گرفتن معارف یا دستورها و احکام دیناند (از قبیل ادبیات عرب و منطق) علم دینی معرفی
میکنند. شهید مطهری به این افراد انتقاد، و علم دینی را چنین تعریف میکند:
هر علمی که به حال مسلمین مفید باشد و گرهی از کار مسلمین باز کند، آن علم فریضـه دینی و علم دینی است. ما چرا نحو و صرف و لغت عرب را علوم دینی میدانیم؟ آیا جـز از این راه است که نفع و فایدهای را در بردارد که موافق با منظور اسلام اسـت؟ بـه چـه مناسبت ما اشعار عشقی »امرؤالقیس« و اشعار خمری »ابونواس« را به عنوان تحصیل علوم دینی یاد میگیریم؟ البته برای اینکه ما را در فهم زبان قرآن کمک میکند. پس هر علمـی که به حال اسلام و مسلمین نافع است و برای آنها لازم است آن را بایـد از علـوم دینـی شمرد، و اگر کسی خلوص نیت داشته باشد و برای خدمت به اسلام و مسلمین آن علم را تحصیل کند، مشمول اجر و ثواب هایی که در تحصیل علم گفته شده هست. . اساساً. این تقسیم درستی نیست که ما علوم را به دو رشته تقسیم کنیم: علوم دینی و علوم غیردینی، تا این توهم برای بعضی پیش بیاید که علومی کهاصطلاحاً علوم غیردینی نامیده میشوند، از اسلام بیگانهاند. جامعیت و خاتمیت اسلام اقتضا میکند که هر علم مفید و نـافعی را کـه برای جامعه اسلامی لازم و ضروری است علم دینی بخوانیم.4
بر اساس نگرش استاد مطهری، می توان علم اسلامی را مفهومی تشکیکی دانسـت؛ بـه ایـن معنا که در برخیشرایط خاصِ زمانی و مکانی ممکن است علمـی نسـبت بـه علـم دیگـر
8 ، سال دوم، شماره سوم، تابستان 0931
دینی تر باشد، چراکه پاسخ گوی نیاز مهم تر و بااولویـت تـری اسـت. در ادبیـات دینـی ایـن نسبت ها با عناوینی همچون اوجبِ واجبات، واجب، مستحب و مباح مشـخص مـیشـوند. شهید مطهری به این مسئله نیز اشاره میکند:
باید دید اسلام چه چیز را فایده و چه چیز را ضرر میداند. هر علمی که بـه منظـوری از منظورهای فردی یا اجتماعی اسلام کمک میدهد و ندانستن آن، سبب زمـین خـوردن آن منظور میگردد آن علم را اسلام توصیه میکند، و هر علمی که در منظورهای اسلامی تأثیر ندارد اسلام درباره آن علم نظر خاصی ندارد، و هر علم که تأثیر سوء دارد با آن مخـالف است. . . با این مقیاس میتوانیم همه علوم مفید را علوم دینی بدانیم. مـیتـوانیم بشناسـیم چه علمی واجب کفایی است و چه علمی واجب عینی. ; این دیگر بستگی دارد به میزان هوشیاری و توجه کسانی که در هر زمانی اجتهاد میکنند و به استنباط احکام میپردازند.5
در جمع بندی این بخش می توان چنین گفت که گزاره یا گزارههایی را میتوان علم اسلامی دانست که دو شرط ذیل را دارا باشند:
اولاً علم باشند؛ یعنیحقیقتاً کشف واقع کنند نه آنکه تنها جامعـهای علمـی آنهـا را بـه منزله علم پذیرفته باشد(جهلِ علمنما نباشند ). تحقق این مسئله مستلزم آن است که مبـادی تصوری و تصدیقی آن علم نیز دارای صبغه معرفتی و کاشف از واقع باشند 6 توضیح بیشتر اینکه هر علمی به لحاظ نفس الامر خود، با برخـی تصـورات و تصـدیقات آغـازین همـراه است که در ادبیات مدرن با عنوان »پیشفرض« شناخته می شوند. این تصورات و تصدیقات می بایست یا از سنخ امور بدیهی و بالضروره راست باشند (که نیازی به اثبات ندارند) و یـا از اصول موضوعه ای باشند که پیش تر در علم دیگری اثبات شده اند. این مبادی را میتـوان به چند دسته تقسیم کرد: مبادی هستی شناختی، انسان شـناختی، معرفـت شـناختی و مبـادی برآمده از دیگر علوم.7 بهرهگیری از مبانی فلسفه الهی در تعیین مبادی تصـوری و تصـدیقی علوم، موجب می شود که این مبادی نیز از صدق معرفتی برخوردار باشند . بهعبارتدیگر بـا توجه به اینکه اسلام دینی است که منطبق بر حقیقت است، چنانچـه لایـههـا و زمینـههـای بنیادین یک نظریه علمی، اسلامی باشند، آن علم نیز اسلامی خواهد بود؛ ثانیاً در راستای غایات مورد نظر اسلام باشند. (علم نافع باشند)؛ یعنی هر کشف واقعـی
را نمی توان علم اسلامی دانست، بلکه آن کشف واقعی علم اسلامی اسـت کـه دربردارنـده سود و اثری باشد؛ البته سود و اثری که اسلام آن را خوب بداند. برای فهم بهتـر ایـن نکتـه
تأملی درباره بایستههای رسانههای ارتباطجمعی در مسیر تولید علوم انسانی اسلامی 9
می توان به روایتی از پیامبر اکرم اشاره کرد. ایشان درباره علـم انسـاب فرمـودهانـد: »ذاک علم لا یضر من جهله ولاینفع من علمه.8« علم انساب در نظام جاهلی عرب کـه بـر محـور روابط خویشی و قبیله ای بنا شده بود، کارکرد و سود اجتماعی داشـت بـه گونـه ای کـه آن نظام بدون این علم نمی توانست استمرار یابد، ولی اسلام نظام اجتماعی نوینی را بر اسـاس ارزش های الهی و حقیقی ساخت که در این نظام جدید علم انساب سودی نداشت. اسـلام همچنانکه با نظام جاهلی عرب به ستیز پرداخت، با دانش ها، متون و حتی ابزارهایی کـه در خدمت آن نظام بودند، به مبارزه پرداخت. به همین دلیل اسلام از علمالانساب که بنیان های فرهنگی و نظام جاهلی را حفظ مـی کـرد و انتقـال مـی داد، اسـتقبال نکـرد و آن را دانشـی سودمند ندانست.9 فراتر از این نمونه، اسلام برخی علوم همچون »علم سحر« را تحریم کرد و زیانمند دانسته است. همچنین در برخی ادعیه از علم غیرسودمند بـه خداونـد پنـاه بـرده شده است: »اللهم اعوذ بک من علم لا ینفع.10«
2. چگونگی تولید علم در بستر فرد و اجتماع
باید توجه کرد که هرچند علم پدیده ای مجرد و غیرمادی است، برخی علل و عوامل مـادی در تحقق آن در فرد و جامعه دخالت دارند. حجتالاسلام پارسانیا دراینباره میگوید:
واقعیت و هستی شناخت ]و علم[ یک امر غیرمادی است، و لیکن تحصیل آن برای انسانی که در طبیعت زندگی می کند، میتواند نیازمند مقدماتی طبیعی باشد. این مقـدمات کـه در حکم علل اعدادی و طبیعی هستند، نظیر مقدماتی هستند که انسان برای برداشتن قدم صدم باید انجام دهد . گام صدم عبارت از مجموع نود و نه قدمی نیست که قبـل از آن برداشـته می شود و نود و نه قدم پیشین نیز علت فاعلی قدم صدم نمی باشد؛ اما گـام صـدم بـدون برداشتن نود و نه قدم قبلی حاصل نمیشود. حقیقت شناخت نیز با آنکه امری غیرمـادی و مجرد است، عین مقدمات طبیعی و مادی ای که برای تحصیل آن به کار می رود، نیسـت و غیرمادی بودن آن دلیل بر نفی این مقدمات نیز نمی باشد. صاحبان علوم تجربی هر یک در حوزه کار خود به شناخت و معرفی این مقدمات میپردازند.11
در این بخش به دنبال تبیین چگونگی شکل گیری و طرح گـزاره هـای علمـی در جامعـه و فرهنگ هستیم. هر علمی (چه به منزله یک تک گزاره و چه به مثابـه یـک نظـام معرفتـی) برای آنکه بتواند در جامعه علمی امکان طرح یابد و به رسمیت شناخته شود، بـه برخـی از
01 ، سال دوم، شماره سوم، تابستان 0931
عوامل و زمینه های اجتماعی و فردی نیازمند است. با توجـه بـه اینکـه یـک نظریـه علمـی همواره از طریق افراد به عرصه حیات جمعی وارد می شود، روشن می شود کـه زمینـه هـای فردی دانشمندان نیز در پیدایش و ظهور نظریه دخالـت دارنـد.12 در مقـام تحقـق خـارجی علم، می توان از دو سنخ زمینههای وجودی سـخن گفـت: زمینـههـای وجـودی معرفتـی و زمینههای وجودی غیرمعرفتی.
1ـ2. زمینههای وجودی معرفتی تولید علم
بنا بر آنچه که در بخش تعریف علم دینی بیان شد، هر نظریـه علمـیای بـه حسـب ذات و نفس الامر خود مبتنی بر برخی اصول موضوعه و مبادی هستی شناختی، معرفـت شـناختی و مانند آن است و بر اساس روش ویژه ای که متأثر از آن مبـادی اسـت، شـکل مـی گیـرد. از این رو یک نظریه علمی در عرصه فرهنگ نیز مستقل از مبانی و ملزومات خـود نمـی توانـد شکل بگیرد؛ یعنی یک نظریه، برای آنکه به لحاظ تاریخی در درون یک فرهنگ تولید شـود
و به صورت درون زا و طبیعی به قلمرو فرهنگ علمی و عمومی وارد شـود، بایـد پـیش تـر مبانی و مبادی اش به قلمرو فرهنگ وارد شده باشند و روش تولید معرفت، متناسـب بـا آن نظریه در جامعه علمی پدید آمده باشد.13 از آنجاکه نظریات علمی از طریق افراد (عالمـان) طرح می شوند، لذا به طریق اولی می بایست مبانی و مبادی آن نظریات در عالم نهادینه شده باشند. البته این نهادینه شدن میتواند به صورت ناخودآگاه و از طریق فراینـدهای فرهنگـی
و جامعهپذیری رخ داده باشد.


مقاله بررسی دیدگاه معلمان کلاس اول ابتدایی در مورد کتب بخوانیم وبنویسیم با word دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی دیدگاه معلمان کلاس اول ابتدایی در مورد کتب بخوانیم وبنویسیم با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی دیدگاه معلمان کلاس اول ابتدایی در مورد کتب بخوانیم وبنویسیم با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی دیدگاه معلمان کلاس اول ابتدایی در مورد کتب بخوانیم وبنویسیم با word :
پیشگفتار :
تعلیم و تر بیت،بدون استفاده از زبان غیر ممکن است. زبان تنها وسیله مؤثر در فرآیند آموزش و پرورش است. بدون زبان ،ارتباطی بین افراد جامعه بر قرار نمی شود و بدون ارتباط ،آموزش و پرورش،صورت نمی پذیرد و بدون آموزش وپرورش ،انتقال میراث فرهنگی و تمدن بشر به نسل های بعد امکان پذیر نمی گردد .در برنامه های رسمی آموزشی نیز زبان آموزی جایگاه مهمی دارد و در نظام آموزشی ایران ،به صورت مشخص از طریق درس فارسی به امر زبان آموزی دانش آموزان پرداخته می شود.دانش آموزان از طریق زبان آموزی،علاوه بر ترکیب و جابجایی کلمات ،بر انبوه بی کرانی از مفاهیم و تصورات،اندیشه ها،احساس ها و تصاویر هنری ،منطق و فلسفه زبان احاطه می یابند.در پایه اول ابتدایی ،درس فارسی بخوانیم و بنویسیم از نظر آموزش مهارتهای زبانی و ایجاد انگیزه و علاقه به فراگیری سایر دروس ،برای نظام آموزشی جنبه محوری دارد (رضائی،1380،ص 32).طی سالهای اخیر،بر حسب ضرورت، تحولی اساسی در برنامه درس فارسی پایه اول به وجود آمده است ،که نتیجه آن تألیف کتب بخوانیم و بنویسیم می باشد و از سال تحصیلی 83-82 در پایه اول کلیه مدارس کشور تدریس گردید .با توجه به اهمیت موضوع و ویژگیهایی که این کتب باید دارا باشند،در این تحقیق سعی شد دیدگاه معلمان پایه اول شهرستان شهرضا نسبت به کتابهای بخوانیم و بنویسیم مورد بررسی قرار گیرد.
هشت ویژگی کتب بخوانیم و بنویسیم در این تحقیق بعنوان متغیر در نظر گرفته شدو دیدگاه معلمان نسبت به این ویژگیها مورد بررسی قرار گرفت. مؤلفه های مربوطه عبارتند از :توجه به مهارت های چهارگانه زبان آموزی،میزان استفاده از رویکردها، میزان استفاده از روشهای تدریس،تناسب روش های تدریس با توانایی معلمان و… توجه ساختار و محتوا به پرورش توانایی های ذهنی و،ارتباط منطقی ساختار و محتوا توجه به نکات زبانی و مفاهیم ،تناسب ارزشیابی پیشرفت تحصیلی با شرایط.جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه پژوهشگر ساخته استفاده شد ،که سؤالات آن از نوع بسته پاسخ می باشد.
جامعه آماری پژوهش ،معلمان پایه اول ابتدایی شهرستان شهرضا در سال تحصیلی 83-82 می باشدکه تعداد آنها 114 نفر است. جهت جمع آوری داده های مربوط به پر سشنامه از کلیه معلمان استفاده گردید و پرسشنامه بین تمامی آنها توزیع گردید . به عبارت دیگر جامعه آماری و نمونه آماری یکسان می باشد. در این تحقیق ،از روش توصیفی از نوع تحقیق موردی و زمینه ای استفاده شد .اطلاعات و داده های حاصل از اجرای پرسشنامه با استفاده از روشهای آماری توصیفی (فراوانی ،درصد فراوانی،جداول ،نمودار ،میانگین ، انحراف معیار و ضریب همبستگی ماتریسی)مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج تحقیق تحقیق نشان داد میانگین نمرات تمامی سؤالات مربوط به ویژگی های مربوط به کتب جدید التألیف در مقایسه با نمره ملاک بزرگتر می باشد. بیشترین میانگین پاسخ ها از نظرمعلمی مربوط به ویژگی «میزان استفاده از روش های آموزش تلفیقی،خلاق،همیاری،فعال وارتباطی»و کمترین آن مربوط به ویژگی «انسجام،هماهنگی و ارتباط منطقی ساختار و محتوا و تناسب آن با سن دانش آموزان»می باشد
نتایج نشان داد بین دیدگاه معلمین از نظر جنس تفاوت وجود دارد به عبارت دیگر معلمین زن ویژگیهای کتب بخوانیم و بنویسیم را بهتـــــر ارزیابی کردهاند . از نظر تحصیـــــلات و سابقه خدمت تفاوتی بین دیدگاه معلمان مشاهده نگردید.
مقدمه
زبان فارسی کلید فهم متون گوناگون ایرانی و ابزار مهم برقراری ارتباط با دیگر ایرانیان است .هر ایرانی با هر گویش محلی و منطقه ای خاص ،از طریق زبان فارسی برای حفظ هویت و ملیت خود می کوشد .قرنهاست برای همه ایرانیان ،از هر قوم و قبیله ای ،مسلم شده است که برای موفقیت در امور زندگی باید ،ضمن پاسداری واحترام به زبان مادری ،برای یادگیری و تسلط بر زبان فارسی کوشید.نظام آموزشی کشور نیز مسؤولیت بسیار سنگینی برای تحقق این خواسته بر حق دارد.برنامه درسی زبان آموزی در میان برنامه درسی دیگر دوره ابتدایی از اهمیت به سزایی برخوردار است ،زیرا نه تنها در تحکیم و تثبیت روابط اجتماعی مؤثر است ،بلکه یادگیری سایر مواد درسی را تسهیل میکند و تعمیق می بخشد
(قاسم پور،1381)بر این اساس و با توجه به ضرورتهای فرهنگی ،اجتماعی ،دینی و آموزشی ،برنامه درسی کتاب فارسی اول ابتدایی مصوب 1348 وزارت آموزش و پرورش در فرایندی علمی ومنطقی مورد بازنگری قرار گرفت که حاصل آن ،تألیف کتابهای بخوانیم و بنویسیم برای پایه اول ابتدایی می باشد.این کتابها از سال تحصیلی 82-81 به صورت رسمی در اکثر نقاط ایران(از جمله شهرستان شهرضا)تدریس گردید.این کتب بر اساس سعی و اهتمام خاصی با استفاده از نظرات روان شناسی به رشته تحریر در آمده ،اما قضاوت با معلمان مجری می باشد .از آنجا که نظرات معلمان مجری این کتاب می تواند راهگشای برنامه نویسان درسی باشد ،این تحقیق با بررسی تحقق هدفها ،رویکردها ،روشها ،محتوا و ساختار این کتابها با استفاده از دیدگاههای معلمان پایه اول سعی دارد به امر کمک نماید.
بیان مسئله
برنامه های درسی، اسناد رسمی نظامهای آموزشی هستند که نقشه عملیات مورد نظر برای تحقق آرمانهای آموزش و پرورش در آنها روشن گردیده است .با توجه به این جایگاه می توان با تحلیل و ارزشیابی برنامه های درسی و خصوصاً استفاده از دیدگاههای معلمان به تصویری نسبتاً روشن از میزان کارآمدی آن نظام دست یافت .همین امر موجب شده است نظامهای آموزشی عملاً ظرفیت قابل توجهی از امکانات خود را صرف تدوین و کارآمد کردن برنامه های درسی سازند تا بتوانند با اجرای آنها هدفهای آموزشی را تحقق بخشند .
در پایه اول ابتدایی ،درس فارسی از نظر آموزش مهارتهای زبانی و ایجاد انگیزه و علاقه به فراگیری سایر دروس برای نظام آموزشی اهمیت دارد .به همین دلیل طراحی و اجرای یک برنامه مؤثر زبان آموزی در پایه اول ابتدایی مستلزم اعمال ظرافت و دقت خاصی است و می توان با استفاده از فرایند ارزشیابی و استفاده از نظرات معلمان مجری تا حد زیادی از این امر اطمینان حاصل کرد.بر این اساس در این تحقیق سعی گردید کتب بخوانیم و بنویسیم را که با استفاده از رویکردهای تحلیلی و کلی و با الهام از مبانی روان شناختی زبان آموزی (مکتب گشتالت) در پایه اول تألیف گردیده از دیدگاه معلمان مورد بررسی قرار گیرد. با توجه به اهمیت موضوع سؤال اساسی این است که آیا معلمان مجری توانسته اند به اهداف و اصول مؤلفین برسند ؟نظرات و دیدگاههای آنان نسبت به این کتب چیست؟
براساس نتایج تحقیق (رضائی،1379)با عنوان نگاهی به نتایج ارزشیابی برنامه درسی جدید فارسی اول ابتدایی 41/83 درصد دانش آموزان بیش از 60 درصد به اهداف حیطه دانشی و 28/90 درصد آنها بیش از 60 درصد به اهداف حیطه نگرشی رسیده اند .نتایج تحقیق (رهبری نژاد،1380)با عنوان نظری به نتایج ارزشیابی برنامه درسی جدید فارسی ،79 درصد از آموزگاران مجری طرح دستیابی دانش آموزان به مهارت دقت و تمرکز در سخن گفتن را که یکی از هدفهای اصلی برنامه می باشد را در حد مطلوب ذکر کرده اند،همچنین83 درصد از آموزگاران عنوان نموده اند زمان در اختیار و حجم کتابها مانع از انجام درست و کامل فعالیتهای آموزشی می گردد.بنابراین تحول اساسی که از سال تحصیلی 80-79 در برنامه درسی کتاب فارسی پایه اول و با تألیف کتابهای بخوانیم و بنویسیم به وجود آمده است ،محقق را بر آن داشت که با استفاده از دیدگاههای معلمان ،ویژگیهای بارز این کتاب را از جنبه های :تحقق هدفها و رویکردها ،محتوای کتابها ،روشهای تدریس،روشهای ارزشیابی پیشرفت تحصیلی ،مناسب بودن روند آموزش خط و دشواری های اجرایی مورد بررسی قرار دهد و به این سؤال پاسخ گوید که برنامه ریزان آموزشی به چه میزان به اهداف مورد نظر خود دست یافتهاند ؟لازم به توضیح است هر یک از این جنبــــهها به عنوان یک متــــغیر در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت.
سؤالهای پژوهش
سؤالهای پژوهش بر اساس اهداف،اصول ،رویکردها ،روشها و به طور کلی مهارتهای زبانی مورد نظر برنامه ریزان کتابهای بخوانیم و بنویسیم تنظیم شده است .
به نظر معلمان پایه اول،کتابهای بخوانیم و بنویسیم به چه میزان:
1-به مهارتهای چهار گانه زبان آموزی توجه دارد؟
2-موجب استفاده از رویکردهای عمومی تلفیقی ،اکتشافی و فعالیت محور می شود؟
3-می توان از روشهای آموزش تلفیقی مفاهیم ،روشهای خلاق،روشهای همیاری و کارگاهی ،روشهای فعال و روشهای ارتباطی و تعاملی استفاده کرد؟
4-روشهای تدریس پیشنهادی با توانایی معلمان و دانش آموزان و با محتوای کتابها ،شرایط و امکانات و جدول ساعات هفتگی تناسب دارد؟
5-ساختارو محتوای کتابها به پرورش توانایی های ذهنی ،رشد خلاقیت،مهارت تفکر ،مفاهیم بین رشته ای،نیازهای روحی،روانی و عاطفی ،جنبه های ذهنی و هنری و تغییر شیوه خط فعلی به سوی تحریری توجه دارد؟
6-از نظر ساختار و محتوا دارای انسجام ،هماهنگی ،ارتباط منطقی و متناسب با سن دانش آموزان است؟
7-از نظر مفاهیم گوناگون به نکات ربانی ،مفاهیم دانشی ،ارزشی،نگرشی،نکات املایی و ادبی توجه دارد؟
8-ارزشیابی پیشرفت تحصیلی دانش آموزان با شرایط و امکانات و جدول ساعات هفتگی تناسب دارد؟
9-آیا بین دیدگاههای معلمان از نظر متغیرهای جنس ،مدرک تحصیلی و سابقه تفاوت وجود دارد؟
روش پــژوهش
با توجه به ویژگی های موضوع،در این تحقیق،از روش توصیفی از نوع تحقیق موردی و زمینه ای استفاده شده است . هدف محقق توصیف عینی و واقعی ویژگی های کتاب های بخوانیم و بنویسیم از نظر معلمان پایه اول ابتدایی می باشد.به عبارت دیگر ،پژوهشگر سعی داشته تا آنچه هست را بدون هیچ گونه دخالت یا استنتاج ذهنی گزارش دهد.در پژوهش موردی و زمینه یابی توجه محقق بیشتر به آن نکات و عوامل مهم و با معنی است که به صورتی در شناخت گذشته مطالعه و بررسی دقیق و عمیقی از متغیر های مهم (بررسی دیدگاه های معلمان نسبت به ویژگی های کتاب های بخوانیم و بنویسیم ) به روال تغییرات و کنش و واکنش معلمان ،در مراحل مورد نظر دست یابد.
جامعه و نمونه آماری
جامعه آماری پژوهش ،معلمان پایه اول ابتدایی شهرستان شهرضا در سال تحصیلی83-82 می باشد.در این پژوهش جهت جمع آوری داده ها ی مربوط به پرسشنامه از کلیه معلمان استفاده گردیدو پرسشنامه بین تمامی آنها توزیع گردید.به عبارت دیگر جامعه آماری و نمونه آماری یکسان می باشد.تعداد معلمان 114 نفر می باشد که پس از توزیع پر سشنامه ،پژوهشگرقادر به جمع آوری 97 پرسشنامه گردیدکه در جدول زیر به تفکیک جنس مشخص می باشد.علت عدم برگشت سایر پرسشنامه ها مشرف شدن تعدادی از همکاران به حج واجب و استفاده از مرخصی زایمان تعدادی از همکاران خواهر در موعد توزیع پرسشنامه می باشد.
درصـد فراوانی جنس
1/35 34 مرد
9/64 63 زن
100 97 جمع
ابـزار اندازه گیـری :
در پژوهش حاضر روش جمع آوری داده ها بصورت میدانی می باشد.در روش میدانی ازپرسشنامه پژوهشگر ساخته استفاده شده است.پرسشنامه از نوع بی نام و سؤالات آن از نوع بسته پاسخ می باشد که در پایان سه سؤال باز پاسخ نیز ارائه گردید.در صفحه اول پرسشنامه هدف از تحقیق و ارسال پرسشنامه ارائه گردید و در ادامه ابتدا سؤالات عمومی شامل :جنس،مدرک تحصیلی و سابقه خدمت مطرح و سپس98 سؤال مر بوط به بررسی دیدگاه معلمان نسبت به کتاب های بخوانیم و بنویسیم ازنظرمهارتها،رویکردها ،روشهای تدریس ،ساختار و محتوا وشیوه های ارزشیابی بیان گردید. سؤالات بر اساس مقیاس پنج درجه ای لیکرت تنظیم شده که شامل پنج طیف بسیار کم ،کم،تا حدودی ،زیاد و بسیار زیاد است .
روایی و پایائی پرسـشنامه :
برای تعیین روایی سؤالات پرسشنامه از نظرات مدرسین کشوری و استانی این کتاب ها و همچنین کارشناسان آموزش و پرورش استفاده گردید. به عبارت دیگر در این تحقیق چون سؤالات پرسشنامه معرف ویژگی هایی از کتاب های بخوانیم و بنویسیم از نظر معلمان است که محقق قصد اندازه گیری آنها را دارد،پرسشنامه دارای روایی محتوایی می باشد .لازم به توضیح است جهت افزایش روایی سؤالات(بعلت زیاد بودن تعداد سؤالات) ،پرسشنامه در دو مرحله بین معلمان توزیع گردید. در مرحله اول 59 سوال پرسشنامه (4صفحه)توزیع و به هنگام جمع آوری ،پرسشنامه مرحله دوم (2 صفحه ادامه سوالات تا101)توزیع و به هنگام جمع آوری دو قسمت پرسشنامه مر بوط به هر آموزگار ضمیمه یکدیگر گردید (هر آموزگار دارای یک کد بوده که در دو قسمت پرسشنامه درج شده است ).اعتبار پرسشنامه بر اساس ضریب آلفای کرانباخ بر آورد گردید.این ضریب برابر است با 97% که در سطح ل=%1 معنی دار می باشد و نشان می دهد پرسشنامه از اعتبار بسیار بالایی برخوردار می باشد
شیوه اجرا و مراحل انجام پژوهش :
1-تهیه و تنظیم سؤالات پرسشنامه بر اساس اهداف و سؤالات پژوهش
2-توجیه همکاران در مورد نحوه اجرا و توزیع پرسشنامه
3-اجرای پرسشنامه در دو مرحله به شرح زیر:
الف:تعیین کد برای کلیه معلمان پایه اول
ب:تقسیم سؤالات پرسشنامه به دو دسته:دسته اول ، سؤالات 1 تا 59 و دسته دوم دنباله سؤالات از سؤال60 تا سؤال 101 .
ج:کد گذاری دو دسته پرسشنامه بر اساس کد های تعیین شده برای آموزگاران .
د: توزیع سؤالات مرحله اول پر سشنامه و توجیه آموزگاران بصورت حضوری .
ه:جمع آوری سؤالات مر حله اول و توزیع سؤالات مر حله دوم پرسشنامه.
و:جمع آوری سؤالات مرحله دوم پرسشنامه .
ز:ضمیمه کردن سؤالات مرحله اول و دوم مر بوط به هر آموزگار به یکدیگر بر اساس کدهای تعیین شده .
به دلیل کثرت سؤالات و افزایش روایی آنها ،پر سشنامه در دو مر حله توزیع گردید.
4-تجزیه و تحلیل داده های استخراج شده از پرسشنامه و بررسی سؤالات تحقیق .
یافتههای پژوهش
سؤال اول: به نظر معلمان پایه اول ،کتابهای بخوانیم و بنویسیم به چه میزان به مهارتهای چهارگانه زبان آموزی توجه دارد؟
جدول شماره 1مقایسه میانگین نمره توجه کتابهای بخوانیم و بنویسیم به مهارتهای چهار گانه زبان آموزی با نمره ملاک مربوط به سؤال اول پژوهش
سؤال اول پژوهش
S Se
مهارتهای چهار گانه زبان آموزی 12/4 516/0 052/0
یافته های جدول نشان می دهد متوسط نمره توجه کتب بخوانیم و بنویسیم به مهارتهای چهار گانه زبان آموزی از نظر معلمین پایه اول دوره ابتدایی 12/4 با انحراف معیار 516/0 بوده است .با توجه به این که متوسط نمره پاسخ ها از میانگین فرضی بزرگتر می باشد،بنابراین کتابهای بخوانیم وبنویسیم بیش از سطح متوسط به مهارتهای چهار گانه زبان آموزی توجه دارد.
سؤال دوم:به نظر معلمان پایه اول ،کتابهای بخوانیم و بنویسیم به چه میزان موجب استفاده از رویکردهای عمومی تلفیقی ،اکتشافی و فعالیت محور می شود؟
جدول شماره 2 : ایسه میانگین نمره استفاده از رویکردهای عمومی تلفیقی،اکتشافی و فعالیت محور با نمره ملاک مربوط به سؤال دوم پژوهش
سـؤال دوم پژوهـش
s se
استفاده از رویکردها تلفیقی،اکتشافی و فعالیت محور 96/3 569/0 57/0
یافته های جدول نشان میدهد متوسط نمره استفاده از رویکردهای عمومی تلفیقی ،اکتشافی و فعالیت محور از نظرمعلمین پایه اول 96/3 با انحراف معیار 569/0بوده است .با توجه به اینکه متوسط نمره پاسخ ها از میانگین فرضی بزرگتر می باشد ،بنابراین کتابهای بخوانیم و بنویسیم بیش از سطح متوسط موجب استفاده از رویکردهای عمومی تلفیقی ،اکتشافی و فعالیت محور شده است .
سؤال سوم :به نظر معلمان پایه اول ،در کتابهای بخوانیم و بنویسیم به چه میزان می توان از روشهای آموزش تلفیقی مفاهیم ،روشهای خلاق،روشهای همیاری و کارگاهی ، روشها فعال و روشهای ارتباطی و تعاملی استفاده کرد ؟
جدول شماره 3 : مقایسه میانگین نمره استفاده از روشهای آموزش تلفیقی مفاهیم ،روشهای خلاق ،روشهای همیاری و کارگاهی ،روشهای فعال و روشهای ارتباطی و تعاملی با نمره ملاک مربوط به سؤال سوم پژوهش
ســؤال سوم پژوهـش
s se
استفاده از روشهای آموزش تلفیقی خلاق، همیاری،فعال،ارتباط تعاملی 4/35 0/530 0/530
یافته های جدول نشان می دهد متوسط نمره استفاده از روشهای آموزش تلفیقی مفاهیم ،روشهای خلاق ،روشهای همیاری و کارگاهی ،روشهای فعال و روشهای ارتباطی و تعاملی از نظر معلمین 35/4 با انحراف معیار 530/0 بوده است . با توجه به اینکه متوسط نمره پاسخها از میانگین فرضی بزرگتر می باشد ،بنابراین کتابهای بخوانیم و بنویسیم بیش از سطح متوسط موجب استفاده از روشهای آموزش تلفیقی ،خلاق ،همیاری ،فعال،ارتباطی و تعاملی شده است.
سؤال چهارم:به نظر معلمین پایه اول ،در کتابهای بخوانیم و بنویسیم به چه میزان روشهای تدریس پیشنهادی با توانایی معلمان و دانش آموزان و با محتوای کتابها ،شرایط و امکانات و جدول ساعات هفتگی تناسب دارد؟
جدول شماره 4 : مقایسه میانگین نمره متناسب بودن روشهای تدریس پیشنهادی با توانایی معلمان و دانش آموزان و با محتوای کتابها ،شرایط و امکانات و جدول ساعات هفتگی با نمره ملاک مر بوط به سؤال چهارم پژوهش
سؤال چهارم پژوهش
s Se
متناسب بودن روشهای تدریس با توانایی معلمان دانش آموزان ،محتوای کتابها ،شرایط وجدول ساعات هفتگی 3/55 0/502 0/050
یافته های جدول نشان می دهد متوسط نمره متناسب بودن روشهای تدریس با توانایی معلمان ،دانش آموزان ،محتوای کتابها ،شرایط و امکانات و جدول ساعات هفتگی از نظر معلمین پایه اول 55/3 با انحراف معیار 502/0بوده است. با توجه به اینکه متوسط نمره پاسخها از میانگین فرضی بزرگتر می باشد بنابر این روشهای تدریس کتب بخوانیم و بنویسیم بیش از سطح متوسط با توانایی معلمان ،دانش آموزان ،محتوای کتابها ،شرایط و امکانات و جدول ساعات هفتگی تناسب دارد .
سؤال پنجم :به نظر معلمان پایه اول ،ساختار و محتوای کتابهای بخوانیم و بنویسیم به چه میزان به پرورش توانایی های ذهنی ،رشد خلاقیت ،مهارت تفکر ،مفاهیم بین رشته ای ،نیاز های روحی .روانی و عاطفی ،جنبه های ذهنی و هنری و تغییر شیوه خط فعلی به سوی توجه تحریری دارد؟
جدول شماره 5:مقایسه میانگین نمره توجه ساختار و محتوای کتب به پرورش توانایی های ذهنی، رشد خلاقیت مهارت تفکر مفاهیم بین رشته ای،نیازهای روحی، روانی و عاطفی، جنبه های ذهنی و هنری و تغییر شیوه خط فعلی به سوی تحریری با نمره ملاک مربوط به سؤال پنجم پژوهش
سؤال پنجم پژوهش
S Se
توجه ساختار و محتوای کتب به پرورش توانایی های ذهنی ،رشد خلاقیت و… 4/10 0/555 0/056
یافته های جدول نشان می دهد متوسط نمره توجه ساختار و محتوای کتب به پرورش توانایی های ذهنی ،رشد خلاقیت ،مهارت تفکر ،مفاهیم بین رشته ای ،نیازهای روحی ،روانی و عاطفی ،جنبه های ذهنی و هنری و تغییر شیوه خط فعلی به سوی تحریری از نظر معلمین پایه اول 10/4 با انحراف معیار 555/0 بوده است .با توجه به اینکه متوسط نمره پاسخها از میانگین فرضی بزرگتر می باشد ،بنابراین ساختار و محتوای کتابهای بخوانیم و بنویسیم بیش از سطح متوسط به موارد ذکر شده توجه دارد.
سؤال ششم:به نظر معلمان پایه اول ،کتابهای بخوانیم و بنویسیم به چه میزان از نظر ساختار و محتوا دارای انسجام ،هماهنگی ،ارتباط منطقی و متناسب با سن دانش آموزان است؟
جدول شماره 6 : :مقایسه میانگین نمره هماهنگی وانسجام ساختار ومحتوا ومتناسب بودن آن با سن دانش آموزان با نمره ملاک مربوط به سوال ششم پژوهش
سؤال ششم پژوهش
S Se
هماهنگی وانسجام ساختار ومحتوا ومتناسب بودن آن با سن دانش آموزان 3/49 0/758 0/044
یافته های جدول نشان می دهد متوسط نمره هماهنگی وانسجام ساختار ومحتوا ومتناسب بودن آن با سن دانش آموزان از نظر معلمین پایه اول 49/3 با انحراف معیار 758/0 بوده است .با توجه به اینکه متوسط نمره پاسخ ها از میانگین فرضی بزرگتر می باشد ،بنابراین ساختار ومحتوای کتب بخوانیم وبنویسیم بیش از سطح متوسط دارای انسجام ،ارتباط منطقی وهماهنگی ومتناسب با سن دانش آموزان است .
سؤال هفتم :به نظر معلمان پایه اول ،کتابهای بخوانیم وبنویسیم به چه میزان از نظر مفاهیم گوناگون به نکات زبانی ،مفاهیم دانشی ،ارزشی ،نگرشی ،نکات املایی وادبی توجه دارد ؟
جدول شماره 7 :مقایسه میانگین نمره توجه کتب بخوانیم وبنویسیم به نکات زبانی ،مفاهیم دانشی ،ارزشی ،نگرشی ،نکات املایی وادبی با نمره ملاک مربوط به سؤال هفتم پژوهش.


تحقیق در مورد قوانین فیزیک جاذبه نیوتن و الکترومغناطیس با word دارای 42 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق در مورد قوانین فیزیک جاذبه نیوتن و الکترومغناطیس با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد قوانین فیزیک جاذبه نیوتن و الکترومغناطیس با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق در مورد قوانین فیزیک جاذبه نیوتن و الکترومغناطیس با word :
مقدمه ;.
کمیتهای فیزیکی ; سنگ بنای علم فیزیک کمیتهای فیزیکی است که ما برای بیان قوانین فیزیک از آنها استفاده می کنیم از جمله میتوان از طول، جرم، زمان، نیرو، سرعت و چگالی، مقاومت و شدت میدان مغناطیسی نام برد. بسیاری از این واژهها مانند طول و نیرو در گفتگوهای روزمره نیز بکار میروند. مثلاً ممکن است گفتهشود: « من اینکار را هر قدر هم طول بکشد، بخاطر شما با تمام نیرو انجام میدهم». ولی در فیزیک باید واژههای به کمیتهای فیزیکی، مانند
نیرو و طول را با وضوح و دقت تعریف کنیم و آنها را با مفاهیم روزمره اشتباه نگیریم. در مثال بالا معانی واژههای طول و نیرو هیچ ربطی به تعریف دقیق و علمی این کمیت ندارد. یک کمیت فیزیکی (مانندجرم) را موقعی تعریف شده میدانیم که روشها یا دستورالعملهایی برای اندازهگیری آن بیان کرده و یکایی (مانند
کیلوگرم) به آن نسبت داده باشیم. یعنی، در واقع یک استاندار برای آن تعریف بکنیم. نکته مهم تعریف این کمیت با یک روش مفید و عملی و پذیرفته شدن آن درسطح بینالمللی است. تعداد کمیتهای فیزیکی آنقدر زیاد است که مرتب کردن آنها خود مسئله اصلی و مشکل است. این کمیتها از هم مستقل نیستند. بعنوان مثال سرعت برابر نسبت طول به زمان است
کاری که باید بکنیم اینست که ا زمیان تمام کمیتهای فیزیکی ممکن چند کمیت مشخص را انتخاب کنیم. و آنها را کمیتهای اصلی نبامیم. بقیه کمیتها را از این کمیتهای اصلی بدست میآوریم. آنگاه برای هر یک از این کمیهای اصلی استانداردی در نظر میگیریم. بعنوان مثال، اگر طول را کمیت اصلی انتخاب کنیم، متر را بعنوان استاندارد آن در نظر میگیریم و آن را با عملیات دقیق آزمایشگاهی تعریف می کنیم.
1- قانون جاذبه نیوتون
نیرویی که خط عمل آن را یک نقطه منفرد یا مرکز عبور کند نیروی مرکزی گویند. اگر مقدار نیرو فقط بستگی به فاصله از مرکز داشته باشد و تابع جهت نباشد، نیرو را همگن مینامند. نیروهای مرکزی از مبانی مهم فیزیک هستند، زیرا نیروهایی از قبیل نیروهای جاذبهای، نیروهای الکترواستاتیکی و غیره در این گروه قرار دارند. نیروهای عکسالعملی نیز ذرات بنیادی طبیعت، اساساً ازنوع نیروهای مرکزی هستند. در حالتی ه دو ذره وجود داشته باشد، هر ذره بصورت یک مرکز نیرو برای ذره دیگر عمل خواهد کرد.
جاذبه ;.
نیوتون در سال 1666 قانون جاذبه عمومی را بیان کرد. اغراق آمیز نیست اگر بیان این قانون را شروع اخترشناسی جدید بدانیم زیرا قانون جاذبه در مورد حرکت سیارات منظومه شمسی، ماهوارههای آنها ستارگان مضاعف و دوتایی و حتی سیستمهای ستارهای صادق است این قانون را میتوان چنین بیان کرد.
«هر ذره در جهان، هر ذره دیگر را با نیرویی جذب میکند که با حاصلضرب جرم آن دو ذره نسبت مستقیم با مجذور فاصله بین آنها نسبت معکوس دارد. این نیرو در امتداد خط راست واصل بین دو ذره است.»
این قانون را از لحاظ برداری میتوان چنین نوشت :
FijS نیروی وارد شده توسط ذره j به جرم mj بر ذره، به جرم mi است همانطور که در شکل نشان داده شدهاست بردار rij بر روی قطعه خط واصل بین دو ذره و در جهت حرکت از I به j است. قانون عکس العمل ایجاب میکند که Fij= Fji باشد، ثابت تناسب G را ثابت جهانی جاذبه مینامند. مقدار این ثابت را با انجام آزمایشهای دقیق در آزمایشگاه و اندازهگیری نیروی بین دو جسم با جرمهای مشخص بدست آوردهاند. مقدار بینالمللی پذیرفته شده این ثابت در سیستم SI عبارت است از :
G= (6.672± 0004)× 1011 Nm2kg-2
در حال حاضر تمام دانش ما درباره جرمهای اجسام نجومی (از جمله زمین) بر مبنای مقدار این ثابت بنیادی است:
قانون اول نیوتون درباره حرکت;
سوال؟ ; آیا نخستین باری که قرص یخ خشک یا وسیله تقریب بیاصطکاک دیگری میدیدید تعجب نکردید؟
آیا بیاد دارید که با کوچکترین تلنگری که به آن می زدید چه طور صاف و یکنواخت سر می خورد؟ چطور بود که هیچ علامتی از کند شدن یا تند شدن نشان نمی داد؟ تجربه روزمره بما میگوید که برای آنکه حرکت یک جسم ادامه پیدا کند، پیوسته نیرو لازم است. اما قرص یخ خشک از برآوردن انتظارات ارسطویی سرباز میزند، و برخورد با این امر برای نخستین بار همیشه تعجب آور است. با این همه، قرص یخ خشک کاملاً طبیعی عمل میکند. اگر نیروهای اصطکاک وجود
نمیداشتند، یک ضربه آرام موجب میشد که میزها و صندلیها نیز همچون قرص یخ خشک از جای خود حرکت کنند وبرکف اتاق سر بخورند. قانون اول نیوتن مستقیماً با اندیشه ارسطویی درباره «طبیعی» بودن به ستیز برمیخیزد این قانون اعلام میکند که حالت سکون و حالت بی شتاب حرکت یکنواخت در یک خط مستقیم هر دو بطور برابر طبیعی هستند. فقط وجود بعضی از نیروها مثلاً اصطکاک جسم را از حرکت دائمی باز میدارد. قانون اول نیوتن درباره حرکت را میتوان
با اصطلاحهای امروزی بصورت زیربیان کرد: هر جسم به حالت سکون یا در حال حرکت مستقیم الخط یکنواخت باقی میماند مگر آنکه نیروی بیتوازنی بر آن وارد آید. به عکس اگر جسمی در حالت سکون یا درحال حرکت مستقیم الخط یکنواخت باشد نیروی بیتوازنی موثر بر آن برابر صفر است. برای آن که حرکت یک
جسم را بفهمیم، باید تمام نیروهای موثر برآن را به حساب آوریم. اگر همه نیروها از جمله اصطکاک در حال موازنه باشند جسم با سرعت ثابت V حرکت خواهد کرد. گرچه نیوتون نخستین کسی بود که این اندیشه را بصورت قانون کلی بیان کرد گالیله پنجاه سال پیش از او بینات مشابهی اظهار کرده بود. البته گالیله و نیوتن قرصهای یخ خشک در اختیار نداشتند وبنابرین نمیتوانستهاند حرکتی رامشاهده کرده باشند که اصطکاک در آنها بطور قابل ملاحظه ای کاهش یافته باشد. اما گالیله آزمایشی فکری ابداع کرده بود، که در آن اصطکاک صفر تصور میشد.
جای شکل
این آزمایش فکری بر مبنای یک مشاهده واقعی بود هرگاه گلوله آونگی را که به انتهای نخی بسته شده بود عقب بکشیم و آن را از حالت سکون رها کنیم، در طول یک قوس نوسان میکند و تقریباً تا همان ارتفاع آغاز حرکت خود بالا میرود. در واقع همچنان که گالیله نشان داد گلوله آونگ تقریباً با سطح اولیه بالا
میرود، حتی اگر با یک گل میخ مسیر آن تغییر داده شود از این مشاهده بود که گالیله آزمایش فکری خود را به وجود آورد. او پیشگویی کرد که هرگاه گلولهای از ارتفاعی بر یک سرازیری بدون اصطکاک رها شود، میغلتد و از سربالایی مقابل بالا میرود و صرف نظر از طول بهمان ارتفاع میرسد مثلاً در نمودار پایین چنانچه سربالایی طرف راست از وضع الف به وضع ب و سپس به وضع پ تغییر کند گلوله در هر مرحله جلوتر می رود تا به ارتفاع اصلی برسد. هر چه زاویه شیب کمتر شود حرکت گلوله به تدریج کندتر می شود. اگر سرازیری دوم چنانچه ذرات، دیده میشود کاملاً مسطح شود گلوله هرگز بر این سح بیاصطکاک در یک خط
مستقیم و با یک سرعت نامتغیر برای همیشه خواهد غلتید این نتیجهگیری را با قانون اول نیوتن میتوان یکی دانست. در واقع بعضی از نویسندگان تاریخ علوم، گالیله را کاشف قانون اول میدانند. اما بعضی دیگر عقیده دارند که دراندیشه گالیله “برای همیشه غلتیدن به معنی قرار گرفتن در یک ارتفاع ثابت بالای زمین” بوده است و به معنی «حرکت در یک خط راست در فضا» نبوده است. این گرایش را که اشیاء به حفظ حالت سکون یا حالت حرکت یکنواخت خود دارند، گاهی “اصل اینرس” مینامند.
بهمین سبب گاهی به قانون اول نیوتن قانون اینرسی گفته میشود. اینرسی خاصیتی از تمام اشیاست. میتوان گفت اجسام مادی، در ارتباط با حالت حرکت خود نوعی سرسختی نشان میدهند هنگامی که در حال حرکت هستند بدون تغییر تندی (بدون تغییر سرعت و جهت) به حرکت خود ادامه میدهند. مگر آنکه مجبور شوند و بر اثر نوعی نیروی خارجی به گونهای دیگر عمل کنندوهنگامیکه در حالت سکون هستند حالت خود را حفظ میکنند بهمین سبب است که
کمربند ایمنی بهنگام توقف سریع اتومبیل مفید واقع می شود و نیز بهمین سبب است که اتومبیل در یک جاده یخی، سر پیچ نمیتواند دور بزند بلکه در مسیری مستقیمتر میافتد که احتمالاً به مزرعه یا پرچین مزرعه ختم میشود و هز چه اینرسی جسمی بیشتر باشد مقاومت آن برای تغییر درحالت حرکتی که دارد بیشتر است. و از این رو نیروی بزرگتری برای ایجاد یک تغیر مطلوب در حالت حرکت آن لازم است.بهمین سبب هم، متوقف کردن آنها دشوار است. هرگاه وسایل
نقلیه مذکور ناگهان ترمز کنند، مسافران وباروبه آنان حرکت خود به سمت جلو را حفظ میکنند. قانون اول نیوتون بما میگوید که اگر ببینیم جسمی با سرعت ثابت در یک خط مستقیم درحرکت است بیدرنگ میفهمیم که نیروهای وارد بر آن باید در حالت توازن باشند یعنی آن جسم در حالت تعادل است. آیا این بدان معنی است که در فیزیک نیوتونی حالت سکون وحالت حرکت یکنواخت هم ارزند؟ در حقیقت همین طور است. وقتیکه میگوییم جسمی در حالت تعادل است، فقط میدانیم که V ثابت است صفر بودن یا نبودن مقدار این ثابت درهر مورد بستگی به این دارد که کدام جسم را به عنوان مرجع اندازهگیری بزرگی V انتخاب کرده باشیم.ما فقط با ارجاع به جسمی دیگر میتوانیم بگوییم که جسم مورد نظر ما در حالت سکون است یا با تندی v ثابت بزرگتر از صفر در حال حرکت است.
اهمیت قانون اول ;
قوانین نیوتون مفاهیم فلسفی عمیقی را دربردارند. با این همه میتوانیم این قوانین را به آسانی بکار ببریم و اهمیت قانون اول نیوتون را حتی بدون توجه به تمام اینگونه ریزهکاریها دریابیم. برای سهولت کار، پیشنهاد مهمی را که از قانون اول حاصل میشود فهرست وار بیان میکنیم:
1-قانون اول، شکست فیزیک ارسطویی را اعلام میکند. حرکت «طبیعی» حرکتی که نیاز به توضیح بیشتر ندارد، بازگشت به وضعیت آرامش درمکان مناسب نیست بلکه حرکتی است که با تندی یکنواخت روی دهد.
2- قانون اول، اندیشه اینرسی را مطرح می کند که بر اساس آن تمایل بنیادی همه اجسام است که حالت سکون یا حالت حرکت یکنواخت خود راحفظ کنند.
3- قانون اول میگوید که از نقطه نظر فیزیک، حالت سکون با حالت حرکت یکنواخت در راستای مستقیم و هر سرعتی که داشته باشد هم ارز است. در مورد هیچیک از این دو حالت سکون یا حرکت یکنواخت چیزی «مطلق» یا خصوصاً متمایز وجود ندارد از این رو، برای توصیف حرکت، نیاز به تعیین یک «چهارچوب مرجع» پدید میآید، زیرا جسمی که نسبت به یک ناظر، یا یک چارچوب مرجع ساکن است، ممکن است نسبت به ناظر یا چهارچوب مرجع دیگری در حرکت باشد.
4- قانون اول، ماند قوانین فیزیکی دیگر قانونی جهانی است و مدعی است که برای اجسام در همه جای جهان صادق است یعنی همان قانونی که بر روی زمین بکار میآید در ماه، در سراسر کهکشان و در ماورای آن نیز صادق است. و همین قانون درباره حرکت اتمها، مغناطیس، توپ تنیس و ستارگان و همه چیز دیگر صادق است.
5- قانون اول رفتار اجسام را بهنگام که هیچ نیروی بیتوازنی بر آنها وارد نمیآید بیان میکند. از این رو زمنیه را برای طرح این پرسش آماده میکند که :« هرگاه
نیروی بیتوازنی بر جسم وارد آید، دقیقاً چه روی میدهد؟
قانون دوم نیوتون درباره حرکت ;
یک تئوری دینامیکی باید حالت سکون، حرکت یکنواخت و شتاب را توجیه کند. تا اینجا دو منظور ما برآورده شده است. توضیح سکون وحرکت یکنواخت. برحسب قانون اول، حالتهای سکون و حرکت یکنواخت هم ارزند. قانون دوم نیوتن پاسخ به این پرسش را فراهم میکند: هرگاه نیروی بیتوازنی بر جسمی وارد شود چه روی خواهد داد؟ چون نیرو را علت حرکت می دانیم، این قانون، قانون اساسی دینامیک است. بطور کیفی، قانون دوم درباره حرکت اندکی بیشتر از این تعریف
است:علت لازم و کافی برای انحراف از حرکت «طبیعی» (یعنی حرکتی با تندی ثابت یا صفر) آن است که نیروی موثر و غیر صفری بر جسم وارد شود. ولی قانون از این هم بیشتر میرود و رابطه کمی سادهای میان تغییر در حالت حرکت و نیروی موثر بدست میدهد. برای آنکه معنی قانون تا آنجا که ممکن است روشنتر شود نخست وضعیتی را در نظر میگیریم که در آن نیروهای متفاوت بر یک جسم اثر میکنند. پس از آن، وضعیتی را در نظر میگیریم که نیرویی یکسان بر اجسام متفاوت اثر میکند. سرانجام با ترکیب این نتایج، رابطهای کلی بدست میآوریم.
