
مقاله کربو هیدارتها و پوسیدگی دندان با word دارای 79 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله کربو هیدارتها و پوسیدگی دندان با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کربو هیدارتها و پوسیدگی دندان با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله کربو هیدارتها و پوسیدگی دندان با word :
کربو هیدارتهاو پوسیدگی دندان
دندانپزشکان معمولاً در مورد آثار مضر کربو هیداتها و به خصوص قندها ی ساده بر دندان به بیماران خود هشدار می دهند یکی از مشکلات اثبات شده که مستقیماً با دریافت کربو هیدارتها ارتباط دارد پوسیدگی دندان یا حفره های دندانی است .
در زمان تشگیل دندان (دندان از طریق خون تغزیه می شود)مواد غذایی کربوهیداتی اثر کمی روی کیفیت دندان دارند اما اگر کربو هیدات موجود در غذا جانشین مواد مغذی لازم برای تشگیل دندان نظیر ویتامینها گردد ممکن است نتایج نامطلوبی بر روی دندان ،قبل از ظاهر شدن دندان به جای گذارد .
پس از ظاهر شدن دندان ، کربوهداتها ساده و به خصوص ساکارز (شکر) اهمیت زیادی دارند .پوسیدگی دندان هنگامی بروز میکند که باکتریهای موجود در دهان کربو هیراتها رژیم را برای تولید اسید به کار برند . این اسید می توتند مینا و ساختار زیرین دندان را حل نماید
کر بو هیدارتها ی ساده و خصوصاً ساکارز ،منبه غذایی سریع مورد استفاده توسط این میکروبها است هر نوع غذای حاوی کربو هیدارتها که به دندان ها بچسبد .
کربو هیداتها و بیماریهای قلبی –عروقی
رژیمهای سرشار از غلات کامل یا سبوس دار و فیبر حاصل از غلات به کاهش خطر بیماری های قلبی –عروقی کمک میکنند دلایل احتمالی مختلفی برای این اثرات مفید وجود دارد .رژیمهی سرشار از غذاهای پر فیبر دارای مقدار فراوانی ریز مغذی و مواد کیاهی مفید (فیتو کمیکال ها)هستند که برخی از آنها می توانند خطر بیماری های قلبی را کاهش دهند .
چنین الگوی غذایی نسبتاً فاقد کربو هیدراتها های ساده است . قندهای ساده می توانند سبب کاهش سطح (کلسترول خوب) در خون گشته و بنابراین خطر بیماری های قلبی –عروقی را افزایش دهد .
مطالعات نشان می دهد که فیبرهای محلول از قبیل آن چه در حبوبات ،برنج –سبوس جو دو سر ،پکتین و تخم کتان وجود دارد در کاهش سطوح کلسترول خون موثرتر از فیبرهای نا محلول از قبیل سبوس گندم است . کاهش سطوح کلسترول خون توسط فیبرهای محلول ممکن است به دلیل توانایی فیبر های محلول برای اتصال به کلسترول و اسیدهای صفراوی در مجرای گوارشی باشد . اسیدهای صفراوی ( حاوی کلسترول ) مترشحه به مجرای گوارشی به طور طبیعی جذب شده است و مجدداً مورد استفاده قرار می گیرند . با اتصال اسیدهای صفراوی و کلسترول به فیبر این مواد به جای آن که جذب شوند ،از طریق مدفوع دفع میشوند
تغذیه و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی .
در اوایل دهه 1960 محققین افزایش کلسترول خون را به همراه کشیدن سیگار و فشار خون بالا به عنوان عوامل خطر عمده بیماریهای قلبی و عروقی شناسایی کردند .آنان به این نتیجه رسیدند که رژیم غذایی حاوی مقادیر بالای چربی و کلسترول باعث افزایش کلسترول خون می گردد سطوح بالای کلسترول در خون باعث ایجاد تصلب شایین می شود . تصلب شایین منجر به بروز بیماریهای سرخرگی و اغلب باعث بروز حمله های قلبی می شود .
در ایران از هر 800 مرگ روزانه ،300 مورد آن بر اثر بیماریهای قلبی اتفاق می افتد .34/8 درصد مرگ و میر در ایران 22/5 درصد سالهای از دست رفته عمر ناشی از بیماریهای قلبی _ عروقی است در مناطق شهری از هر 1000 مورد مرگ اتفاق افتاده 14/3 مورد و در مناطق روستایی از هر 1000 مورد مرگ 13/7 مورد به دلیل این بیماری بوده است .
چاقی و فشار خون از عوامل عمده خطر افزایش رو به رشد این بیماری است که مستقیماً با الگوی غذایی و تغذیه مرتبط است . غذاهای چرب ، سرخ شده ،سسهای چرب ، نوشابه هی گاز دار ، غذاهای شور ، روغنهای جامد همه افزایش دهنده خطر هستند . گرایش به مصرف غذاهای خارج از خانه مثل انواع ساندویجها ، برگرها ،پیتزاها با پنیرهای چرب و غذاهای سرخ شده و سو خاری ، سیب زمینی خلال و چیپس همراه با انواع نوشابه ها ی گاز دار افزایش یافته و همین الگوی تغذیه خصوصاً اگجر با زندگی کم تحرک همراه شود احتمال ابتلا افراد خصوصاً جوانان را به بیماریهای غیر واگیر افزایش میدهد و احتمال این که نسل کنونی در سنین پایین تر از نسل قبل خود به این بیماریها مبتلا شوند افزایش میابد .
ید و اهمیت آن (تاثیر ید بر رشد جسمی و ذهنی افراد ):
ید یک عنصر مورد نیاز برای زندگی است که باید به طور روزانه مصرف شود گواتر حداقل اختلافی است که در اثر کمبود ید به وجود می آید بزرگی غده تیرو ئید را گوارتر می نامند فرد مبتلا به گواتر فعالیت کمتری نسبت به افراد طبیعی دارد اختلالات مهم دیگری که در اثر کمبود ید بروز می کند عقب ماندگی های جسمی و ذهنی اختلالات عصبی و روانی ، مرده زایی لوچی چشم و کر و لالی است این عوارض در مناطقی که کمبود ید شدید است شیوع دارد . ید به خصوص در اوایل دوران کودکی ، بلوغ ،حاملگی و شیر دهی بیشتر مورد نیاز است و دریافت مقدار کافی آن اهمیت حیاتی دارد جنینی که در رحم مادر در حال رشد است برای رشد و تکامل طبیعی مغز و جسم به مصرف مداوم ید نیاز دارد و این مادر است که می توتواند ید مورد نیاز او را مانند مواد دیگر تا مین کند اگر مادر کمبود ید داشته باشد جنین او نیز از عنصر حیاتی و ضروری محروم می شود چنان چه مادر در معرض کمبود شدید ید قرار گیرد
کودک دچار عقب مانگی رشد مغزی و جسمی به طور شدید و دائمی می شود کمبود ید باعث بروز اختلالاتی در راه رفتن ، صحبت کردن ، فکر کردن ، فکر کردن و کارکردن می شود اگر مادر دچار کمبودخفیف هم باشد باز کودک او تحت تاثیر قرار می گیرد گر چه ممکن است کودک طبیعی به نظر آید اما بعداً در مدرسه قدرت یادگیری او کاهش میابد و یا عقب مانده و وابسته به دیگران خواهد بود . کمبود ید از چند طریق مانع توسعه و پیش رفت جامعه می شود :جمیعت ساکن مناطقکمبود ید از نظر رشد روانی و جسمی دچار اختلال گردیده واز کار ایی کافی برخوردار نیستند بنابراین تولید و بازده کمتری دارند . موجب کاهش آموزش پذیری و فراگیری کودکان می شود و هزینه های صرف شده برای جبران اختلال یادگیری موثر نبوده و به هدر می رود باعث افزایش تعداد عقب مانده و وابسته به دیگران
میشود
مسئله کواتر ساده در دوران بلوغ
تیرو ئید غده ای است که در جلوی گردن بر روی نای به شکل سپری قرار دارد در حالت عادی قابل تشخیص نیست اما در هنگام بلوغ بعضی جوانان به ویژه دختران ممکن است بزرگ شود بزرگی غده ی تیرو ئید را کواتر ساده می نامند مارتین در سال 1924 نشان داده است که بزرگی این غده در دوران بلوغ مربوط به رژیم غذایی افراد که کمتر از حد معمول ید دارد زیرا درهنگام بلوغ کار غده ی تیرو ئید افزایش یافته هورمن بیشتری می سازد و چون در بدن این افراد دید به حد کافی در اختیار غده تی رئید قرار نمیگیرد فعالیت بی ثمر غده باعث
بزگی آن می شود بدون آن که بتواند هورمن بیشتری تهیه کند ضمناً مصرف غذاها وداروهای گواتر نیز چنان چه زیاد باشد ممکن است موجب بروز این بیماری گردد مثلاً انواع کلمها شلغمها مولد گواتر هستند و دارویی به نام بو تازو لیدن که به صورت قرص و آمپول برای معلجه رماتیسم به کار میرود اثر گواتر زایی دارد لذا بیماران فوق باید از مصرف داروها و غذاهای نام برده پرهیز نمایند و به عکس از محصولات
دریا یی که ید بیشتری دارند استفاده و در صورت لزوم به پزشک مراجعه کنند
ویتامینها
کمبود ویتامین A و بیماریهای پوستی.
در بدن انسان کمبود ویتامین A موجب خشکی و پوسته شدن جلد ، خشکی مو ریزش مو ایجاد کورک در نقاط مختلف مخصوصاً فرق سر میشود .
گاهی کمبود ویتامین A باعث ایجاد نقطه های سیاهی (به نام کو مدن Gomedon )در صورت انسان می شود که در اثر فشار آنها توده چربی کوچکی از آ« خارج می گردد در بعضی از بیماران برجستگی های خشن و پنبه مانندی به عرض 5 میلیمتر در پوست ظاهر می شود . تمام ضایعات فوق با تجویز ویتامین A بهبود حاصل می کند ولی باید توجه داشت که چنان چه مقدار زیاد ویتامینA (50000 واحد) در روز به مدت طولانی مصرف شود اثرات مسمومیت در بدن ایجاد خواهد کرد .
کمبود ویتامین B2 (یپو فلاوین)
علائم کمبود این ویتامین در سه قسمت از بدن خود نمایی می کند 1-پوست 2-دهان 3- چشم
1-اثر نقصان ویتامین B2 در پوست معمولاً باعث شده (دریافت سبوره یک ) و پوسته پوسته شدن می گردد این ضایعات در سر ، صورت و ناحیه ی تناسلی یبشتر است 2-علائم دهانی نقص ویتامین B2 عبارتند از :تورم لب –ترکیدن لبها ، زخم گوشه ی لب ، تب خال ،ایجاد زخمهای ریز و زاویه دار در دهان تورم زبان ، زبان چسبناک و ارغوانی .
3-علائم چشمی که در اثر نقص ویتامین.B2 بروز میکند ممکن است به صورت تورم پلاکها و پوسته ی لبه آزاد پلاک ها جلوه گر شود.
کمبود پرو تتیئن .
پرو تین موجود در پلاسمای خون انسان مخصو صاًآلبو مین خاصیت ویژه ای( اسو نیک) به جدار رگ ها می دهد که مانع می شود آب از جدار رگ ها خارج گردد . به طور کلی هر عامل که باعث شود آب از جدار رگ ها خارج گردد . به طور کلی هر عامل که باعث شود البو مین خون از 5/2 گرم در 100 سانتی متر مکعب پایین تر آید منجر به ایجاد ورم در بدن خواهد شد از طرف دیگر به طور تجربی ملاحظه شده است چنانچه پرو تئن خون انسان برای مدت طولانی پایین تر از حد طبیعی باشد تغییرات وسیعی در پوست بدن به وجود می آید که عبارتند از :خشکی و پوسته پوسته شدن ، از دست رفتن خاصیت ارتجاعی پوست ، خاکستری و تیره شدن رنگ پوست و بلاخره منظر پیری به ویژه در صورت ، کله های قهوه ای ممکن است .
مشکلات روحی.
افسردگی چیست ؟(قسمت اول ).
افسردگی بیماری بسیار شایع عصر ماست و در تمامی جهان روندی فزاینده دارد . این در حالی است که حدود نیمی از مبتلایان به افسردگی یا از بیماری خود بی خبرند یا بیماری آنها چیزی دیگر تشخیص داده شده است .
افسردگی یک بیماری اختصاصی نیست بلکه در تمام سنین و همه نژادها ، هم در زنان و هم در مردان ظاهر می شود . افسردگی بیماری ساده ای نیست بلکه انواع گوناگون دارد به طوری که در بعضی افراد به صورت هایی ظاهر می شود که ما عمو ماً آنها را افسردگی نم شناسیم . افسردگی پس از آنگه در مان شد غالباً باز می گردد .
افسردگی مسائل گوناگونی به همراه دارد غیر از مسائل پزشکی و اندوه که بسیار شایع است فرد مبتلا به افسردگی خود را در کارها مورد تبعیض و از نظر اجتماعی مطرود و حتی منفور خانواده خودش می بیند . گاهی انزوای همراه افسردگی ، بیمارانی را که وضعی درمان پذیر دارند به دوری از مردم یا به سوی مرگ سوق میدهد . در باره ی افسردگی خبرهای خوشی نیز وجود دارد :بیشتر انواع افسردگی قابل درمان اند.
Depression که غالباً افسردگی بالینی اختلالات خلق و خوی یا اختلالات عاطفی نامیده می شود ، بیمار را دچار آشفتگی اندیشه ، آشفتگی عاطفی تغییر رفتار و بیماری های جسمانی می کند .
افسردگی بالینی از دیدگاه عملکرد های اجتماعی بیش از دیگر بیماریهای مزمن بیمار را ناتوان می کند افسردگی کبیر بیش از بیماریها ی مزمن ششی التهاب مفصل و دبابت ، ناتوان کننده است . افسردگی یک نشانگان (Syndrom) یعنی مجمو عه ای از علامات مرضی (Symptoms)مختلف است
ملا کهای تشخیص افسردگی عبارتند از :
1-افسرده بودن خلق و خوی در بیشتر روزها . تقریباً هر روز .
2-کاهش آشکار علاقه یا میل به هر نوع فعالیت در زندگی .
3-کاهش یا افزایش قابل توجه وزن بر اثر کاهش یا افزایش اشتهای غذا خوردن
4-بی خوابی یا پر خوابی در غالب شب ها
5- افزایش یا کاهش اعمال روانی حرکتی یا فعالیتهای ذهنی .
6-خستگی یا کاهش انرپی .
7-احساس بی ارزشی یا کناهکار بودن .
8- کاهش توان اندیشیدن یا تمرکز ذهن و تصمیم گیری .
9-اندیشیدن به مرگ (نه ترسیدن از آن ) و به خودکشی ، بدون داشتن طرحی برای آن ، یا اقدام به خودکشی با طرحی از پیش ریخته .
داشتن حداقل پنج علامت یاد شده برای ابتلا به افسردگی کبیر کافی است ولی علامت مرضی یک و دو باید جزء آن علامت باشند افسردگی نمیتواند واکنش معمولی مرگ یک عزیز باشد همه افراد مبتلا به افسردگی تمام علامات مرضی این بیماری را ندارند وشدت علامات مرضی در افراد مختلف متفاوت است .
افسردگی اقسام گوناگون دارد ، شایع ترین آن افسردگی کبیر است که افراد مبتلا به آن گاهی شاد و خوشدل و موقتاً فعال می شود . نوعی از افسردگی کبیر به افسردگی مالیخولیایی است که بیمار هیچ گاه از چیزی دلخوش نمی شود در حدود 15 در صد مبتلا یان به افسردگی کبیر دچار افسردگی اوهام اند که معمو لاً با خلق و خوی اندو هگین همراه است . مثلاً خود را کناهکار و غیر قابل بخشش تصور می کنند . در حدود 15 درصد مبتلایان به افسردگی کبیر نیز دچار روان پریشی می شوند .
نوع دیگر از افسردگی وجود دارد به نام “افسردگی غیر معمول ” که بر خلاف اسمش شایع است . علامات مرضی آن عکس علامات مرضی افسردگی معمولی است که مبتلایان کم میخوابند و کم می خورند . مبتلایان به افسردگی غیر معمول زیاد میخوابند و زیاد می خورند و به سرعت اضافه وزن پیدا می کنند . به قول یکی از متخصصان برجسته بیماری افسردگی ( دونالد کلاین ) ، افسردگی غیر معمول “مزمن ” است نه دوره ای . از بلوغ آغاز می شود و بیماران نسبت به همه امور کم توجه اند .
نوع دیگر افسردگی ، روان رنجوری است که عموماً حدود دو سال طول می کشد و علامات مرضی آن خفیف تر از افسردگی کبیر است ولی همواره احساس ناراحتی میکنند .
شیوع افسردگی در قرن بیستم به خصوص بعد از دو جنگ جهانی بیشتر شده است علت آن را افزایش استرس و کاهش اشتغال گفته اند .علت دیگر افزایش افسردگی تغیرات اساسی اجتماعی است . گروهی از روان شناسان بر این باورند که جامعه کنونی ، کانونی ناسالم در درون افراد به وجود آورده و آنها را بیش از اندازه به رضایت خاطر و شکست وابسته کرده است .
آنچه گفته می شود جنبه نظری دارد ولی بعضی از پژو هشگران در باره جنبه علمی علتها اظهار نظر کرده اند . بر اساس پژوهش های آن ها تلویزیون منشا ء عمده ی افسردگی است paul kottl روان پزشک مرکز پزشکی پنسیلوانیا کشف کرده است که ارتباط تنگاتنگی بین دسترسی مداوم کودکان به تلویزون و افسردگی کبیر در 24 سالگی وجود دارد kottl می نویسد :اثرات اجتماعی برنامه های چند ساعته ی تلویزیونی باید از دلایل شروع زود رس افسردگی کبیر در نو جوانا ن به حساب آید هزاران ساعت تماشای تلویزیون ، کو دکان ما را در معرض خشونت های ابلهانه مکرر قرار می دهد و آنها را هر چه بیشتر از تماس های اجتماعی با همسالان و خانواده دور می کند .
افسردگی کبیر بیشتر در دهه های سوم و چهارم زندگی ظاهر می گردد و در غالب افراد بین شش ماه تا یک سال حتی بدون درمان رفع شود بعد از چند هفته از بین می رود . بازگشت افسردگی در بیش از نیمی از افراد ظرف دو سال از رویداد نخستین رخ می دهد . خطر افسردگی با تعداد بازگشتها افزایش می یابد بدین معنی که بعد از دو بازگشت ،هفتاد درصد و بعد از سه بازگشت به نود درصد می رسد .
عوامل زیر خطر بازگشت افسردگی را افزایش میدهند .
اگر نخستین افسردگی بیش از بیست سالگی رخ داده باشد و سابفه خانوادگی موجود باشد .
اگر نخستین افسردگی شدید باشد و دیر به درمان اقدام شده باشد . اگر بیماری روانی دیگری نیز وجود داشته باشد . اگر فرد نسبت به استرسها با دیگر عوامل اجتماعی آسیب پذیرتر باشد
اگر فرد از افسردگی قبلی کاملاً بهبود نیافته باشد . اگر افسردگی در اواخر عمر رخ داده باشد .
افسردگی مشکلی در بین جوانان (قسمت اول)
اغلب افارد جامعه جوانان را انسانهایی مضطرب و نگران تصور میکنند . بعضی افرادی با نوسانات عاطفی و هیجانات شدید و ناگهانی جوانا ن با بسیاری از برخوردهای جدید و فشارهای روانی خصوصاً در اوج دوران بلوغ رویه رو هستند و به این دلیل بعضی از آنان دچار مشکلات زیادی
می گردند .
بیشتر مردم به برداشت های شخصی ، نوسانات عاطفی جوانان را جزئی از تغییرات عادی و بخشی از دوره بلوغ می دانند. با وجود این مشخص گردیده که تمامی این نوسانات عاطفی نمی تواند ناشی از رشد و پیشرفت در دوره یبلوغ و نوجوانی باشد . در حقیقت برای بسیاری از جوانان نشانه هایی مانند ناخوشایند بودن زندگی ، نارضایتی ، سر در گمی ، تنهایی و انزوا احساس بی ارزش بودن و رفتارهی ضد اجتماعی و ;. ممکن است و یا میتواند نشانه هایی از افسردگی باشد .
سالها تصور می شد که کودکان و نو جوانان به افسردگی مبتلا نمی شوند . اما در حال حاضر مشخص و تاکید شده است که جوانان هم مانند دیگر افراد ممکن است به بیماری افسردگی مبتلا گردند .
افسردگی حالتی است که به طور آشکار و مشخص با عواملی مانند : نوع زندگی روزانه ، انواع مشاغل اجتماعی ، عادی بودن زندگی روزمره و خوش و بشاش بودن بستگی دارد . متاسفانه در سی سال گذشته سرعت خو دکشی در جوانان سه برابر شده است . از سویی دیگر میتوان چنین برداشت نمود که افسردگی جوانان به در مان و برنامه های در مانی به شکل رضایت بخش جواب می دهد . به همین دلیل و برای آگاهی از انجام کمکهای ضروری باید پدرها و مادها ، آموزگاران و افراد جامعه را به شناختن بیماری افسردگی در مراحل مختلف زندگی تشویق تمود .
اگر شما نوجوانی را میشناسید و حدس می زنید که از افسردگی رنج می برد ، در بهترین موقعیت کمک کردن به او قرار دارید ، اما متاسفانه و در بیشتر مواقع تشخیص این که نوجوانی افسرده خیلی مشکل است .
گاهی نو جوانان و جوانان نسبت به روابط خود با دیگران بی احساس هستند و چهره ای غمگین دارند و یا از دیگران مایوسند و خود را بی یاور می بینند . این را بدانیم که در این حالت ، در ابتدا این گونه جوانان نیاز به فردی دارند که به سخنان آنان گوش دهد نه این که به نصیحت بپردازند . این یک نوع مهارت است که باید مورد توجه فرد کمک کننده قرار گیرد . در همین راستا باید جوان افسرده را به زندگی کردن تشویق و امیدوار نمود ، زیرا بلا فاصله بعد از شروع برنامه های درمانی امکان دارد که جوان افسرده زندگی روشن و امیدوار کننده ای را در پیش روی خود داشته باشد .
تعریف افسردگی :
تقریباً هر فرد و در هر سن و سال (جوان یا سالمند ) احتمال دارد که به طور موقت احساس یاس و ناامیدی کند این احساس جزئی از روند زندگی است که ممکن است در برخی از موارد و بدون درمان بر طرف شده و یا بهبود یابد ، از سویی دیگر فردی که از بیماری افسردگی رنج می برد نباید انظار بهبودی خود به خود داشته باشد . بیماری افسردگی می تواند قدرت عمل فرد را به گونه ای مختل سازد که از زندگی کردن بیزار شود و در شدیدترین و بدترین موارد ، افسردگی می تواند منجر به خودکشی گردد . این نکته بسیار مهمی است که به افسرده این اطمینانت داده شود که آنها دیوانهنیستند و هیچ گاه نباید از این که افسرده شده اند احساس شرمندگی نمایند چرا که افسردگی یک بیماری معمولی است و گرفتاری های درمانی ناشی از آن بیشتر از درمان سرماخوردگی نیست
افسردگی در سنین بین 13 تا 19 سالگی .
افسردگی میتواند همه افراد را در هر سن وسال ودر هر کشور و در هر مرحله از زندگی مبتلا نماید . آن دسته از افرادی که در دوره ی نوجوانی و جوانی و یا در دو ره ای از زندگی شان به بیماری افسردگی مبتلا شده اند آمادگی بیشتری برای افسرده شدن دارند گرچه در دوره ی بلوغ و نوجوانی به افسردگی آنان توجه کمتری شده است . بر طبق پژو هشهای انجام شده معمولاً افسردگی در سنین بین 15 تا 19 سالگی برای اولین بار تظاهر می نماید . مشخص شده است که در اواخر قرن اخیر افسردگی به طور چشمگیری در جوانان رو به افزایش بوده است . برخی بررسی ها نشان داده است که بیت درصد دانش آموزان به طور عمیق دچار غم زدگی یا دچار بعضی از انواع دشواری های روانی و یا اختلالات روانی می باشند .
دنیای که ما در آن به سر می بریم و زندگی می کنیم ، میزان کشمکش هایش افزایش یافته و بسیاری از جوانان آمادگی برخورد و سازش با این فشارهای روانی ندارند .
به هر حال در پاسخ به این پرسش که چرا بعضی از نوجوانان و جوانان دچار افسردگی می گردند جوابهای ساده ای وجود ندارد . زیرا بروز افسردگی تقریباً و همیشه در رابطه با علل و عوامل متعددی شروع می گردند .
علائم افسردگی در جوانان چیست ؟
تشخیص بسیاری از علائم و نشانه های افسردگی در جوانان خصوصاً آنهایی که ممکن است افسردگی پنهان و در نتیجه علائم پنهان داشته باشند کار دشواری است . با وجود این میتوان
نشانه های افسردگی جوانان را مشابه نشانه های افسردگی در دیگر افراد دانست .
به طور عادی افسردگی در جوانان بر روی عواطف ، افکار ، رفتار و رابطه با دیگران تاثیر می گذارد . جوان افسرده و غمگین به نظر میرسد . اغلب قیافه ای در هم و در فکر فرو رفته دارد . از زندگی لذت نمی برد و انگیزه فعالیت در انجام دادن کارهایش را ندارد از اجتماع و رابطه گروهی و خانوادگی دوری می کند . در افکارش تغییراتی به وجود می آید که نمی داند در ست است یا خیر ، به دلیل افکار و اندیشهاهای منفی که دارد نمی تواند خودش را به درستی بشناسد و در نتیجه آینده خود را مبهم و سر در گم احساس می کند و در مدرسه معمولاً نتایج تحصیلی خوبی ندارد .
اضطراب که اغلب ناشی از احساس خطری نادانسته و ناشناخته است معمولاً در نوجوانان و جوانان همراه افسردگی و به طور یکسان آشکار می گردد . همنچنین ممکن است نوعی ترس مبهم (ترس مرضی) بروز نماید که در وضیعت های خاصی به سراغ فرد می آید ، مانند ترس از رفتن به مدرسه و ;;
هنگامی که افسردگی شدت بیشتری میابد ، احساس بی ارزشی بودن ، نا امیدی ، شک و بد بینی ( به این گونه که مورد اذیت و آذار دیگران قرار گرفته است ) به سراغ افراد افسرده می آید . آن گونه که دیده شده است . در بعضی مواقع افسردگی با حالات بی قراری بیش از حد فعال شدن و رفتارهای ضد اجتماعی خود نمایی می کند و در نوجوانان موجب اختلالات یادگیری ، پرخاشگری و بعضی از رفتارهای مخاطره آمیز می شود .
در بعضی از تحقیقات چنین حدس زده شده که بیت درصد افسردگی در جوانان به شکل حالات افسردگی و سرخوشی تظاهر می نماید که این شکل عواطف ، حالات پراکندهای دارند . یک روز افسرده ، غمگین ، گیج و مبهوت و یک روز هیجان زده و حتی سر زنده و شاد به نظر می رسند . همچنین در افسردگی پنهان با شکایت های جسمی و با بیماری جسمی که فرد ذکر میکند نمی توتند ارتباط منطقی داشته باشد – از جمله : تغییرات اشتها ، پرخوری عصبی وبی اشتهایی عصبی که بیشتر جنبه ی روانی دارند روبرو هستیم .
بی اشتهایی عصبی گاهی به هدی است که هیچ میلی به غذا خوردن ندارد . در بعضی مواقع احساس خستگی به حدی است که مدتها می خوابد و باز هم کمبود خواب مینماید و معلوم نیست به چه میزان به خواب احتیاج دارد . بر عکس یعضی از آنان دچار کم خوابی می شوند و از سر دردهای مزمن و دردهای دستگاه گوارش ( معده و روده ) شکایت دارند
خطر خو دکشی
خودکشی در حال حاظر دومین علت مرگ در سنین بین پانزده تا بیست سالگی بعد از حوادث رانندگی است . خودکشی در افراد جوان در سی سال اخیر در مرحله سوم قرار گرفته است . بررسی هایی که در مورد خودکشی انجام گرفته نشان داده است که در چهل درصد دانش آموزان مدارس ، فکر به خوکشی به مراتب بیشتر از سایر افراد اجتماع است .
اگر جوانی را میشناسید که از خودکشی حرف می زند بهترین کار این است که از او به شدت مراقبت نمایید .
آیا فردی را می شناسید که چنین نشانه هایی را دارد :
• انرژی و تحرک لازم را بای زندگی کردن از دست داه است .
• از کار کناره گیری کرده است .
• غمگین و نا امید است .
• در گفت و گو هایش یک نوع سر درگمی احساس می شود .
• از گرفتاریها ی زندگی شکایت دارد .
• در تحصیل شکست خورده است .
• احساس بی ارزشی دارد .
• زندگی کردن برایش اهمیت ندارد .
• احساس گناه می کند .
• به الکل و دارو و; اعتیاد دارد .
• با بزرگترها ، دبیران و ; مشکل ارتباطی دارد .


مقاله راههایی برای مقابله با آنفلوآنزای نوع A درخوکی با word دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله راههایی برای مقابله با آنفلوآنزای نوع A درخوکی با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله راههایی برای مقابله با آنفلوآنزای نوع A درخوکی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله راههایی برای مقابله با آنفلوآنزای نوع A درخوکی با word :
مقدمه:
فلات ایران در بخشی از کروه زمین جای دارد که از دیدگاه لرزه خیزی و عملکرد گسلها بسیار فعال است.
در این پژوهش ویژگییهای زمینشناسی گسلهای سمنان بررسی شده است که سعی شده همراه با گرد آوری داده های موجود و جمع آوری مطالب از منابع گوناگون ساختار زمین ساختی گسلها از نقطه نظر لرزه زمینساخت نیز مطلاعه شود.
بطور کلی بررسی گسلهای سمنان نشان می دهد که آنها گسلهای کاری هستند. به این معنا که دیواره گسلها بر روی زمین بر اثر فرسایش از بین نرفته اند و امکان دارد این گسلها در آینده دچار جابه جا شدگی نسبی شود و در هر گونه سازه ای که بر روی آنها قرار گیرد و برش ایجاد نماید.
گسل آستانه (Astaneh fault)
در باختر روستای آستانه و در دوره رودخانه، آستانه، دو گسل موازی و کنار هم با راستای شمال خاوری- جنوب باختری دیده می شوند که در نزدیکی، 1 میکرومتری جنوب باختر آستانه، رسوبات آبرفتی کواترنری را به روشنی بریده و همراه با آبراهه های پهن، به شکل چیپر جابه جا نموده است.
افزون بر این، رویه های تخت سه گوش (Triangular facet)زیبایی نیز در رسوبات کواترنر این پهنه بوجود آورده است. در جنوب باختری چشمه علی نیز به روشنی دیده می شود که رسوبات کواترنر بوسیله گسله ی آستانه بریده شده است (نگاره ی1-4، نگاره های هوایی 3629 و 3628). گسله ی آستانه یکی از گسله های نادر البرز کوه است که به سبب نزدیکی با مرز جنوبی البرز و وجود رسوبات آبرفتی کواترنر در کنار آن، به روشنی جنبش جوان کواترنر را نشان می دهد.
گسله ی آستانه به سوی جنوب باختری به کوه او را در شمال سمنان می رسد. درازای شناخته شده ی گسله ی آستانه بیش از 75 کیلومتر بوده و ساز و کار (mechanism)آن راندگی با مولفه ی راستالغز چیپبر است.
امکان دارد خرابی دژ فولاد محله به سبب جنبش گسله ی آستانه رویداد باشد. همچنین ممکن است جنبش این گسله سبب رویداد زمینلرزه ی 22 دسامبر 856 میلادی کومس با بزرگی Ms=709 باشدظ.
راندگی بایجان (Baijan Thrust)
راندگی بایجان، گسله ای با راستای خمدار شمال باختری- جنوب خاوری، درازای 45 کیلومتر و با شیب عمومی بسوی شمال است (پیکر 1-4). گسله ی بایجان در راستای خود سنگهای گوناگون مزوزوئیک را بریده است و در ادامه ی شمال باختری بوسیله گدازه های جوان آتشفشان دماوند پوشیده می شود. کمترین میزان جابه جا شدگی این گسله در پهنه ی بایجان 1000 متر برآورد شده است. زیرا به سبب کارکرد گسله، آهکهای سازند الیکا (در شمال) برابر آهکهای سازتد لار(در جنوب) قرار گرفته اند. میزان این جابه جا دشگی بسمت خاور بسرعت کم شده به گونه ای که آهکهای سازند لار (در شمالی) برابر سنگهای سازند تیز کوه (در جنوب) قرار می گیرد. شیب راندگی بایجان نزدیک 60 درجه به سوی شمال است.
راندگی بایجان، گسله ای لرزه زا بوده و به نظر می رسد زمینلرزه ی 25/3/1983 (mb = 5.2) و 26/3/1983 (mb=4.5) میلادی بایجان به سبب کاری شدن این گسله روی داده باشد.
گسله ی دامغان (Damghan Fault)
گسله ی کواترنر دامغان که از 10 کیلومتری شمال شهر دامغان می گذرد، برای نخستین بار بوسیله Krinsley (1970) بعنوان یک گسله ی کواترنر با برشی در رسوبات جوان کواترنر معرفی شد. Krinsley 5/14 کیلومتر از این گسله رابرداشت نموده (نقشه ی شماره 2 در Krinsley 1970) و سازوکار (مکانیسم) آن را کششی (normal) با شیب به سوی جنوب و فرو افتادن بخش جنوبی عنوان شده است بخش درازتری از اینگسله در برگ زمینشناسی دامغان به مقیاس 000 100: 1 (G.S.I. 1975) بصورت گسله ی کواترنر برداشت شده.
گسله ی دامغان بیش از 100 کیلومتر داراز داشته و بخش مستقیم آن در شمال دامغان دارای 53 کیلومتر درازاست پیکر (1-4). هر چند سازو کار گسله به دقت روشنت نیست، ولی روشن است که در پهنه ی باختر ده ملا تا شمال تاق، بخش شمالی گسله بالا آمده، و بخش جنوبی آن فرو افتاده است. در شمال تاق و 32 کیلومتری شمال خاوری دامغان بخش جنوبی آن فرو افتاده است. در شمال تاق و 32 کیلومتری شمال خاوری دامغان گسله ی دامغان میان کنگلومرای چینخورده نئوژن پسین (در بخش شمالی) و باد زن آبرفتی کهن و جوان کواترنر (در بخش جنوبی) قرار گرفته است. در این پهنه لایه های تخت سه گوش زیبایی در رسوب های کنگلومرایی نئوژن پسین دیواره گسله، که نشانه ی کاری بودن گسله ی دامغان است دیده می شود.
در شمال خاوری مهماندوست و باختری ده ملا، گسله میان سیلستهای رسی کواترنر دامغان در شمال بادزن آبرفتی جوان کواترنر و یدگر رسوبات دشت (در جنوب) قرار دارد، رسوبات کهن کواترنر دغ، بیشتر رسوبات کناری دغ (marginal playa) بوده که درآن بخشهای دانه درشت آواری نیزدیده می شود در شمال گسله ی دامغان در باختر ده ملا، در این رسوبات کناری دغ سه فرازا دیده می شود.
الف: رسوبات بلند کناری دغ در فرازای 1115-1156 متری،
ب: رسوبات میانه ی کناری دغ در فرازای 1094-1133 متری،
پ: رسوبات پایین کناری دغ در فرازای 1106-1124 متری.
در هرحال جوانترین رسوباتی که بوسیله ی گسله ی دامغان بریده می شوند. رسوبات بادزن های آبرفتی جوان و بنکوه فرسایشی (Pediment) کنونی است.
به نظر می رسد گسله ی دامغان از دو بخش بنیادی خاوری و باختری ساخته شده است. در بخش خاوری گسله (از شمال دامغان تا ده ملا) بلوک شمالی بر پایی داشته و بلوک چنوبی فرو افتاده است (گسله ی فشاری پر شیب با شیب بسوی شمال)، در حالیکه در بخش باختری آن(از شمال دامغان و باختر سیاهکوه و به سوی آهوانو) بلوک شمالی فرو افتاده و بلوک جنوبی برپایی داشته است (گسله ی فشاری با شیب بسوی جنوب، نگاره ی 1-4). وجود رویه های تخت سه گوش دردیواره های شمالی گسله ی دامغان، نشاندهنده ی
وجود مولفه ی راستالغز، افزون بر مولفه ی شاغولی در جنبش گسله ی دامغان است. با این وجود هیچگونه جابه جا شده گی راستالغز از بررسی ابراهه های موجود بر روی نگاره های هوایی در درازای گسله ی دامغان هنوز پیدا نشده است (بربریان و قریشی 1367). باتوجه به رژیم زمینساختی چیره در ایرانزمین (Berberian 1981, 1983b) به نظر می رسد گسله ی دامغان دارای سازو کار فشاری (reverse) است.
هیچگونه داده ی لرزه خیزی از گسله ی دامغان در دست نیست. ممکنست رویداد زمینلرزه 9 ژانویه 1982 (که مرکز آن در رو و یا نزدیکی گسله ی شمال دامغان قرار می گیرد). در پیوند با جنبش گسله ی دامغان باشد. به سبب نبود داده های مهلرزه ای (macroseismic) نمیتوان در این مورد تصمیم درستی گرفت
گسله ی گرمسار (Garmsar Fult)
گسله ی گرمسار (پیکر 1-4)، گسله ای است که با راستای خاوری- باختری ودرازای بیش از 100 کیلومتر که از شمال گرمسار در چهار گوشهی تهران می گذرد. در بخش شمال خاوری گرمسار، گسله مرز میان سازند آبرفتی هزار دره و آبرفتهای دشت را می سازد. آرایش هندسی این گسله، سازوکار راندگی با شیب بسوی شمال را پیشنهاد میکند. در جنوب کوه سرخ (جنوب خاوری ورامین) یال جنوب باختری تاقدیس کوه سرخ بوسیله ی این گسله بریده شده وسازند قرمز بالایی بر روی دشت رانده شده است.
زمینلرزه های زیر ممکنست به سبب جنبش دوباره ی گسله ی گرمسار رویداد باشند (Berberian 1981، بربریان و همکاران 1364):
– زمینلرزه ی بهار 743 میلادی دروازه های خزر (تنگ سر راه، میان ایوانگی وگرمسار ) با بزرگی تخمین زده شده ی Ms=7.2 و شدت .
– زمینلرزه ی 21 اردیبهشت 1334 خورشیدی (11 مه 1945 میلادی) بنکوه گرمسار با بزرگی mb=4.6
– پسلززه های زمینلرزه ی بنکوه گرمسار (19 ژوئن و28 اکتبر 1945 میلادی).
– زمینلرزهی 25 اکتبر 1982 گرمسار با بزرگی Ms=5.4
– زمینلرزه ی 22 اوت 1988 گرمسار با بزرگی mb=5.5
گسله ی فشاری مشا (Mosha Reverse Fault)
گسله ی فشاری مشا، گسله ای با درازای 200 کیلومتری است که تنها تکه ی کوچکی از بخش جنوب خاوری آن در گستره ی چهار گوشه ی سمنان قرار می گیرد (پیکر 1-4). راستای گسله شمال باختری- جنوب خاوری و ساز و کار آن فشاری است. در راستای این گسله بنیادی جوان و درازا، گستره ی بلند البرز (از شمال) بر روی چین های کناری البرز (در جنوب) رانده شده است، گسله ی مشا در بخش میانی چم و خم (ریخت سینوسی) داشته و در بخش خاوری (در گستره ی چهار گوشه ی سمنان) کم و بیش خاوری- باختری می شود شسب گسله ی فشاری مشا همیشه بسوی شمال و شمال خاوری بوده و میان 35 تا 70 درجه بازی می کند (بربریان و همکاران 1364).
به نظر می رسد راندگی در راستای گسله ی مشا پیش از ژوراسیک آغاز شده و تا پلایو- پلایوستوسن به 4 کیلومتر جابجایی شاغولی در فاز کوهزای پایانی آلپ بوجود آمده است گسله فشاری مشا با خطواره ی مغناطیسی F-16 همخوانی دارد این پیوند نشاندهنده ی ژرف و بنیاد بودن این گسله است گسله ی فشاری مشا، گسله ای است کاری و لرزه زا و داده های موجود نشان می دهد که زمینلرزه های زیر به سبب کاری شدن گسله مشا رویداده است.
– زمینلرزه ی 1665 میلادی گستره ی دماوند با بزرگی تخمین زده ای Ms=6.5 و شدت .
– زمینلرزه ی 1802 میلادی گسترده ی دماوند و مازندران.
– زمینلرزه ی کوچک 20 ژوئن 1811 میلادی دماوند.
– زمینلرزه ی کوچک ژوئن 1815 میلادی دماوند.
– زمینلرزه 27 مارس 1830 میلادی دماوند – شمیرانات با بزرگی تخمین زده ی Ms=7.1 و شدت .
– پسلرزه ی 6 آوریل 1830 میلادی دماوند شمیرانات با شدت .
– زمینلرزه ی 2 اکتبر 1930 میلادی آه – مبارک آباد با بزرگی Ms=5.2 و شدت . و پسلرزه های آن در 6 اکتبر 1930 میلادی و 7 اکتبر 1930 میلادی.
– زمینلرزه ی 5 سپتامبر 1947 میلادی لواسانات.
– زمینلرزه ی 24 نوامبر 1955 میلادی مشا با بزرگی mb=4.0 و شدت .
– کانون روی زمین زمینلرزه ی 10 ژانویه 1974 میلادی با بزرگی mb=4.3 (ISC) نیز بر روی گسله ی مشا قرار می گیرد.
مهگسله های گسترده ی سمنان (Major Faults)
در این بخش ویژگیهای گسله های بنیادی جوان با درازای بیش از10 کیلومتر بررسی شده است. سن جوان ودرازای این گسله ها آنها را در گروه گسله های لرزه زا و خطرناک گسترده ی چهار گوشه سمنان قرار می دهد (پیکر 1-4).
گسله ی آتشان (Ateshan Fault)
گسله ی آتشان گسله ای با راستای شمال خاوری- جنوب باختری (پیکر 1-4) است. بررسی داده های موجود نشان می دهد که این گسله بوسیله گسله ی زنگنه منار (12-2-3) بریده و جابجا شده است. بدین سبب درازای گسله ی آتشان تا برخورد با گسله ی زنگه منار 14 کیلومتر، و با در نظر گرفتن ادامه ی شمال خاوری آن به 5/25 کیلومتر خواهد رسید ساز و کار گسله ی آتشان روشن نیست و در راستای آن کنگلومرای سازند فاجان، آهکهای زیارت ودیگر سنگهای ترسیر بریده شده اند.
هیچگونه داده ی سنی و یا لرزه خیزی از این گسله در دست نیست.
گسله ی انزاب (Anzab Fault)
گسله ی انزاب گسله ای، با راستای شمار خاوری، جنوب باختری و درازای 5/17 کیلومتر است (پیکر 1-4)، شیب این گسله به گمان شاغولی بوده و در راستای آن سنگهای سازند سلطانیه و سنگهای پالیوزوئیک بالا (در جنوب) در برابر سنگهای کرتاسه ی بالا (در شمال)جای گرفته اند. بیشینه جابجا شدگیدر راستای این گسله درشمال خاوری مهدی شهر (سنگسر پیشین) به 40000 متر بر آوره شده است (نبوی 1366).
هیچگونه داده ی سنی و یا لرزه خیزی از گسله ی انزاب در دست نیست.
گسله ی اوریم (Orim Fault)
گسله ی اوریم، گسله ی با راستای شمال خاوری- جنوب باختری و درازای نزدیک 64 کیلومتر است (پیکر1-4). این گسله در بخش خاوری خود مرز میان مارن و ماسه سنگهای ائوسن و سنگهای سازند شمشک را ساخته و در بخش باختری، سنگهای پره کامبرین بالا و پالئوزوئیک را بریده است گسله ی اوریم دارای جنبشی از گونه ی چپبر نیز است. بیشینه جابجاشدگی شاغولی در استان این گسله رانزدیک به 1000 متر برآورد نموده است.
هیچگونه داده ی سنی و یا لرزه خیزی از گسله ی اوریم در دست نیست.
راندگی برین (Barin Thrust)
راندگی برین، گسله ای با راستای شمال خاوری- جنوب باختری با شیب به سوی جنوب خاوری است (پیکر 1-4). درازای راندگی برین 5/17 کیلومتر بوده و در ازای آن سنگهای گوناگون ترسی یر بریده شده اند.
هیچگونه داده ی سنی و یا لززه خیزی از راندگی برین در دست نیست.
گسله فشاری بشم (Bashm Revers Fault)
گسله ی فشاری بشم با راستای شمال خاوری- جنوب باختری و شیب نزدیک 50 درجه به سوی جنوب خاوری، از 6 کیلومتری شمال شهمیرزاد می گذرد (پیکر 1-4). در راستای این گسله، سازندهای پره کامبرین بالایی- پالئوزوئیک کوه های کاهش و سیاه لت (در جنوب خاوری) بر روی پهنه ی فرو نشسته ی چاشم تمتشکل از رسوبات ائوسن، نئوژن و و کواترنر شده اند (نبوی 1366). درازای گسله ی بشم 5/52 کیلومتر می باشد به سبب جنبش دو گسله ی بشم و آستانه (1-1-4) پهنه ی چاشم در راستای این دو گسله ی فرو افتاده و یک فرو نشست فشاری (Compressional depression) و یا Ramp basin را به وجود آورده است. (بربریان و قریشی 1364). بیشینه جابجاشدگی شاغولی گسله ی فشاری بشم نزدیک به 4000 متر تخمین زده شده است. این گسله با بخشهایی از خطواره ای مغناطیسی F-14(Yousefi and Friedberh 1978) همخوانی دارد.


مقاله جایگاه ثروت در اسلام با word دارای 39 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله جایگاه ثروت در اسلام با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله جایگاه ثروت در اسلام با word
مقدمه
الف) جایگاه ثروت در اسلام
ب) جایگاه بیت المال
ج) ماهیّت بیتالمال
د) آثار بیتالمال
1 اصلاح امور
2 رفع نیاز مردم به بیتالمال
3 دوام حکومت
4 اصلاح و تقویتِ نیروهاى مسلّح
ه) راههاى جلب مالیات
1 آباد کردن زمین
2 رسیدگى به شکایت مالیاتدهندگان
3 عفو از مالیات
و) منزلت ممیّزان مالیات
1 خزینهداران مردم
2 نماینده امت
3 سفیران پیشوایان
ز) صفات و وظایف ممیّزان مالیات
1 اصل انصاف
2 نگرفتن لوازم ضرورى
3 پرهیز از خشونت
4 احترام اموال مردم
5 کمک گرفتن از مردم
7 نترساندن مردم
8 اجازه گرفتن به هنگام وارد شدن
9 به اندازه گرفتن
10 سوء استفاده نکردن از قدرت
11 معرفى خود
12 پذیرفتن اظهارات مالک
13 وارد نشدن در محدوده اموال
14 رعایت حال حیوانات
15 اجازه تقسیم زکات به مالک
ح) نظارت و بازخواست
1 حسابرسى از کارگزاران
2 نظارت بر بیتالمال
3 نظارت بر مخارج امیر الحاج
4 نظارت بر میهمانیهاى کارگزاران
ط) الگو بودن حاکم اسلامى
1 هماهنگى با زندگى طبقه ضعیف
2 احتیاط امام على علیهالسلام در بیتالمال
3 سوء استفاده نکردن از مقام
4 نگرانى امام على نسبت به بیتالمال به هنگام مرگ
ى) عدالت در استفاده از بیتالمال
1 رعایت عدالت با خویشان
2 تقسیم عادلانه بیتالمال
3 نادیده گرفتن خویشان، در مجازات
4 اجراى عدالت هرچند بر ضرر خود باشد
5 رعایت عدالت، حتى با حدخوردگان
6 برابرى حقِ تمام مسلمانان در بیت المال
7 اجراى عدالت، از وظایف حاکم است
ک) استرداد بیتالمال
ل) آثار خیانت در بیتالمال
1 رسوایى در دنیا
2 ذلت در پیشگاه الهى و پستى در آخرت
3 بىاعتمادى
4 بىبهره شدن در دنیا
5 کشته شدن با شمشیر
منابع
مقدمه
این نوشتار، نگاهى اجمالى به موضوع «بیت المال» در نهجالبلاغه دارد
قلمروِ مقاله، تنها، بخشى از سخنان امام على(ع) در نهجالبلاغه است، نه تمامى سخنانآن حضرت
هرچند، گاهى، فرازهاى نقل شده از نهجالبلاغه، براى چند عنوان مربوط به بحث، مفیداست ولى براى طولانى نشدن نوشته، از تکرار، جز در یک یا دو مورد، خوددارى شدهاست
اموال عمومى، به اقسام گوناگونى مانند مشترکات عمومى و مباحات اوّلیه و مجهول المالک و درآمدهاى عمومى، تقسیم مىشود، ولى مقصود از بیتالمال، در این نوشته، اموالى است که اختیار هزینه کردن آن، به دست امام است، مانند غنائم جنگى و خراج و جزیه و زکات و صدقات عامه و اوقاف عمومى و ;
الف) جایگاه ثروت در اسلام
بىگمان، از نگاه اسلام، ثروت و مال، در حیات مادّى و معنوى انسانها، نقش اساسى دارد. تا آنجا که در برخى روایات، از «تنگدستى» به «روسیاهى در دنیا و آخرت»[1] و «مرگ سرخ»[2] و «مرگ بزرگ»[3] تعبیر شده است
در بعضى از روایات، فقر، موجب نقصان در دین و کاهش عقل و تحریک خشم معرفى شده است.[4] از اینرو، در دین مقدّس اسلام، به مقوله اقتصادى و معیشتى بشر، در ابعاد مختلف آن، توجّه فراوانى شده است. هرچند مطالب مربوط به اقتصاد، به گونهاى پراکنده و جدا از هم مطرح شده، ولکن بررسى و تحقیقى همهجانبه، نشانه این است که مکتب اسلام، داراى نظام اقتصادى ویژهاى است که از وحى الهى نشأت گرفته و در دامن عصمت، رشد و نمو کرده و از ویژگیهاى بىشمارى برخوردار است
ب) جایگاه بیت المال
آنچه قابل توجّه و دقّت است، این است که بیتالمال، در نظام اقتصادى اسلام، بیشترین مباحث را به خود اختصاص داده و از جایگاهى ویژه برخوردار است. هدف از بیتالمال، تأمین اهدافى بلند در حرکت تکاملى انسان به سوى سعادت و معنویّت و قرب الهى است. برخى از آن هدفها چنین است
1 هدایت مردم به سمت اخلاق کریمه و ارزشهاى معنوى
2 استقرار عدالت اجتماعى و اقتصادى در جامعه
3 رشد استعدادها و شکوفایى ابتکار و خلاقیّت انسانها
4 ریشهکن کردن فقر از جامعه
5 رسیدگى به مصالح و منافع محرومان و مستضعفان و ;
ج) ماهیّت بیت المال
امام على علیهالسلام خطاب به عبداللَّه بنزمعه[5] (از پیروان و یاران آن حضرت) آن هنگام که از او، درخواست کمک مىکند، ماهیّت بیتالمال را براى او روشن مىکند. او، بیتالمال را نه مال شخصى امام مىداند و نه مالِ فردى از مسلمانان، بلکه بیتالمال، از آنِ مسلمانان است که در اختیار امامِ مسلمانان گذاشته مىشود تا به عدل، به مصرف مسلمانان برسد. حضرت مىگوید
إنَّ هذا المال لیس لی و لا لک! و انَّما هو فیءٌ لِلمسلمین و جَلْبُ أسیافهم. فإنْ شَرَکْتَهم فی حربهم کانَ لکَ مثلُ حظهم و إلّا فَجَناهُ أیدیهم لا تکون لغیر أفْواهِهمْ[6]؛ این اموال، نه مال من و نه از آنِ توست، بلکه غنیمتى گِردآمده از مسلمانان است که با شمشیرهاى خود به دست آوردهاند. اگر تو، در جهاد، همراهشان مىبودى، سهمى چونان سهم آنان مىداشتى و گرنه، دسترنج آنان، خوراک دیگران نخواهد بود
د) آثار بیت المال
على علیهالسلام به بخشى از آثار و نقش بیت المال در زندگى مسلمانان، اشاره کرده است. این آثار، چنین است
1 اصلاح امور
و تَفَقَّدْ أمرَ الخراجِ بما یُصْلِحُ أهلَه! فإنَّ فی صلاحه و صلاحهم صلاحاً لِمَنْ سِواهم و لا صَلاحَ لِمَنْ سِواهم إلّا بهم؛ لأنَّ الناسَ کُلُّهم عِیالٌ على الخراج و أهله[7]؛ خراج (بیتالمال) را به گونهاى که وضع مالیّاتدهندگان را سامان دهد، وارسى کن! زیرا، بهبودى وضع مالیّات و مالیّاتدهندگان، سبب بهبودى امور دیگر اقشار جامعه است و تا امور مالیّاتدهندگان اصلاح نشود، کار دیگران نیز سامان نخواهد گرفت؛ زیرا، همه مردم، نانْخورِ مالیّات و مالیّاتدهندگانند
امام على علیهالسلام در این فراز، براى بیتالمال، نقش محورى قائل شده و اصلاح تمامى امور را، بسته به اصلاح وضع مالیات و مالیاتدهندگان دانسته است و این، نشانه جایگاه بلند بیتالمال از نظر اسلام است. اگر دقت شود، حقیقت مطلب، همین است که امام على علیهالسلام گفته است. بنابراین، هرچند، اقتصاد، از نگاه امام على علیهالسلام آن گونه که مکاتب مادىگرا مىگویند، اصل نیست، اما تأثیر محورى و اساسى آن در اصلاح امور و رفع نابسامانیها مورد تأکید قرار گرفته است
2 رفع نیاز مردم به بیتالمال
کلّهم عَیالٌ على الخراج و أهله[8]؛تمام مردم، نانْخورِ مالیات و مالیاتدهندگانند
روشن است که هیچ انسانى، به تنهایى، نمىتواند نیازمندیهایش را برآورده کند، از اینرو، نیاز به همیارى بیتالمال وجود دارد
3 دوام حکومت
و لمْ یستقم أمْرُهُ الاَّ قلیلاً[9]؛حکومت، با نابودى مالیات (بیتالمال)، جز اندکى، دوام نمىآورد
این مطلب نیز، از بدیهات است که اداره و دوام حکومت، نیازمند بودجه است و یکى از راه حلهاى تأمین هزینههاى دولت، گرفتن مالیات است. جاى شگفتى از کسانى است که در زمان حاضر، بحث از لزوم گرفتن مالیات براى اداره حکومت را مطرح مىکنند، در صورتى که امام على علیهالسلام حدود هزار و چهارصد سال پیش، بر ضرورت مالیات براى استمرار حکومت تأکید کرده است
یادآورى این نکته لازم است که همان گونه که گرفتن همه مالیات از عواملِ بقاى حکومت است، به ناحق گرفتن آن و یا ظالمانه مصرف شدناش، سبب سقوط حکومت خواهد شد
4 اصلاح و تقویتِ نیروهاى مسلّح
ثم لا قِوامَ للجنود إلاَّ بما یُخْرِجُ اللَّهُ لهم من الخَراجِ الذی یَقْوَوْنَ به على جَهادِ عدوِّهم و یعتمدون علیه فیما یُصلحهم و یکونُ مِنْ وَراءِ حاجتهِم[10]؛ سپس سپاهیان اسلام، جز به خراج و مالیّات رعیّت (بیتالمال) که با آن، براى جهادِ با دشمن، تقویت گردند و براى اصلاح امور خویش، به آن تکیه کنند و نیازمندیهاى خود را بر طرف سازند، پا نمىگیرند
از جمله آثار بسیار مهم بیتالمال، افزون بر استقلال اقتصادى، استقلال سیاسى است؛ زیرا، تا بودجه و سرمایه، در اختیار دولت نباشد، نمىتواند نیروهاى مسلح را، جذب وتأمینومجهز به سلاحهاى پیشرفته کند و با نبود نیروى مسلَّحِ مجهز، استقلال سیاسى، تأمین نمىشود
آیتاللَّه حسنزاده، در تفسیر این فراز، مىنویسد
اگر بیتالمال نباشد، نیروهاى مسلَّح براى تأمین زندگى، باید در پى شغل و کار باشند، در نتیجه، آمادگى براى جهاد با دشمن، از بین مىرود.[11]
ه) راههاى جلب مالیات
یکى از مباحث مهم در دانش اقتصاد، مبحث مالیات است. در این مبحث، مطالب فراوانى مانند تعریف مالیات، ضرورت وجود مالیات، سیر تحول مالیات، و راههاى جلب مالیات، ; مورد بحث و تحقیق قرار مىگیرد
این مطالب، از چشم مولا على علیهالسلام در مدت کوتاه حکومت، مورد غفلت نبود. و در لابهلاى خطبهها و نامهها و دیگر گفتارها، به آنها اشاره کرده است. از جمله، در نامه پنجاه و سه، راههاى جلب بهتر مالیات را نشان داده و در آن، بر اصول اسلامى انسانى، مانند «اصل عمران و آباد کردن زمینها» و «اصل رسیدگى به مشکلات و شکایات مالیاتدهندگان» و «اصل رعایت و تخفیف مالیات»، تأکید ورزیده است
هر یک از این اصول، آثار و ثمرات فراوانى در مسایل اجتماعى و اقتصادى و سیاسى در پى دارد و رعایت آنها، نقش بسزایى در تحول و بهبودى سیستم مالیاتى دارد
1 آباد کردن زمین
و لیکُنْ نظرُکَ فی عِمارهِ الأرضِ أبْلَغَ من نظرِکَ فی استجلابِ الخَراج؛ لأنَّ ذالک لا یُدْرَکُ إلّا بالعِماره و مَنْ طلب الخَراجَ لغیر عمارهٍ أخْرَبَ البلادَ و أهْلکَ العبادَ و لمْ یستَقِمْ أمْرُه إلاّقلیلاً.[12] باید تلاش تو در آباد کردن زمین، بیشتر از جمعآورى خراج (مالیات) باشد؛ زیرا، خراج، جز با آبادانى، فراهم نمىشود و هر کسى، بخواهد خراج را بدون آبادانى زمین به دست آورد، شهرها را خراب، و بندگان خدا را نابود، و حکومتش جز اندک مدتى، دوام نخواهد آورد
آیتاللَّه حسنزاده، در پى شرح این فراز از نهجالبلاغه مىنویسد
امام على، در این بخش، اشاره کرده است که کمدرآمدى صاحبان زمین، ناشى از والیان بدىاست که تمام همّ و غمّ آنان، جمعآورى مالیات است، بدون رعایت حال رعیّت وکشاورزان.[13]
2 رسیدگى به شکایت مالیات دهندگان
فإنْ شَکَوْا ثِقَلاً أوْ عِلّهً أوْ انقطاعِ شِرْبٍ أوْ بالَّهٍ أوْ إحالَهَ الأرضِ اغْتَمَرها غَرَقٌ أوْ أجحفَ بها عطشٌ خَفَّفْتَ عنهم بما تَرْجوُ أنْ یَصْلُحَ به أمْرُهُم.[14]پس اگر مردم، از سنگینى مالیات یا آفتزدگى یا خشک شدن آب چشمهها یا کمى باران یا خراب شدن زمینى در سیلابها یا خشکسالى، شکایت کردند، در گرفتن مالیات، تا آن اندازهاى که بفهمى امورشان سامان مىیابد، تخفیف بده
دهقانان، از همه طبقات، زحمتکشتر و پرتلاشترند و از سویى، زندگى آنان، اسیر عوامل طبیعى و پدیدههاى جهان طبیعت، همانند خشکسالى، سیل، سرما، گرما است. از اینرو، آنان، نیاز بیشترى به توجه و همراهى حکومت دارند
این فراز از فرمان امام على علیهالسلام اشاره به این مطلب دارد
ابن ابىالحدید، در باره زیاد نگرفتن مالیات و آثار منفى آن مىنویسد
استاندار اهواز، در حکومت انوشیروان، بیشتر از معمول، مالیات جمعآورى کرد و براى انوشیروان فرستاد. انوشیروان، فرمان داد که آنها را به صاحبانش مسترد کنند. سپس گفت: زیاد کردن ثروت شاه از مالیات نابهحق رعیت، همانند بنا کردن سقفى است بر پایههاى لرزانو سست.[15]
3 عفو از مالیات
و لا یَثْقُلَنَّ علیک شیءٌ خَفَّفْتَ عنهم به المؤونه عنهم؛ فإنَّه ذُخْرٌ یَعودُونَ به علیک فی عِمارهِ بلادِکَ و تَزیینِ ولایتکَ مع اسْتِجْلابکَ حُسنَ ثَنائهم وَ تَبَجُّحِکَ باستفاضَه العدل فیهم[16]؛ هرگز، تخفیف دادن در مالیات، تو را نگران نسازد؛ زیرا، آن، اندوختهاى است که در آبادانى شهرهاى تو و آراستن ولایتهاى تو، نقش دارد و رعیت، تو را مىستایند، و تو، از گسترش عدالت میان مردم، خشنود خواهى شد و به افزایش قوّت آنان، تکیه خواهى کرد
آیتاللَّه حسنزاده، پس از شرح و تفسیر این بخش از فرمایش امام على علیهالسلاممىنویسد
توجه به عمران و شکایات و تخفیف مالیات، براى حکومت، آثار مثبتى را به همراه دارد و والى، از این رهگذر، ضرر و زیان نمىکند؛ زیرا
اولاً، آبادى بلاد، منافع و سودش، به حکومت و والى نیز خواهد رسید
ثانیاً، آبادى و عمران سرزمین، زینت و افتخار حکومت به شمار مىآید
ثالثاً، این کار، موجب مدح و ثناى مردم را نسبت به حکومت و نیز عدالت و اعتماد آنان را فراهم مىکند
رابعاً، اگر شرایطى پیش بیاید که دولت، محتاج قرض گرفتن از مردم شود و نیازمند فداکارى جانى و مالى آنان باشد، آنان، به راحتى، پاسخ مىدهند.[17]
ابن ابىالحدید، در این بخش، پس از شرح و تفسیر مىنویسد
در نامه شاپور، پسر اردشیر، به فرزندش، مطالبى همانند فرمایش امیر مؤمنان، یافته مىشود. او، این نامه را چنین گزارش کرده است:از وضع خراج و درآمد املاک، بازرسى کن، به وجهى که مایه بهبود خراجدهندگان باشد، زیرا، در بهبودى امر خراج و بهبود حال خراجدهندگان، بهبودى حال دیگران نهفته است و دیگران را، جز بدانها، بهبودى میسر نیست؛ زیرا همه مردم، نانخورِ خراجدهندگانند. و باید توجه تو به آبادى زمین، بیشتر باشد از توجه به جلب خراج، زیرا، خراج جز از زمین آباد، به دست نیاید; .[18]
و) منزلت ممیّزان مالیات
امام على علیهالسلام در نامه پنجاه و یکم، در شأن و جایگاه ممیّزان مالیاتى، اوصافى را بیان کرده است که افزون بر شأن، ارزش و شرافت کارگزاران بیتالمال، نشانه جایگاه و منزلت بیتالمال نیز هست؛ زیرا، تا بیتالمال، اهمیت و منزلت نداشته باشد، کارگزارانش، ارزش پیدا نخواهند کرد
این اوصاف چنین است
1 خزینه داران مردم
فإنَّکم خزّانٌ الرعیه؛ پس همانا، شما (مأموران مالیات) خزینهداران مردم هستید.[19]
2 نماینده امت
فإنَّکم ; وکلاءُ الأُمه؛ پس همانا شما، نمایندگان امت مسلمان هستید.[20]
3 سفیران پیشوایان
فإنَّکم ; سفراءُ الأئَمه؛ پس همانا، شما، ; سفیران پیشوایان هستید.[21]
ز) صفات و وظایف ممیّزان مالیات
یکى از اهداف اساسى دین مقدس اسلام، برقرارى عدالت اجتماعى و قسط قرآنى درجامعه اسلامى است. بىگمان، تحقق چنین هدف و آرمان مقدسى، به عوامل فراوانى،بستگى دارد
از جمله مهمترین عوامل نقشآفرین، کارگزارانِ شایسته از نظر ایمان و اخلاق و رفتار است. از اینرو، امام على علیهالسلام در موارد بسیارى، به کارگزاران خویش، تأکید و سفارش مىکند که بهترین افراد را به عنوان همکار گزینش کنند
این مطلب، در برخى از موارد، مانند گرفتن مالیات، از اهمیت دوچندانى برخوردار است؛ زیرا مأمور مالیاتى، مىخواهد دسترنج و مایه حیات او را بگیرد و این، کارِ بسیار دشوارى است. از اینرو، چنین شخصى، از جهات عدیده، باید شایستگیهاى لازم را داشته باشد
على علیهالسلام صفات و وظایف ممیّزان مالیاتى را، چنین برشمرده است
1 اصل انصاف
فأنْصِفوا الناسَ من أنفسکم؛[22]در روابط با مردم (گرفتن مالیات) انصاف و مدارا را پیشه کنید
تأثیر رعایت عدل و انصاف در راحت گرفتن و راضى بودن مالیاتدهنده، بر کسى پوشیدهنیست
تاریخنگارانى که در باب فلسفه تاریخ، قلمفرسایى کردهاند، یکى از عوامل پیشرفت سریع اسلام را، رفتار صحیح و عادلانه و مشفقانه رسول خدا صلىاللَّه علیه و آله به هنگام مالیات گرفتن، دانستهاند. در اینجا، شایسته است، مطالبى را که منتسکیو نقل کرده، گزارش کنیم
وجود این باجهاى گزاف (که دولتهاى کشورهاى غیر اسلامى، در آن دورانها، به زور مىگرفتند) بود که سهولت عجیبى را به مسلمین، در فتوحات خود، اعطا نمود؛ زیرا، ملتهاى تسخیر شده از طرف اعراب، مىدیدند به جاى یک سلسله تعدّیاتى که در اثر لئامت امپراتوران، به آنها مىشد، با یک مالیات ساده که به سهولت مىدهند و به سهولت گرفته مىشود، مواجه و تابع شدهاند. این بود که فتوحات مسلمین، با کمال سهولت، پیش رفت و ملتها، خوشبخت بودند و ترجیح مىدادند به یک ملت صحرانشین، مطیع بشوند تا به یک حکومت فاسد ; در مورد اخذ باجهاى گزاف، افراطِ نزدیک به جنون را، در تاریخ مشاهده کنید: آناستاز، مالیاتى براى استنشاق هوا وضع کرده بود![23]
2 نگرفتن لوازم ضرورى
و لا تبیعُنَّ للناس فی الخَراجِ کِسوَه شتاءٍ و لا صَیفٍ و لا دابهٍ یَعْتَمِلوُنَ علیها و لا عبداً[24]؛براى گرفتن مالیات، لباسهاى تابستانى و زمستانى و مَرکب سوارى و بردههاى کارى کسى را،نفروشید
3 پرهیز از خشونت
و لا تضربَنَّ أحداً سوطاً لمکانِ درهمٍ؛[25]براى گرفتن درهمى (مالیات) کسى را با شلاق (از باب مثال) نزنید
در این فراز، هر چند کلمه «درهم» و «سوط» آمده، ولى روشن است که «شلاق»، خصوصیتى ندارد و فرمان على علیهالسلام پرهیز از هر گونه خشونت براى گرفتن هر گونه مالیاتى است
4 احترام اموال مردم
و لا تَمَسُّنَّ مالَ أحد فى الناس مُصَلٍّ و لا معاهدٍ إلاّ أنْ تجدوا فَرَساً أوْ سِلاحاً یُعْدى به على أهل الإسلام؛ فانَّه لا ینبغى للمسلم أنْ یَدَعَ ذالک فی أیدی أعداءِ الإسلام.[26] دستاندازى به مال کسى نکنید، (آن کس، چه) نمازگزار باشد و یا معاهَد (کافر در پناه اسلام) مگر اسب یا اسلحهاى که براى تجاوز به مسلمانها به کار گرفته مىشود؛ زیرا، براى مسلمان، جایز نیست آنها را در اختیار دشمنان اسلام قرار دهد تا نیرومندتر از سپاه اسلام گردند
5 کمک گرفتن از مردم


بررسی تفاوت بلوغ عاطفی در میان آقایان مجرد و متاهل با word دارای 53 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی تفاوت بلوغ عاطفی در میان آقایان مجرد و متاهل با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
فهرست مطالب
چکیده 1
فصل اول 2
مقدمه 3
بیان مسئله 4
اهمیت و ضرورت پژوهش 5
اهداف پژوهش 8
سئوالهای پژوهش 8
تعاریف نظری 9
تعریف عملیاتی 10
فصل دوم 11
پیشینه نظری 12
تاریخچه روانشناسی بلوغ 13
مفهوم بلوغ و تفاوت آن با نوجوانی 13
عوامل مؤثر در بلوغ 14
بلوغ از دیدگاه روان شناسان 14
عاطفه چیست؟ 17
جایگاه عاطفه در مغز از نظر زیستی 18
مراحل تشکیل هویت در جوانان دانشگاهی 19
الگوی تحول روانی- اجتماعی 19
تکالیف تحولی هویهورست برای نوجوانان 21
رشد و تکامل هیجانی و عاطفی 23
رشد هیجانی و عاطفی در نوجوان 23
نیازهای عاطفی فرد و اهمیت آن ها 24
رشد و تکامل اجتماعی 25
ترک خانه پدری 26
تأثیر روانی وارد شدن به دانشگاه 27
تعادل عاطفی و روانی نوجوان 27
خودمحوری نوجوانان 28
خودپنداره و انواع خود 29
الگوی اریک اریکسون درباره هویت 31
آسیب پذیری و انعطاف پذیری در فرد 32
عوامل حفاظتی انعطاف پذیری 33
بحرانهای دوران نوجوانی 38
پیشینه عملی 39
فصل سوم 42
جامعه آماری 43
نمونه آماری و روش نمونه گیری 43
ابزار گردآوری داده ها 43
روش گردآوری داده ها 46
پرسشنامه بلوغ عاطفی 47
چکیده:
پژوهش حاضر بررسی تفاوت بلوغ عاطفی در میان آقایان مجرد و متأهل در مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول است.
جامعه این پژوهش که نمونه ما از آن انتخاب شده کل دانشجویان آقا دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول است. نمونه این پژوهش شامل 160 نفر می باشد که 80 نفر مجرد و 80 نفر متأهل می باشد که به روش تصادفی انتخاب شده است. پژوهش حاضر به این سئوال محقق پاسخ می دهد که آیا بین دانشجویان آقا مجرد یا متأهل از نظر بلوغ عاطفی تفاوت معناداری وجود دارد یا نه؟
ابراز تحقیق پرسشنامه مقیاس بلوغ عاطفی از بهارگاوا می باشد که مشتمل بر 48 سؤال است بعد از اجرای پرسشنامه و تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده با استفاده از آمار توصیفی شامل محاسبه جداول فراوانی و نمودارها می باشد و آمار استنباطی که شامل آزمون خی 2 می¬باشد پژوهش به صورت زیر بدست آمد:
«در بین دانشجویان آقا مجرد و متأهل دانشگاه آزاد دزفول تفاوتی از نظر بلوغ عاطفی وجود ندارد و تفاوت بی معنی است»
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت و ضرورت پژوهش
اهداف پژوهش
سئوالهای پژوهش
تعاریف نظری
تعریف عملیاتی
1-1- مقدمه
دوره بلوغ دورانی مبهم از نظر شناخت خصایص و دوران تمایلات متضاد است. با ورود کودک به دنیای نوجوانی و بلوغ، ولادتی تازه و مرحله ی ویژه و مستقل از دوره های قبل و بعد پدید می آید که آن را مرحله انتقال، مرحله نجات از کودکی دوران تحولات همراه با دگرگونی های سریع و غافلگیر کننده، مرحله طوفان حیات و مرحله نجات از طفیلی گری نیز می نامند.
افراد در این دوران احیاناً با ترس و بیم هایی مواجه می گردند که رفع و تعدیل آن نیازمند به حمایت از سوی والدین و مربیان است. (قائمی، 1380، ص 22)
موارد زیر از جمله تغییرات دوران بلوغ است:
- تحولی در اندام او ایجاد شده و شرایط جدید، تعادل اندامی او را بهم می زند.
- در عواطف و احساسات او نیز تغییر پدید می آید و موجب دگرگونی هایی در خشم و ترس و محبت او و ... می شود.
- در جنبه ذهن او نیز تحولات رو به رشدی ایجاد می گردد و هوش و عقل و اندیشه و تخیل او را دگرگون می سازد.
- در جنبه روان او در عرصه های فطری و وجدانی، آزادی خواهی و استقلال طلبی، ستایش و نیایش، حقیقت دوستی، و ... دگرگونی هایی ایجاد می شود.
- و بالاخره در غدد درونی جوش و خروش و دو غده جنسی شکفتگی و بیداری خاصی پدید می آید که موجد خواسته هایی در اقناع غریزی می گردد. (قائمی، 1380، ص 28)
1-2- «بیان مسئله»
بسیاری از افراد در سنین جوانی و نوجوانی به بلوغ عاطفی دست پیدا نمی کنند در صورتی که اکثر افراد به بلوغ جنسی و بلوغ تا سن زیر 20 سال دست پیدا می کنند ولی یا به بلوغ عاطفی نمی رسند یا خیلی دیر به این بلوغ می رسند بلوغ عاطفی به این معناست که فرد به حدی از پختگی می رسد که می تواند راه حلهای پیچیده تری برای مشکلات روزمره عاطفی خود پیدا کند و از احساس خود به صورت پیچیده تری برای حل این مشکلات استفاده کند و توانایی کنترل نوسانات شدید آن را دارد این مسئله مهم است که آیا افراد ابتدا به یک بلوغ نسبی عاطفی دستی می یابند و بعد سعی می کنند به زندگی مشترک قدم گذارند یا وقتی ازدواج کردند و زندگی مشترکی را با فرد دیگری آغاز کردند این بلوغ در آن ها رشد می کند بسیاری از افراد معتقدند که فرد ابتدا باید از لحاظ اقتصادی و اجتماعی به یک استقلال دست پیدا کنند و بعد به نیازهای عاطفی خود توجه داشته باشند. امروزه در بین دختران مجرد افسردگی زیاد دیده می شود این که فردی نمی تواند عواطف خود را به درستی بشناسد و به طبع نحوه کنترل و ابراز آن ها را نمی داند حالا یا آن ها را به شکل نادرست ابراز می کند یا آن ها را سرکوب و انکار می کند و در نهایت مسئله اصلی این پژوهش که ما به بررسی آن می پردازیم این است آیا بین دانشجویان آقا مجرد و متأهل از لحاظ بلوغ عاطفی تفاوت معناداری وجود دارد یا نه؟ به عبارتی آیا ازدواج تأثیری در بلوغ عاطفی افراد می گذارد یا نه؟
مسئله بلوغ عاطفی مسئله ای است مهم که اگر افراد به آن توجه نکنند ممکن است در زندگی آینده و مشترکشان با فرد دیگری به مشکل برخورد کنند مسلماً کسی که از نظر عاطفی به سطحی از رشد و بلوغ نرسیده است نمی تواند زندگی مسالمت آمیزی را با فرد دیگری داشته باشد زیرا که او هنوز تسلطی بر عواطف و احساسات خود ندارد و اینکه نمی داند چگونه آنها را کنترل کند؟ پس اگر ما بدانیم که فرد آینده شریک زندگیمان به بلوغ عاطفی رسیده و شرایط گرداندن یک زندگی را دارد می توانیم به او اطمینان کرده و در مشکلاتی که فراروی زوج قرار می گیرد را حل کنیم. لذا بدین منظور ارتباط بین دو متغییر بلوغ عاطفی و متأهل را مورد بررسی قرار می دهیم.
«منابع و مآخذ»
1- قائمی، علی (1380) بلوغ. نشر اسپید
2- آقا محمدیان، حمید رضا، حسینی، مهران، (1344 و 1384). روانشناسی بلوغ و نوجوانی رشد2
3- محمدیان، محمد، (1369). بلوغ ... تولدی دیگر واحد انتشارات انجمن اولیاء و مربیان.
4- قاسم زاده، حبیب الله (1378). شناخت و عاطفه (جنبه های بالینی و اجتماعی)، انتشارات فرهنگیان.
5- اکبرزاده، نسرین (1375). گذر از نوجوانی به پیری (روانشناسی رشد و تحول)، ناشر خود مؤلف.
6- برک، لورا ای ترجمه سید محمدی یحیی، (1385). روانشناسی رشد (از نوجوانی تا پایان زندگی) نشر ارسباران.
7- شعاری نژاد علی اکبر (1373). روان شناسی رشد، تهران، انتشارات اطلاعات.
8- خسروپور یوسف، (1353). روانشناسی بلوغ و نوجوانی.
9- دلاور، علی، کاربرد احتمالات و آمار در روانشناسی و علوم تربیتی.
10- سرمد، زهره، حجاری، المد؛ بازرگان، عباس (1385). روشهای تحقیق در علوم رفتاری، مؤسسه انتشارات آگاه.


مقاله هویت ملی و جریانهای انقلاب اسلامی (نقش هویت ملی ایرانیان در فراز و فرود جریانهای فکری ـ سیاسی دهة اول جمهوری اسلامی) با word دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله هویت ملی و جریانهای انقلاب اسلامی (نقش هویت ملی ایرانیان در فراز و فرود جریانهای فکری ـ سیاسی دهة اول جمهوری اسلامی) با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله هویت ملی و جریانهای انقلاب اسلامی (نقش هویت ملی ایرانیان در فراز و فرود جریانهای فکری ـ سیاسی دهة اول جمهوری اسلامی) با word
چکیده
مقدمه
1 مفهومشناسی
الف .جریان
ب . هویت ملی
2 جریانهای 1360ـ1357
الف. جریان اسلامی
ب . جریان ملی
ج . جریان چپ
د . جریان بینابینی و التقاطی
هـ . جریان منتقد غرب
3 جریانهای تأثیرگذار پس از سال 1360
4تبیین افول و صعود جریانها بر مبنای هویت ملی
ضمیمه: بررسی انتقادی کتاب «جریانشناسی سیاسی در ایران»
منابع
بخشی از منابع و مراجع پروژه مقاله هویت ملی و جریانهای انقلاب اسلامی (نقش هویت ملی ایرانیان در فراز و فرود جریانهای فکری ـ سیاسی دهة اول جمهوری اسلامی) با word
آبراهامیان، یرواند، ایران بین دو انقلاب، ترجمه کاظم نیرومند، حسن شمسآوری و محسن مدیرشانهچی، چ سوم، تهران، مرکز، 1379
ابوالحسنی (منذر)، علی، کارنامهشیخ فضلالله نوری، پرسشها و پاسخها، تهران، عبرت، 1380
الویری، محسن، زندگی فرهنگی و اندیشه سیاسی شیعیان از سقوط بغداد تا ظهور صفویه، تهران، دانشگاه امام صادق(ع)، 1384
بیانی، شیرین، دین و دولت در ایران عهد مغول، تهران، مرکز نشر دانشگاهی، ج 2، چ2، 1381
جبهه ملی به روایت اسناد ساواک، تهران، مرکز بررسی اسناد تاریخی، ج1، 1379
جعفریان، رسول، جریانها و سازمانهای مذهبی ـ سیاسی ایران سالهای 1357ـ1320، قم، مؤلف، چ6، 1385
ـــــ ، میزگرد «سیر تحول تاریخی هویت ملی در ایران از اسلام تا امروز»، مطالعات ملی، ش 5، پائیز 1379
جوادزاده، علیرضا، «بررسی نوشتههای غربی درباره موضع و نقش حوزه علمیه قم در انقلاب اسلامی، با تکیه بر معیارهای تاریخی»، آموزه 9: غرب و انقلاب اسلامی، قم، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، 1387
خسروپناه، عبدالحسین، جریانشناسی فکری ایران معاصر، چ دوم،قم،مؤسسه فرهنگی حکمت نوین اسلامی، 1389
دارابی، علی، جریانشناسی سیاسی در ایران، چ دوم، تهران، سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، 1388
رجایی، فرهنگ، مشکله هویت ایرانیان امروز: ایفای نقش در عصر یک تمدن و چند فرهنگ، چ دوم، تهران،نی، 1383
رهدار، احمد، «گفتارهای پریشان»، 15 خرداد، دوره سوم، ش 12، تابستان 1386
صالح، محسن، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، تهران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، 8 ج، 1385
امام خمینی(ره)، صحیفه امام، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، ج 20، 1379
طبری، احسان، کژ راهه: خاطراتی از تاریخ حزب توده، چ دوم، تهران، امیرکبیر، 1366
عمید، حسن، فرهنگ عمید، تهران، کتابخانه ابن سینا، 1337
فورن، جان، مقاومت شکننده: تاریخ تحولات اجتماعی ایران، از سال 1500میلادی مطابق با 879 شمسی تا انقلاب، ترجمه احمد تدین، تهران، خدمات فرهنگی رسا، چ 4، 1377
کدی، نیکی، ریشههای انقلاب ایران، ترجمه عبدالرحیم گواهی، چ سوم، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، 1381
کریم، مجتهدی، آشنایی ایرانیان با فلسفههای جدید غرب، تهران، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، 1379
مطهری، مرتضی، مجموعه آثار، ج14، تهران و قم، صدرا
معین، محمد، فرهنگ فارسی (متوسط)، چ چهارم، تهران، امیرکبیر، 1360
میرسلیم، مصطفی (زیرنظر)، جریانشناسی فرهنگی بعد از انقلاب اسلامی ایران (1380ـ1357)، تهران، مرکز بازشناسی اسلام و ایران، 1384
نجفی، موسی، تکوین و تکون هویت ملی ایرانیان، تهران، مؤسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر، 1385
چکیده
جریانهای فکری، سیاسی دهه اول انقلاب، به دو مقطع قابل تقسیم است: جریانهای فعّال در سه سال اول پیروزی انقلاب، که به نوعی ادامه همان جریانهای مبارز قبل از انقلاب میباشند، عبارتند از: «اسلامی»، «ملی»، «چپ»، «التقاطی» و «منتقد مدرنیته»؛ و از سال 1360 به بعد، به جز جریان «اسلامی»، سایر جریانها به تدریج به انحلال یا انزوا رفتند. قدرتتأثیرگذاری خود را در صحنه سیاسی از دست داده، یا تأثیرشان کم شد. در این دوره، عرصه سیاسی عمدتاً در اختیار جریان اسلامی قرار گرفت. علت این فراز و فرود، و بقاء یا انزوا نسبتی بود که هر یک از جریانها با عناصر هویت ملی ایرانی برقرار کرده بودند. «ایرانیت» (با مؤلفههایی چون زبان فارسی، آداب و رسوم ایرانی و ; به ویژه استقلال سیاسی) در کنار «تشیع»، دو عنصر اساسی و درهمتنیده هویت ایرانی پس از دوره صفویه بودهاند. هر یک از جریانها به میزان ارتباط و حساسیت نسبت به این عناصر هویتی، باقی یا حذف و منزوی شدند.
کلید واژهها: جریان، هویت ملی، ایرانیت، استقلال، تشیع، مدرنیته.
مقدمه
سالهای اول انقلاب اسلامی ایران، دورهای بسیار مهم در تاریخ معاصر ایران ارزیابی میشود. در این دوره، جریانهای مختلف و بلکه متضاد فکری ـ سیاسی، فعالیتهای گستردهای داشتند. جریانهای مذکور را از ابعاد مختلف میتوان مورد بررسی قرار داد. یکی از مسائل مطرح درباره این جریانها، علت فراز و فرود آنها است. اینکه چرا جریانهای« ملی»، «چپ» و «التقاطی»، که در اوایل پیروزی انقلاب فعالیتهای قابل توجهی داشتند، پس از مدت کوتاهی، از صحنه سیاسی، حذف شده یا به انزوا رفتند. در متقابل، چگونه جریان اسلامی توانست عمده عرصههای سیاسی را به دست گیرد؟
نوشتار حاضر در پی آن است که با بررسی عناصر هویتی ایرانیان، به این مسأله پاسخ دهد. مدعای مقاله این است که افول و صعود جریانهای سیاسی، در این مقطع تاریخی ـ و نه لزوما همه دورههای تاریخی ـ در نسبتی است که با عناصر هویت ملی برقرار کردهاند
آنچه در این بخش مورد عنایت قرار گرفته، نوآوری در ارائه دستهبندی از جریانها و زیرمجموعههای فکری، سیاسی آنها در دوره مذکور میباشد. در نهایت، به تبیین هویت تاریخی ایرانیان از عصر صفویه به بعد پرداخته شده، سؤال تحقیق، پاسخ داده میشود
1 مفهومشناسی
الف .جریان
«جریان» در لغت به دو معنای «روان شدن» و «وقوع یافتن امری» آمده است.1 اما در اصطلاح، در معانی مختلفی به کار رفته است. یکی از موارد، مفهومی نزدیک به« حزب»، «تشکّل» و «گروه» است. اما باید توجه داشت، معنایی که از «جریان» برداشت میشود، با این سه واژه متفاوت است؛ خلاصه اینکه، مفهوم «جریان» از دو جهت با مفهوم«حزب» متفاوت است: 1 مفهوم جریان در مقایسه با مفهوم حزب، نوعاً، شمولیت بیشتری نسبت به افراد دارد2؛ 2 مفهوم حزب، از مجموعهای منظم و منسجم و نیز قانونی حکایت میکند. در حالی که، در مفهوم جریان، نظم و انسجام و نیز قانونیت أخذ نشده است. مفهوم «تشکل» نیز شباهت به مفهوم حزب دارد، جز آن که میزان نظم و قانونیت آن کمتر از حزب است. اما مفهوم «گروه»، از جهتی شباهت به حزب دارد و از جهتی به جریان، از زاویه کمشمول بودن شبیه به حزب و از جهت نظم و انسجام و سازمانمند نبودن شبیه جریان است
با توجه به آنچه بیان شد، میتوان «جریان سیاسی» را چنین تعریف کرد: «مجموعه افراد، گروهها، تشکلها و احزابی که به خاطر وجود برخی مشترکات سیاسی، در یک عنوان عام قرار گرفته، به دنبال دستیابی به اهداف مشترک میباشند.» طبعاً طبق معنای فوق، لازم نیست وجه یا وجوه مشترکِ میان افراد و گروههای تشکیلدهنده یک «جریان سیاسی»، ویژگیهای اعتقادی و اندیشهای باشد.3 اما در توضیح »جریان فکری ـ سیاسی»، باید در بخش مشترکات، اصول و مبانی فکری مشترک لحاظ شده و معیار تفاوت جریانها، ویژگیهای اعتقادی و فکری باشد
بیان دو نکته لازم است: 1 نمیتوان جریانها را از یکدیگر به صورت کامل و دقیق تفکیک کرد و معمولاً طیفی از افراد در حد واسط جریانها وجود دارند که اشتراکها و افتراقهایی با هر یک از جریانها دارند؛ 2 «جریانها» به لحاظ کمّی دارای سطوح مختلفی هستند. از این رو، میتوان در داخل هر جریان، خردهجریانهایی را شناسایی نمود و به آنها نیز جریان اطلاق کرد. در نتیجه، به خردهجریانها، هم میتوان جریان اطلاق کرد و هم ـ بسته به میزان وجود نظم و سازمان در آن ـ عناوین دیگری چون حزب، تشکل و یا گروه
ب . هویت ملی
1 «هویت» در اصطلاح، آن چیزی است که در پاسخ از چیستی و کیستی شیء و فرد یا اشیاء و افراد ذکر میشود. در نتیجه، همچنان که اختصاص به اشیاء یا انسانها ندارد، استعمال آن منحصر در جمع و گروه نبوده، درباره یک شیء و فرد نیز به کار گرفته میشود. هویت، آن دسته از ویژگیهای اصلی را که متمایز کننده شیء یا فرد از غیر خود است، مشخص میسازد، این مسئله بیانگر اهمیت وجود «غیر» هنگام تبیین هویت میباشد. گرچه هر وجودی، فارغ از مقایسه آن با غیر، دارای مشخصات و ویژگیهایی است. اما هنگام بیان مشخصات، هرچند به صورت ناآگاهانه، با غیرسنجیده میشود. به عنوان نمونه، مشخصات بیان شده برای شخص «الف» هنگام مقایسه آن با شخص «ب»، با مشخصاتی که برای همان شخص«الف» هنگام مقایسه با شخص «ج» بیان میکنیم، متفاوت است. این أمر در واقع به دلیل آن است که همه مشخصات و ویژگیها در هر مورد بیان نمیشود. اساساً ممکن است برخی از مشخصات مجهول باشد و در موارد خاص به دلیل حضور و بروز آن ویژگی، آگاهی حاصل گردد
2 «ملت» واژهای است عربی به معنی راه و روش. این واژه تا یک ـ دو سده قبل، بیشتر به معنای دین و راه و روشی، که یک رهبر الهی از طرف خداوند بر مردم عرضه مینمود، به کار میرفت. البته به تناسب در پیروان دین نیز استعمال میشد. اما در سده اخیر، مفهوم مغایری با مفهوم اصلی خود پیدا کرده است.5طبق مفهوم جدید، ملت یک واحدِ بزرگ انسانی است که قلمرو جغرافیایی مشترک داشته و افراد آن نسبت به سرزمین مذکور و نسبت به یکدیگر احساس تعلق و دلبستگی دارند. این افراد، دارای حکومتی واحد بوده، اکثر آنها در اموری چون سابقه تاریخی، زبان، نژاد، دین، آداب و رسوم یا در برخی از این موارد، دارای اشتراکاتی هستند
