در ادب نفست این بس که واگذارى ، آنچه را از جز خود ناپسند شمارى . [نهج البلاغه]
 
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 5:18 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 تحقیق تعریف پزشکی ورزشی یا طب ورزش با word دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق تعریف پزشکی ورزشی یا طب ورزش با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق تعریف پزشکی ورزشی یا طب ورزش با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق تعریف پزشکی ورزشی یا طب ورزش با word :

پزشکی ورزشی تخصصی است که به پیشگیری، تشخیص و درمان آسیب هایی که درتمرینات و مسابقات ورزشی رخ داده اند،مخصوصا صدمات مربوط یه چرخش و پیچش مفصلی که منجر به آسیب عضلات،تاندون ها(زردپی)،لیگامان ها(رباط)،منیسک(مینیسک)،استخوان و خود مفاصل میشود،میپردازد.
شاخه ای از پزشکی، در ارتباط با تناسب فیزیکی و همچنین تشخیص و درمان آسیب های ناشی از فعالیتهای ورزشی است.
پزشکی ورزش شاخه ی متنوع و گسترده ای از پزشکی است که نه تنها به درمان و توان بخشی بلکه بر پیشگیری نیز تاُکید دارد.
در ایران نیز در رشته های تربیت بدنی و علوم ورزشی به آن پرداخته شده است و هم اکنون نیز در سالهای اخیر رشته ی تخصصی آن در دو دانشگاه علوم پزشکی ایران و تهران تدریس می شود.
علاوه بر این در طب ورزش به: تناسب و سلامت،تغذیه و رژیم های غذایی ،دوپینگ و... در ورزش و ورزشکاران می پردازد
تاریخچه رشته پزشکی - ورزشی
اولین تلاش‌ها در زمینه پزشکی ورزشی در سال 1928 توسط پزشکان تیم‌های یونان و فرانسه در جریان بازیهای المپیک زمستانی سوئیس شکل گرفت. با افزایش تعداد شرکت کنندگان در ورزشهای تفریحی و رقابتی، این رشته در دهه هفتاد میلادی سریعاً گسترش یافت و باعث حل مشکلات طبی ورزشکاران و ارتقا وضعیت جسمانی آنان شد.
هرچند رشته پزشکی ورزشی به عنوان یک رشته تخصصی پزشکی در چند دهه اخیر مطرح شده است ولی سابقه آن با تاریخ ورزش درجهان پیوند خورده است واز هنگامیکه ورزش وجود داشته همراه مباحث پزشکی مرتبط با ورزش نیز در کنار آن مطرح بوده است. دریک کتابچه پزشکی یافت شده در هند با عنوان Arthava-Veda که مربوط به 800 تا 100 سال قبل از میلاد مسیح می باشد از اثرات درمانی ورزش نام برده شده است. با گسترش ورزش وهمگانی تر شدن آن دانش بشری درخصوص پزشکی ورزشی خصوصاً دربعد آسیب های ورزشی و بازتوانی ورزشی افزایش یافت.
ابن سینا در کتاب قانون خود فصول و مباحثی را به موضوعات مرتبط با پزشکی ورزشی اختصاص داده است. موضوعاتی مانند اثر ورزش برسلامت جسمی, اثرات انواع ماساژها, ورزش در کودکان وسالمندان و نحوه برخورد با خستگی های ناشی از ورزش ودرمان آن, منافع و مضار ورزش در بیماریها و آسیب های ناشی از ورزش از جمله مباحثی که بخشی از کتاب قانون را به خود اختصاص داده است.
گالن پزشک یونانی سده دوم وسوم پیش از میلاد نگرش جدیدی را درمورد سلامت و بهداشت ارائه داد که می توان آن را فیزیولوژی کاربردی ورزش نامید. همین پزشک است که استفاده از فرآورده های گیآهی محرک را برای افزایش کارائی ورزشکاران در یونان باستان گزارش نموده است. سابقه استفاده ورزشکاران از ماساژ و رژیم غذائی خاص به مدت 10 ماه قبل از آغاز مسابقات المپیک یونان باستان یافت شده است. انواع رژیم های غذائی توسط Promous قهرمان دو دوره دوهای استقامت در 43 قبل از میلاد و اشکال تغییر یافته این رژیم توسط Gardine در ورزشهای مختلف در تاریحچه المپیک ثبت شده است. این موارد حاکی از آن است که هرچند عنوان پزشکی ورزشی مربوط به سده اخیر می باشد ولی سابقه آن به میزان سابقه علم پزشکی و ورزش می باشد.
در سده گذشته که با گسترش دامنه علوم از جمله علم پزشکی از یک سو و گسترش کمی و کیفی ورزش از سوی دیگر توجه به این رشته در زمره دانش آکادمیک بیشتر شد. در سال 1928 فدراسیون بین المللی پزشکی ورزشی در جریان بازیهای المپیک زمستانی جهت کمک به ورزشکاران پایه گذاری شد. درسال 1950 انجمن ملی مربیان ورزشی جهت آموزش علمی مربیان ورزشی تآسیس شد وبدنبال آن در سال 1951 انجمن پزشکی آمریکا کمیته ای را برای مطالعه برروی آسیبهای ورزشی پایه گذاری نمود که فعالیت ادامه دارد. شاید بتوان این کمیته را اولین اقدام در جهت آکادمیک نمودن رشته پزشکی ورزشی قلمداد نمود. بزرگترین سازمان پزشکی ورزشی کالج آمریکائی پزشکی ورزشی the American College of Sports Medicine می باشد که در سال 1954 تأسیس شده است. حوزه فعالیت رشته پزشکی ورزشی در سالهای اخیر پیشرفت چشم گیری نموده و درحال حاضر در چندین کشور دنیا انجمن های پزشکی ورزشی, فدراسیون پزشکی ورزشی و رشته آموزشی پزشکی ورزشی در دانشگاهها و درسطوح مختلف فعالیت دارد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 5:18 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 مقاله در مورد پلورالیسم دینی ، کثرت گرایی و حسرت گرایی با word دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد پلورالیسم دینی ، کثرت گرایی و حسرت گرایی با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد پلورالیسم دینی ، کثرت گرایی و حسرت گرایی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد پلورالیسم دینی ، کثرت گرایی و حسرت گرایی با word :

پلورالیسم دینی ، کثرت گرایی و حسرت گرایی

هنگامى که ما مشخص می کنیم بر اساس متون روایى، اعتقاد به وجود و ظهور مهدی(ع) ضرورى است، مجموعه دانشى را براى افراد فراهم نموده ایم.
امَا هنگامى که این مجموعه، به همراه خود، تحولات هیجانى، عاطفى وعملى معینى را ایجاد می کند که ضمن آن، افراد می کوشند خود را براى یاورى امام مهدى (ع) مهیا سازند، چهره تربیتى مهدویت آشکار می گردد. وقتى به جنبه تربیتى مهدویت واقف شدیم، باید آسیب شناسى تربیتى مهدویت را مورد تأمل قرار دهیم:

1 حصار بندی و حصار شکنی از آسیب هاى تربیتى مهدویت است. برخى معتقدند پیروان حق، باید بریده وبرکنار از پیروان باطل، انتظار بکشند تا لحظه وقوع واقعه فرا رسد. در این تصور، دوران غیبت به مثابه اتاق انتظار است که باید در آن، به دور از اهل باطل نشست ومنتظر بود تا صاحب امر بیاید وکار را یکسره کند.
2 تنها تلاش افراد در این جا براى دور نگاه داشتن ومصون داشتنِ خود ودیگران، از اهل باطل است. این آسیب ازکج فهمى نسبت به مهدویت نشأت گرفته است چون اگر مهدویت، ناظر به قلبه نهایى حق بر باطل است، باید این قلبه را در پرتو قانون کلى چالش میان حق و باطل فهم کرد. در چالش با باطل است که حق قالب می گردد. حصارشکنى هم از آسیب هاست. در حصار شکنى هر مرزى را بر می دارند و بى مرزى را حاکم می کنند. نمونه این بى مرزى و التقاط در عرصه مهدویت، آن است که کسانى معتقد شوند، مهدى (ع)اسم
3 خاصى براى فرد معینى نیست، بلکه نمادى کلى براى اشاره به چیرگى نهایى حق وع

دالت بر باطل وبیدادگرى است ومصداق این نماد می تواند هرکسى باشد.
2 – کمال گرایی (غیر واقع گرا) و سهل انگاری : این که کمال گرایی چگونه در عرصه تربیت مهدوى آشکار می گردد ، زمینه این امر آن است که مهدى (ع) عهده دار رسالتى سترگ است واین رسالت، جز با یارانى نستوه به انجام نمى رسد.
در نظر بودن چنین غایت بلندى در مسأله مهدویت، زمینه ساز آسیب تربیتی کمال گرایی می گ

ردد . مربیان، بدون توجه به وسع فهمى وعملى افراد، آنان را از همان ابتدا به فتح این قله عظیم می خوانند، لذا فرد از همان آغاز از مقصد ومقصود اِعراض می کند.
در نقطه مقابل کمال گرایى، سهل انگارى است یعنى جایى براى مهدویت، در ذهن وضمیر فرد فراهم نمى آید وسهل انگارى نسبت به مهدویت در تربیت دینى، به منزله از دست نهادن این تأثیر عظیم تحول بخش در شخصیت افراد است.
4 گسست و دنباله روی : هنگامی که مباحث ومطالب مربوط به مهدویت، به زبانى مهجور مطرح گردد یا با مسائل ومباحثى که نسل جدید با آن ها درگیر است ارتباط نیابد، گسست رخ می دهد.
5 در نقطه مقابل، قطب آسیب زاى دیگر، دنباله روى نسل پیشین نسبت به نسل جدید است که می تواند در عرصه مهدویت به دو شکل آشکار شود: اول سخن نگفتن از آن، به سبب این که به ذائقه نسل جدید، خوش نمى آید، دوَم فروکاستن مهدویت به شکل های رایج حکومت، مانند دموکراسى. هیچ یک از دو روش مطلوب نیست. پس کسانى که مسأله مهدویت را در جریان تربیت دینى مطرح می کنند، باید هم تناسب وهماهنگى آن را با ذهن وزبان نسل جدید بازشناسى کنند

وهم مراقب باشند که آن را به امیال و آرای رایج آنان فرو نکاهند.
4 مرید بروری و تکروی: مرید پروری صورتِ تحریف شده امامت است، یعنى افراد، امامان را چنان بستایند که گویی آنان، منشأ اولیه حق و حقیقت اند محب غال افراطی گرى آنان در این است که امام را از حد خوبش فراتر می برند واو را به مقام الوهى برمی کشند، در حالى که حضرت، کارگزار و فرمانبر خداست.
قطب دوم آسیب، تکروى است یعنى نفى امامت یا تعمیم امامت. در حالت تکروى، فرد تربیت شونده در حد خود محدود می شود واز بهره جستن از نمونه ها والگوهاى برجسته باز می ماند.
5 ـ قشری گری و عقل گرایی : قشرى گرى در دین، مانع فهم عمق معارف دینى می گردد واز این

رو، بسترى براى رشد کج فهمى وانحراف وبدعت است مانند خوارج که در زمان حضرت على (ع) حاضر نشدند بر ورقهاى کاغذین قرآن تعرض کنند. در دوران غیبت هم، قشرى بودن افراد، آنان را به تعبیرهاى نادرست از احکام دینى خواهد کشاند چنان که هنگام ظهور حضرت، سخنان او و احکام دینى که او مطرح می سازد، در نظر مردم، جدید و ناشناخته است.
از سوى دیگر، عقلکرایى نیز یکى دیکر از ورطه هاى لغزش است یعنى این که انسان در عرصه دین، همه چیز را پس از اثبات قطعى عقل بپذیرد. چنین تصورى نه با واقعیت عقل هماهنگ است ونه با تربیت دینى.
6 ـ خرافه پردازی و راز زدایی : خرافه پردازى یعنى حقایق ماوراى طبیعى دین، دست خوش عوام زدگى گردد وبستر مناسبى براى خرافه پردازى فراهم اَید وعده اى داعیه رؤیت حضرت در خواب وبیدارى کنند هر چند امکان این امر، در اصل منتفى نیست.
راز زدایى هم یعنى امور، مانند امورى طبیعى نگریسته شوند ورد پاى هر امر ماوراى طبیعى در آن ها محوکردد مانند ابن خلدون که معتقد است مراد از ظهور مهدى (ع) ، پیدایش حکومتى مبتنى بر اتحاد قبایل سادات اطراف مدینه و حجاز است.
7 ـ انحصار گرایی و کسرت گرایی : انحصارگرایى یعنى اعتقاد به حکومت عدل مهدى (ع)، موجب تحریم هر حکومتى- حتى عدل- پیش از آن گردد ، که متأسفانه این دیدگاه عملاً در میان برخى از معتقدان به مهدویت آشکار شده است، واین که هر حکومتى قبل از حکومت مهدى (ع) طاغوت است، فهمى آسیب زا از مهدویت است، چون پیامد عملىِ چنین فهمى، عدم تلاش براى برقرارى حکومت عادلانه پیش از ظهور است وحاصل عملى آن، تمکین نسبت به هرگونه حکومت جور پیشه خواهد بود.
در مقابل، کثرتگرایى نیز قطب دوم اسیب است. کثرتگرایى به مفهوم برابر دانستن طریقه هاى مختلف می تواند به این نتیجه منجر شود که هر وضع موجودى، شروع تلقى شود و بالاخره

کثرتگرایى به تجویز هر حکومتى ختم خواهد شد. (1)
تحلیل و نقد مبانی پلورالیسم دینی با توجه به دین اسلام
• مغالطاتی از جانب برخی نویسندگان ویا مدعیان اسلام شناسی و حتی برخی مستشرقین در زمینه نسبت دادن این فرضیه و یا مشی فکری به اسلام صورت گرفته است. مثلا ایشان اینگونه اظهار می‏دارند که چون در اسلام اصل پذیرش دین به اختیار و انتخاب انسان واگذار شده و یا در جائی دیگر اسلام به صاحبان دیگر ادیان به دیده احترام نگریسته و حتی در برخی موارد بر اعتقادات و مرام آنان صحه گذاشته شده و یا در موردی دیگر اصول پذیرفته شده در تمامی ادیان را مطرح ساخته و با قبول آنها همگی را بر گرد آن فرا خوانده است، این امور و مواردی دیگر از این دست همه شاهد بر این است که تفکر پلورالیسم دینی مورد تایید اسلام نیز می‏باشد و در این زمینه قلمفرسائی کرده و گاه تا آنجا پیش رفته‏اند که به طورافتخار اسلام را از بنیانگذاران و پیشتازان این مشی فکری قلمداد کرده‏اند. در پاسخ و نقد اینگونه تفاسیر باید چنین گفت که اگر اهداف و ایده‏های فرضیه پلورالیسم دینی در همین امور خلاصه می‏شد سخن ایشان صحیح بوده و اسلام را باید پیشتاز این حرکت دانست،اما هدف و انگیزه داعیان این خط فکری و یا حداقل بنیانگذاران این حرکت در دو قرن اخیر در این امور خلاصه نشده و نهایتا این ایده را مطرح می‏سازند که بر اساس این فرضیه تمامی ادیان و بلکه تمامی مکاتب و ایده‏هائی که به نحوی گویای اصول اعتقادی و باورهای بشری ست‏ بطور هم زمان از حقانیت‏ برخوردار بوده و همگی راهگشای سعادت و رهنمون به خیر و فلاح می‏باشند.
• آیا چنین ایده و انگیزه نهائی و بنیادین پلورالیزم دینی را می‏توان به اسلام نسبت داد؟ در راقع آنچه که در اسلام در زمینه ادیان دیگر و حقانیت‏ بخشیدن به آنها مطرح هست همگی به صورت طولی است و نه عرضی . یعنی با تشریع شدن دین جدید از سوی شارع مقدس که این دین جدید در

واقع کاملتر بوده و به عنوان مکمل و یا متمم دین سابق مطرح می‏گردد دیگر جائی برای این سخن نمی‏ماند که هردو و یا هرچند دین در کنار یکدیگر و در عرض همدیگر از مشروعیت‏ بالفعل برخوردار باشند. اگر شارع هر دو و یا هرچند آئین، یک حقیقت است و همه ادیان از یک سرچشمه نشات می‏گیرند که همان منبع فیض مطلق و منشا تشریع و تکوین عالم هستی است، هم اوست که با ارسال دین کاملتر مهر پایان بر مشروعیت دین سابق‏زده و پیروان آن دین را ، اگر پیروان حقیقی باشند و از روی صدق و نه عناد و تقلید کورکورانه در جستجوی حقیقت ‏برآیند، به این دین فرا می‏خواند وبه همگان اعلام می‏دارد که راه فلاح و سعادت را تنها در سایه این دین جستجو کنند. و نهایتا با ارسال رسول خاتم همراه با آخرین رسالت و با اکمال دین و اتمام نعمت، شارع مقدس که خود شارع ادیان سابق و مرسل آدم و نوح و ابراهیم و موسی و عیسی نیز بوده همه عالمیان رابه

دعوت عام فرا می‏خواند و اعلام می‏دارد که بدون تردید این دین و تنها این دین برای همگان برگزیده شده و اگر آئینی جز این برگزیده شود مقبول نخواهد افتاد. این تفسیر و برداشت که از اصول اولیه پذیرش دین اسلام بوده و ریشه در قرآن و سیره نبوی دارد هرگز با اصل مبنائی پدیده پلورالیسم دینی سازگاری نداشته و قبول هرکدام به منزله طرد و نفی دیگری است.
• خلاصه سخن آنکه اگر به پدیده پلورالیسم دینی خوشبینانه نظر کنیم و انگیزه‏های سیاسی وراء آن را نادیده بینگاریم، این فرضیه در یک چهارچوب آکادمیک حرکتی بوده و هست در جهت مشروعیت ‏بخشیدن به ادیان ابراهیمی و حتی در یک طیف وسیعتر به تمامی ادیان و مکاتب فکری و اعتقادی به گونه‏ای که همگی در عرض یکدیگر و بطور همزمان دارای حقانیت ‏بوده و پوینده هرکدام به نحوی سعادت و فلاح را خواهد یافت. اما در عین حال، با صرف نظر از اغراض سیاسی که کم و بیش در نهان و آشکار، حرکتهای پولورالیستی را به خصوص در حوزه ادیان هدایت می‏کرده و برخی نتائجی در این زمینه به دنبال داشته، زمانی که از منظر آکادمیک به این حرکت فکری‏نظر کنی

م چنین می‏توان نتیجه گرفت که این فرضیه از ابتدا تا کنون نتوانسته دینمداران و حق پویان واقعی را ارائه طریق باشد. آنچه را که به عنوان اصل محوری ارائه نموده و اساس تفکر خود را بر آن نهاده امری نبوده که مورد انکار و یا غفلت هریک از ادیان بوده باشد و آنچه را که داعیه رسیدن به آن را داشته در مقام عمل جامه عینیت و تحقق نپوشیده است، به خصوص از دیدگاه یک مسلمان و با قبول خاتمیت واکملیت دین‏اسلام و همچنین پذیرفتن این حقیقت که تنها دین مقبول نزد صاحب شریعت دین‏اسلام است وبس، جائی برای طرح و قبول ایده پلورالیستی نمی‏ماند.
پلورالیسم دینی یعنی اینکه حقیقت و رستگاری در دین ویژه ای نبوده ، همه ادیان بهره ای از حقیقت مطلق و غایت قصوی دارند ، در نتیجه پیروی از برنامه های هر یک از آنها می تواند مایه نجات و رستگاری انسان باشد. بر این اساس نزاع حق و باطل از میان ادیان رخت بر بسته ، خصومت ها و نزاع ها و مجادلات دینی نیز جای خود را به همدلی و همسویی می دهند.

• پلورالیزم دینی در جهان مسیحی ، در دهه های اخیر، توسط جان هیک ( متولد1922م) طرح و یا ترویج شده است . نامبرده در این باره چنین گفته است: از نظر پدیدار شناسی ، اصطلاح تعدد ادیان ( کثرت دینی) به طور ساده عبارت است از این واقعیت که تاریخ ادیان نمایانگر تعدد سنن و کثرتی از متفرعات هر یک از آنهاست. از نظر فلسفی ، این اصطلاح ناظر به یک نظریه خاص از روابط بین سنتهاست، با دعاوی مختلف و رقیب آنها . این اصطلاح به معنای این نظریه است که ادیان بزرگ جهان تشکیل دهنده برداشت های متفاوت از یک حقیقت غایی و مرموز الوهی اند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 5:18 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 مقاله در مورد طراحی مدل آموزشی املا براساس نظری های برنامه ریزی درسی با word دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد طراحی مدل آموزشی املا براساس نظری های برنامه ریزی درسی با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد طراحی مدل آموزشی املا براساس نظری های برنامه ریزی درسی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد طراحی مدل آموزشی املا براساس نظری های برنامه ریزی درسی با word :

طراحی مدل آموزشی املا براساس نظری های برنامه ریزی درسی

مقدمه
املا یکی از مواد درسی مهم در برنامه ی آموزش رسمی کشور بوده واز ارکان مهم زبان آموزی در دوره ی ابتدایی است ،و مهمترین هدف آن آموزش صحیح نوشتاری کلمه ها وجمله هاست.از آموخته های املا فراگیران در سراسر زندگی در قالب ارتباط نوشتاری استفاده می کنند. چنانچه ارتباط نوشتاری بین افراد با غلط املایی همراه باشد ارتباط زبانی بین آنها به خوبی بر قرار نخواهد شد.
نظام نوشتاری فارسی به جهت ویژگی ها و خصوصیات خاص خود از جمله حروف مختلف در مقابل یک صدا،دندانه ،نقطه و اتصال و انفصال;. نیازمند توجه خاص برای آموزش نوشتن (املا) می باشد. املا نیز همانند درس های دیگر دارای دو بعد می باشد:
الف- بعد آموزشی ب- بعد آزمونی

بعد آموزشی املا در کلاس ها کمتر مورد توجه معلمان است وتاکید عمده آنها بر آزمون املا است. این مشکل از این ناشی می شود که به روش های آموزشی املا در کتاب های مراکز تربیت معلم به صورت گذرا اشاره شده است، ودر دوره های آموزشی معلمان نیز به آموزش املا توجه نشده است. در این مقاله سعی بر این است که بااستفاده از نظریه های برنامه ریزی درسی مدل های مؤثرآموزشی املا طاحی شود،تا از این طریق به معلمان در آموزش املا کمک گردد.
چکیده
نظریه های برنامه ریزی در تجزیه و تحلیل برنامه های درسی و راهنمای کلی در تدوین برنامه های آموزشی به منظور کمک به یاد گیرندگان و مربیان مورد استفاده قرار

می گیرند. هر راهکار اجرایی، بر مبنای آنها می تواند معنا و مفهوم خاص خودرا پیدا کند .بدین معنی ، داشتن پشتوانه نظری برای هر برنامه اجرایی در نظام آموزشی آن راقابل دفاع می کند. توجه به نظریه ها ودیدگاه ها در نظام آموزشی یک مسأ له ضروری است و به عنوان یک تکلیف همیشگی است. زیرا بدون تکیه بر نظریه ها رسیدن به اهداف مطلوب تا حدی نا ممکن خواهد بود. چون دامنهو گستره علم در حال گسترش است و به تبع آن فلسفه آموزش و پرورش نیز تغییر می

کند ، بنابراین لازم است از هر چند گاهی به ارزیابی جایگاه خود در بین دیدگاهها بپردازیم تا از این طریق وفاق وهمسویی بین عملکردهای خود و نظریه ها ایجاد نماییم .در این مقاله کاربرد های آموزشی هفت نظریه مطرح در برنامه ریزی درسی به اختصار توضیح داده می شود ودر پایان ، نظریه ها را در حوزه یک درس مهم (املا) مورد بررسی قرار داده و الگوی آموزشی آن ارایه شده است .بکارگیری الگو می تواند معلمان و دانش آموزان را در یاد گیری و آموزش املا کمک نماید. بررسی دید گاههای مطرح شده در حیطه برنامه ریزی زمینه ی طراحی مدل آموزشی املا را فراهم می

کند. دید گاهها مبنایی برای تدوین و شیوه ی اجرای برنامه هاست .
دیکته یکی ازمواد درسی مهم در مقطع ابتدایی است با این حال هیچ برنامه ا ی منسجم وعلمی به آن ارائه نشده است.مدل آموزشی املادراین مقاله عبارت از:

شنیدن ادراک باز شناسی نوشتن
بررسی اجمالی نظریه های برنامه ریزی درسی
نظریه رفتاری:
نظریه رفتاری دردهه های گذشته تاثیرزیادی درآموزش وپرورش داشته است . معروفترین نظریه پردازاین دیدگاه اسکینر1است . این نظریه ازسه مؤلفه شرطی کنشگر2 ، شرطی متقابل3 وآموزش وپرورش قابلیت مدارتشکیل گردیده است،که به اختصار هریک توضیح داده می شود.
الف-شرطی کنشگر:
کاربردهای آموزشی شرطی کنشگر:
اهداف آموزش وپرورش :شکل دادن به رفتارمطلوب و کاستن از رفتارنا مطلوب

تلقی نسبت به فرآیند یادگیری:
کسب رفتارهای تازه توسط فراگیران بنابراین معلم با تغییر برنامه تقویت کننده ها به رفتارهای فراگیران شکل می دهد.
تلقی نسبت به یاد گیرنده : یادگیرنده در ارتباط با کنترل محیطی معنی می یابد.
تلقی نسبت به فرآیندآموزش : معلم با دستکاری تقویت کننده ها به رفتار دانش آموزان شکل می دهد. تأکید بر تقویت کننده های مثبت است .
تلقی نسبت به محیط یادگیری: محیط یادگیری دارای ساختار بسته و غیر منعطف است و کل

یه مراحل و توالی آن از قبل تعیین شده است.
نقش معلم : معلم صرفاً در جریان یاددهی- یادگیری نقش طراحی برنامه ارائه تقویت کنندها را بر عهده دارد.
تلقی نسبت به شیوه ارزشیابی از آموخته ها : ارزشیابی متمرکز بر رفتارهای مشخصی است که از قبل تعیین شده اند. لذا در جریان ارزشیابی توجه به اهداف، آغاز وپایان برنامه است.
ب- شرطی متقابل:
کاربردهای آموزشی آموزش و پرورش قابلیت مدار:
اهداف آموزش و پرورش : کسب قابلیت های خاص در حیطه شناختی ، عاطفی و روانی – حرکتی توسط دانش آموزان است.
تلقی نسبت به یادگیری : یاد گیری شامل واکنش نشان دادن در مقابل محرکها ست که قابلیت های مورد نظر را شامل می شود. یعنی به سطح مورد نظر در توانائیها و قابلیت های م

 

شخص شده برسد. چون قابلیت ها از قبل تعیین می شوند پس براحتی می توان در مورد یادگیری فضاوت نمود.
تلقی نسبت به یادگیرنده: فراگیر فردی است که قادر است در کسب قابلیت های گوناگون موفق شود.
تلقی نسبت به محیط یادگیری : محیط یادگیری از قبل تعیین شده و ساخت بسته ای دارد.
ودراکثرموقعیتها برای آموزش انفرادی سازمان دهی می گردد. محیط بایستی به شیوه ای طراحی شود که مشوق رشد تواناییها باشد.
تلقی نسبت به فرآیند ‏آموزش به به توالی آموزش شامل:
1- شناسایی قابلیت های مطلوب و نتایج رفتاری .
2- طراحی آموزش به منظور انتقال برنامه و دستیابی به هدفها .
3- ارزشیابی از طریق آزمونهای مبتنی بر معیار به منظور تعیین ذستیابی به قابلیتها.
نقش معلم: معلم در جریان یاددهی – یاد گیری قابلیتها را تعریف کرده و طراحی آموزشی خود را به براساس آنها تدوین می کند. تا بتواند به سطح مطلوب قابلیت دست یابد. هدف دیگر معلم ایجاد قابلیتهای متفاوت در دانش آموزان است.
تلقی نسبت به شیوه ارزشیابی : برای ارزشیابی قابلیت های ایجاد شده از آزمونهای استاندارد استفاده می شود.

نظریه موضوعی (دیسپلینی )

کاربرد های آموزشی نظریه ی موضوعی
هدف های آموزش وپرورش: تسلط فراگیران به مهارتهای پایه مثل: خواندن ،نوشتن و حساب کردن در دوره ابتدایی و موضوع هایی نظیر ادبیات ،علوم تجربی ،ریاضیات ، تاریخ و زبان دردوره منوسطه
تلقی نسبت به فرآیند یادگیری: به خاطر سپردن دانش و یادگیری در حد تسلط بر مهارتها است.
تلقی نسبت به یادگیرنده : یادگیرنده بایستی خود را یادگیری موضوع سازکار نماید. چون دروس بر اساس ماهیت وتوالی خویش عرضه می شوند.بنابراین به نیازها و علایق دانش آموزان چندان توجهی نمی شود.
نلقی نسبت به فرآیند آموزش: آموزش آشکار سازی از طریق سخنرانیها و تمرین ومباحثه به فراگیران .
نلقی نسبت به محیط یادگیری: محیط یادگیری تحت کنترل معلم است پس دارای ساخت بسته واز پیش نعیین شده است.
نقش معلم: معلم در جریان آموزش مرجع اصلی است و بایستی در رشته تدریس خویش تسلط لازم و کافی به موضوع درسی داشته باشد.
ارزشیابی از آموخته ها : هدف ارزشیابی سنجش میزان تسلط فراگیران به موضوع درسی است ، بنابراین آزمونها معمولا تکیه بر به خاطرآوردن معلومات دارند.
نظریه اجنماعی
این دیدگاه به تجربه ی اجتماعی تأ کید می کند وفراگیران در بستر اجتماعی آموزش داده می شوند. بنابراین برنامه ها و شرایط متناسب با این بستر تدوین می گردد. در این نظریه رویکردها ی فرعی مثل انتقال فرهنگی ،دمکرانیک و تغییر اجتماعی مطرح است که در هر رویکرد حیطه و دامنه عمل با هم فرق می کند.

کاربردهای آموزشی نظریه اجتماعی
الف- انتقال فرهنگی :
1- هدفهای آموزش و پرورش :تلقین ارزشها و نقش هایی که در یک فرهنگ خاص اهمیت اساسی دارد.
2- تلقی نسبت به فرآیند یادگیری: یاد گیری جریانی است که درطی آن فراگیران خود را با انتظارات مدرسه و جامعه تطبیق می دهند. وآنچه را می آموزند که از آنها انتظار می رود.
3- تلقی نسبت به یاد گیرنده: فراگیر در نقش انفعالی است و بایستی ارزشها ومسا یل ارایه شده به او را یاد بگیرد.
4- تلقی نسبت به فرآیند آموزش: آموزش به صورت مستقیم ((از معلم به فراگیر)) بوده و فراگیر تحت کنترل و فرمان یاد دهنده است .همچنین در جریان آموزش بر الگوبرداری تأکید زیاد می شود .
5- تلقی نسبت به محیط یادگیری: محیط یادگیری انعطاف لازم را ندارد وتمام جریان آمو.زش و محیط آن تحت کنترل شدید معلم است .
6- نقش معلم : وظیفه اصلی معلم انتقال دانش، ارزش ها و به عنوان الگو برای دانش آموزان است، بنابراین دارای منش و شخصیت مطلوب از نظر جامعه باشد.
7- تلقی نسبت به ارزشیابی آموخته ها : امتحان و ارزشیابی وسیله ای است برای پی بردن به میزان دستیابی فراگیران به مهارتها و معلومات، بنابراین ارزشیابی شامل مواردی باشد که مهارتهای اجتماعی را ارزشیابی کند.
ب- شهروندی دمکراتیک :
1- هد فهای آموزش و پرورش : احترام به ارزشهای دمکراتیک و مهارت در تجزیه و تحلیل تضادهای ارزشی ، مهارت گفتگو ومفاهمه.
2- تلقی نسبت به فرآیند یادگیری: یاد گیری به صورت یک فرآیند تعاملی است و زمانی بهتر انجام می گیرد که یاد گیرنده در تضادها و مسائل معما گونه اجتماعی
غوطه ور گردد.کلاس درس آماده برای بررسی مسائل و مناظره درباره سیاستهای جامعه باشد.
تلقی نسبت به یادگیرنده: توان به کارگیری استعداد عقلانی خویش در برخورد با مسائل مربوطه به سیاستهای اجتماعی
1- تلقی نسبت به فرآیند آموزش :آموزش طی یک جریان خاص انجام می گیرد که عبارت از:
1- 1-معرفی مطالعه موردی
2- 1-مشخص کردن تضادهای ارزشی و حقایق و اطلاعات و راههای برخورد با آنها3- 1-اتخاذ تصمیم درباره موانع و مشکلات
4- 1- با بکارگیری روش مباحثه هر یک از دانش آموزان درباره مدافع خود تفکر می کنند .
5- 1-تجزیه نظر در مواضع خود و یا تحکیم آن
2- تلقی نسبت به محیط یادگیری: در محیط یاد گیری بایستی از فیلم, روزنامه و ;. برای دانش آموزاستفاده گردد.
3- نقش معلم : ایجاد فضای عاطفی در کلاس برای ترغیب دانش آموزان به مباحثه
4- تلقی نسبت به ارزشیابی آموخته ها: سنجش میزان تبیین مسایل از سوی دانش آموز
تغییر اجتماعی
1- هدفهای آموزش وپرورش : درگیر ساختن دانش آموز با مباحث و موضوعات اجتماعی و پرورش مهارتهای مربوطه به حضور مؤثر در تغییر اجتماعی
2- تلقی نسبت به فرآیند یاد گیری:یاد گیری بایستی به طور مستقیم با مسائل اجتماعی ارتباط پیدا کند و به فراگیر آموزش داده شود که در تغییر اجتماعی ایفای نقش نماید.
3- تلقی نسبت به یادگیرنده: یاد گیرنده عامل و کار گزار تغییر است.
4- تلقی نسبت به فرآیند آموزش :آموزش در این دیدگاه طی توالی زیر انجام می گیرد:
1-4 – شناسایی مسائل توسط دانش آموز
2-4 – ارائه راه حل های مختلف
3-4- آوردن دلالتهای اخلاقی ، اجتماعی و حقوقی برای هر یک از راه حل ها
4-4- گزینش یک راه حل
5-4- اجرای راه حل در مدرسه یا محله
6-4- ارائه گزارش نهایی از نتایج راه حل اجرا شده و تجزیه و تحلیل اثر بخش آن
5- نقش معلم : یاری دانش آموزان در انجام فعالیت ها و فراهم ساختن امکانات لازم از وظایف اصلی معلم بوده همچنین رابط بین مدرسه و جامعه است.
6-تلقی نسبت به ارزشیابی :مشاهده دانش آموزان در حین انجام فعالیت ها و
قضاوت در مورد میزان مهارتهای کسب شده
نظریه رشد گرا
کاربرد آموزشی نظریه رشد گرا
2- تلقی نسبت به فرآیند یاد گیری : یاد گیری به رشد مرتبط است .یادگیری زمانی اتفاق می افتد که تکلیف ها یا مسائلی که محرک دستیابی دانش آموز به الگوی جدید تفکر است به او عرضه شود . یاد گیری شامل فرآیندی است که در آن تعامل بین یاد گیرنده و محیط اتفاق می افتد .
3- تلقی نسبت به یاد گیرنده : یاد گیرنده عنصرفعالی است که به طور مستمر به ساختار بخشی و تجدید ساختار تفکر خود مشغول است .

4- تلقی نسبت به فرآیند آموزش :
1-4- آگاهی معلم و درک و فهم او از سطح رشد دانش آموزان
2-4- ارائه تکلیف یا معما به دانش آموزان
3-4-تکامل دانش آموزبا تکلیف یا معما با کمک معلم
5- تلقی نسبت به محیط یادگیری : محیط یاد گیری باید با سطح رشد دانش آمو
6- نقش معلم :معلم به عنوان یک راهنما بوده و سازمان دهنده محیط یاد گیری است و منابع و موارد مناسب آموزشی بایستی توسط معلم گرد آوری شود. همچنین معلم همواره با طرح سوال دانش آموزان را به تفکر تشویق می کند .
7- تلقی نسبت به ارزشیابی :یادگیری به صورت تکوینی و تراکمی (پایانی ) ارزشیابی می شود . در شکل تکوینی آن معلم به مشاهده شیوه برخورد فراگیران با تکالیف و معما ها می پردازد. ودر شکل پایانی آن محیط بطورکلی بررسی شده تا مشخص گردد که رشد محقق شده است .
نظریه فرآیند شناختی
کاربرد های آموزشی نظریه فرآیند شناختی :
1- اهداف آموزش و پرورش : پرورش مهارتهای فکری نظیر استنباط کردن , تفکر نقاد، فرضیه سازی ،تفکر جانبی
2- تلقی نسبت به فرآیند یاد گیری : فرآیند یاد گیری به صورت استقرایی و تفکر جانبی است .
3- تلقی نسبت به یاد گیرنده : یاد گیرنده فردی است که فعالانه اطلاعات را دستکاری می کند و با استفاده از اطلاعاتی که با آن مواجه می شود در جستجوی معناست .
1- تلقی نسبت به فرآیند آموزشی : آموزش بر اساس فراگیر محوری واز جزء به کل می باشد .
2- تلقی نسبت به محیط یادگیری : محیط حاوی مواد و منابع آموزشی است که مشوق فرآیند های شناختی گوناگون باشد .

 

3- نقش معلم : وظیفه اصلی معلم ایجاد فرصت در کلاس برای فراگیران جهت تفکر است
4- تلقی نسبت به ارزشیابی از آموخته ها :در این نظریه فرآیند ها و مهارتهای شناختی در کانون ارزشیابی قرار دارد . لذا ارزشیابی در بر گیرنده مسائلی است که دانش آموزان برای حل آنها باید از مهارتهای گوناگون فکری استفاده کنند .
نظریه انسان گرایانه

کاربردهای آموزشی نظریه انسان گرایانه
1- اهداف آموزش و پرورش : رشد خود پنداری مثبت و مهارتهای میان فردی
2- تلقی نسبت به فرآیند یاد گیری : یاد گیری در اکثر موقعیت ها جهت گیری شخصی دارد یعنی مفاهیم و مطالب آموزشی می بایست فرا خور حال فراگیران بوده و به طور فردی با ویژگیهای آنها متناسب سازی شده باشد.
3- تلقی نسبت به یادگیرنده : فراگیران عناصری قادر و قابل اعتماد هستند چنانچه شرایط تسهیل کننده لازم فراهم شود .آنها قادرند استعداد های خود را به فعلیت در آورند .
4- تلقی نسبت به فرآیند آموزش : در این نظریه گاهی مفاهیم آموزشی ساخت از قبل مشخص شده دارد ودر برخی موارد نیز دارای ساخت از قبل تعیین شده نیست. در فرآیند آموزش دانش آموزان درباره آنچه در کلاس اتفاق می افتد حق انتخاب دارند.
5- تلقی نسبت به محیط یادگیری بایستی بدور ازهر گونه خطر و تهدید برای دانش آموز باشد و فضای سرشار از اعتماد در کلاس ایجاد شود.
6- نقش معلم : در این نظریه معلم بخشی از جریان یادگیری درکلاس بو

ده و خود یک یادگیرنده نیز می باشد .همچنین معلم در مهارتهای ارتباطی به عنوان الگو برای دانش آموزان است .
7- تلقی نسبت به ارزشیابی آموخته ها : هد ف عمدهارزشیابی ارائه بازخورد به دانش آموزو یاری رساندن وی می باشد.
نظریه ماورای فردی
کاربردهای آموزشی نظریهماورای فردی
1- اهداف آموزش وپرورش :استعلا , پرورش مهارتهای شهود و تفکر خلاق است.
2- تلقی نسبت به فرآیند یاد گیری : یاد گیری به هشیاری ((آگاهی )) به ویژه به خود آگاهی مربوط است . بطور کلی آموزش وپرورش ماورای فردی در تلاش برای هشیار کردن فرد درباره نحوه نگاه او به جهان هستی است .
3- تلقی نسبت به یاد گیرنده :چو نگاه به یاد گیری کل گرایانه است .بنابراین یاد گیرنده به منزله فردی نگریسته می شود که دارای مجموعه ای از نیازهای مرتبط با یکدیگر است (فیزیکی ,شناختی , عاطفی , روحانی ) این ابعاد هر کدام به منزله جزئی از یک کل است و به یاد گیرنده به مشابه جزئی از محیط بزرگتر که در تقابل با آن است توجه می شود .
4- تلقی نسبت به فرآیند آموزش : در این دیدگاه الگوی خاص مورد توجه نیست و فرآیند آموزش به تبع رویکرد های مختلف تغییر می کند . ولی بطور عمومی روشهای مانند تجسم , تمرکز یابی و فعالیتهای حرکتی برای کمک و تشویق دانش آموزان در جهت به کارگیری استعداد و ظرفیت درونی آنها استفاده می شود.
5- تلقی نسبت به محیط یاد گیری : محیط یادگیری باید پشتیبان رشد شهود در ارتباط با قابلیتهای عقلانی باشد . بنابراین بسیاری از محیط های مساعد آموزش وپرورش ماورای فردی از هنر های مختلف به صورت درهم تنیده استفاده می کنند .

6- نقش معلم : ابتدا معلمان بایستی ظرفیت های درونی خود را تقویت نمایند تا بدین ترتیب دانش آموزان نسبت به ابعاد ماورای فردی با گشودگی و پذیرش بیشتری مواجه شوند. .پس معلم از فنونی مانند تجسم ، تمرکز یابی استفاده می نمایند ،نقش دیگر معلم آفرینش محیط سرشار از همدلی و محبت در کلاس است.
7- تلقی نسبت به ارزشیابی آموخته ها : گرایش ارزشیابی به سوی رویکرد های تکوینی , باز پاسخ و کل گراست.
نظریه فرا دیدگا هها

کاربردهای آموزشی نظریه فرادیدگاهها
1- اهداف آموزش و پرورش : پرورش مهارتهای مربوط به نغییر اجتماعی،خود پندارنده مثبت و تفکر خلاق
2- تلقی نسبت به یادگیری : یادگیری کل گرایانه بوده و با ادراک دانش آموزان ارتباط دارد .
3- فرآیند آموزش : در گیر ساختن فراگیران با مسائل و تمرکز یابی بر روی مسائل و موضوعات
4- ارزشیابی : ارزشیابی مستمر و انعطاف پذیراست یعنی از الگوی خاصی به تنهایی و به دفعات مختلف استفاده نمی گردد بلکه در شرایط و موقعیتها الگوی آنها تفاوت می کند .
جمع بندی و ارائه ی مدل های آموزشی املا

در این گزارش علمی 7 نظریه برنامه ریزی درسی مورد بحث وبررسی قرارگرفت در بررسی نظریه ها سعی بر آن بوده که جنبه های کاربردی آن ها انتخاب گردد . نظریه ها، به فرآیند آموزش و برنامه های درسی از دیدگاه خاصی توجه می کنند. بنابراین از دید هر نظریه عناصر یاددهی – یاد گیری به گونه ای خاص تفسیر می گردند و تأکیدات آنها نیز بر مواردی از عناصر نظام آموزشی است . لذا به تبع هر نظریه روشهای آموزشی ، محتوای درس ها و ارزشیابی به گونه ای خاص تغییر می یابند . در این مقاله تلاش می گردد تظریه ها ی بحث شده را دریکی از برنامه های درسی ((دیکته )) بکار بگیریم . قبل از آن به هفت رویکرد یاد گیری و برنامه درسی به صورت کلی بر اساس

نظریه ها پرداخته می شود :
رویکرد اول :تسلط یافتن دانش آموزان به موضوعهای درسی پایه و دیسیپلین ها در برنامه درسی مورد تأکید است . در مقطع ابتدائی به مهارتهای پایه اولویت اول و تربیت بدنی ، مطالعات اجتماعی و هنر در اولویت دوم توجه می گردد . در دبیرستان دانش آموزان به مطالعه دیسیپلین ها

ی پایه مانند ریاضی ، علوم تجربی ، زبان وتاریخ می پردازند .
رویکرد دوم : این رویکرد متکی بر یک مفهوم پردازی رشد گرایانه بوده و مبتنی بر این فرض است که افرادمراحل مشخصی را در فرآیندرشد پشت سر می گذارند عدم اطلاع معلمان و بر نامه ریزان از مراحل، یاد گیری را دچار مشکل می کند .
رویکرد سوم : در این رویکرد دانش آموز به طوراساسی یک موجود اخلاقی تلقی
می شود و به دانش آموز به منزله جزئی از بستر اجتماعی بزرگتر نگریسته می شود .
پس باید مهارتهایی را کسب نماید تا بتواند در این بستر اجتماعی نقش و مشارکت داشته باشد .
رویکرد چهارم : در این رویکرد به کسب قابلیت های خاص به وسیله دانش آموزان تأکید می شود. در این رویکرد یاد گیری برنامه های درسی به واحد های کوچک و قابل دفاع تقسیم می شوند. تا دانش آموزان بتوانند به مهارتهای گوناگون تسلط پیدا کنند .
آموزش برنامه ای و آموزش انفرادی از عمده ترین روشهای یاد گیری است . ارزشیابی از آموخته ها به وسیله آزمون های ملاک- مرجع امکان پذیر می باشد .چون میزان دستیابی دانش آموزان به قابلیتها را می سنجد . برنامه درسی معمولاً بصورت بسته یا کیت ارائه می شود .
رویکرد پنجم : این رویکرد نگرش کل گرایانه به فراگیران دارد . تلاش می شود تمامیت وجودی فراگیران شامل ابعاد فیزیکی ، عاطفی ، عقلانی ، زیبا شناختی ، اخلاقی و روحانی رشد و توسعه یابند . معلمان تلاش می کنند تفکر تحلیلی و تفکر شهودی را به یکدیگر تلفیق نمایند .
رویکرد ششم : تأکید اصلی این رویکرد بر رشد مهارتهای عقلانی است ، این رویکرد فرآیند مدار می باشد . زیرا تلاش می گردد تعدادی ازمهارتهای شناختی را تسهیل نمایند . از مهارتهای حل مسأله جهت اعتماد به نفس در تجزیه و تحلیل مسایل و ارزشیابی استفاده می شود. برنامه های درسی طیف گستردهای از شبیه سازی ها و بازی هاست که تفکر را ترغیب می نمایند .

رویکرد هفتم : پرورش خود پندارمثبت فردی و مهارتهای بر قراری ارتباط با دیگران تکیه اصلی بر رشد شخصی ودرهم تنیدگی فردی است . این رویکرد با استفاده از تجربه های آموزشی و تمرین های گوناگون تلاش می کند احساس سلامت و خوشامد عاطفی را در فرد پرورش دهد . از مدرسه و کلا س به منزله مکانی جهت فراهم کردن تجربه های حیاتی و غنا بخش استفاده می گردد

.
نظریه ها، دیدگاه کلی و ساختاری رادر برنامه های آموزشی مطرح می سازند ،رویکردها
روشهای بکار گرفته در نظریه هاست و سمت وسویی که نسبت به اموردارند را تعیین می کنند. در این گزارش ابتدا نظریه ها و سپس رویکرد های آنها بررسی شد. در این قسمت سعی می شود .مفاهیم و مطالب گفته شده به یکی از برنامه های درسی ارتباط داده می شود . از میان فهرستی از برنامه ها ی درسی , املا نقش اساسی در سرنوشت تحصیلی دانش آموزان دارد واز آغاز تحصیل تا پایان به دانش آموزان آموزش داده می شود. بدین جهت این ماده درسی انتخ

اب می گردد. همچنین برنامه مشخصی برای آموزش آن اعمال نمی گردد . از میان مقاطع تحصیلی دورهابتدایی مد نظر می باشد .و تلاش می گردد که این برنامه درسی باتوجه به نظریه ها ورویکردها نقد وبررسی شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 5:18 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بررسی اثرات اقتصادی قاچاق کالا بر شهرهای مرزی مطالعه موردی ؛ شهر مریوان، استان کردستان با word دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی اثرات اقتصادی قاچاق کالا بر شهرهای مرزی مطالعه موردی ؛ شهر مریوان، استان کردستان با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اثرات اقتصادی قاچاق کالا بر شهرهای مرزی مطالعه موردی ؛ شهر مریوان، استان کردستان با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی اثرات اقتصادی قاچاق کالا بر شهرهای مرزی مطالعه موردی ؛ شهر مریوان، استان کردستان با word :

چکیده

این تحقیق به بررسی اثرات قاچاق کالا بر شهر مرزی “مریوان”، که در مرز غربی استان کردستان و هم مرز با کشور عراق است، می پردازد. طبق تعریف سازمان جهانی گمرک، »قاچاق تخلف گمرکی است شامل جابه جایی کالا در طول مرز گمرکی به روش مخفیانه و به منظور فرار از نظارت گمرکی.« امروزه موضوع تجارت آزاد و توجه به امر بازاریابی و جذب مشتری به عنوان یکی از عوامل موثر در رشد و توسعه اقتصادی برشمرده می شود. اما این فعالیت جهانی، همواره در معرض خطرها و آسیب های جدی قرار داشته و دارد. امروزه پدیده قاچاق به عنوان یک تهدید جدی بر سر راه تجارت آزاد قرار دارد. مساله قاچاق در کشور ما به دلیل شرایط خاص جغرافیایی برای ورود و خروج کالا و نیز نبود شرایط با ثبات در کشورهای همسایه، بسیار قابل توجه است. روش پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و بنابر روش توصیفی است. این تحقیق ابتدا به جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای از منابع می پردازد. پس از آن داده ها و اطلاعات مربوط به منطقه گردآوری و سپس به تهیه پرسشنامه

و تکمیل آن در بین ساکنین شهر “مریوان” همراه با مشاهده پرداخته است. برای رسم نقشه ها نیز از نرم افزار

استفاده شد. در نهایت اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم افزار Excel تحلیل شده و به ارایه نتیجه گیری پرداخته است.

ساکنین شهر مرزی “مریوان”، جامعه آماری این تحقیق است. نتایج تحقیق حاکی از تاثیرات قاچاق کالا بر میزان اشتغال و درآمد ساکنین شهر “مریوان” در فعالیت قاچاق کالا می باشد.

واژگان کلیدی: شهرهای مرزی، قاچاق کالا، شهر مریوان، اقتصاد شهری .

مقدمه

طبق تعریف سازمان جهانی گمرک » (WCO)قاچاق تخلف گمرکی است شامل جابهجایی کالا در طول مرز گمرکی به روش مخفیانه و به منظور فرار از نظارت گمرکی« (نوری، 1382، (150 در شرایط فعلی تعریف قاچاق صرفاً ناظر به مبادی ورودی و خروجی و مرزهای جغرافیایی نمیگردد. بلکه نگهداری و توزیع و حمل کالای فاقد مجوز قانونی در داخل کشور نیز قاچاق محسوب میشود. امروزه موضوع تجارت آزاد و توجه به امر بازاریابی و جذب مشتری به عنوان یکی از عوامل موثر در رشد و توسعه اقتصادی برشمرده میشود، به طوری که بسیاری از دولتها داد و ستد در عرصه بینالمللی را از اهم سیاستهای کلان اقتصادی خود قرار دادهاند.

اما این فعالیت جهانی، همواره در معرض خطرها و آسیبهای جدی قرار داشته و دارد. اگر در گذشتههای دور مشکل راهزنی و عدم امنیت راهها و آبها بر سر راه کاروانها و کشتیهای تجاری بوده است ؛ امروزه پدیده قاچاق به عنوان یک تهدید جدی بر سر راه تجارت آزاد قرار دارد. هر چند بحث قاچاق منحصر به اقتصاد ایران نیست، اما این مسأله در کشور ما به دلیل شرایط خاص جغرافیایی برای ورود و خروج کالا و نیز نبود شرایط با ثبات در کشورهای همسایه، بسیار قابل توجه است. (علمالهدی،

1059

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
30 و 31 فروردین – 1391 دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

(1384 در علم اقتصاد به ورود و خروج کالا که بصورت مخفیانه از مرزهای کشور وارد و یا خارج شود، قاچاق میگویند. کالای اقتصادی که مورد قاچاق قرار میگیرد را کالای قاچاق و شخص یا اشخاصی که مبادرت به انجام قاچاق مینمایند را قاچاقچی یا سوداگر مینامند. کلمه قاچاق یک کلمه ترکی است و به معنای گریزاندن میباشد و از مجموع قوانین و مقررات مربوط چنین استنباط میشود که قاچاق عبارت است از فراردادن مال، خواه آن مال مربوط به درآمد دولت بوده و یا ورود و خروج، تولید و نقل و انتقال و خرید و فروش آن که طبق قوانین و مقررات مربوط، ممنوع و غیرمجاز گردیده باشد. (اداره گمرگ آذربایجان غربی) قاچاق کالا به عنوان یک پدیده شوم اجتماعی، اثرات بسیار نامطلوبی در زمینههای اقتصادی دارد. قاچاق کالا، یکی از مولفههای مهم فساد اقتصادی است. قاچاق کالا و اهمیت مبارزه با آن، ساماندهی وضعیت مبادلات مرزی، حرکت به سمت اقتصاد شفاف و تطبیق رفتار دستگاههای نظارتی بر مبنای اصلاحات انجام شده توسط دولت، از مهمترین محورهای عملیاتی در جهت مبارزه با قاچاق کالا میباشند. قاچاق کالا و اهمیت مبارزه با آن و توسعه داخلی و پیشرفت اقتصاد ملی با تکیه بر توانمندیها، دستیابی به اقتصاد بدون نفت و تقویت تولیدات داخلی که از مهمترین این برنامهها، مبارزه همهجانبه با قاچاق کالاست، از اهمیت اساسی برخودار است . دستیابی به اقتصادی همراه با رشد و توسعه بخش خصوصی و بدون تصدیگری دولت و گرایش دستگاههای دولتی به عنوان سیاستگذار، برنامهریز و ناظر، از محورهای دیگری است که باید به همراه کوچکسازی و ارتقای سطح کارایی دولت مورد توجه قرار گیرد. (اصغری، 1388، (60

مبانی نظری تحقیق

تبادل و داد و ستد کالا در بین ممالک مختلف از گذشتههای دور وجود داشته است. با پیشرفت زمان و ایجاد تنوع در تولیدات و تحکیم مرزهای بین کشورها، مساله مالیات بر کالاهای ورودی مطرح گشت. شاید از همان زمانها افراد سودجویی بودند که برای گریز از مالیات به روشهای غیرقانونی متاع و کالای خویش را وارد میکردند. امروزه تحولات عظیم حمل و نقل و ارتباطات به این پدیده کمک شایان توجهی کرد. معضل قاچاق کالا نه فقط سیستم اقتصادی یک کشور را متاثر میسازد و گاه ضربات سنگینی به آن وارد میآورد، بلکه تاثیرات فراوانی بر پیکره فرهنگی – اجتماعی یک جامعه دارد. افزایش بیکاری و مشکلات ناشی از آن، تغییرات الگوی مصرف و حتی در برخی موارد سیستم ارزشی اجتماع از مواردی است که میتوان به وضوح تاثیر این پدیده را بر آنها مشاهده کرد.

قاچاق کلمه قاچاق از کلمه ترکی ” قاچماق” مشتق شده و به معنای ” ربوده” یا “برده” است. (لغتنامه دهخدا، ج 28، (18

در لغتنامه دهخدا این کلمه ” آنچه ورود آن به کشور و یا معامله آن از طرف دولت ممنوع است” معنا شده است. برخی دیگر از نویسندگان آن را به معنای ” کاری برخلاف قانون که پنهانی انجام شود یا متاعی که معامله یا ورود آن به کشور ممنوع است” (معین، 1371، (2607دانستهاند.

اصولاً کالاهای قاچاق از مناطق مرزی وارد میشوند و سپس در تمام کشور توزیع میشود. لذا مرزها از این لحاظ دارای اهمیت بسیار زیادی هستند. در اینجا با توجه به این اهمیت، به تعاریف مرز پرداخته میشود.
در رابطه با تعریف مرز، طبقهبندی انواع مرزها، کارکردهای مرز و سایر مباحث مرتبط با مرز، تلاشهایی از سوی جغرافیدانان سیاسی و برخی دیگر از کارشناسان رشتههای مرتبط صورت گرفته است؛ از جمله میتوان به فعالیتهایی که توسط دانشمندانی مانند هارتشورن((1936، هولدیچ((1940، جونز(1959، 1945، (1943 و کریستف (1959) اشاره کرد که به تعریف اصطلاح مرز و سرحد و طبقهبندی انواع مرز پرداختهاند. طرح اولین مباحث مرزهای سرزمینی توسط جغرافیدانان دانشگاهی، به زمان راتزل((1897 باز میگردد که وی رفتار ارگانیکی دولت را مطرح کرد. بعدها این موضوع توسط لرد کرزن((1980 و هولدیچ((1916 در زمینه شکلگیری مرزهای سیاسی پیگیری شد.

برخی از تعاریف ارائه شده مرز از سوی دانشمندان مختلف عبارتند از:

1060

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
30 و 31 فروردین – 1391 دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

دیکشیت مرزها را خطوطی می داند که حد خارجی تحت حاکمیت یک دولت ملی را مشخص میکنند.

به عقیده درایسدل، مرز به پدیدهای فضایی اطلاق می شود که منعکس کنندهی قلمروی حاکمیت سیاسی یک دولت بوده و مطابق قواعدی خاص در مقابل حرکت انسان، انتقال کالا و غیره مانع ایجاد میکند.

گلاسنر می گوید که مرزها بر روی نقشه به صورت یک خط نازک ترسیم میشوند؛ در حالی که مرز یک خط نیست بلکه یک سطح است؛ سطحی عمودی که از طریق آن فضا، خاک و زیرزمین برش مییابد.

ریچارد مویر، مرزها تا حدودی مانند چیزی خطی توصیف شدهاند. در حقیقت مرزها در جایی به وجود میآیند که فصل مشترکهای عمودی میان حاکمیتهای کشوری از سطح زمین میگذرد.

به اعتقاد پیتر تیلور، مرز مفهومی از بیرون به درون است و خط مشخصی است که جدایی را نشان میدهد. (زرقانی،1386، .(17-18

به نظر میرحیدر، مرزهای سیاسی مهمترین عامل تشخیص و جدایی یک واحد سیاسی از واحدهای دیگر است و خطوط مرزی خطوطی اعتباری و قراردادی هستند که به منظور تحدید حدود یک واحد سیاسی بر روی زمین مشخص میشوند .(

میرحیدر،1381، (161

به عقیده مجتهدزاده، انسان برای مشخص ساختن پیرامون جولانگاه خود، آن گونه که با گستره جولانگاه همسایه تداخل نیابد، ناچار به تعیین خطوطی قراردادی در بخش پیرامون محیط زیست یا قلمرو خود است. گونه گسترش یافته این مفهوم، خط پیرامونی است که بخش پایانی جولانگاه یک ملت را مشخص می سازد و جنبهای سیاسی پیدا کرده و » مرز« خوانده میشود. ( مجتهدزاده، 1379، الف:(31

پیشینه تحقیق

– “اکوبو” (2004) در مقالهای با عنوان » تاثیر مرز بر بازار کشور ژاپن : تحلیلی بر اساس مدل جاذبه « به تحلیل تاثیر مرز بر بازارها در کشور ژاپن با استفاده از مدل جاذبه پرداخته است. وی در این مقاله از شاخص چگونگی تمایل تجارت بین منطقهای در مقایسه با تجارت بینالمللی استفاده کرده است. نتایج به این نکته اشاره دارد که تاثیر مرز، بسیار کمتر از کشورهای امریکا و کانادا است و این تاثیر در فاصله بین سالهای 1960 تا 1990، سال به سال کاهش یافته است.

– “داسچر و هاپت ” (2010) در مقالهای با عنوان » اقتصاد سیاسی پروژههای همگرایی منطقهای در مرزهایی که دو طرف آن فقیر و غنی است : نقش خرید مرزی و دسته بندی جامعه «، یک تحلیل سیاسی افتصادی از پروژههای همگرایی مرزی ارائه دادهاند. آنها در این مقاله، چگونگی وابستگیهای سیاسی به تحرک داخل کشور، تصمیمگیری و رژیمهای مالکیت مسکن، و کمک هزینههای دولت فدرال و مقررات مرزهای بینالمللی نشان دادهاند. تجزیه و تحلیلها نیز براساس دو مشخصه اصلی در تفاوت خاصی، که شامل تحرک درون منطقهای و توانایی بین فرهنگی است.

– “برادبوری” (2010) در مقالهای با عنوان »ارزیابی برنامه تجارت آزاد و امن (FAST) در طول مرز کانادا و آمریکا« به سنجش یکی از برنامههایی که از سال 2001 جهت افزایش تجارت امن و کارآمد، در طول مرزهای آمریکا و کانادا اجرا شده است، پرداخته است. عنوان این برنامه، برنامه تجارت آزاد و امن یا FAST است. بر اساس ارزیابیهای وی، این برنامه، موجب کاهش میانگین زمان انتظار در 4نقطه از 5 نقطه در طول این مرز، و نیز موجب افزایش سود و کاهش هزینهها شده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 5:17 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت معیارهای مورد مطالعه در واحدهای مسکونی روستایی با word دارای 25 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت معیارهای مورد مطالعه در واحدهای مسکونی روستایی با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت معیارهای مورد مطالعه در واحدهای مسکونی روستایی با word

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت معیارهای مورد مطالعه در واحدهای مسکونی روستایی با word

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت معیارهای مورد مطالعه در واحدهای مسکونی روستایی با word :

متن ندارد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   51   52   53   54   55   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ