
مقاله DVD دی وی دی با word دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله DVD دی وی دی با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله DVD دی وی دی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله DVD دی وی دی با word :
امروزه با گسترش علوم در زمینه های مختلف و اهمیت فناوری اطلاعات و It مهندسین سخت افزار دنیا به فکر ساخت سخت افزارهایی با قدرت ذخیره سازی بالای اطلاعات که قابل حمل باشند افتادند . ابتدا فلاپی دیسک ها به بازار آمدند ، اما سرعت دسترسی اطلاعات در آنها بسیار پایین بود .
پس از مدتی CD ها جایگزین فلاپی شدند که سرعت دسترسی بالایی نسبت به فلاپی داشتند . مشکل CD این بود که کاربران میزان کمی اطلاعات را می توانستند روی آن ذخیره نمایند.
این دلیل خوبی برای پدید آمدن DVD ها بود که امروزه زیاد مورد استفاده قرار می گیرند و ظرفیت های بالایی نیز دارند و مشکل CD ها را حل نمودند.
این مطالب نیز در راستای آشنایی هر چه بیشتر این وسیله تهیه شده است امید است با ارائه این مطالب بتوانیم در راستای آشنایی با این وسیله اطلاعات مفیدی را ارائه نماییم و در آخر این مطالب با توجه به کسترش دی وی دی ها طریقه تبدیل و کپی یک دی وی دی روی هارد دیسک ها و رایت بر روی سی دی را برایتان شرح دادیم . امیدواریم این مطلب نیز برایتان مفید واقع شود .
تاریخچه DVD :
DVD با دو فرمت سوپر دیسک ( SD ) و چند رسانه ای ( MMCD ) در سال 1994 پا به عرصه وجود گذاشت DVD های حالایی نتیجه تلفیق هر دو فرمت DVD اما با یک استاندارد واحد هستند . ویدئو DVD در سال 1997 پا به عرصه گذاشت و تغریبا می توان گفت نسبت به دیگر فن آوری ها رشد بیشتری داشته است .
DVD صوتی در سال 2000 تولید شد و از تکمیل DVD تصویری با فرمت بالا در ارتباط با صدای دو بعدی همراه با گزینه های دیگر خبر داد .
DVD چیست ؟
این سه حرف زمانی علامت اختصاری Digital Video Disk بود . اما امروزه فقط DVD است، در واقع نسل بعدی فن آوری ذخیره سازی دیسک نوری است .
DVD لوح فشرده ای است که از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است و می تواند مانند نوار ویدئویی ( VHS) فیلم را در خود ذخیره نماید و نسبت به سی دی های کامپیوتری برتری دارد . هدفی که DVD دنبال نموده این است که همه سرگرمی های خانگی رایانه ای ، اطلاعات رایانه ای و اطلاعات تجاری و کاری را با یک فرمت واحد دیجیتال ذخیره کند ، تا بتواند جایگزین سی دی های صوتی ، نوار ویدئویی و سایر موارد شود .
امروزه DVD از بیشترین پشتیبانی شرکت های الکترونیکی ، نرم افزاری و استدیو های بزرگ صوتی و تصویری برخوردار است . با چنین پشتیبانی بزرگ و بی سابقه ای ، DVD مبدل به موفق ترین کالای مصرفی الکترونیکی در دوران کوتاه پیدایش خود می باشد . DVD فرمتی است که اوایل برای فیلمهای سینمایی ظاهر شد و کیفیت بهتری نسبت به VHS داشت . در واقع فناوری مورد استفاده در DVD لیزر قرمز ( با طول موج 635 یا 650 نانو متر) و فشرده سازی MPEG2 است .
اولین دستگاه های DVD در نوامبر سال 1996 در ژاپن و در مارس 1997 در امریکا ساخته شد . توشیبا ،پایونیز ، پاناسونیک ، هیتاچی و سونی اولین سازندگانی بودند که دستگاه های DVD – ROM را در ژانویه سال 1997 به بازار عرضه کردند .
امروزه بیش از دویست نوع دستگاه صوتی و تصویری DVD در بازار دنیا موجود است ،هر چند که این دستگاه ها از کیفیت و استاندارد مشابهی برخوردار نیستند .
آشنایی با DVD :
برای ذخیره سازی اطلاعات در کامپیوتر از دو نوع دیسک مغناطیسی و نوری استفاده می شود . فلاپی دیسک و هارد دیسک دو نمونه متداول از دیسک های مغناطیسی می باشند که از آنها در اکثر کامپیوتر های شخصی استفاده می شود . اطلاعات به صورت مغناطیسی بر روی دیسک های فوق ذخیره می گردد . دیسک های نوری در اغلب موارد دارای عملکردی مشابه دیسک های مغناطیسی می باشند با این تفاوت مهم که در مقابل استفاده از تکنولوژی مغناطیس از فن آوری نوری به منظور ذخیره و بازیابی اطلاعات استفاده می گردد .
بر روی دیسکهای مغناطیسی ، می توان اطلاعاتی را بدفعات ذخیره و بازیابی نمود . این وضعیت در تمامی دیسکهای
نوری وجود نداشته و در برخی از آنان امکان خواندن و نوشتن اطلاعات صرفآ یک مرتبه وجود دارد .
استانداردهای تکنولوژی نوری برای کامپیوتر را می توان به دو گروه عمده تقسیم نمود :
1- CD شامل : CD – ROM ، CD – R و CD – RW
2- DVD شامل : DVD+RW ، DVD – R ، DVD – RW ، DVD – RAM ، DVD – ROM و DVD+R
1- دیسکهای CD – ROM اولین نمونه از دیسکهای نوری به منظور ذخیره اطلاعات می باشند . دیسک های فوق یک رسانه ذخیره سازی مطلوب به منظور ذخیره داده های صوتی را در اختیار متقاضیان قرار می دهد . درایو های CD – ROM هم اینک به عنوان یکی از تجهیزات استاندارد در اکثر کامپیوتر های شخصی بکار گرفته می شود .
بر روی دیسک های CD – ROM می توان 74 تا 80 دقیقه موزیک با کیفیت بالا را ذخیره نمود . در صورتی که از دیسکهای فوق به منظور ذخیره داده استفاده شود ،بر روی یک دیسک 74 دقیقه ای می توان اطلاعاتی بالغ بر 650 تا 683 مگابایت را ذخیره نمود . در دیسک های CD – ROM ، 80 دقیقه ای اطلاعاتی معادل 700 تا 737 مگابایت ذخیره می گردد. قطردیسکهای فوق معمولأ 120 میلی متر و ضخامت آنها 2/1 میلی متر است.
2-DVD از کلمات Digital Versatile Disk ، اقتباس و بطور خلاصه یک CD با ظرفیت بالا می باشد . از درایو های DVD- ROM می توان به عنوان یک درایو CD – ROM نیز استفاده نمود . در چنین مواردی درایو های DVD – ROM یک CD را مشابه یک DVD استفاده می نمایند .
از دیسک های DVD به منظور ذخیره فیلم ، موزیک و داده استفاده می گردد . تقریبآ اکثر فیلم هایی که امروزه تولید می شود از طریق DVD در اختیار عموم قرار می گیرد و سایر فیلمهای قدیمی در حال تبدیل به فرمت DVD می باشند .
ضبط تصاویر بر روی DVD دارای کیفیتی بسیار بالا بوده و تعداد زیادی از DVD ها دارای صدای Dobly Digital یا DTS می باشند .
فن آوری ساخت DVD مشابه تکنولوژی استفاده شده برای ایجاد یک CD است . در هریک از دیسک هایی با قطر 120 میلی متر و ضخامت 2/1 میلی متر استفاده می گردد . بر خلاف یک CD ، دیسک های DVD دارای دو لایه در هر طرف بوده که اطلاعات در هر یک از لایه ها ذخیره می گردد . ( چهار لایه در دو طرف ) ، لایه ها به صورت جداگانه نشانه گذاری شده و با ترکیب آنان ضخامــت DVD به 2/1 میلی متر خواهـد رسید . در دیسک های DVD نظیـر دیسک های CD حفره هایی مبتنی بر پلی کربنات ایجاد می گردد .


مقاله محاسبات تابلوی روشنایی با word دارای 41 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله محاسبات تابلوی روشنایی با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله محاسبات تابلوی روشنایی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله محاسبات تابلوی روشنایی با word :
محاسبات روشنایی با استفاده از نرم افزار calculux انجام شده است. جهت cabling از کابلهای مخصوص البرز برای روشنایی که بر اساس اسنداردهای V.D.D 0250 و BS 6004 ساخته شده اند استفاده می شود. کلیه لامپ های استفاده شده برای محوطه indoor از لامپهای فلورسنت با شماره TLS 335w He با ولتاژ نامی 230 و توان نامی 40w و یا از لامپ های بخار جیوه با شماره MASTER LINE olus 20w 24D با ولتاژ نامی 12v و توان 20W می باشد. از آنجایی که کلیه تأسیسات باید مجهز به سیستم Earthing باشد از کابلهای سه رشته ISIRI (6007)10 بارنج ولتاژ 300 تا 500 ولت استفاده شده است.
مقادیر نامی کابلهای فوق در قید شده است و با توجه به دمای میانگین موجود در سال که برابر می باشد از ضریب تصحح 1.05 استفاده می شود، از آنجائیکه روشنایی های فرمول بدست می آید. ضریب همزمانی مصرف جهت مدارات روشنایی برابر با 0.95 در نظر گرفته می شود. از آنجائیکه لامپهای فلورسنت و بخار جیوه مجهز به خازن اصلاح ضریب توان می باشد را برابر 0.9 در نظر می گیریم حال به محاسبه cabling، توان، و جریان کشیده شده جهت روشنایی های indoor می پردازیم.


مقاله علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج کشور با word دارای 47 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج کشور با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج کشور با word
پیشگفتار
نظریات مهاجرت
الف: مهاجرت بین المللی
1- دیدگاه اقتصادی
ب: نظریه نئوکلاسیکها
ج: نظریه اقتصاد جدید مهاجرت
د: نظریه بازار دوگانه
2- دیدگاه اجتماعی
3ـ دیدگاه سیاسی
5-دیدگاه سیستمی
وضعیت مهاجرت نخبگان در جهان و ایران
صنعت
آموزش
مجموع
الف: مهاجرت نخبگان ایران به ایالت متحده آمریکا
الف: 1950 تا پیروزی انقلاب اسلامی
پیش درآمد:جهانی شدن علت العلل مهاجرت نخبگان
الف: کاهش دستمزدها
رسیدن به استانداردهای بالای زندگی
ب: سیاست زدگی
ج: تبارگرایی
د:منزلت اجتماعی نخبگان
و. کاهش وطن دوستی
ه: فقدان نهادهای خصوصی جذب نخبگان ایران در کشور بحران عمیق بخش خصوصی
ز: عدم وجود سیستم کاریابی وبانک اطلاعاتی پیرامون متخصصان ایران این عامل نیز یکی از عوامل متغیر مهاجرت
ع: دلبستتگی فکری وفرهنگی به خارج
نتیجه گیری
فهرست منابع
بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج کشور با word
1- پژوهش و تحقیق سازمان ملی جوانان، بررسی وضعیت مهاجرت جوانان، تهران، انتشارات موسسه فرهنگی اهل قلم سال
2- مییربروسی براون جین بستیت مساله مهاجرت علمی جامعه جهانی ترجمه فتح الله موسوی س چهارم زمستان
3- خلیلی رضا. مهاجرت نخبگان در عصر اطلاعات بازاندیش در فرصتها، تهدیدها، فصلنامه مطالعات راهبردی سال چهارم زمستان
4- ساکسنین انالی و فرار مغزها یا چرخش مغزها تهیه و تنظیم آن ماری دیویس شماره 4 زمستان
5- گفتگو با دکتر محمود سریع القلم ریشهها و پیامدهای مهاجرت نخبگان قطعنامه مطالعات راهبردی . شماره 14 زمستان
6- گفتگو با محمود سریع القلم پارادوکس ایران، قدرت در برابر جهان گرایی ویژه نامه روزنامه اعتدال وتوسعه، اسفندماه
7- بلوکی مرتضی مهاجرت از وطن چرا؟ ماهنامه بین المللی معیار- اقتصادی، اجتماعی، سیاسی . شماره 52و53 اسفند وفروردین 1380و
8- بصیرت بسیجی چگونه از مهاجرت مغزها استفاده کنیم شماره 96 خرداد
9- منبع فوق بصیرت بسیجی تعلل در اسلامی کردن دانشگاهها
10- محسنی رضا، پدیده مهاجرت و فرار مغزها. علل وجنبه های آسیب شناختی اطلاعات سیاسی- اقتصادی شماره 175 و176 اردیبهشت
11- نش کیت، جامعه شناس معاصر مترجم محمد گلی دلفروز ویراستار عبدالرحیم مرودشتی تهران. انتشارات کویری
12- سخنران محمود سریع القلم تامل آسیب شناسنامه در مسئله فرار مغزها فصلنامه مطالعات راهبران شماره4 زمستان سال
13- شرفی محمد رضا جوان و نیروی چهارم زندگی ج2 انتشارات سروش
14- جزوه درس الوین بی سو نقش نظریات توسعه انتشارات مرکز مطالعات توسعه راهبردی
پیشگفتار
هنگامی که به برنامه مستند مهاجرت از صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران در ذهن خود مرور میکنم، نخبگان ایران را در آنسوی مرزها، تجسم می کنم؛ مغزهایی که برای هر کدام از آنان میلیونها بلکه صدها میلیارد دلار هزینه مادی صرف گردیده است که اگر آنرا هم، کنار بگذاریم هزینه معنوی که صرف تربیت و پرورش آنان گردیده است نمیتوان از آن صرفنظر کرد. این هزینه معنوی از خانواده تا اجتماع ومعلم واستاد صرف پرورش این مغزها گردیده است و اینک با اندک تلنگری از این کشور خارج و در خدمت بیگانگان قرار گرفتهاند. مغزهای نظیر پروفسور مجید سمیعی معروف به امپراتور جراحی جهان و پروفسور موسی رحمان زاده معروف پرزیدنت جراحی ترمیم جراحات سوانح و تصادفات که در آلمان زندگی میکنند و این نوابغ چه زیبا از هویت اسلامی وایرانی خود دفاع میکردند در ذهن خود مرور می نمایم، اضطراب و پریشان سلولهای مغزم را تحت فشار قرار میدهد. و میلیونها انسان که هموطنی که؛ میتوانستند با دستهای معجزهگر آنان از بیماری و رنج رهایی یابند دلم را لرزان میکند و سوالات زیاد اما جوابهای ناقص در ذهنم صف میکشند یاد سخن یاکوفلوف مشاور گورباجوف به ذهنم خطور میکند. «ما شوریها بالقوه قوی بودهایم ولی نتوانستیم آنرا بالفعل تبدیل نماییم»
شاید این جمله داستان رفع مجهولات ذهنی من گردد. چرا ما با وجود اینکه منابع مختلف مادی و معنوی برخورداریم نتوانستهایم آنرا بالفعل نماییم وبه این دردهای بی درمان مبتلا شدهایم. در آخر از استاد محترم جناب آقای دکتر ابوالقاسم طاهری که مرا با راهنمائیهای خود در رفع نواقص این مقاله هر چند ناقص یاری کردهاند تشکر مینمایم و توفیق آنجناب را از خداوند منان بیش از گذشته خواستارم
سوال اصلی: علل مهاجرت نخبگان ایران به کشور
فرضیه:علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج کشور میتواند بر حسب نظریه سیستمی متعدد، مانند کاش دستمزدها، سیاست زدگی دانشگاهها، عدم منزلت علمی نخبگان در کشور و …باشد
نظریات مهاجرت
مهاجرت یا IMMigratiopn بطور کلی در مفهوم جابهجایی و انتقال جمعیت در مکان یا تحرک جغرافیایی جمعیت استفاده میشود
ولی در معنای خاص آن عبارتست از نقل مکان انفرادی یا[1]جمعی انسانها با تصمیم به تغییر محل اقامت و کار بطوردائم یا برای مدتی طولانی و بیش از یک سال
در تعریف دیگر مهاجرت عبارتست از تحرکات جغرافیایی یا مکانی است که بین دو منطقه جغرافیایی انجام میشود. این حرکت شامل ترک یک منطقه و اقامت پیوسته در منطقهای دیگر میباشد که آنرا مهاجرت دائمی میگویند. در تعریف دیگر مهاجرت عبارتست از: کوچ و جابهجایی جمعیت از نقطهای به نقطه دیگر میباشد. مهاجرت برحسب عوامل مختلف موثر نظیر مرز ساسی کشورها، مدت مهاجرت، خواست واراده جمعی بودن به 4 گروه تقسیم میشود هر گاه 2 یا 3 شاخه در دسته بندیها و خیلی هستند
1- مهاجرت با توجه به مرزهای سیاسی
2- مهاجرت با توجه به عامل زمان
2- مهاجرت باتوجه به عامل خواست واراده
4-مهاجرت از نظر شکل تذکر چون مهاجرت باتوجه به مرزهای سیاسی مورد بحث ما در این مقاله است به تعریف اشاره نموده واز بقیه خودداری میکنیم
مهاجرت با توجه به مرزهای سیاسی به دو شاخه تقسیم میشوند. الف :مهاجرت داخلی: تغییر محل اقامت از یک مکان به مکان دیگر در یک کشور باسرزمین معین در چارچوب مقررات و تقسیمات آن کشور. مانند مهاجرت روستائیان ایران به کلان شهرها
الف: مهاجرت بین المللی:
مهاجرت بین المللی برخلاف مهاجرت خارجی که در عرف بین الملل؛ حداقل یکی از آن دو کشور مستقل به حساب نمیآید؛ بین دو کشور مستقل انجام میگیرد مانند مهاجرت نخبگان ایران به آمریکا
در تعریف مهاجرت نخبگان با فراز مغزها یا مهاجرت صلاحیتها که در زبان لاتین (Drainbrain) نامیده میشود گونهای از مهاجرت میباشد که در آن عنصر آموزش وبه کارگیری علم در محیطی مساعد نهفته است بعبارت دیگر؛ فرار مغزها به معنی مهاجرت افراد متخصص و تحصیلکرده ای است که کشورهای صنعتی و پیشرفته جهان را مکان مناسب جهت رشد و ارتقا اندوخته های علمی خودش دانسته و به لحاظ فرهنگی بهترین زمینه را برای انتشار آموختههای خود میدانند آمریکاو کانادا مهمترین مراکز جذب نخبگان ایران میباشد. در یک نظر باید گفت نظریات مهاجرت دررشتههای علوم انسانی از جمله علوم سیاسی عام و از منظر مختلف تعریف میشوند. که به اختصار با ذکر نام توضیح این نظریات در زیر میآید
1- دیدگاه اقتصادی
این دیدگاه در داخل ومجموعه خود به 4 شاخه تقسیم میشود که به ترتیب با ذکر نام آنها؛ تغریف مختصر نیزمیگردند: الف: نظریه کلاسیک:این نگرش با آراء و عقاید آدام اسمیت (1788) اقتصاد دانان کلاسیک وپیروان او گره میخورد طبق این نظریه مهاجرتها اعم از داخلی و بین المللی مکانیزمی برای باز توزیع نیروی کار وی؛ کارگران مهاجر را نیز تابع قانون عرضه و تقاضا میدانست وآنرا نه تنها باعث رشد اقتصادی دو منطقه مهاجر پذیر و مهاجر فرست، بلکه وسیلهای برای بهبود وضع کار و اشتغال به شمار میآورد
ب: نظریه نئوکلاسیکها: اقتصاد دانی چون ساستاد (1962) هاریس و تودارو؛ این نظریه را کمی تغییر دادند
بر پایه این نظریه؛ از لحاظ دید کلان اقتصادی هر جا نیروی عرضه کار پیش از سرمایه میباشد دستمزدها رو به کاهش میگذارد و بعکس هر جا نیروی کارکمتر از سرمایه باشد دستمزدها افزایش مییابد و در نتیجه روند مهاجرت نیروی انسانی از منطقه با نیروی کار بیشتر و سرمایه و دستمزد کمتر به طرف منطقه نیروی کار کمتر و سرمایه و دستمزد بیشتر میروند و در نتیجه هنگامیکه تعادل بین نیروهای کار[2] و دستمزدها برقرار شود مهاجرت متوقف میشود. تئوری مهاجرتی نئوکلاسیکها بر تفاوت دستمزدها واحتمال کاریابی استقرار مییابد و عواملی که در جذب یا دفع مهاجرت مؤثر است؛ عنایت نکرده است از جمله: 1-تغییر سیاستهای بین المللی و غیر کارآمد و محاسبات اولیه مربوط به آن، اوضاع و احوال اقتصادی و تصمیم گیریهای سیاسی از عوامل مهم و اثرگذار بر جریانات مهاجرتی است
1- تغییر سیاستهای بین الملل و غیر کارآمد محاسبات اولیه مربوط به آن، اوضاع و احوال اقتصادی و تصمیم گیریهای سیاسی از عوامل اثر گذار بر جریانات مهاجرتی است
2- احتمال تحقق فرض مشابهت بین بین مبدا ومقصد که به مهاجرت و تامین آن در مقصد وکاهش مازاد آن در مبدا می انجامد و به تامین هر چه مطلوبتر اشتغال تام در آن منطقه تاثیر میگذارد و در نتیجه نظریه نئوکلاسیکها را با تردید موجه می کند. چه مهاجران درمقصد؛ مهارتهای لازم را به دست میآورند و در بازار کار کشور مهاجر پذیر جذب می شوند. به همین دلیل مهاجرت به صورتهای گوناگون در شرایط جدید ادامه مییابد و با نوسانات گذرایی نیز مواجه میشود
3- نظریه نئوکلاسیک ها در مقیاس خود جای بحث دارد تجربیات اخیر نشان میدهد وجود تفاوتهای زیاد دستمزد بین سرزمینهای مهاجرفرست و مهاجرپذیر که به مراتب بیش ازهزینههای مهاجرت است،موجب استمرار مهاجرتها و در مواردی تشدید آنها شده است
ج: نظریه اقتصاد جدید مهاجرت:
برطبق این نظریه مهاجرت اقدامی است که از طرف افراد انجام میگیرد و بطور وسیعی در رابطه باعملکردی که آنان در جامعه دارند میباشد این امر فقط برای افزایش درآمد نبوده است بلکه اقدامی است برای به حداقل رساندن خطراتی مانند فقدان امنیت و بیمه، داد و ستد، کاستیهای بازار، فقدان بیمه بیکاری و غیره میباشد، این امر موجب میشود که کشور مهاجر فرست است از ارز خارجی کشور مهاجر پذیر که ارزش به مراتب بالاتر
[1] پژوهش و تحقیق سازمان ملی جوانان، بررسی وضعیت مهاجرت جوانان تهران، انتشارات موسسهی فرهنگی اهل قلم 1381 صفحه 12 الی
[2] – منبع پیشین بررسی مهاجرت جوانان صفحات 18 الی


مقاله گیاه شناسی با word دارای 77 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله گیاه شناسی با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله گیاه شناسی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله گیاه شناسی با word :
گیاه شناسی
خدا نورآسمانها وزمین است. مثل نور او چون چراغدانی است که در آن چراغی باشد. آن چراغ درون آبگینه ای و آن آبگینه چون ستاره ای درخشنده از روغن درخت پربرکت زیتون که نه خاوری است و نه باختری افروخته باشد. روغنش روشنی بخشد هرچند که آتش بدان نرسیده باشد. نوری افزون بر نور دیگر خدا هر کس را که بخواهد بدان نور راه می نماید و برای مردن مثلها می آورد زیرا بر هر چیزی آگاه است.
سوره نور آیه 35
I – مقدمه
1- گیاه شناسی
2- منشاء
3- رشد، مرفولوژی و فنولوزی( گل و میوه)
4- اهیمت تغذیه ای
5- ارقام
6- آب وهوا
7- آبیاری
8- خاک
9- تغذیه
10- برداشت
11- هر س و تربیت و تأثیر آن بر فیزیولوژی گیاه
12-تکثیر( پیوند) و تأثیر آن بر فیزیولوژی گیاه
13- ریزش و علل عمده آن
14- روغن زیتون و سه فاکتور اساسی در تولید ماکزیمم آن
II – شرایط محیطی و اثرات فیزیولوزیک آن
1- نور
الف- شدت نور
ب- کیفیت نور
2- دما
الف- دمای بالا
ب- دمای پائین
3- آب
الف- میزان آب مورد نیاز
ب- استرس خشکی و تأثیر آن بر فتوسنتز، مانیتول و پتانسیل اسمزی
ج- استرس غرقابی
4- مواد غذایی
الف- نیازغذایی
ب- استرس غذایی
5- نمک
6- آلودگی های زیست محیطی
الف- ازن
ب- UV-B
7- نتیجه گیری
I – مقدمه
1-گیاه شناسی:
دانه داران Phyllum division :Spermatophta : شاخه
نهاندانگان: sub division: Anigosprems : زیرشاخه
دولپه ها: Dicotyledon Class: زده
پیوسته گلبرگان Gamopetales : sub class : زیرکلاس
پیوسته گلبرگان تخمدان فوقانی : Seri
گل منظم: Group
Geutinales : راسته
Oleaceae : تیره
Oleodieae : زیر تیره
1-L europaea Olea : جنس- گونه
این خانواده در سال 1809 بعنوان یک خانواده مجزا و مستقل به رسمیت شناخته شد. این جنس حداقل 35-30 گونه دارد(5).
زیتون در ختی است زیبا و همیشه با برگهای متقابل و پایا که در مناطق مدیترانه ای رویش دارد. میوه آن سفت و برای تهیه روغن استفاده می شود (1) .
این درخت کوچک بومی قسمت نواحی مدیترانه ای است(7-5). مصریان، یونانیان، و رومی های دوران باستان و بقیه ملت های مدیترانه زیتون را بخاطر میوه های روغنی آن کشت می کردند(7).
2 -منشاء
به احتمال زیاد منشاء اولیه زیتون سوریه و لبنان بوده است و از آن به بقیه نقاط راه یافته است(2).
ولی عده ای معتقدند که منشاء زیتون به 6 هزار سال قبل و به آسیایی صغیر و ترکیه کنونی برمی گردد.(8)
در ایران، گرگان، رودبار و منجیل در ختان کهنسالی هستند که شاید بیش از 2000 سال قدمت داشته باشند(3). امروزه بیشترین ز یتون دنیا در منطقه مدیترانه پرورش یافته و مصرف می شود و مصرف عمده آن به صورت روغن زیتون است بطوریکه 90% از درختان زیتون مدیترانه جهت روغن کشی پرورش می یابند و بخشی از آن نیز به صورت سبز( نارس) یا سیاه( رسیده) مصرف تاره خوری یا رومیزی دارد(6) .
3- رشد، مرفولوژی و فنولوژی:
در خت زیتون یک گیاه کند رشد با طول عمر زیاد است و در نوحی جنوبی مدیترانه بعد از 10 سال به اندازه نهایی خود می رسد. هرچند به دلیل سال آوری و نوسانات بارندگی جهت ارزیابی کلی باردهی و تولید میوه 30 سال لازم است.
غالباً طویل شدن شاخه در بهار رخ می دهد و با افزایش دما رابطه مستقیم دارد. رشد جوانه انتهایی ، نمو جوانه های جانبی را تحت تاثیر قرار می دهد و شکل و ساختار کانو پی درخت تحت تأثیر غالبیت رشد جوانه انتهای قرار می گیرد. البته تابش، حاصلخیزی خاک و تنظیم کننده های رشد نیز غالبیت انتهایی را تحت تأثیر قرار می دهند(5).
گل های زیتون بدون پوشش زیتون به صورت جانبی برروی چوب یکساله و به ندرت گل انتهایی در O.europaea دیده می شود. گلدهی برروی شاخه دوساله نیز غیر معمول است. جوانه های رویشی و زایشی در کنار محور برگ قرار می گیرند. گلدهی و تشکیل میوه و نمو آن به میزان زیادی به شرایط آب وهوایی بستگی دارد(5)0
گل زیتون به رنگ سفید – بایک کاسه کوچک 4 گلبرگ، 2 پرچم و یک مادگی سبز – گوشتی با یک خامه کوتاه – ضخیم و یک کلاله بزرگ دیده می شود(12).
گل خوشه به تقسیمات دوتایی 40-12 گل(5) یا( 26-12 )گل(12) در هر خوشه، گلها کامل( هر مافروریت) و یا ناقص هستند(5-12) و در هر خوشه تنها یک میوه تشکیل می شود فقط در بعضی ای کولیتوار ها با میوه کوچک( مثلi Koroneik ) ممکن است 3 میوه در هر خوشه تشکیل شود.در هر گل آذین گلدهی همزمان نیست و علت ریزش اولیه در زیتون لقاح ناقص است(5). زیتون گیاهی دگر- گشن است و نیاز به پلی ناریز دارد چرا که خود نا سازگار است و گرده افشانی آن توسط باد صورت می گیرد(12-5). هر در خت بالغ در هر سال 000/500 یا بیشتر گل میدهد و میزان fruit-set در آن کمتر از 5% است(5). در بعضی از منابع آن را بین 5- 1% ذکر می کنند(12). با توجه به شرایط آب وهوایی و سال(رشد) در حدود 98 تا 15 درصد از گل های ز یتون کامل هستند(12).
برای گرده افشانی مطلوب نیاز به یک منبع دائمی و پیوسته از دانه گرده در طی دو ره قابلیت پذیرش دانه گرده توسط کلاله دارد. بعضی از کولتیوارها نسبت به بقیه کولتیوارها پلی ناریز های بهتری هستند. در بعضی از کولتیوارها نر عقیمی یا سقط جنین بالا وجود دارد . اصولاً میزان بالای هتروسس در زیتون توسط پدیده خودناسازگاری در آن بوجود می آید. اما البته این حالت به شرایط آب و هوایی نیز بستگی دارد. رشد و نمو میوه در زیتون به شرایط آب و هوایی برمی گردد. در صفات مهمی نظیر میزان روغن و کیفیت آن ، گوناگونی آب وهوایی یا شرایط محیطی از گوناگونی ژنتیکی مهمترند(12-8) .
میوه :
میوه زیتون سفت است و از نظر بتانیکی شبیه به گیلاس و بقیه هسته داران است .میوه زیتون عبارت است از یک برچه و دیواره تخمدان که قسمت های گوشتی و سخت را با هم دارد. پوست میوه( اگزوکارپ) بدون کرک و دارای روزنه است. گوشت میوه (مزوکارپ) قسمتی از میوه است که قابل مصرف است ، از آن روغن استخراج می شود یا اینکه ممکن است میوه آن را در آب نمک یا سرکه خوابانده و مصرف کنند ، مزوکارپ اگزوکارپ آن مصرف می شود. هسته(آندوکارپ) که بذر یا جنین را در برگر فته است. شکل، اندازه میوه، و اندازه هسته و ظاهر مرفولوژیکی میوه زیتون بطور وسیعی در میان کولیتوارهای زیتون فرق می کند (7).
یک میوه از 82 % گوشت میوه( مزوکارپ)، 16% هسته( آندورکارپ) و 2% بذر تشکیل شده است.
4- اهمیت تغذیه ای :
ترکیبات گوشت میوه به ترتیب: 58% آب – 25% روغن- 6% قند- 4% پلی ساکاررید- 3% پروتئین- 2% فنل – 1% پکتین- 1% بقیه ترکیبات (9) .
مواد معدنی: کلسیم: 79 میلی گرم، فسفر: 19 میلی گرم ، آهن : 9/0 میلی گرم، سدیم: 760 میلی گرم، پتاسیم : 48 میلی گرم .
ویتامین ها:
ویتامین A IU )200، تیامین: 01/0 میلی گرم ، ریبوفلاوین: 18/0 میلی گرم ، نیاسین: 1/0 گرم، ویتامین C:3 میلی گرم (6).
رو غن زیتون مناسبترین روغن خوراکی در جهان است و به دلیل ارزش تغذیه ای وکیفیت پخت و پزی آن ، در سراسر جهان مصرف کننده ها پی به ارزش واقعی میوه زیتون برده اند . زیتون و محصولات فرعی آن در جایگاه ویژه ای در رژیم غذایی پیدا کرده اند(8).
روغن زیتون دارای اسید های چرب غیر اشباع 70 تا 80% اسید اولئیک، 7 تا 12% لینوئیک اسید و مقادیر کمی پلی فنلی ها ، تکوفرول ، استرول و مقادیر زیادی ترکیبات معطر است (6) .
5- ارقام زیتون:
معمولاً کولیتوارهای زیتون براساس کاربرد و استفاده تجاری آنها به 2 دسته تقسیم می شود ارقام روغنی و ارفام رومیزی .
کولیتوارهای روغنی غالبیت دارند. معروفترین آنها در اسپانیا:
Picual, Arbequina, Cornicabra, Hojiblanco, Empelter,
در ایتالیا: Frantoio, Moraiolo,Leccino, Pendolino
یونان:Kornoeiki
تونس: Chemlali
ترکیه: Ayvalik
کالیفرنیا و استرالیا و غیره: Mission
کولیتوارهای رومیزی زیتون شامل اسپانیا:Manzanilla
( در استرالیاsyn_Queeen )( د رکالیفرنیا Syn. Sevillano ) Gordal
یونان: Kalamato
ایتالیا Ascolano
تونس و غیره Baroani:
سال آوری مشکلی است که در بعضی از کولیتوارها وجود دارد.(6)
رقم بی میوه ای از این گیاه با نام” Swanhill ” که برای کشت در منزل یا خیابان مناسب است بطور معمول روی O.oblonga پیوند زده می شود ریشه دارکردن قلمه های این رقم دشواراست. آنها را باید زیر مد افشان قرار داد و با ایندول بوتیریک اسید با غلظت ppm 2000 یا 3000 تیمار کرد.میتوان این رقم را روی ارقام آسان ریشه زا که بعنوان پایه به کار می روند، پیوند زد. رقمهای O.europaea MalesticWilsonii Beauty نیز بی میوه اند و به آسانی بیشتری ریشه می دهد(4).
آب و هوا:
بطورکلی درخت زیتون در عرض جغرافیایی 30 تا 45 د رجه شمالی و جنوبی پرورش می یابد. این مناسبترین شرایط آب و هوای از نوع مدیترانه ای با تابستانهای گرم و خشک طولانی و زمستانهای معتدل تا سرد است بعضی از واریته های زیتون نظیر انواع مصری و تونس یا اسرائیلی با وجود نیاز سرمائی خیلی کم گل میدهند د رحالیکه واریته های دیگر جهت تمایزیابی مناسب گلها نیاز به سرمای بیشتری دارند.
از آنجا که درختان زیتون همیشه سبزند با دماهای یخبندان شدید حساس اند. معمولاً جوانه ها و شاخه های بارده در مای زیر 5 درجه سانتیگراد از بین می روند. شاخه های بزرگ و کل درخت در صورتی که دما به 10- درجه سانتی گرادبرسد از بین می رود.
واریته هایی مثلArbequina, Pendolime, Picual, Leccino وPicholine یا اHojiblanca ثابت شده است که در نواحی مدیترانه ای، دماهای پائین را بیشتر ا ازبقیه و اریته ها تحمل می کنند. واریته هایی مثل Manzanillo, Frantoio یا Barnea به عنوان ارقام متوسط تا خیلی حساس به خسارت یخبندان در نظر گرفته می شوند.
درنواحی که بارندگی تابستانی رخ می دهد این امر ممکن است منجر به بعضی از مشکلات در پرروش زیتون شود. بیماری هایی قارچی و باکتریایی به اضافه مسائل مربوط به کنترل سطح رطوبت میوه جهت تولید روغن، احتمالاً میزان تولید محصول در ختان و قابلیت استخراج روغن را کاهش می دهد.(10-11)
7-آبیاری :
معمولاً آبیاری یکی از پرهزینه ترین عملیات و نیاز به صرف زمان زیادی دارد. هزینه های مربوط به بهبود کنترل آفات و علفهای هرز، هرس و حاصلخیزی خاک منجر به محصول دهی بیشتر نخواهد شد، اگر سیستم آبیاری مطلوب نباشد. مدیریت ضعیف آب میتواند بهره دهی زیتون را تهدید کند و حتی زندگی گیاه را به خطر اندازد.
نمو درختان جوان رابطه نزدیکی با رژیم آبیاری دارد. در طی سالهای اولیه معمولاً رابطه مثبتی بین حجم کانوپی و محصول دهی وجود دارد. معمولاً مدیریت ضعیف آبیاری منجر به تأخیر در نمو کانوی می شود با اینکه ممکن است نشانه های استرس خشکی مشاهده نشود. وقتی که برگ درختان زیتون پیچیده و چروکیده می شود، میزان رشد درخت به مدت طولانی کاهش می یابد و بعنوان یک درخت همیشه سبز، زیتون آب را در سراسر سال مصرف می کند. بعنوان یک پیامد مستقیم رشد رویشی و در نتیجه میزان تولید از طریق مقدار رطوبت پائین خاک در طی فصل رشد، تحت تأثیر قرار می گیرد. هرچند باید گلدهی و تجمع روغن بعنوان دو مرحله فوق العاده حساس در نظر گرفته شوند.
مجموع فصلی مقدار آب مورد نیاز برای یک باغ در مرحله رشد کامل جهت محصول دهی مطلوب بستگی به مقدار تبخیر و تعرق روزانه، تناوب بارندگی، پوشش سطح باغ و کنترل علف هرز دارد. دو روش اساسی برای محاسبه پتانسیل تبخیر وتعریق(ETO ) برای یک منطقه استفاده می شود.
روش اول، اطلاعات مربوط به آب وهوا را در داخل فرمول های متفاوتی قرار می دهند و روش دیگر براساس مشاهدات مستقیم کاهش و از دست دهی آب از یک طرف فلزی گرد است تحقیقات در کالیفرنیا و آرژانتین، با تحقیقات ثابت شده در استرالیا نشان می دهد که ماکزیمم محصول دهی را خواهیم داشت در صورتی که یک باغ بین 70 تا 85% پتانسیل تبخیر و تعریق خود آب دریافت کند.
باید جنبه های دیگر مثل بازدهی سیستم آبیاری و کیفیت آب، به دقت در نظر گرفته شوند. سیستم های انتقال ناکارآمد، به آب بیشتری جهت جبران مشکلات موجود نیاز دارند. برهمین مبنا، آب شور نیاز به یک مقدار آب اضافی جهت شستشو و آبشویی نمک خواهد داشت.
معمولاً این روش آبیاری در خیلی از مناطق دنیا استفاده می شود. هر چند باید این سیستتم با یک ارزیابی بموقع وضعیت رطوبتی خاک بعنوان یک جنبه ضروری جهت اندازه گیری دقیق آن استفاده شود.
سرانجام لازم به تأکید است که زمانی که کانویی درخت به اندازه نهایی خود می رسد، ماکزیمم رشد رویشی یا حتی ماکزیمم محصول دهی، همیشه یه معنی بالاترین بهره وری نیست.
بایدهر پرورش دهنده( افزایش) مقدار آب آبیاری را تا جایی به کار برد که افزایش محصول منجر به هزینه های اضافی آبیاری نشود(10-11).
– 8خاک:
درختان زیتون نسبت به خوبی به محدوده وسیعی از خاکها سازگارند. اما آنها خاکهای خنثی یا متعادل با 8-6/6:PH را ترجیح می دهند. حتی با وجود اینکه درخت زیتون ممکن است شرایط شوری را خیلی بهتر از بقیه محصولات تحمل کند. باید ازخاکهای فوق العاده شور و سدیمی اجتناب کرد.
درختان زیتون سیستم ریشه ای نسبتاً سطحی دارند و در نتیجه، آنها صرفاً به عمق m 1 تا 5/1 پروفیل خاک بدون هیچگونه محدودیت فیزیکی خاصی نیاز دارند. درختان زیتون خاکهایی با بافت نسبتاً خوب از شنی تا لومی- رسی- سیلینی را ترجیح می دهند. بدون توجه به جنس بافت خاک، این از اهمیت خاصی
برخوردار است که خاک دارای زهکشی خوب و مطلوبی باشد. ظرفیت نگهداری بالای آب بخصوص زمانی مطلوب است که درختان در شرایط زمینهای خشک و یا تحت آبیاری غرقابی باشند. خاکهای شنی تر می توانند به راحتی با سیستم آبیاری دارای دفعات بیشتر مثل سیستم مه پاش(micro Sprinkler ) و قطره ای مدیریت شوند. جهت ماکزیمم رشد درختان و میوه دهی زودتر، باغ زیتون باید از شرایط تغذیه ای بهینه ای برخوردار باشد.
پخش کردن کودها یا اصلاحات خاک به اضافه شکاف عمیق خاک( deep ripping ) در صورت نیاز، درخت زیتون را جهت حداکثر باردهی کمک خواهد کرد.
پرورش دهندگان باید سنجش و بررسی خاک زمینشان را قبل از کاشت به عهده بگیرند (10-11) .
9- تغذیه:
دو فاکتورمهم برای تولید زیتون: زهکشی خوب خاک و شرایط آب و هوایی مناسب است وقتی که این دو مورد فراهم باشد، شما بهترین پاسخ را از برنامه غذایی خود بدست خواهید آورد.
کلسیم وبر: برای تشکیل، ثبات، دوام و انسجام غشاء و دیواره سلولی لازم است. کمبود کلسیم وبر سفتی، شیرینی، و مقاومت به بیماری را در میوه کاهش می دهد. کلسیم عمرانباری میوه را بهبود می بخشد چون کلسیم مانع از تولید اتیلن می شود. برای گلدهی، جذب، حرکت کلسیم و انتقال قندهای گیاه جهت نمو میوه ضروری است. علت اصلی کمبود کلسیم وبر استرس آبی است و معمولاَ طی هوای گرم این مسئله از طریق آزادشدن مقادیر زیادی از نیتروژن قابل دسترس گیاه تشدید می شود. تحت این شرایط جذب کلسیم وبر توسط ریشه کاهش می یابد و این مواد از میوه در حال نمو به شاخه های جدید بوجود آمده از طریق آزادشدن نیتروژن اضافی خاک، تغییر مسیر می دهند.
مصرف:
کاربرد محلول کلسیم وبر به صورت برگپاشی، 5 لیتر در هکتار، 2 تا 3 هفته قبل از گلدهی و2 بار اسپری بعد از گلدهی به فاصله 4 هفته توصیه می شود.
روی و منگنز :
کمبود روی در خاکهای آهکی به دلیل قابلیت دسترسی پائین به این یون در PH بالا خیلی رایج است . همچنین امکان کمبود روی در خاکهای اسیدی شنی آبشویی شده یا بعد ازکمی آهک دهی این خاکها وجود دارد.
روی برای فتوسنتز، تولید قند و مقاومت به بیماری، تشکیل هورمونهای رشد گیاهی ضروری است. کمبود روی سبب ضعف قدرت رویشی اولیه و fruit-set نامنظم می گردد. نیاز گیاه به روی در طی رشد اولیه و گلدهی به بیشترین مقدار خود می رسد همچنین مصرف زودتر روی در صورت امکان جهت کارآیی بهینه آن ضروری است.
مصرف : محلول روی و منگنز با استفاده از آبیاری قطره ای، 2 بار اسپری، 2 لیتر در هکتار، قبل از گلدهی.
بر و پتاسیم: پتاسیم در مراحل نهایی رشد جهت رسیدگی و یکنواختی میوه نیاز است و همچنین اندازه و وزن میوه ها را افزایش می دهد. کمبود پتاسیم از تشکیل پروتئینها جلوگیری می کند و باعث تجمع ترکیبات نیتروژن محلول می گردد که سبب شکاف و ترک خوردگی میوه می شود. بعد از گلدهی افزایش ذخیره پتاسیم و کاهش مصرف نیتروژن از اهمیت برخوردار است. پتاسیم وزن و اندازه میوه را ازطریق تولید قند و افزایش انتقال نیتروژن و قندها از برگها به میوه بهبود می بخشد. همچنین گیاهانی که از سطح خوب پتاسیم برخوردارند مقاومت بیشتری به استرس آبی دارند و این امر جهت جذب کلسیم و بر سودمند است. گنجاندن بر در این ترکیب کودی، کمک به گلدهی و بهبود جذب و حرکت کلسیم جهت کیفیت بهینه میوه می شود.
مصرف: 5 لیتر در هکتار، 2 هفته قبل از گلدهی و 2-1 با اسپری بعد از گلدهی .
عناصر کم مصرف :
خاکهایی با PH بالا کمبود غذایی عناصر نظیر روی – منگنز- بر- و آهن را که میزان زیادی با رشد، باردهی و کیفیت محصول در رابطه هستند، موجب می شود حتی در خاکهای اسیدی با دادن آهک قابلیت دسترسی به مواد غذایی در دوره کوتاه تا متوسط عمر محصول را کاهش می دهد. این وضعیت با میزان کم مواد غذایی که بطور طبیعی در خاک های سبکتر که اغلب جهت تولید زیتون انتخاب می شود، تشدید می گردد.
اگرچه بیشتر واریته های زیتون بخوبی در خاک های ضعیف رشد می کنند، معمولاً رشد آنها خیلی کند و میزان تولید هر درخت تقریباً پائین است. عناصر کم مصرف در ترکیب با یک برنامه غذایی عناصر اصلی(N-P-K ) به میزان زیادی رشد، محصول دهی و کیفیت میوه را افزایش می دهد و تولید در ختان سالمتر که سریعتر سود سرمایه گذاری اولیه را به شما بر می گردانند(14).
10- برداشت:
میوه به صورت سبز( نارس) ،در حال تغییر رنگ( نیمه رس) یا سیاه( رسیده) برداشت می شود.. یک میوه سبز رنگ زیتون زمانی بالغ است که در اثر فشاردادن آن، آب میوه سفید رنگ خارج شود. 3 تا 4 ماه بعد از مرحله سبز، مرحله رسیدگی میوه یا زیتون سیاه است که بسته به نوع کولیتوار معمولاً 12 تا 25 درصد روغن دارد(7).
د رفاصله ماههای فوریه و ژوئن هر سال برداشت می شود( البته این زمان با توجه به عرض جغرافیاییی و شرایط آب وهوایی باغ فرق می کند) و میوه جهت تازه خوری یا فرآیند برداشت می شود. میوه یا با دست یا از طریق چنگالهای مخصوصی برداشت می شود و از توری های نایلونی- پلاستیکی یا پارچه ای برای جمع آوری محصول استفاده می شود. البته درسطح وسیع باغات نظیر آنچه در استرالیا وجود دارد می توان از برداشت مکانیکی استفاده کرد(9). معمولاً زیتونهای روغنی از طریق دست و یا از طریق مکانیکی برداشت می شوند ولی آنهایی که برای خوابانیدن در سرکه و آب نمک مصرف می شود حتماً با دست برداشت می شوند به محض اینکه میوه تغییر رنگ می دهد(6).
11- هرس و تربیت و تاثیر آن بر فیزیولوژی گیاه:
از آنجا که میوه زیتون بر روی شاخه یکساله تشکیل می شود باید در ایجاد و حفظ شاخه های یکساله کوشا بود. اما ازطرف دیگر مسأله سایه اندازی کاهش فتوسنتز؛ عدم القاء گل و یا افزایش گلهای عقیم را خواهیم داشت بنابراین انجام هرس جهت نفوذ نور به داخل کانوپی قابل توصیه است. از طریق انجام هرس، میوه ها در فاصله نزدیکتری از ریشه تشکیل می شود و بنابراین از مشکلات عدم انتقال مواد به آنها(embolism ) جلوگیری شده و در ضمن برداشت آنها راحت تر
صورت می گیرد، اما در هرس و تربیت درخت باید به شاخص سطح برگ یا(LAI ) توجه خاصی کرد. بررسی ها نشان می دهد، کولیتوار جدید Barnea با یک تاج طبیعیSpindle شکل بلند، میوه بیشتری را در واحد سطح نسبت به بقیه واریته ها تولید می کند. در این واریته تولید بیشتر، در رابطه با افزایش شاخص سطح برگ است. مشخص شده است که در تربیت و هرس درختان زیتون در سن 5-3 سالگی به دو فرم excorrent ، Decurrent ، درختان در excurrent با شکل
تاجspindle فرم کشیده تر دارای LAI=4/2 هستند در حالیکه در LAT=2/5 Decurrent است. غالبیت شدید Leader در داخل یک شاخه می تواند decurrent و یا excurrent را بوجود آورد. وقتی غالبیت انتهایی یک شاخه، فقط برای یک فصل باشد و شاخه جانبی در کنار آن در فصل رشد بعدی بعنوان Leader استفاده شود، شکل تاج درخت به صورت یک شکل غیرمنتظم در می آید و حالت Decurrent است. وقتی که شاخه انتهای بطور متقارن حذف شود یا اینکه بیشتر از یک فصل رشد نگهداری شود حالتexcurrent با یک یا چند محوررا داریم. فرم Spindel واسطی از طریق یک شاخه Leader با غالبیت انتهایی شدید و دامنه کوچک تاج درخت شناسایی می شود و اولین حالت منجر به تولید محصول بیشتری می شود.
12- تکثیر ( پیوند ) زیتون و تاثیر آن بر فیزیولوژی گیاه :
ازدیاد زیتون توسط بذر، پاجوش، قلمه، اوول(ovule ) و پیوند صورت می گیرد. استفاده از بذ ربرای تأمین پایه های پیوندی است( پیوند روی دانهال های بذری). پیوند جهت کاهش حساسیت به بیماریهای قارچی، به حداقل رساندن خسارت سرما، تغییر کانوپی درخت، بهبود تولید و محصول دهی درخت و میزان روغن صورت می گیرد.
Malik & Bradford ( 2004) نقش ریشه را در نو نهالی و بلوغ شاخه بررسی کردند. در این تحقیق اثرپایه برروی نونهالی و بلوغ شاخه از طریق پبوند دوجانبه بین درختان 1-2 ساله Aribequina( دوره نونهالی کوتاه) و Manzauilb( دوره نونهالی طولانی) بررسی شد. همچنین گلدهی در پیوند کهایی که از یک درخت بالغ زیتون L712( که بعد از 4 سالگی گل می دهد.) بررسی شد.
بیشتر واریته های زیتون نیاز به 4 تا 6 سال رشد برای رسیدن به سن گلدهی و میوه دهی دارند و در بعضی از اوقات 15 سال لازم است تا اینکه درخت به سن گلدهی برسد. واریته اسپانیولی Arbequnia( دوره نونهالی کوتاه) برروی پایه های جوان رقمManzanillo ( دوره نونهالی نرمال) پیوند شدند و به مدت 7 ماه در شرایط گلخانه نگهداری شدند و وقتی که در معرض دوره سرمادهی لازم برای گلدهی قرار گرفتند، گل دادند. برعکس، پیوندکهای نونهال Manzanillo( دوره نونهالی نرمال) که برروی درخت Arbequnia (دوره نونهالی کوتاه) پیوند شدند در شرایط مشابه گل ندادند. بعلاوه پیوندکهای گرفته شده از یک درخت بالغ رقم L712( که بعد از 4 سالگی گل می دهد) وقتی که روی پایه های نونهال واریته های Manzanillo و Mission با دوره نونهالی نرمال پیوند شدند و به مدت 8 ماه در گلخانه رشد کردند زمانیکه در معرض شرایط تحریک کننده، گلدهی( سرما) قرار گرفتندگل دادند.
این تحقیق نشان می دهد، زمانیکه یک شاخه بالغ زیتون و یا شاخه ای که شرایط رشد آن به نحوی است که تحریکات محیطی لازم برای گلدهی را دریافت می کند، گل خواهد داد حتی روی گره هایی که بعد از پیوند شدن شاخه برروی ریشه( پایه) ای که هنوز بالغ نشده است ، بوجود آمده اند. ظاهراً ریشه زیتون کنترل کمی برروی توانایی شاخه ای که پذیرای تحریکات سرمایی برای القاء گلدهی است، دارد هرچند این امکان وجود دارد که ریشه ها در نمو گل یا میوه در زیتون ایفای نقش می کند و بطور کلی میتوان گفت پیوندک بالغ(L712) برروی پایه نونهال گل خواهد داد، اگر درمعرض شرایط تحریک کننده گلدهی قرار بگیرد و باید این امر در مورد بقیه کولیتوار های بالغ و نونهال زیتون بررسی شود تا به یک نتیجه گیری کلی برسیم . چرا که ممکن است صرفاً رقم L712 خصوصیات منحصر به فردی در رابطه با گلدهی داشته باشد(25).
13- ریزش و علل عمده آن :
آیا شما گرده افشانی را در سطح باغ خود دارید؟ گرده افشانی و باروری تخمک در دو مرحله ضروری جهت تضمین تشکیل میوه نرمال و محصول دهی می باشد. گرده افشانی موفق نیاز به دانه گرده برای جوانه زنی و لوله گرده برای رشد سریع و رسیدن به موقع آن به کیسه جنینی زا یا جهت لقاح تخمک است. این عمل در حدود یک هفته طول می کشد . آزمایشات تحقیقاتی – علمی زیادی اثبات کرده اند که گرده واریته مشابه در طی مدت زمان طولانی تری نسبت به گرده
واریته متفاوت می تواند جوانه زده و سلول تخم را بارور کند. بنابراین وقتی که شرایط محیطی و مدیریت مطلوب نیستند. وجود دانه گرده از یک واریته دیگر معمولاً باروری بهتر و تشکیل میوه را تضمین خواهد کرد، واریته های گوناگون عکس العمل های متفاوتی دربرابر شرایط استرش زا و بدون استرس در خصوص تشکیل میوه اشان بدون دگر گرده افشانی نشان می دهند. در این شرایط درجات متفاوتی از خودسازگاری یا خودناسازگاری درزیتون ها ایجاد می شود. خیلی از
کارهای تحقیقاتی اثبات کرده اند که تقریباً در مورد بیشتر واریته ها، تشکیل میوه با حضور گرده افشان بهبود می یابد و یا حتی در برخی از مواقع که ممکن است دانه گرده چند صد متر حمل شود با این وجود دگرگرده افشانی می تواند مؤثر باشد.
گرده افشان ها نباید بیشتر از 35 تا 40 متر دور قرار گرفته باشند. تحقیقات زیادی در سراسر دنیا نشان می دهد که ظرفیت دانه گرده به میزان زیادی کاهش می یابد در صورتی که فاصله از منبع افزایش یابد. ظرفیت دانه گرده تقریباً نسبت عکس با مجذور فاصله از منبع دارد.
گوناگونی بسیاری در نتایج حاصل از این آزمایشات دگرکشی وجود دارد که بستگی به گرده افشان استفاده شده و شرایط آب وهوایی دارد. همزمانی در گلدهی و میزان سازگاری به دانه های گرده در میان واریته ها در حد گسترده ای گوناگونی از خود نشان می دهد. تحقیقات اخیر که توسط Modern olives در استرالیا انجام شده است، اهمیت دگرکشی را جهت تضمین تشکیل مداوم میوه به میزان بالا ثابت می کند.


تحقیق اعتیاد نوجوانان و جوانان و نقش والدین در پیشگیری از اعتیاد فرزندان با word دارای 38 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق اعتیاد نوجوانان و جوانان و نقش والدین در پیشگیری از اعتیاد فرزندان با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق اعتیاد نوجوانان و جوانان و نقش والدین در پیشگیری از اعتیاد فرزندان با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق اعتیاد نوجوانان و جوانان و نقش والدین در پیشگیری از اعتیاد فرزندان با word :
بخشی از فهرست تحقیق اعتیاد نوجوانان و جوانان و نقش والدین در پیشگیری از اعتیاد فرزندان با word
مقدمه 1
تعریف اعتیاد 3
معتاد کیست؟ 3
چگونگی و زمان شروع به مصرف مواد مخدر 4
چرا باید در مورد مصرف هر نوع ماده مخدر توسط نوجوانان نگران بود؟ 5
چرا نوجوانان مواد مصرف میکنند؟ 6
علائم و نشانههای مصرف 11
کوکائین 11
مواد توهم زا 11
آرام بخشها 12
مواد استنشاقی 12
مرفین 13
حشیش 13
کدئینها 13
آمفتامین 13
چه نشانههایی در نوجوانان هشدار دهندهاند؟ 14
الف) نشانههای جسمی 14
ب) نشانههای مربوط به خانه 15
پ) نشانههای مربوط به مدرسه 16
ت) نشانههای مربوط به روابط اجتماعی 17
ث) سایر نشانهها 17
تذکر مهم 18
عوارض مصرف سیگار و دود توتون 19
اعتیاد به سیگار قویتر از اعتیاد به مواد مخدر 19
نقش والدین و پیشگیری از سیگارکشیدن فرزندان 21
چگونه والدین میتوانند به نوجوانان خود کمک کنند؟ 22
الف) آموختن ارزشها 23
ب) قواعد محکم و روشن 26
ث) در صورت ضرورت از افراد متخصص برای کمک به خود و نوجوانتان یاری طبلبید 32
جمع بندی و نتیجهگیری 33
راهکارها و پیشنهادهای مشاورهای 34
منابع 37
اعتیاد خطر بزرگی است که نوجوانان و جوانان را تهدید میکند. درحالی که درکشورهای غربی، به دلیل ضعف کنترل نوجوانان و بیبند و باریهای رفتاری رایج،مصرف الکل و مواد مخدر در بین نوجوانان فراگیر است. به طور مثال در ایالات متحده در14 سالگی7 56% از نوجوانان به سیگار کشیدن، 81 درصد به مشروب خواری، 39% بهمصرف حداقل یک داروی غیرمجاز اقدام کردهاند.
در کشور ما کنترل خانواده و مدرسه در دوره نوجوانی شدیدتر است با اعتیادنوجوانان کمتر مواجه هستیم.
ولی در هر صورت امروزه گرایش کودکان و نوجوانان، بویژه نوجوانان بهمصرف موادمخدر یکی از بزرگترین نگرانیهای والدین محسوب میشود.
بررسیها نشان دادهاند که 82 درصد مردم اعتیاد و گرایش به مواد مخدر رامهمترین عامل تهدیدکننده رفاه و امنیت اجتماعی و سلامت فردی میدانند.
کشور ما به دلیل شرایط خاص اجتماعی (مانند جوان بودن جمعیت و بالابودن آماربیکاری) و موقعیت جغرافیایی ویژه خود که بر سر راه صدور مواد مخدر به اروپا قرارگرفته است به شکل جدی با مشکل مصرف مواد مخدر دست به گریبان است.
نوجوانان به دلیل داشتن ویژگیهایی چون استقلالطلبی، کنجکاوی، هیجانخواهی،پیروی از همسالان و عدم انقیاد به قدرت والدین، بیشتر در معرض خطر مصرف موادبوده، هدف اصلی توزیعکنندگان این مواد هستند.
این گروه ارزشها و کنترل والدین را کمتر پذیرفته، بیشتر در صدد جرأت ورزی واثبات خویشتناند. این ویژگیها معمولاً با میل به جست و جوی تازگی و همانندسازی باسایر نوجوانان و اعضای گروه سنی همراهاند. در چنین شرایطی، قرار گرفتن تحت تأثیرفشار همسالان، کاملاً طبیعی است.
برای عدهای از نوجوانان اثبات فردیت و استقلال تنها در مصرف مواد به عنوانمخالفت با والدین، خلاصه میشود.
بر این اساس میتوان گفت نوجوانان جزو آسیب پذیرترین گروههای سنی هستند.
لذا در این نوشتار تلاش خواهد شد حتیالمقدور راهنمائیهای عملی برای پیشگیریاز گرایش نوجوانان به مواد مخدر به والدین ارائه شود.
تعریف اعتیاد:
وقتی فرد از یکی انواع مواد مثل الکل، تریاک و... را طوری مصرف کند که بدون آننتواند به زندگی معمولی خود ادامه دهد و به نوعی به آن وابسته شده باشد در اصطلاحمیگویند، فرد به آن مواد اعتیاد پیدا کرده است.
معتاد کیست؟
والدین باید توجه داشته باشند که یک بار مصرف مواد مخدر یا سیگار دلیل اعتیادنوجوان نبوده، تنبیه بدنی، تحت فشار گذاشتن نوجوان، یا اعمالی شبیه آن به دلیل فوق ،درست نیست، زیرا به گرایش بیشتر به مواد مخدر خواهد انجامید. بررسی و صبر بیشترتغییر شرایط و نزدیکی بیشتر به نوجوان راهکار مفیدی در پیشگیری از ادامه مصرفاست.
در هر حال، از نظر پزشکی معتاد به کسی اطلاق میشود که تمایل شدید و غیرقابلکنترل به مصرف مواد دارد، قطع یا کاهش مصرف ماده حالتهای جسمی ترک (ماننددردهای شدید جسمی، تهوع، استفراغ، لرزش و...) در او پدید میآورد، بیتوجهی فزایندهبه لذتها یا علائق دیگر دارد و زمان قابل توجهی را به فعالیتهای مصرف و به دست آوردنمواد اختصاص میدهد و به رغم وجود شواهدی دال بر نتایج زیان آور آشکار آنها، بهمصرف ادامه میدهد (واینبرگ، 1998).
چگونگی و زمان شروع به مصرف مواد مخدر
تحقیقات نشان دهنده آن است، افرادی که به انواع مواد اعتیاد پیدا کردهاند، اکثراًاولین تجربهشان بصورت تفریحی در دوره جوانی بوده و از طریق افراد همسن و گروههمسالان مواد را بدست آوردهاند ولی رفته رفته از حالت تفریح خارج شده و با تکرارمصرف آن، به مواد اعتیاد پیدا کردهاند. باتوجه به اینکه مصرف مواد همیشه با افزایشهمراه است، فرد مبتلا در ابتدای شروع با مقدار کم و حالت تفریح و سرگرمی شروعمیکند. پس از گذشت زمان، مقدار کم اولیه کفاف شرایط بدنی و روحی او را نداشته و فردمجبور است یا مقدار مصرف مواد را افزایش دهد و یا زمان مصرف روزانه خود را بهچندین برابر روز اول برساند، در نتیجه وابستگی فرد به مواد بیشتر شده و فرد به آناعتیاد پیدا میکند.
چرا باید در مورد مصرف هر نوع ماده مخدر توسط نوجوانان نگران بود؟
مصرف مواد مخدر در کودکان و نوجوانان خطرناکتر از سایر گروهها است. همهمواد مخدر یا اصطلاحاً روان گردان، اثرات حاد در طولانی مدت بر خلق، توجه به تمرکز،کارکرد شناختی و ذهنی فرد دارند.
