من از آنچه نمی دانید نمی ترسم؛ ولی بنگرید در آنچه می دانید چگونه عمل می کنید . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 11:14 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 تحقیق سیستم حقوق و دستمزد و تأثیر آن در بهره وری سازمان تجربه ای در بهبود و ارتقای بهره وری در فرایند تولید با word دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق سیستم حقوق و دستمزد و تأثیر آن در بهره وری سازمان تجربه ای در بهبود و ارتقای بهره وری در فرایند تولید با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق سیستم حقوق و دستمزد و تأثیر آن در بهره وری سازمان تجربه ای در بهبود و ارتقای بهره وری در فرایند تولید با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق سیستم حقوق و دستمزد و تأثیر آن در بهره وری سازمان تجربه ای در بهبود و ارتقای بهره وری در فرایند تولید با word :

در اجرای سیاست و برنامه های دولت و محور قرا گرفتن کشاورزی ، وزارت کشاورزی نیز به نوبه خود به عنوان متولی آن جهت آماده سازی بستر کار و مکانیزاسیون کشاورزی ، تعدادی ماشین آلات عمرانی و راهسازی تأمین کرد و متناسب با نیاز استانها در سطح کشور توزیع نمود تا در پروژه های عمرانی از جمله
1- تسطیح و یکپارچگی سازی اراضی
2- احداث سدهای خاکی
3- احداث شبکه های آبیاری و زهکشی
4- احداث جاده بین مزارع
و سایر کارهای محوله فعالیت نماید .
در سال 1371 به منظور استفاده بهینه از ماشین آلات و ایجاد انگیزه در یک نظام بهره برداری و نگهداری ماشین آلات شرکتی تحت عنوان شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور ( سهامی خاص ) تأسیس گردید .
در راستای تحقق اهداف سازمانی و به منظور بکار گیری تجربه در کنار دانش و رفع نواقص موجود از جمله بورکراسی اداری ، پرداخت حقوق و دستمزد به صورت ماهیانه ، کم بودن حقوق و دستمزد و پیروی از این اصل که « تا زمانیکه اهداف شخص تأمین نگردد . اهداف سازمانی تحقق پیدا نخواهد کرد »

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 11:14 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 کارآموزی رایگان حسابرسی با word دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد کارآموزی رایگان حسابرسی با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی کارآموزی رایگان حسابرسی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن کارآموزی رایگان حسابرسی با word :

حسابرسی عبارت است از بازرسی جستجوگرانه مدارک حسابداری و سایر شواهد زیر بنای صورتهای مالی.
حسابرسی از راه کسب اگاهی از سیستم کنترل داخلی و بازدهی مدارک، مشاهده و دارائیها، پرسش از منابع داخل و خارج شرکت و اجرای یا روشهای رسیدگی شواهد لازم را برای تعین این که صورتهای مالی، تصویری مطلوب و به نسبت کامل از وضعیت مالی شرکت و فعالیتهای آن در طول دوره مورد رسیدگی ارائه می کنید یا خیر، گردآوری می کند.
گزارش حسابرسی مستقل ، یک مدرک مختصر و بر اهمیت است که حاصل کار حسابرسی است ، مدرکی که اعتبار یک مجموعه از صورتهای مالی را افزایش می دهد و آن را برای سرمایه گذاردن، با منکران، دولت و سایر استفدده کنندگان مقبول تر می سازد.
شواهد گردآوری شده توسط حسابرسی در طول رسیدگی ، انبات خواهد کرد، که داراییهای مندرج در تراز نام واقعا وجود دارد ، شرکت مالک این داراییهاست و ارزیابی آنها بر اساس اصول پذیرفته شده حسابداری انجام شده است. شواهدی جمع آوری خواهد شد تا نشان دهد که تراز نام تمام بدهیهای شرکت را منعکس می سازد، در غیر این صورت ترازنامه می تواند به کلی گمراه کننده باشد، چرا که اقلام مهمی از بدهیها، آگاهانه یا ناآگاهانه، حذف شده است.
حسابرسان به همین ترتیب شواهدی را برای صورت سود و زیان گردآوری خواهند کرد، شواهدی خواسته خواهد شد که اثبات کند فروشهای گزارش شده واقعا روی داده است، کالای فروش رفته عملا برای مشتریان ارسال شده است ، برای تمام شدن هزینه های نسبت شده، مربوط به دوره جاری است و تمام هزینه های تحقیق یافته، به حساب گرفته شده است.
بطور کلی تصمیم گیری اقتصادی نیاز به اطلاعات قابل اتکا دارد، به عنوان مثال بانکها برای وام دادن به یک شرکت معمولا صورتهای مالی و سایر اطلاعات مربوط به شرکت را به دقت بررسی می کند، هدف بانک از اعطای وام ، بدست آوردن سود و اصول اصل دوم در سر رسید آن است، برای این منظور بهترین منبع قابل اتکا صورتهای مالی تایید شده توسط حسابرسان است. فرض کنید صورتهای مالی ، دارایی جاری و سود جاری را بیش از واقع نشان داده باشد و بدهیهای عمده ای آن را منعکس نکرده باشد و اگر بانک بر اساس چنین اطلاعات گمراه کننده ای وام بدهد ، نتیجه نهایی احتمالا این است که بانک به سود مورد انتظار خود نمی رسد و ممکن است مجبور شود اصل وام را نیز به عنوان زبان از مطالبات سوخت شده به هزینه منظور کننده.
شرکتهای بزرگی هستند که سرمایه خود را از چندین سهامدار گردآوری کرده اند و منابع اقتصادی را در یک کشور، یا حتی در سطوح بین المللی، کنترل می کنند، هیات مدیره که معمولا در مرکز شرکت و دور از عملیات کارخانه ها و شعب شرکت مستقرات، برای کنترل منابع شرکت باید به صورتهای مالی و سایر گزارشها استناد و اتکا کنند و به اطلاعات دست اول دسترسی کلی ندارند، و باید به اطلاعاتی اتکا کنند که دیگران تامین می کنند که احتمال دریافت اطلاعات غیر واقعی و غیر قابل اتکا را افزایش می دهد.
ارائه اطلاعات حسابداری و گزارشگری مالی اثر خوب باشد، به شرکت و صاحبان و تصمیم گیران اقتصادی کمک می کند تا منابع اقتصادی خود را به کار آمد ترین شکل تخصیص دهد.
هدف این است که منابع محدود سرمایه به تولید کالاها و خدماتی اختصاص داده شود که بیشترین تقاضا برای آن وجود ندارد.
از طرف دید، حسابداری وگزارشگری نامناسب ریخت و پاشه و کمبود کارآیی را پنهان می سازد و در نتیجه مانع از تخصیص منطقی منابع اقتصادی می شود.
حسابرسی منظم و سالانه توسط حسابرسی مستقل، بهترین نوع حفاظت از منابع سهامداران، سرمایه گذاردن و افراد ذینفع و ریاست رشد و روند اقتصادی و بهینه شرکتها و موسسات و سازمانها را خواهد داشت ، هرچند که سرمایه گذاریها همیشه با مخاطراتی همراه است، اما اگر سرمایه گذاردن در شرکتهایی سرمایه گذاری کنند که صورتهای مالی آنها توسط حسابرسان مستقل بطور مرتب حسابرسی نمی شوند، در معرض خطرهای غیر منتظره خواهد بود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 11:14 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 آشنایی با طب سنتی و داروهای گیاهی با word دارای 63 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد آشنایی با طب سنتی و داروهای گیاهی با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

مقدمه:

گیاهان اولین موجودات خلقت و این جاندارن خاموش و نمودارهای زیبایی در طبیعت پس از گذشت میلیون ها سال که از پیدایش آنها برروی زمین می گذرد، در طی چند قرن اخیر، آثار  و خواص اعجاز انگیز خود را توسط  دست بشر به منصه ظهور رسانده‌اند.
طب و طبابت و به طور اعم معالجات از اولین مسائلی است که بشر برای حفظ اعتدال و توازن مزاج  در بروز امراض جهت اعاده سلامتی به آن روی آورده نسبت به وضع قوانین، امکانات، تحقیقات و گردآوی لازم ومسائل مربوطه نهایت باریک بینی و دقت را معمول داشته، زیرا به هر صورت جان آدمی گنجیه ودیعه ای است که حفظ آن ذاتی و غریزی است .
در طی قرون و اعصار متمادی مردم به خواص درمانی گیاهان پی برده اند و دانشمندان بزرگی  در اقصی نقاط جهان، دراین زمینه تحقیق و کار کرده اند و کتا بها نوشته اندو همزمان با سایر نقاط دنیا در ایران نیز استاتید و دانشمندان بلند پایه ای چون اوبو‌علی سینا، محمد زکریای رازی، سید اسماعیل جرجانی و ابونصر موفق هروی قرن های متمادی علم پزشکی ئ درمانی جهان را تحت تاثیر قرار داده و به حدی ارتقاء علمی یافته اند که آثار آنها به اروپا رفته وتا قرون شانزده و هفده، تعلیمات منحصر به فرد دانشگاهی را تشیکل داده وهنوز مضامین آن مورد تتبع و ترجمه و استفاده است.
فارماکوکنوزی که معنی تحت الفظی آن داروشناسی (علم الادویه) است، جزئی از هنر و علم پزشکی به شمار می آید و آغاز آن از زمانی است که بشر ب درمان بیماری‌ها پرداخته است. فارماکوگنوزی از تمدن های کهن، که در آنها از اجزای حیوانات و گیاهان، محلول های شفا بخش وتهیه می کردند و آنها را برای از  بردن آلام و کاستن رنج ومقابله با بیماری ها به کار می بردند و ریشه گرفته است. منشا اولیه فارماکوگنوزی را می توان در اسرار جادوگری قبایل بشری دانست که توانسته است دوره ثبت نشده اسرار طب انسانی را پشت سر بگذارد وسیر تکاملی خود را از مرحله بدوی تا به امروز که عصر استفاده  از عوامل اختصاصی است به خوبی طی نماید.
با آنکه امروزه درمان بیماری ها بیشتر از طریق مصرف داروهای صورت می گیرد که منشاء صنعتی دارد واختصاصا در‌آزمایشگاه تهیه می شوند و اثرات قاطع آنها نیز در درمان  بیماری ها موجب توسعه مصر ف آنها گردیده است، معهذا چون با مصرف  بعضی از داروها  زیانهایی به بدن می رسد، روز به روز به اهمیت گیاهان دارویی و فرآورده های آنها بیشتر توجه می‌شود و اعتقاد عمومی درباره آنها پیوسته تقویت می‌گردد.

 

فهرست   منابع فارسی

1-    آینه چی -  یعقوب، مفردات پزشکی و گیاهان دارویی ایران،  موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران 1365 صفحات (305 – 307)
2-     ابوعلی سینا – شیخ عبدالرئیس ، ترجمه عبدالرحمن شرفکندی (هه ژار)، قانون در طب، انتشارات سروش، چاپ دوم 1364 جلد دوم صفحات 115 – 255.
3-     امین – غلامرضا، گیاهان دارویی سنتی ایران، تهران: معاونت پژوهشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی 1370 جلد اول صفحه 48.
4-     اشتال. ا.، ترجمه صمصام شریعت، تجزیه و شناسایی مواد دارویی گیاهی، ه. اصفهان، موسسه انتشاراتی مشعل ، 1368 صفحات 8-247
5-     زاهدی – اسمعیل ، واژه نامه گیاهی، موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران، چاپ دوم 1373، صفحات 48 و 60
6-     زرگری  - علی، گیاهان دارویی، موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران چاپ چهارم 1369، جلد چهارم صفحات 328 – 334
7-    زرگری ، علی ، شناسایی گیاهان، انتشارات امیرکبیر، 1341، صفحات 110 – 136
8-    مظرفیان  – ولی الله، رده بندهی گیاهی ، کتاب اول مرفولوژی تاکزونومی، نشر دانش امروز، چاپ اول. تهران 137 صفحات 246 تا 264
9-     مظفریان ، ولی الله، رده بندی گیاهی، کتاب دوم،  دولپه ای ها، نشردانش امروز، چاپ اول، تهران 1373 صفحات 14و 15
10-     مومنی – تاج خانم، دیانتی  –بنفشه، عوارض جانبی دادهای گیاهی، ناشرشهر  آب و آینده سازان، چاپ اول، تهران 1380 صفحات 42 – 53
11-     میرحیدر – حسین ، معارف گیاهی – کاربرد گیاهان و پیشگیری و درمان ها، دفتر نشر فرهنگ اسلامی – چاپ دوم 1375 – جلد دوم صفحات 323 – 328



فهرست منابع انگلیسی

References
1. Berger F (1949) Handbuch der Drogenkunde. Vienna
2. Wichtl M (1988) In: Hartke K (ed) DAB 9- Kommentar. Stuttgart, pp 368-370
3. Wijeskera Ro (1978) The chemistry and  technology of cinnamon. CRC Crit Rev Food Sci Nur 10: 30
4. Hegnauer R (1966) Chemotaxonmie der Pflanzen vol 4. Basel, pp 350 – 381
5. Lawrence B (1969) Can Inst Food Technol J2: 178
6, Bullerman LB, Lieu FY, Seier SA (1977) Inhibition of growth and aflatoxin production by cinnamon and clove oils, cinnamic akdehyde and eugenole,Jfood Sci 42 : 1107 – 1109
7. Hitokoto H,  Morozumi S et al. (1978) Inhibitory dffects of condiments and herbal drugs on the growth and toxin production of toxigenic fungi. Mycopatholo gia 66: 161 – 167
8. Yousef RT, Tawil GG (1980) Antimicrobial activity of volatile oils, pharmazie Ole zur Raumdesin fektion Arzneim Forsch 4: 319 – 325
9. kellner W, Kober W (1954) Moglichkeiten der verwendung atherischeR Ole zur Raumdesinfektion. Arzneim Forsch. 5:224-229.
10. Kellner W, Kober W (1955) Moglichkeiten der Verwendung atherischer Ole zur RAUMDESINFEKTION. Arzneim Forsch 6:768-772.
11.    Kellner W, Kober W (1956) Moglichkeiten der Verwendung atherischer Ole zur Raumdesinfektion. Arzneim Forsch 6:768-772.
12.    Deininger R (1985) Neues aus der Terpenforschung. Der Kassenarzt 7:47-55.
13.    Harada M, Yano S (1975) Pharmacological studies on Chinese cinnamon. II. Effects of cinnamaldeyde on the cardiovscular and digestive system, Chem pharm Bull 23:941-947.
14.    Reiter M, Brandt W (1985) Relaxant effects on tracheal and ileal smooth muscles of the guineapig. Arzneim Forsch 35:408-414.
15.     Plant OH, Miller GH (1926) Effects of carminative volatile oils on the muscular activity of the stomach and colon. J Pharmacol Exp Ther 27:149-164.
16.     Plant OH (1921) Effects of carminative volatile oils on the muscular movements of the intestine. J Pharmacol Exp Ther 22:311-324.
17.     Akira T, Tanaka S, Tabata M (1986) Pharmacological studies on the antiulcerogenic activity of Chinese cinnamon. Planta Med 52:440-443.
18.     Harada M, Ozaki Y (1972) Pharmacological studies on Chinese cinnamon. I. Central effects of cinnamaldehde. Yakugaku Zasshi 92:135-140.
19.     Harada M, Fujii Y, Kamiya J (1976) Pharmacological studies on Chinese cinnamon. III. Electoencephalographic studies of cinnamaldeyde in the rabbit. Chem Pharm Bull 24:1784-1788.
20.     Fundaro A, Cassone MC (1980) Azione degli olii essenziale dicamomilla, canella, assenzio, macis e origano su un comportamento operativo nel ratto. Boll Soc Ital Biol Sper 56:2375-2380.
21.     Nagai H, Shimazawa T et al. (1982) Immunopharmacological studies of the aqueous extract of Cinnamomum cassia (CCAq). I.Anti-allergic action. Japan J Pharmacol 32:813-822.
22.     Nagai H, Shimazawa T et al. (1982) Immunopharmacological studies of the aqueous extract of Cinnamomum cassia (CCAq). II. Effect of CCAq on experimental glomerulonephritis. Japan J Pharmacol 32:823-831.
23.     Nohara T, KashiwadaY et al. (1981) Constituentsof cinnamomi cortex. V.Chem Pharm Bull 29:2451-2459.
24.    Ministere des Affaires Sociales et de l’Emploi: Specialities Pharmaceutiques a Base de Plantes: Bull Off No 86 bis/20 Agust 1986.
25.    Bundesgesetzblatt (Anlage) I, No. 12 of 4.4.1986.
26.     Reynolds JEF, Prasad AB (1982) Martindale: the extra pharmaceutiques, 28th edn. London: the Pharmaceutical Press.
27.     Tyler VE (1988) Pharmacognosy. 9th edn. Lea & Febiger, Philadelphia.
28.     Meyer FR, Meyer E (1959) Perkutane Resorption von atherischen Olen und ihren Inhaltsstoffen. Arzneim Fordsh 8:516-519.
29.     Friedmann E, Mai H (1931) Verhalten der Cinnamalessigsaure und des Zimtaldehyds im Tierkorper. Biochem Z 242:282-287.
30.    Kunkel G.Flowering Trees in Subtropical Gradens. Boston: Dr.W.Junk  b.v.Publishers; 1978:40-1.
31.     DAB 10 Kommentar, 11/4 Band. Stuttgart: Wissenschaftliche Verlagsgesellschaft mbH, 1993; Z1.
32.     Bedevian A K. Polyglottic Dictionary of Plant Names. Cairo Medbouly Library, 1994: 177.
33.     Newall C A, Aanderson L A, Phillipson J D. Herbal Medicines. London:Pharmaceutical Press, 1996: 63-4, 76-7.
34.     Hooker JD. Flora of British India. Kent: L, Reeve & Co, Ltd, 1875:  131-2.
35.     Trease G E, Evans WC. Pharmacognosy. London: 13th ed.: Balliere Tindall, 1989: 453-7.
36.     The Royal Pharmaceutical Soceity. Martindale. The Extra Pharmacopoeia. 31th ed. London: The Pharmaceutical Press. 1996: 1691.
37.     Wichtl M.Herbal Drugs and Phytopharmaceuticals. Translated and edited by Bisset NG. Medpharm GmbH Scientific Publishers. 1994: 148-50.
38.     Nonaka G, Morimoto S, Nishioka I, et al. Tannins and related compounds. Part 13: Isolation and strutures of trimeric, tetrameric and pentameric proanthicyanidins from cinnamon. J. of Chem Soc Perk Trans 1, 4523, 4524.
39.     Dictionary of Natural Products. London: Chapman & Hall, 1994: 1036, 4520, 4523, 4524.
40.     Robbers J E, Speedie M K, Tyler V E. Pharmacognosy & Pharmacobiotechnology. Pennsyivania: Williams & Wilkins. 1996: 96.
41.     British Herbal Pharmacopoeia. British Herbal Medicine Association. 1983:68.
42.     Leung A Y, Foster S. Encyclopedia of Common Natural Ingredients. 2th ed. New York: John Wiley & Sons Inc, 1996: 167-9.
43.     Poucher W A. Poucher’s Perfumes, Cosmetics & Soaps. 9th ed. London: Chapman & Hall. 1991 (Vol.1): 86-7.
44.     Ali M. Textbook of Pharmacognosoy. New Delhi: CBS Publishers & Distributors. 1994: 153.
45.     British Pharmacopoeia. London: HMSO, 1993(Vol 1): 161-2, (Vol 2): A49.
46.     Wagner H, Bladt S. Plant Drug Analysis. 2th ed. Berlin: Springer-Verlag, 1996: 153, 170-1.
47.     Tsai S Y, Chen S C. A fluorometeric assay of trans-cinnamaldehyde in Cinnamon. J Nat Prod 1984: 47:536.
48.     Senanayake U M, Edwards R A, Lee T H. Simple solid injection method for qualitative and quantitative estimation of essential oils. J Chrom 1976; 116:468.
49.     Archer A W. Determination of Cinnamaldehyde, counmarin and cinnamyl alcohol in cinnamon and cassia by high-performance liquid chromatography. J Chrom 1988; 447:272.
50.     WWW.google. Com.
51.     WWW.ars.usda.gov/research/Projects.htm.
52.      WWW.ars.usda.gov/AR/archive.
53.     WWW.epicentre.com
54.     WWW.botanical.com
55.     WWW.Herbadta.Newzealand.com
56.      WWW.curezone.com
57.     WWW.Pubmed.com
58.     WWW.NewSceintist.com
59.     WWW.cunitproj.library.ucla.edu.
60.    WWW.herbal gram.org
61.     WWW.manntaylor.com/plant meeh 34b.html
62.     WWW.texoma.net
63.     WWW.bridge wood gardens.com
64.    WWW.science.sinu.edu
65.     WWW.hostas.com/cinnamon sticks
66.     WWW.torpical fruit nursery.com/fruit products-cr.html
67.     WWW.viable-herbal.com/herbs/.
68.     WWW.Medicinal spices Exhibit-ucla Biomedical library

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 11:14 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بررسی عناصر هویتی انقلاب اسلامی ایران با word دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی عناصر هویتی انقلاب اسلامی ایران با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی عناصر هویتی انقلاب اسلامی ایران با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی عناصر هویتی انقلاب اسلامی ایران با word :

مقدمه

وقوع انقلاب اسلامی در ایران در سال 1357، باعث تکوین هویت جدیدی در عرصه داخلی و بین المللی گردید، هویتی که

مهمترین ساختار بیناذهنی قوام دهنده به آن، هنجارهاری نشات گرفته از فرهنگ ایرانی- اسلامی بود. هویتی که برای دولت

جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر وظیفه صیانت از استقلال، آزادی و منافع ملی کشور، در بردارنده مسئولیت ها و تکالیف

فراملی در چارچوب نقش های متعدد فراملی است و یک نظام ارزشی- قضاوتی و یا یک قالب فکری جدید پدید آورده است.

این هویت شکل گرفته که ما آن را در این مقاله یک هویت »انقلابی- اسلامی« می نامیم ملاک های متفاوتی را برای »خودی ها« و »دگرها« در عرصه ملی و فرا ملی ایجاد می کند که بر اساس همین ملاک ها مرز میان دوست و دشمن ترسیم شده و وقایع

بیرونی نیز تعبیر و تفسیر می شود. طبق این برداشت جهان بیرون کاملا دو وجهی و دوگانه است و به دارالاسلام و دارالکفر و یا

قلمرو مستضعفان و مستکبران تقسیم می شود. در این میان ایران به عنوان ام القرای جهان اسلام و یا الهام بخش جهان اسلام و

غرب بخصوص آمریکا به عنوان نماد استعمار، توسعه طلبی، بی عدالتی، جهان خواری و به طور کل نماد باطل تعریف می شود. بنابراین غرب به عنوان »دگر« در برابر »خود« امت اسلامی می شودٌ، دگری ها که دارای ماهیتی توسعه طلبانه، غارتگرانه و سرکوب گرانه است (مشیرزاده، .(1390 در این مقاله سعی بر بررسی انقلاب اسلامی و عناصر هویتی آن می باشد که ابتدا در مورد انقلاب اسلامی ایران و مقایسه انقلاب اسلامی ایران با سایر انقلاب های بزرگ جهان در آخر به عناصر هویتی انقلاب

پرداخته شده است.

هویت

دهه های پایانی قرن بیستم، دوران شکل گیری و بسط رهیافتی در مطالعات روابط بین الملل و سیاست خارجی بود که با زیر

سؤال بردن رهیافت رئالیسمٍ و مفاهیم بنیادین آن مانند قدرت، منافع ملی و موازنه قوا در صدد برآمد تحلیلی از روابط بین الملل و سیاست خارجی بر مبنای نقش دادن به عوامل اجتماعی و فرهنگی ارائه کند. در این میان، مسئله هویت دولت و هویت سایر بازیگران از جمله گروه های قومی و مذهبی و تأثیر این هویت ها بر عرصه سیاست بیش از گذشته در کانون مباحث تحلیلی قرار گرفت (حق پناه، .(1390 هویت یا …identity» هر چند مفهومی جدید است و در مطالعات جامعه شناختی دو سده اخیر

به یکی از مباحث مهم جامعه شناسی تبدیل شده است، اما بحثی ریشه دار در تاریخ بشری است و ادیان، مکاتب و اندیشمندان

بسیاری درصدد پاسخ بدان برآمده اند. هویت در بردارنده دو بعد متناقض نماست: بعد همسانی و بعد تمایز. اولین معنای آن بیانگر مفهوم تشابه مطلق است: این با آن مشابه است. معنای دوم آن به مفهوم تمایز است که با مرور زمان سازگاری و تداوم را فرض می گیرد. به این ترتیب به مفهوم شباهت از دو زاویه مختلف راه می یابد و مفهوم هویت به طور هم زمان میان افراد یا

اشیاء دو نسبت محتمل برقرار می سازد: از یک طرف شباهت و از طرف دیگر تفاوت (جنکینزَ، .(1381 در جامعه شناسی

تعاریف مختلفی از هویت ارائه شده است. مانوئل کاستلزُ معتقد است که هویت سرچشمه معنا و تجربه برای مردم است.

-1به نظر مشیرزاده شعار »نه شرقی نه غربی« به عنوان شعار مسلط سیاست خارجی نظام جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد که قدرت های شرقی نیز به مانند قدرت های غربی کمابیش به عنوان »دگر« نظام جمهوری اسلامی ایران شناخته می شوند(مشیرزاده، .(1390 در همین رابطه امام خمینی (ره) در موضعی صریح اعلام می نماید: » آمریکا بدتر از انگلیس، انگلیس بدتر از آمریکا و شوروی از هردوی این ها بدتر است« (اطلاعات، .(1362/5/6

2 – Realism 3 – Jenkins 4 – Manuel Castells

2

برداشت من از هویت، در صورتی که سخن از کنشگران اجتماعی باشد، عبارت است از فرایند معناسازی بر اساس یک ویژگی فرهنگی یا مجموعه به هم پیوسته ای از ویژگی های فرهنگی که بر منابع معنایی دیگر اولویت داده می شود (کاستلز، .(1380

انقلاب بزرگ اسلامی در مقایسه با انقلابهای بزرگ دنیا

کشور فرانسه قبل از وقوع انقلاب، از نظر اقتصادی در شرایطبحرانی به سر میبرد. روسیه در آغاز قرن بیستم از موقعیت

اقتصادی مطلوبی برخوردار نبود. کشور چین از مدتها قبل از انقلاب، به دلیل نفوذ بیگانگان و نابودی اقتصاد سنتی، با

ورشکستگی کشاورزی و اقتصادی رو به رو بود. در کشور الجزایر، اشغال طولانی مدت فرانسه، موجب بروز فقر شدید برای مردم الجزایر و ثروت برای فرانسویان شده بود. ولی ایران برخلاف این کشورها در شرایط خوبی از نظر اقتصادی قرار داشت و

تمام شاخصهای اقتصادی آن مثبت و حتی خود، تبدیل به یک کشور وام دهنده به کشورهای غربی شده بود (افراسیابی،

.(1364 رژیم حاکم بر فرانسه در زمان انقلاب، از نظر نظامی و نیز حمایت بینالمللی در موقعیت مناسبی قرار نداشت. رژیم

تزاری در روسیه هم قبل از انقلاب، در موقعیت بحرانی قرار داشت. رژیم ملیگرای چین، هنگام انقلاب در موقعیتی قرار نداشت که از طریق نظامیان، انقلاب را سرکوب کند و حامیان بینالمللی چین از حمایت آن کشور دست برداشتند. نیروهای نظامی فرانسوی به دلیل شکستهایی که در جنگ دوم متحمل شده بودند، توان لازم برای سرکوب نهضت آزادیبخش الجزایر را نداشتند و حوادث از نظر بینالمللی طوری پیش میرفت که از هر جهت به نفع مردم الجزایر بود (آرژونٌ، .(1365 بر خلاف
کشورهای فرانسه، روسیه، چین و الجزایر، رژیم حاکم بر ایران در هنگام بروز انقلاب اسلامی، هم از نظر نظامی و هم از جهت

حمایت بینالمللی در بهترین شرایط ممکن به سر میبرد. ارتش ایرانکاملاً مجهز، سازماندهی شده، دارای سلسله مراتب نظامی

جدی، وفادار به شاه و آماده هر گونه اقدام بود. همچنین از نظر حمایت بینالمللی، تمام کشورهای جهان اعم از سرمایهداری و

سوسیالیستی از رژیم شاه حمایت میکردند. نوع حکومت فرانسه قبل از انقلاب، سلطنت مطلقه بود و هیچگونه مرجع قانونگذاری و نظارت در آن کشور وجود نداشت و اراده شاه در حکم قانون زنده بود. از نظر اداره مملکت هم بعد از پادشاه، گروه اندکی که غرق در فساد بودند تمام پستهای حساس و کلیدی را به طور موروثی در دست داشتند. در روسیه، حاکمیت مستبد تزار، بیکفایتی و ضعف او، تسلط عدهای از اشرافزادگان و درباریان فاسد و راحتطلب، نفوذ زیاد همسر تزار و راسپوتین در اداره امور سیاسی روسیه در اوایل قرن بیستم، دست به دست هم داده و باعث شدند تا نظام سیاسی آن کشور در

بحران مشروعیت مردمی به سر برد و به همین دلیل، انقلابیون روسیه، نظام تزاری را سرنگون و حکومتی با ایدئولوژی

کمونیستی تأسیس کردند. پس از انقلاب سال 1911 و روی کار آمدن یک حکومت جمهوری در چین، مردم انتظار داشتند که ملیگرایان بتوانند یک نوع نظام سیاسی مردمی را در آن کشور مستقر کنند، اما جنبشها و اعتصابهای کارگری و دهقانی،
شکست از ژاپن، اشغال کشور در جنگ جهانی دوم، دخالت بیگانگان، جنگهای داخلی و ; همه دست به دست هم داده، تا

ملیگرایان دچار بحران و فساد، اختلاس، دزدی، ارتشا و; شده و در نتیجه آنها نیز با انقلاب کمونیستی سرنگون شدند (برینتونٍ، .(1363 شکستهای متوالی فرانسه درجنگ جهانی دوم، آغاز فرآیند استعمارزدایی در عرصه جهانی، بحرانهای

سیاسی و اقتصادی، تسخیر فرانسه درجنگ جهانی دوم به وسیله آلمان و ایتالیا و پیامدهای آن و; باعث ضعف مدیریت سیاسی

آن کشور شد. این ضعفها به مستعمرات و به ویژه الجزایر هم انتقال پیدا کرد و در نتیجه، حکومت مستعمره آن کشور در

1 – Arjun 2 – Brinton

3

الجزایر به وسیله انقلاب سرنگون شد. مدیریت سیاسی ایران قبل از انقلاب چه از نظر نوع حکومت و چه از نظر شرکت گروهها در آن و نیز فساد مالی و اداری و; به گونهای بود که مورد قبول مردم نبود و هیچگونه محبوبیتی نداشت. در نتیجه زمینه انقلاب

و تغییر حکومت در آن مهیا شده بود (همان منبع). نتیجه این که رژیم پهلوی قبل از انقلاب، برخلاف کشورهای فرانسه، روسیه،

چین و الجزایر، نه تنها در شرایط بحران اقتصادی به سر نمیبرد، بلکه در مقایسه با آنها از شرایط اقتصادی مطلوبی برخوردار

بود و حتی خود، تبدیل به یک کشور وام دهنده به کشورهای غربی مانند فرانسه و انگلستان در آمده بود. بنابراین، شرایط

اقتصادی ایران قبل از انقلاب، زمینهساز حرکتهای انقلابی نبود. همچنین برخلاف کشورهای مذکور، رژیم حاکم بر ایران هنگام بروز انقلاباسلامی، هم از نظر نظامی و هم از جهت حمایت بینالمللی در بهترین شرایط ممکن به سر میبرد. اما در عین حال،

انقلاب اسلامی ایران با رهبری خردمندانه امام راحل و با رشادت و مقاومت مردم مسلمان کشورمان به پیروزی رسید (افراسیابی،

.(1364 در مجموع، مدیریت سیاسیایرانِ قبل از انقلاب، همانند چهار کشور مذکور چه از نظر عدم مشارکت مردمی و تمرکز

قدرت سیاسی در دست شاه و درباریان و گروه اندک اطرافیان او و چه از نظر فساد مالی و اداری، در شرایط خوبی از نظر مشروعیت و مقبولیت مردمی قرار نداشت. به همین دلیل، قدرت سیاسی در ایران فاقد لیاقت، شایستگی و صلاحیت لازم برای اداره کشور بود. از این رو از نظر مردم، لازم بود که برای اداره صحیح جامعه و برقراری عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه درآمدها و برقراری آزادیهای سیاسی و اجتماعی، قدرت حاکم سرنگون شود و گروه دیگری که دارای صلاحیت لازم باشد به

قدرت برسد. به همین دلیل، انقلاب اسلامی ایران با پشتیبانی قاطع مردم به پیروزی رسید (همان منبع)

با عنایت به شرایط فوق الذکر پیروزی انقلاب اسلامی ایران یکی از تحولات شگرف و عظیم قرن بیستم به شمار میرود که با ویژگی های منحصر به فرد خویش نه تنها بسیاری از تئوری پردازان پدیده انقلاب را شگفت زده نمود، بلکه در شالوده کاخ
رفیع دانش اجتماعی و تئوریها و نظریات رایج پیرامون تبیین انقلابها، نیز لرزه افکنده و آنها را در تبیین علل وقوع و پیروزی

انقلاب اسلامی، با چالش و ناکارآمدی و یا تجدید نظر مواجه ساخت. تا آنجا که برخی در جهت حل این معما دست به ارائه تحلیل ها و نظریاتکاملاً غیرعلمی و خیال پردازانه زده، عجز و ناتوانی خویش را بیش از پیش سردادند.

مفهوم شناسی انقلاب و علل وقوع آن

اولین موضوع در جهت تبیین علل و عوامل اصلی انقلاب اسلامی درک و شناختی صحیح از مفهوم انقلاب عوامل و شرایط

لازم برای وقوع این پدیده و ویژگی های منحصر به فرد انقلاب اسلامی می باشد:

اصطلاحات سیاسی و اجتماعی »انقلاب«ٌ دارای تعاریف متعدد و مختلفی است (ابوالحمد، .(1376 از دیدگاه تداسکاچیلٍ »انقلاب سیاسی با تغییر حکومت بدون تغییر در ساختار اجتماعی همراه است، اما انقلاب اجتماعی عبارت است از انتقال و
دگرگونی سریع و اساسی حکومت و ساختارهای اجتماعی و تحول در ایدئولوژی غالب کشور« (جمعی از نویسندگان، .(1380

و در یک جمع بندی »انقلاب حرکتی مردمی در جهت تغییر سریع و بنیانی ارزش ها و باورهای مسلط، نهادهای سیاسی، ساختارهای اجتماعی، رهبری، روش ها و فعالیت های حکومتی یک جامعه است که توام با خشونت باشد« (محمدی، .(1380
به طور کلی چهار عامل عمده برای وقوع انقلاب در یک جامعه لازم است کهمعمولاً در هر انقلابی دیده می شود:

1 .نارضایتی عمیق از شرایط موجود.

1 – Revolution 2 – theda skocpol

4

2 .گسترش و پذیرش اندیشه یا اندیشه های جدید جایگزین (ایدئولوژی انقلابی). 3 .گسترش روحیه انقلابی در افراد جامعه.

4 .وجود رهبری و نقش آفرینی ساختارهای سیاسی- اجتماعی بسیج گر.

انقلاب اسلامی ایران چهار عامل یاد شده فوق برای وقوع انقلاب را در نوع نیرومند آن دارا بود:

اول اینکه؛ نارضایتی ویژه از وضع موجود در انقلاب اسلامی با شاخص هایی مانند تظاهرات، درگیریها و اعتصاب عمومی و

تنفر همگان از رژیم شاهنشاهی و سیاست های ضد مردمی و ضد اسلامی و وعده های دروغین آن با گستردگی زیادی وجود داشت و این نارضایتی از دیگر انقلاب های معاصر شدیدتر و عمیق تر بود.

دوم اینکه؛ آموزه های اسلامی به عنوان ایدئولوژی و اندیشه سیاسی جایگزین در انقلاب اسلامی مطرح بود و در شعارها،

تظاهرات، بیانیه ها، سخنرانی ها و اعلامیه های مردم و رهبران انقلابی آنها نقش و محوریت اصلی و تعیین کننده داشت و

اصالت فرهنگی آن مهمترین تفاوت های انقلاب اسلامی با دیگر انقلاب های معاصر محسوب می گردد.

سوم اینکه؛ در انقلاب اسلامی رهبری بی نظیر و هوشمندانه امام خمینی(ره) و پیوند ویژه دینی و تاریخی روحانیت با مردم و استفاده از شبکه مساجد و انجمن های اسلامی به بهترین وضع ممکن را در بیداری انقلاب، برانگیختن نارضایتی عمومی، گسترش آرمان انقلاب اسلامی، ایجاد و گسترش روحیه انقلابی و بسیج عمومی ایفا نمود.

و بالاخره اینکه؛ روحیه انقلابی در انقلاب اسلامی با شاخص هایی چون عدم تسلیم انقلابیون در برابر اقدامات رفرمیستی رژیم

و بی توجهی به اقدامات سرکوب گرانه آن و وجود روحیه شهادت طلبی، جانفشانی و فداکاری در راه آرمانی انقلاب، به خوبی قابل اثبات می باشد.
با توجه به چنین عواملی است که انقلاب اسلامی ایران – همانطور که نویسندگان متخصص و مشهور نیز اذعان دارند- در شمار

انقلاب های کبیر اجتماعی جای دارد (عنایت، (1979، و از سوی دیگر با توجه به ویژگی های ممتاز خویش، با هیچ کدام از انقلاب های تاریخی معاصر، قابل مقایسه نمی باشد. مشخصه اصلی آن، شاخص های ویژه ای است که می توان در تعریف این گونه مورد مطالعه قرار داد: انقلاب اسلامی، دگرگونی بنیادی در ساختار کلی جامعه و نظام سیاسی آن بر اساس»جهان بینی«، »موازین و ارزش های اسلامی«، »نظام امامت«، »آگاهی و ایمان مردم«،»حرکت و پیش گامی متقیان« و » قیام قهرآمیز توده های
مردم« استوار است (زنجانی، .(1384

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 5:22 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله چگونگی مواجهه و کنترل دو جریان افراط و تفریط در سیره عملی امام خمینی(ره) با word دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله چگونگی مواجهه و کنترل دو جریان افراط و تفریط در سیره عملی امام خمینی(ره) با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله چگونگی مواجهه و کنترل دو جریان افراط و تفریط در سیره عملی امام خمینی(ره) با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله چگونگی مواجهه و کنترل دو جریان افراط و تفریط در سیره عملی امام خمینی(ره) با word :

چکیده

در طول تاریخ همواره به موازات شکلگیری حرکتهای اصلاحی، دو جریان افراط و تفریط نیز به عنوان آفات اجتنابناپذیر آن به وجود آمدهاند. شناخت این دو جریان و جداسازی آنها از اصل حرکت اصلاحی و چگونگی برخورد با آن ها امری بسیار پیچیده است که نیازمند تیزبینی و قدرت مدیریتی بالایی است. تا آنجا که علت شکست بسیاری از حرکتهای اصلاحی کنار آمدن رهبران آن حرکت با یکی از این دو جریان و ممزوج شدن این جریانها در مسیر مبارزات اصلاحی بوده است. امام خمینی(ره) با بهرهگیری از پشتوانه عظیم اسلام و قرآن و تواناییهای خاص شخصیتیشان همچون شجاعت، صراحت، دقت و ژرفنگری،; در تمام طول مبارزات مجدانه در مقابل این دو جریان انحرافی ایستادند. بر اثر همین ایستادگی، چهره مبارزه و انقلاب، چهرهای کاملاً شفاف و مجزا از تمام خطوط انحرافی، بر پایه های ناب اسلام و مردم شکل گرفت. این مقاله که مبنای آن، روش کتابخانهای و بررسی سیره، آثار و سخنان امام خمینی(ره) بوده است، در پی شناسایی اصول و روشهای چگونگی برخورد ایشان با دو جریان افراط و تفریط است تا از این طریق بتوان روشهای کلی مواجهه با این جریانات را در دوران حاضر به دست آورد. لازم به ذکر است که بررسی دو جریان افراط و تفریط در سیره عملی امام(ره) شامل بخشهای متعددی است (اقتصادی، اجتماعی ـ سیاسی، اخلاقی و ;) که رویکرد مقاله حاضر به این بحث از منظر اجتماعی ـ سیاسی میباشد.

واژگان کلیدی: امام خمینی(ره)، افراط، تفریط، مبارزه، سیره عملی.

-1 مقدمه

همانطور که میدانیم عدالت یا همان راهمیانه بین افراط و تفریط که در احادیث به عنوان بهترین کارها

معرفی شده(نهج الفصاحه،1372، ص(263، اهمیت خاصی در زندگی همه جوامع بشری داشته و دارد.

چنانچه خداوند در قرآن آن را هدف بعثت انبیا دانسته است(حدید(25/ و سابقه تاریخی هم نشان میدهد که

بسیاری از انقلابهای جهانی و تحولات اجتماعی به خاطر افراط و تفریطهای حاکمان زمان و برپایی عدالت شکل گرفته.

در ایران نیز که یکی از شعارهای اساسی آن برقراری عدالت و مبارزه با افراط و تفریطکاریهای رژیم

سابق بود، بیشک حفظ انقلاب و مسیر مبارزه از این دو جریان و ماندن در صراط مستقیم از اهمیت خاصی

برخوردار است. شـهید آیـتاالله مـطهرى در اینباره مـینویسد: »من تأکید میکنم اگر انقلاب ما در مسیر

بـرقرارى عـدالت اجتماعی به پیش نرود، مطمئناً به نتیجه نخواهد رسید و این خـطر هـست کـه انقلاب

دیگرى با ماهیت دیگرى جاى آن را بگیرد.)«مطهرى، پیرامون انقلاب اسلامی، تهران، صدرا، 1372، ص60 ؛ به نقل از :

کیخا، 1383، ص(163

با توجه به اهمیت مسئله، داشتن الگویی موفق، همچون سیره عملی امام در این زمینه، میتواند مسیر نزدیکتر شدن به عدالت اجتماعی را در زمان حاضر هموارتر نماید.

-2 تعریف افراط و تفریط

افراط و تفریط در لغت و اصطلاح به یک معنا به کار میروند. افراط »از حد درگذشتن، زیادهروی کردن

در کاری و اسراف است« و تفریط، »کوتاهی کردن و کمی کردن در کاری و ضایع کردن« آن است(دهخدا،

.(1370 در واقع هر دو حالت از عدم تعادل و عدالتاند. پس با تعریف عدالت نیز میتوان تا حدودی به

تعاریف افراط و تفریط نزدیک شد. چنانچه عدالت ـ که برای آن معانی متنوعی ذکر شده ـ در کلام حضرت علی(ع)، به معنی انصاف و مـیانهروى و اجـتناب از افراط و تفریط نیز آمده است(نهج البلاغه، ص.(399 با بررسی سخنان امام خمینی(ره) نیز به دست میآید که ایشان نیز همین تعابیر را از عدالت و افراط و تفریط دارند:

»هر دو طرف افراط و تفریط برخلاف عدل الهی است; خروج از اعتدال و عدالت الهی و صراط مستقیم

انحراف است و اجتناب از آن، وظیفه الهی است.)«صحیفه امام، ج19، ص(156

پس در مجموع افراط و تفریط، خطوط انحرافی از عدالتاند که در هر بحثی قابل بررسیاند و در این مقاله مراد از این خطوط انحرافی، بررسی آنها در سیر سیاسی ـ اجتماعی است.

-3 اصول مورد تأکید امام خمینی(ره) در حفظ خط تعادل

پیش از بررسی روند مصادیقی کلی از چگونگی مواجهه و کنترل ایشان با این دو جریان، لازم است برخی از اصولی که به نظر میرسد در تعیین نوع برخورد و شیوه کنترل، نقش محوری داشتهاند را ذکر کنیم:

کنگره ملی بررسی اندیشههای فرهنگی و اجتماعی حضرت امام خمینی(ره)
3

3-1 مبنا بودن اسلام

محک حضرت امام(ره) در تمام امور اسلام بود. جمله معروف ایشان که : ما مأمور به تکلیفیم(همان، ج21،

ص(284، نشان از عمق این بینش در ایشان دارد. به همین دلیل است که اعتدال و عدم افراط و تفریط در امور، در نظر ایشان همان حدود و مرزهای اسلام است.

برای مثال، زمانی که ایشان در نجف بودند، قضیه شطالعرب و اختلاف بین ایران و عراق پیش میآید.

حزب بعث به دنبال گرفتن نوشتههایی از مراجع نجف علیه دولت ایران بود. آنها با توجه به شرایط خاص

امام(ره) نسبت به دیگر مراجع (تبعیدی بودن و مبارزات ایشان علیه رژیم)، به امید گرفتن اعلامیه بلندبالایی از

ایشان، به سراغشان میروند ولی با برخورد بسیار تندی مواجه میشوند(وجدانی، 1369، ج5، ص.(46 در پانزده سالی که امام(ره) در عراق بودند، موارد این چنینی پیش آمد که شاید مصلحتبینی اقتضا میکرد که

ایشان به دنبال حامیانی چون دولت عراق باشند، اما ظلمستیزی و عدم همکاری با ظالمان که از اصول مسلم

اسلام است، اجازه این تخطی را به ایشان نمیداد. اگر ایشان در مواردی شبیه به این همچون بسیاری از رهبران انقلابی دچار مصلحتاندیشی میشدند، بیگمان انقلابی مستقل و زنده ـ با گذشت سه دهه از آن ـ دیگر وجود نداشت.

3-2 عدم تخطی از چارچوب قوانین

از جمله افراط و تفریطهای موجود در جوامع، خصوصاً بعد از انقلابها، دور شدن رهبران و مسئولین از قوانین و یا ظهور استبداد و دیکتاتوری در جامعه است. پایبندی امام خمینی(ره) به قانون و تأکید همگان بر قانونگرایی یکی از اصول مسلم مبارزات و رهبری ایشان بود.

»در کشورى که قانون حکومت نکند، خصوصاً، قانونی که قانون اسلام است، این کشور را نمیتوانیم

اسلامی حساب کنیم. کسانی که با قانون مخالفت میکنند اینها با اسلام مخالفت میکنند. کسانی که با مصوبات مجلس بعد از اینکه شوراى نگهبان نظر خودش را داد باز مخالفت میکنند، اینها دانسته یا ندانسته با اسلام مخالفت میکنند. اگر همه اشخاصی که در کشورمان هستند و همه گروههایی که در کشور هستند و همه نهادهایی که در سرتاسر کشور هستند به قانون خاضع بشویم و قانون را محترم بشمریم، هیچ اختلافی پیش نخواهد آمد. اختلافات از راه قانونشکنیها پیش میآید. اگر قانون حکومت کند در یک کشورى

]اختلافی دیگر نخواهد بود«[ (صحیفه امام، ج14، ص.(414

در سیره عملی ایشان نیز مصادیق بسیاری بر ترجیح خواست مردم نسبت به خواست خودشان و عدم تخطی از قانون وجود دارد. برای مثال ایشان در قضیه بنیصدر میفرمایند: »واللّه قسم، من رأى به ریاست

جمهورى بنیصدر ندادم و در تمام موارد نظر دوستان را پذیرفتم.)«همان، ج21، ص(331

کنگره ملی بررسی اندیشههای فرهنگی و اجتماعی حضرت امام خمینی(ره)
4

3-3 عدم اصالت افراد

در منطق اسلام »حق با شخصیتها شناخته نمیشود، باید خود حق را شناخت تا پیروان ÷صادق همین منطق است، بر همین اصل، اصالت فردی و دائمی برای شخصی قائل نمیشود و اعتبار همه را ـ حتی رهبر

جامعه را ـ تنها تا زمانی میداند که همراه اسلام و حق باشند، و این عین عدالت است:

»خدا میداند که شخصاً براى خود ذرهاى مصونیت و حق و امتیاز قائل نیستم. اگر تخلفی از من هم سر

زند مهیاى مؤاخذهام)«پیام معروف به لمنشور روحانیتل، صحیفه امام، ج21، ص.(282

به همین دلیل است که به اشکال مختلف به ملت توصیه مینمایند که:

»من بارها اعلام کردهام که با هیچ کس در هر مرتبهاى که باشد عقد اخوت نبستهام. چهارچوب دوستی من

در درستی راه هر فرد نهفته است. دفاع از اسلام و حزبّالله اصل خدشهناپذیر سیاست جمهورى اسلامی

است.)«همان، ج21، ص(326

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   41   42   43   44   45   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ