
تحقیق شارژ باطری های نیکل و کروم با word دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق شارژ باطری های نیکل و کروم با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق شارژ باطری های نیکل و کروم با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق شارژ باطری های نیکل و کروم با word :
شارژ باطری های نیکل و کروم
استفاده از باطری های شارژی امروزه در دوربین های عکس بردای و فیلم برداری و هم چنین مدارات الکترونیکی کاربرد فراوانی دارد اما همیشه مشکل اصلی خرابی باطری ها و یک بار مصرف بودن ان ها میباشد ، البته با وجود باطری های شارژی این مشکل تا حدی حل شده است و نیاز نیست تا مدام برای مدار و یا دوربین خود باطری معمولی بخرید ، میتوانید با خرید باطری های شارژی از شر خرید مداوم باطری های یک بار مصرف رها شوید اما مسئله ای که این جاپیش میاد این است که باطری ها شارژی همانطور که از نامشان پیداشت نیاز به شارژ کردن دارند.
مدار امروز یک شارژر برای باطری های نیکل کادمیوم هست که با آن میتوانید تا4 باطری را همزمان شارژ کنید و هم چنین ساخت این مدار ساده میباشد.البته یک نکته ای را باید بگم و این که در نقشه از یک ترانس 3 سر استفاده کرد که ولتاژ هرکدام 9 ولت میباشد و سرهای آن را با دیود یک سو کرده و به هم وصل کرده است اما شما میتوانید از یک ترانس 2 سر معمولی 9 ولت 300 میلی آمپر نیز استفاده کنید.
میتوانید خروجی ترانس دو سر را بتدا توسط دیود یکسو کرده و سپس به دو سر خازن 220 میکرو فاراد بدهید به صورتی که طرف مثبت خروجی ترانس به سر مثبت خازن و سیم منفی به سر منفی خازن وصل شود.
اما در مدار از 2 ترانزیستور به نام های Q1,Q2 استفاده شده است که شماره ان ها و نام پایه های آن در عکس نیز نشان داده شده است و شماره آن 2sc458 میباشد البته اگر خود ترانزسیتور را نتوانستید تهیه کنید میتوانید از انواع مشابه آن استفاده کنید و در مدار از یک آی سی lm317 نیز استفاده شده است که با توجه به میزان شارژ شدن باطری ، ولتاژ و جریان را از خود عبور میدهد و به کمک یه مقاومت که در خروجی ان قرار دارد از میزان جریان عبوری نمونه میگیرد و در صورتی که باطری شارژ شده باشد دیگر جریانی از مدار عبور نخواهد کرد و عمر باطری شما نیز افزایش خواهد یافت.
اما نکته دیگر در 2 قسمت از مدار از کلید sw1 استفاده کرده است که یک کلید 3 حالته8 پایه میباشد و با قطع و وصل کلید پایه های سمت چپ و راست کلید جداگانه به کنتاکت های اصلی قطع و یا وصل میشوند بدین صورت که اگر شما در ترمینال خروجی 2 عدد باطری برای شارژ کردن گذاشته باشد باید کلید را در حالت 1 قرار داد در این صورت کنتاکت کلید که در قسمت بالا در وسط شکل نشان داده شده است بر روی 3.1 ولت و کنتاکت کلید در قسمت پایین سمت راست مدار بر روی 2.4 ولت قرار خواهد گرفت .جهت راهنمایی عکس زیر را گذاشتم تا ابهامی پیش نیاد
اگر خواسته باشید 3 باطری را با هم شارژ کنید باید کلید را در حالت 2 قرار داده تا کنتاک بالای بر روی 5.5 ولت و کنتاکت پایین بر روی 4.8 ولت قرار گیرد و اگر خواسته باشید 4 باطری را با هم شارژ کنید باید کلید را در حالت 3 قرار داده تا کنتاکت بالای بر روی 10.3 ولت و کنتاکت پایینی بر روی 9.6 ولت قرار گیرد.
هم چنین در این مدار ترانزستور های Q1,Q2 مدار رگولاتور فیدبک با مقایسه کننده ترانزیستوری رامیسازند که با توجه به جریان مدار از سوختن دیود زنر و هم چنین اسیب رسیدن به باطری ها جلوگیری میکند
شارژر خودکار باتری های نیکل کادمیوم
این مدار برای شارژ دو عدد باتری سایز قلمی با جریان 350ma مناسبه.یه ورودی 12 ولت هم احتیاج داره که با یه آداپتور میتونید تامین کنیید.طرز کارش هم همینجوری که میبینید از یه آی سی lm311 تشکیل شده که کار مقایسه ولتاژ باتری را با ولتاژ مرجع که توسط مولتی تریمر 20k تامین میشه را انجام میده .و شما باید مولتی تریمر را طوری تنظیم کنید که روی پایه سوم lm311 ولتاژ 278V را داشته باشید .وقتی ولتاژ باتری به 278v رسید خروجی lm311 افزایش خواهد یافت و ترانزیستور q1 خاموش خواهد شد .led مدار هم وقتی روشن هست نشانه در حال شارژ بودن باتری هاست و وقتی خاموش شارژ تکمیل شده باشه.همین دیگه، . اگه خواستین تغییری ایجاد کنید فایل pcb که با پروتل dxp طراحی شده را هم قرار دادم.موفق باشید.
لازم هست که من توضیحی در مورد نحوه کار شارژر این نوع باطری های نیکل کادمیوم بدهم. معمولاً جهت شارژ اینگونه باطری ها ما یک جریان ثابت را به باطری اعمال میکنیم و سپس با اندازه گیری مقدار ولتاژ باطری از روند شارژ مطلع میشویم زمانیکه ولتاژ باطری به حد مطلوب برسد جریان شارژ باید قطع شود.
اما نکته مهم اینجاست که میزان جریان شارژ به چه عواملی بستگی دارد؟ و باید چگونه آنرا انتخاب نمود؟
اگر شما به باطری های قابل شارژ توجه کنید میبینید که در کنار ذکر ولتاژ هر باطری میزان ظرفیت آنرا بصورت mAh میلیآمپرساعت ذکر میکنند. در صورتی که بر روی یک باطری مقدار ظرفیت آنرا 1000mAh مشخص کرده باشند و مدار شما جریان 100mA مصرف کند. این باطری تا 10 ساعت میتواند جریان مدارتان را تامین کند. در واقع جهت محاسبه این زمان کافیست مقدار ظرفیت هر باطری بر مقدار جریان مصرفی تقسیم شود.
مقدار جریان شارژ هر باطری نیز بر اساس میزان همین ظرفیت تعیین و مشخص میشود. در هنگام شارژ باطری دو روش جهت شارژ وجود دارد. در روش اول سرعت شارژ باطری کم است و دلیل آن جریان شارژ است که به اندازه یکدهم ظرفیت باطری است. بطور مثال اگر یک باطری 1800mAh داشته باشیم جریان شارژ آن برابر با 180mA انتخاب میشود. در این حالت ده ساعت جهت شارژ کامل نیاز خواهد بود. با وجود اینکه این زمان نسبتاً طولانی است.ولی دارای
مزایایی هم هست. منجمله اینکه در صورتیکه پس از شارژ کامل باطری، جریان آن قطع نشود و حتی باطری تا مدت چندین روز زیر شارژ باشد مشکلی برای آن بوجود نمیآید. از طرفی مشکل حافظه دار شدن باطری در صورت دفعات شارژ زیاد و قبل از دشارژ کامل وجود نخواهد داشت. این حالت بخصوص برای مدارتی که در آن باطری بصورت مداوم زیر جریان شارژ است مناسب خواهد بود.
در حالت دوم که حالت شارژ سریع نامیده میشود. جریان شارژ به میزان یک سوم ظرفیت باطری انتخاب میشود. یعنی برای یک باطری 1800mAh جریان شارژی برابر با 600mA انتخاب میشود. در این حالت زمان شارژ به سه ساعت کاهش مییابد. البته در حالت اخیر زمان شارژ در حد قابل قبولی کاهش یافته ولی در صورتی که به هر دلیلی پس از شارژ جریان قطع نگردد و باطری زیر شارژ بماند لطمه خوردن باطری حتمی است! از طرفی در صورت استفاده شارژر بطور مکرر در حالیکه هنوز شارژ دارد باعث صدمه دیدن باطری و حافظه دار شدن آن میگردد.
حال که با مبانی اولیه شارژرها آشنا شدید به بررسی مدار ساخته شده میپردازیم. در این مدار من از آیسی LM317 جهت تهیه جریان ثابت استفاده کردم. همانطور که میدانید. این آیسی یک رگولاتور خطی است که ولتاژ خروجی آن 125 ولت است. در این مدار ولتاژ 125 ولت در دو سر مقاومت R1 قرار داده میشود. و با توجه به اینکه مقدار این مقاومت 12 اهم انتخاب شده لذا جریان 10416mA از آن عبور خواهد کرد. این جریان بدلیل ثابت بودن ولتاژ خروجی رگولاتور و مقدار مقاومت، همیشه ثابت است و لذا میتوان از آن برای شارژ باطری استفاده نمود. از طرفی چون مقدار ظرفیت باطری که من شارژر را برای آن طراحی کردم 1050mAh بود و جریان شارژ آن باید در حدود 105mA باشد. که جریان مدار مناسب این باطری است.
در صورتیکه شما باطری دیگری با جریان شارژ متفاوت با این مدار استفاده میکنید. کافیست مقدار 125 را بر جریان شارژ باطری تقسیم کنید، تا مقدار مقاومت R1 مورد نیاز مدارتان بدست آید. در این مدار LED قرمز رنگ D1 هم در زمان شارژ باطری از طریق ترانزیستور Q1 روشن میشود.
با اینکه این مدار بواسطه جریان شارژ آن مشکلی برای باطری بوجود نمیآورد، ولی باز هم در آن من مداری طراحی کردم که باطری را پس از شارژ کامل از مدار خارج میکند. این مدار از یک مقایسه کننده ولتاژ U2 تشکیل شده است که ولتاژ دوسر خازن C1 را با 24 ولت مقایسه میکند.در صورتیکه باطری شارژ کامل باشد. ولتاژ آن به 96 ولت میرسد که بدلیل سری بودن آن با خازن C1 ولتاژ خازن به اندازه ولتاژ باطری از ولتاژ 12 ولت مدار کمتر خواهد شد.که همان 24 ولت
میشود. حال درصورتی که باطری خالی باشد، ولتاژ C1 بیشتر از 24 ولت خواهد بود و در نتیجه خروجی U1 صفر میشود و ترانزیستور Q2 خاموش است. در نتیجه رله RL1 هم خاموش خواهد بود. در این وضعیت سر مثبت BAT+ باطری از طریق کنتاکت بسته رله به ولتاژ 12 ولت وصل خواهد بود و سر منفی BAT- باطری هم به خازن C1 متصل است و شارژ میشود. پس از اینکه باطری شارژ شد ولتاژ خازن C1 کاهش مییابد و در نتیجه خروجی آیسی LM111 مثبت
میشود و ترانزیستور Q2 را فعال میکند و باعث روشن شدن رله میگردد. با روشن شدن رله باطری از مسیر شارژ خارج میشود و LED1 خاموش میشود و از طریق کنتاکت دیگر رله LED2 سبز رنگ به معنای شارژ کامل باطری روشن میشود.
باتری های قابل شارژ دیگر دارند جای بقیه باتری ها رو میگیرند ولی یک مشکل بزرگی که دارند شرایط نگهداری و شارژ اونهاست که اگه بد نگهداری شوند عمرشون به شدت کم می شود
خوب این باتری ها انواع مختلفی دارند و کاربردهای بیشتری ، در زیر چند تا از آنها که بیشتر استفاده می شوند فهرست شده است:
1 – باتری های سربی اسیدی :
بی کلاس ترین نوع باتری هاست ولی قیمت تقریبا خوبی دارند البته نسب به ظرفیتی که دارند راستی ظرفیت باتری ها را همون آمپر ساعتشون را در نظر بگیرید که معمولا روی خود باتری ها هم مشخص شده و به این معنی که اگه آن جریان را ازش بکشید یک ساعت کار می کند. برای مثال باتری های ماشین که معمولا از نوع سربی اسیدی هستند معمولا 60 آمپر ساعتند و این یعنی اینکه اگه 60 آمپر از اون جریان بکشین یک ساعت طول می کشه تا باتری خالی بشه
2 – باتری های نیکل کادمیوم :
تقریبا معروف ترین نوع باتری هاست که در اندازه های AA و AAA ساخته می شن (همون قلمی و نیمه قلمی) که معمولا برای یک باتری سایز AA دارای آمپر ساعت 800mAh می باشند. البته این اعداد رو فقط برای مقایسه می دم وگرنه در مدلهای متنوعی تولید می شن برای شارژشون در حالت استاندارد نیاز به 15 ساعت زمان با جریان .1 c (این گوشه بگم که C همون آمپر ساعت باتریه (ظرفیت) مثلا 800mA) برای شارژ سریع هم میتونین 5 ساعت زمان رو در نظر بگیرین ولی چیزی که باید یادتون باشه باتری رو بیش از حد شارژ نکنین ولی چه جوری یکی از نکاتی که باید رعایت کنین زمان شارژ که مثلا برای یه باتری خالی از تقسیم آمپر ساعت باتری به جریان شارژ ضرب در 15 (البته این رو می تونین 12 هم در نظر بگیرین بستگی به نوع باتری داره و در واقع راندمان باتری رو می رسونه یعنی 15 برابر جریانی رو که ازش در زمان معینی می گیرین باید برای شارژ بهش بدین ریاضی تون که خوبه با یکی دوتا تناسب می فهمین چه چوری به دست می یاد )
و اما تعریف باتری خالی (دیگه داره می شه کلاس ریاضی ) باتری را خالی گویند که به ازای هر سلول 1 ولت برق داشته باشه.(سلول؟ )
و اما سلول : این نوع باتری ها از سلول هایی تشکیل می شن که هر کدوم 12 ولت در حالت معمولی برق دارن بنابراین باتری هایی رو که م یبینین همگی ضریبی از 12 هستند مثل باتری های 36 ولتی که در تلفن ها استفاده می شن که اگه نگاه کنین از سه قسمت تشکیل شدن به هر کدوم از اینها یه سلول می گن
این سلول ها در حالت پر 14 و در حالت خالی 1 ولت برق دارن که اگه از این کمتر یا بیشترشون کنین پدرشون رو در آوردین
3 – باتری های نیکل متال :
این باتری ها دارای ظرفیت بیشتری هستند ولی خیلی شبیه به باتری های نیکل کادمیوم تمام اون محاسبات رو براشون می تونین انجام بدین (تقریبا محاسباتی که گفتم کلی هستند) فقط ظرفیت بیشتری دارن و معمولا زمان شارژ کمتری رو هم نیاز دارن
4 – باتری های لیتیوم یون:
این باتری ها ظرفیت بیشتری رو نسبت به وزن و حجمشون در مقایسه با مدل های قبلی دارن و معمولا هم توی موبایل ها استفاده می شن و برای کار های رباتیکی نیز خوب هستند. ولی ایراد اصلی شون منفجر شدنشونه . هر سلول این باتری ها 37 ولتی است و زمان شارژ خیلی کمی دارن می تونین توی یک ساعت هم شارژشون کنین ولی اگه یکم زیاد شارژشون کنین منفجر می شن . برای شارژشون باید جر یان و ولتاژ شارژ رو کنترل کنین یعنی هیچ کدوم نباید از مقدار ذکر شده تو کاتالوگش بیشتر بشه وگرنه بووووووووم اگه دارین باسرعت خیلی بالا شارژ می کنین مثلا یک ساعت دما هم پارامتر مهمیه بهتر که اون رو هم اندازه بگبرین و اگه از دمای توی کاتالوگ بیشتر بود شارژ رو قطع کنین
باتری های دیگری هم هستند ولی همین ها بیشتر کاربرد عمومی ندارن فقط نکاتی رو که باید یادتون باشه
1 – هیچ وقت باتری رو بیش از حد شارژ نکنین چون نتنها فایده ای نداره بلکه عمر باتری رو هم کم می کنه.
2 – باتری نیمه پر رو هم ابتدا خالی کنین بعد شارژ کنین چون نمی دونین چقدر شارژ داره باعث می شین که بیش از حد شارژش کنین.
3 – ولتاژ باتری اصلا ملاک خوبی برای تشخیص مقدار شارژ باتری نیست اگه باتری نیمه پر باشه با کمی شارژ سریع ولتاژ به 14 (به اضای هر سلول ) می رسه که به معنی باتری کاملا شارژ است ولی در صورتی که اصلا این چوری نیست.
باتری های لیتیوم یون Li-ion امروزه به علت توان بیشتری که در مقایسه با باتری های Ni-cad یا Ni-mh قدیمی دارند به طور گسترده ای در دستگاههای برقی امروزی به کار می روند اما مهمترین کاربرد آنها در لپ تاپ ها و گوشی های موبایل است.
باتری های ni-cad یک خاصیت جالب دارند و اون اینه که عمرشون به دفعات شارژ و دشارژ شدن بستگی داره در حالی که این موضوع در باتری های لیتیوم وجود نداره. در واقع باتری های لیتیومی با گذشت زمان توان خروجیشون کم میشه، چه از اونها استفاده بشه و چه نشه. این باتری ها یه خاصیت جالب دیگه هم دارند و اون اینکه اگر زیر حد معینی دشارژ بشن دیگه قابل استفاده نخواهند بود به همین علت اونها رو شارژ شده تحویل مشتری می دن در حالیکه در باتری های ni-cad حتما باید تا آخرین قطره ی انرژی دشارژ بشن سپس برای استفاده ی مجدد اونها رو شارژ کرد ( به علت اثر حافظه) به همین خاطر برای اولین استفاده باید اونها رو شارژ کرد.
حالا چرا اینها رو گفتم؟ برای اینکه یک عقیده ی قدیمی ( از دوران باتری های ni-cad ) وجود داره که می گه اگر باتری لپ تاپ یا موبایل رو استفاده نکنی عمرش بیشتر میشه. برای همین خیلی ها رو دیدم که لپ تاپ می خرند و باتریشو خالی می کنند و کنار می گذارند به هوای اینکه باتری سالم بمونه. یا اینکه باتری گوشی یا لپ تاپ رو تا آخر دشارژ می کنند ( تا جاییکه بگه غلط کردم) و سپس به شارژر وصل می کنند به امید اینکه عمر باتریشون زیاد بشه غافل از اینکه دارن بیشترین ضربه رو بهش می زنن.
بهترین کار برای افزایش عمر این باتری ها معمولا اینه که محدوده ی شارژ و دشارژ شدنشون رو بین 10-90 درصد نگه دارید و از زیادی گرم شدنشون هم جلوگیری کنید. البته باتری های لپ تاپ معمولا مدارهای ویژه ای برای محافظت در خودشون دارند و لازم نیست شما کاری بکنید. اما باتری موبایل معمولا نیازمند توجه بیشتریه.
یک نکته ی دیگه هم هست و اون اینکه با این همه نوسان برق تو ایران در عقل آدمی که لپ تاپ می خره اما از باتریش استفاده نمی کنه باید شک کرد.


تحقیق اتحاد ملی انسجام اسلامی با word دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق اتحاد ملی انسجام اسلامی با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق اتحاد ملی انسجام اسلامی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق اتحاد ملی انسجام اسلامی با word :
مدت زیادی از آغاز سالی که عنوان زیبای «اتحاد ملی و انسجام اسلامی» را بر خود گرفته نمی گذرد. نام با شکوهی که در میان جهانیان بانگی رسا برداشت و اعلان نمود که:
چرا جنگ؟ چرا جدایی؟ چرا تفرقه؟ چرا تشتت؟
آیا نمی توان همدل بود؟ آیا نمی توان متحد شد؟ آیا نمی توان در صلح زندگی کرد؟
اگر چه انسان ها مختلفند لیکن انسانیت آنها ماهیتی است واحد، پس باید به سراغ نکته ای رفت که انسانیت انسان ها پذیرای آن باشد، نکته ای اصیل، پایدار و حقیقی که قابلیت و واجدیت ایجاد یک اتحاد واقعی را داشته باشد.
و آن نکته نیست مگر کلمه «توحید» و عبودیت خداوند یکتا.
خداوند تعالی خود نخستین منادی توحید بوده و هم او بندگان را به عبودیت خویش فرا خوانده است. آنجا که می فرماید:
«یا ایها الناس اعبدوا ربّکم الذی خلقکم و الذین من قبلکم لعلکم تتقون » (بقره/)
ای انسان ها پروردگار خود را پرستش کنید، همان کسی که شما و پیشینیانتان را آفرید شاید که پارسا و متقی گردید.
خداوند بندگان را به اخلاص در عبودیت خود و دوری از مظاهر شرک و کفر و بت پرستی دعوت نموده است، این دعوت نخستین بار در فطرت و سرشت آدمیان، نقش گرفته و سپس انبیاء و فرستادگان خداوند، این ندا را در میان اقوام بشری تکرار کرده اند.


مقاله افت سطح آب زیرزمینی، فرونشست و خشکی زمین در دشت میناب، فاجعه ای اسفناک با word دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله افت سطح آب زیرزمینی، فرونشست و خشکی زمین در دشت میناب، فاجعه ای اسفناک با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله افت سطح آب زیرزمینی، فرونشست و خشکی زمین در دشت میناب، فاجعه ای اسفناک با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله افت سطح آب زیرزمینی، فرونشست و خشکی زمین در دشت میناب، فاجعه ای اسفناک با word :
چکیده
دشت میناب یکی از مهمترین دشت های استان هرمزگان محسوب می شود. افزایش جمعیت، توسعه کشاورزی و خشکسالی های متمادی سبب برداشت بی رویه و فشار بر منابع آبی این دشت و افت سطح آب زیرزمینی شده است. این دشت از سال 1386 به دلیل افت سطح آب زیرزمینی از دشت های ممنوعه اعلام شد. افت سطح آب زیر زمینی باعث ایجاد نشست زمین و شکاف های متعدد در دشت شده است. پوشش گیاهی دشت رو به نابودی می رود . درختهای سی چهل ساله نخل خرما خشکیده شده اند. ترک ها در بسیاری از ساختمان ها مشاهده می شود . لوله چاه ها “رشد” نموده، آسفالت جاده های دسترسی محلی تخریب و تیر های برق، به دلیل سست شدن زمین و شکستگی پایه های تیر، در حهت واژگونی می باشند. نشست زمین در روستاهای چلو گاومیشی، چلو گیشنو، گورزانگ، نصیرایی و تمبک به طور محسوس مشاهده می گردد. نتایج بررسی های اولیه حاکی از آن است که شدیدترین اقت سطح آب زیرزمینی از سال 1379 به وقوع پیوسته است. این تحقیق ادامه دارد.
واژههای کلیدی
افت سطح آب زیرزمینی، فرونشست، دشت میناب، فاجعه.
-1 مقدمه
یکــی از مشــکلات مهــم در ارتبــاط بــا برداشــت بــی رویــه آب زیرزمینی افت سـطح آب سـفره هـا و متـراکم شـدن لایـه هـا و رسوبات است. افـت سـطح آب زیرزمینـی موجـب کـاهش فشـار هیدروســــتاتیک ســــفره شــــده، وبخــــش جامــــد یــــا ساختمان((Matrix سـفره پایـداری خـود را از دسـت مـی دهـد و باعــث فشــرده شــدن ذرات و از بــین رفــتن فضــاهای مفیــد بــین ذره ای بخصــوص در ذرات ســیلت و ماســه مــی گــردد (خلخــالی، .(1373 پدیــده نشســت زمــین بــه طــور معمــول بلافاصله با خروج سـیال رخ نمـی دهـد. بلکـه در زمـان طـولانی تر از برداشت اتفاق می افتد(.(Scott,1979
مقدار نشست زمـین بـرای هـر 10 متـر افـت سـطح آب بـین 1 تــا 50 ســانتمتر متغیــر اســت. کــه دامنــه ایــن تغییــرات بــه ضخامت و تراکم پـذیری لایـه، طـول زمـان بارگـذاری، درجـه و نوع استرس بستگی دارد(.(Lofgren,1969
پدیــده نشســت زمــین باعــث بــروز مشــکلاتی ماننــد تخریــب ابنیـه، لولــه زایــی، ریــزش دیــواره چــاه هــا، ایجــاد درز و شــکاف در زمین، تغییـر شـیب زمـین، افـزایش سـیل خیـزی، فـرورفتن تــدریجی ســازه هــا، تغییــر شــیب رودخانــه هــا و جــاده هــای منطقه می گردد(لشکری پور و همکاران، .(1384
متراکم شدن بافـت خـاک باعـث کـاهش نفوذپـذیری در هنگـام وقوع بارنـدگی خواهـد شـد کـه ایـن پدیـده عـلاوه بـر پایـداری زمــین و ســاختمان هــای موجــود غیرقابــل اســتفاده شــدن آبخــوان در بارنــدگی هــای بعــدی و بــرای همیشــه منطقــه را از بهــره بــردری آب زیرزمینــی بــی نصــیب مــی ســازد(میلانــی، .(1373
در ایــران بررســی فرونشســت زمــین ســابقه ســی و پــنچ ســاله دارد و اگــر زمــانی ایــن پدیــده تنهــا در برخــی اســتانها مثــل کرمان و یـزد رخ مـی داد. اینـک بسـیاری از اسـتان هـای دیگـر نیز دچار فرونشسـت هسـتند و ایـن مشـکل بـه طـور روز افـزون در منــاطق بیشــتری خودنمــایی مــی کنــد. فرونشســت دشــت مشهد بر اثـر برداشـت هـای بـی رویـه آب زیرزمینـی در منطقـه اســت، کــه از طریــق حفــر چــاه هــای غیــر مجــاز صــورت مــی گیـــرد(رهنمـــاراد و همکـــاران، .(1387 در همـــه فرونشســـت
هــایی کــه در ایــران رخ میدهــد، اســتخراج آب زیرزمینــی تنهــا عامل یا مهمتـرین عامـل ایجـاد فرونشسـت اسـت(حقیقـت جـو، .(1389
ایــن پدیــده در برخــی از شــهر هــای بــزرگ جهــان از جملــه در شــــهر کلکتــــه هنوســــتان((Chatterjee,2006 و بــــانکوک تایلنــد((Phien-wej,2006 اشــاره نمــود کــه علــت آن دراثــر بهــره
برداری بی رویه از ابهای زیرزمینی است.
دشـت مینـاب یکـی از مهمتــرین دشـت هـای اسـتان هرمزگــان محســوب مــی شــود. اهمیــت ایــن دشــت بــدلیل تــامین بخــش مهمــی از آب شــرب بنــدرعباس، مینــاب، بنــدرخمیر و جــداول کشاورزی میناب اسـت. بهـره بـرداری بـی رویـه و غیـر مجـاز از منـــابع آب زیرزمینـــی ایـــن دشـــت باعـــث افـــت ســـطح اب زیرزمینــی همــراه بــا کســری مخــزن و کــاهش کیفیــت ان گردیده است. طبق بیلان محاسـبه شـده از آبـان مـاه سـال آبـی 65-66 تا آبان مـاه سـال 85-86 ایـن دشـت بـا کسـری مخـزن بــیش از 182/137 میلیــون متــر مکعــب مواجــه شــده اســت. و در هــر ســال 9/107 میلیــون مترمکعــب بــه کســری آن افــزوده می شود(شرکت سهامی آب منطقه ای هرمزگان، .( 1386
-2منطقه مورد مطالعه:
منطقــه مــورد مطالعــه در جنــوب ایــران و از نظــر تقســیمات کشــوری در اســتان هرمزگــان، شهرســتان مینــاب واقــع شــده اســـت. شهرســـتان مینـــاب از ســـمت غـــرب بـــه شهرســـتان بندرعباس، شـمال بـه رودان، شـرق و جنـوب شـرق بـه بشـاگرد وسیریک و از سمت جنـوب بـه تنگـه هرمـز محـدود مـی شـود. دشــت مینــاب بــین طــول هــای 56 درجــه و 48 دقیــه تــا 57 درجه و 15 دقیقـه شـرقی و عـرض هـای 26 درجـه و 1 دقیقـه تــا 27 درجــه و 27 دقیقــه شــمالی واقــع شــده، وســعت کــل آن 1378/18 کیلـــومتر مربـــع و مســـاحت دشـــت 788 کیلـــومتر مربــع مــی باشــد . دشــت مینــاب یــک دشــت آبرفتــی بــوده کــه توســط رســوبات دوران چهــارم بــه صــورت شــیب بســیار کــم 0/5) درصــد) بــه دریــا خــتم مــی شــود. حــداکثر ارتفــاع دشــت 50 متـر و حــداقل آن صــفر اســت، رودخانــه اصــلی آن رودخانــه مینــاب اســت کــه شــاخه هــای آن از ارتفاعــات رودان، منوجــان، مسافرآباد، فاریـاب، گلاشـگرد و; سرچشـمه مـی گیرنـد. دشـت
مینــاب از شــمال بــه محــدوده کرمــان، از غــرب بــه محــدوده شــمیل- تخــت و قلعــه قاضــی و از جنــوب بــه خلــیج فــارس محــدود مــی شــود. موقعیــت منطقــه مــورد مطالعــه در کشــور ایـــران، اســـتان هرمزگـــان و شهرســـتان مینـــاب در شـــکل1 نمایش داده شده است


مقاله در مورد ورشکستگى یا مرگ اقتصادى با word دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله در مورد ورشکستگى یا مرگ اقتصادى با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد ورشکستگى یا مرگ اقتصادى با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله در مورد ورشکستگى یا مرگ اقتصادى با word :
ورشکستگى مرحلهاى است که به حیات اقتصادى و تجارى تاجر یا شرکت ورشکسته خاتمه مىدهد به این جهت به آن مرگ اقتصادى هم گفته مىشود. چرا که پایان عمر تاجر و یا شرکت ورشکسته است و یکى از موارد انحلال آن مىباشد.اما در حقوق تجارت کشور ما قوانین متناسب و صریح و روشنى در این زمینه وجود ندارد و در موارد متعددى با ابهام و اشکال و مسائل متناقضى روبهرو مىباشیم و علت آن روشن مىباشد زیرا قانون تجارت که در سال 1311 شمسى تصویب شده است 163 ماده به این موضوع اختصاص داده است (ماده 412 تا 575) بهعلاوه قانون اداره تصفیه امور ورشکستگى مصوب 24 تیرماه 1314 نیز شامل 60 ماده مىباشد که به همین امر با شیوه و روش و کیفیات دیگرى تصریح دارد. و گذشته از قوانین مزبور آئین قانون اداره تصفیه هم که در سال 1318 تصویب شده داراى 67 ماده مىباشد و هر کدام به تنهائى بحث و گفتگوى مفصلى را مىطلبد .
جرائم اشخاص مرتبط با ورشکستگى:
علاوه بر خود تاجر که اگر ورشکستگى او به تقلب و یا تقصیر باشد به مجازات مىرسد اشخاص دیگرى نیز ممکن است در امر ورشکستگى تاجر به نحوى از انحاء دخالت داشته و مقصّر شناخته شوند به این جهت در قانون تجارت (ماده 551 قانون تجارت و مواد بعدی) براى آنها مجازاتهائى به شرح زیر پیشبینى گردیده است:اشخاصى که عالماً یعنى با قصد و عمد که به آن سوءنیت گفته مىشود به نفع تاجر ورشکسته کلیه اموال یا قسمتى از دارائى او را اعم از اموال منقول و یا غیرمنقول از بین ببرند یا نزد خود نگهدارى نموده و یا مخفى نمایند به مجازات ورشکسته به تقلب محکوم مىشوند .
2. اشخاصى که به قصد تقلب به اسم خود یا به اسم دیگرى طلبى که واقعیت نداشته در روى سند مندرج در ماده 467 قانون تجارت واقعى قلمداد نموده و ملتزم شده باشند.
3. اشخاصى که به اسم دیگرى و یا اسمى که واقعیت نداشته و موهوم باشد تجارت نموده باشند و سپس دفاتر خود را مفقود نموده و یا قسمتى از دارائى خود را مخفى کرده و یا بهطور ساختگى و انجام معاملات صورى از بین برده باشند، به مجازات ورشکسته به تقلب یعنى از یک الى 5 سال حبس محکوم خواهند شد.
4. اقوام و بستگان ورشکسته هرگاه بدون مشارکت و دخالت او اموال وى را از بین برده یا مخفى کرده و یا نزد خود نگهدارى نمایند به مجازات سرقت محکوم خواهند شد.
اقسام ورشکستگى:
ورشکستگى عادى
در مواقعى که تاجر بهطور عادى و معمولى به تجارت مشغول بوده لیکن به واسطه حوادث و عوامل غیرمترقّبه و غیرقابل پیشبینى مانند جنگ، بحرانهاى اقتصادی، کاهش ارز، تمام یا بخش عظیمى از سرمایه وى از بین برود. و او هیچگونه عملى بر خلاف قوانین و عرف تجارت انجام نداده باشد و مرتکب خطا و تقلب و تقصیر هم نشده باشد و به دلایل موجّه و قابل قبول از پرداخت بدهى خود عاجز گردد. در چنین صورتى برابر قوانین به وضعیت دارائى او رسیدگى مىگردد. لیکن داراى مجازاتى نمىباشد. به این نوع ورشکستگی، ورشکستگى عادى گفته مىشود.
ورشکستگى به تقصیر:
ر حقیقت به واسطه خطا و مسامحه و اقداماتى است که در نتیجه آنها تقصیر تاجر محرز و مسلم مىگردد و درباره ورشکستگى به تقصیر ماده 541 قانون تجارت مواردى را بیان نموده که با توجه به آن و مواد بعدى مىتوان تاجر را ورشکسته به تقصیر دانست:
در صورتىکه اعلام گردد مخارج تاجر اعم از شخصى یا مخارج خانه وى در مواردى عادى و معمولى از عایدى وى بیشتر بوده، به این معنا که تاجر بدون رعایت و در نظر گرفتن درآمد خود مبادرت به ولخرجى نموده باشد.
چنانچه معلوم گردد که تاجر مبالغ هنگفتى از سرمایه خود را صرف امورى نمود که واهى بوده و نفع وى فقط منوط به امور اتفاقى است چنین معاملهاى در عرف تجارت موهوم نامیده شده و عقلائى و منطقى نمىباشد.
3. هرگاه تاجر بهمنظور به تأخیر انداختن ورشکستگى خود اجناسى را بیشتر از قیمت روز خریدارى نماید و یا اینکه اموالى را به کمتر از قیمت روز بفروشد.
4. در صورتىکه به قصد تأخیر انداختن ورشکستگى خود از طریق صدور برات یا استقراض تحصیل وجهى نماید بهطورى که در عرف تجارت دور از صرفه باشد.
5. در صورتىکه پس از تاریخ توقف یکى از طلبکارها را بر سایرین مقدم دانسته و طلب او را پرداخت کرده باشد.
6. چنانچه به حساب دیگرى بدون اینکه عوض یا جنسى دریافت داشته، تعهداتى نموده باشد که با توجه به وضعیت مالى او فوقالعاده باشد
7. در صورتىکه عملیات بازرگانى او دچار توقف گردیده ولى در ظرف سه روز از تاریخ وقفهاى که در پرداخت دیون و تعهدات وى بهعمل آمده، توقف خود را به همراه حساب دارائى و اموال به دفتر دادگاه نداده باشد
مجازات تاجر ورشکسته:
به تاجرى که با توجه به موارد مزبور ورشکست شده باشد، ورشکسته به تقصیر مىگویند و براى تاجر ورشکسته به تقصیر قانون مجازاتى تعیین نموده است که بین 6 ماه تا سه سال حبس مىباشد. همچنان که ماده 543 قانون تجارت مىگوید ورشکستگى به تقصیر جنحه محسوب و مجازات آن از 6 ماه تا سه سال حبس تأدیبى است
لازم به ذکر است که در حال حاضر مجازات جنحهاى وجود ندارد زیرا در سنوات گذشته مجازاتها تقسیم شده بود به:
– خلاف
– – جنحه
– جنایت
لیکن در حال حاضر این تقسیم بندى منسوخ مىباشد و مجازاتها در قوانین مجازات اسلامى به شرح زیر تقسیم گردیده است:
حدود
2- قصاص
3- دیات
4- تعزیرات
5- مجازاتهاى بازدارنده
به این ترتیب برابر قانون مجازات اسلامى کلیه حبسها تعزیرى است و حبس جنحهاى و تأدیبى و خلافى و یا جنائى اعمال نمىگردد و مجازات ورشکسته به تقصیر برابر ماده 671 قانون تعزیرات از 6 ماه تا دو سال حبس مىباشد.
با توجه به اینکه قانون تعزیرات مصوب دوم خردادماه 1375 مىباشد و مجازات آن از مجازات مندرج در ماده 543 قانون تجارت خفیفتر است به نظر مىرسد که دادگاهها باید آن را اعمال نمایند
رسیدگى به جرم تاجر ورشکسته به تقصیر:
با توجه به اینکه ورشکستگى به تقصیر جرم مىباشد رسیدگى به آن در صلاحیت دادگاههاى کیفرى مىباشد همانطورى که ماده 544 قانون تجارت مىگوید
رسیدگى به جرم فوق برحسب تقاضاى مدیر تصفیه یا هر یک از طلبکارها یا تعقیب مدعىالعموم در محکمه جنحه بهعمل مىآید.
برابر ماده مزبور رسیدگى به جرم تاجر ورشکسته به تقصیر با تقاضاى افراد مشروحه زیر بهعمل مىآید:
مدیر تصفیه که قائم مقام تاجر است یا تصویب اکثریت طلبکاران حاضر
– بنا به درخواست هر یک از طلبکارها که ذینفع مىباشند
– با تعقیب مدعىالعموم (دادستان) که نماینده عموم مردم مىباشد و به موجب قانون در جرائم عمومى و در مواردى که قانون تصریح نموده است، حقّ تعقیب مجرمین را دارد.
رسیدگى به جرم مزبور در دادگاههاى جنحه انجام مىگیرد. لازم به توضیح است که در حال حاضر دادگاههاى جنحه نیز وجود ندارد زیرا قبل از انقلاب دادگاههاى کیفرى به ترتیب زیر تقسیم گردیده بود:
– دادگاه خلاف
– دادگاه جنحه
– دادگاههاى جنائى
لیکن به موجب قوانین آئین دادرسى کیفرى سال 1368 دادگاههاى مزبور منحل گردید و رسیدگى به کلیه امور کیفرى در صلاحیت دادگاههاى کیفرى یک و دو قرار گرفت اما به موجب قانون تشکیل دادگاههاى عمومى و انقلاب، دادگاههاى عمومى به این موضوع رسیدگى مىنمایند .
ورشکستگى شرکتهاى تجارتى:
همچنان که قسمت اول ماده 412 قانون تجارت چنین مىگوید:
ورشکستگى تاجر یا شرکت تجارتى در نتیجه توقف از تأدیه وجوهى که بر عهده او است حاصل مىشود;
بنابراین، ماده فوق بهطور کلى از اشخاص حقیقى یعنى تجار و اشخاص حقوقى یعنى شرکتهاى تجارتى بحث مىنماید و شامل سه قسمت مىباشد
تجار ورشکستهاى که در قید حیات مىباشند.
2. تجارى که در حین فوت در حال توقف بودهاند.
3. شرکتهاى تجارتى


پروژه طراحی و ساخت مزارع آبی با word دارای 82 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه طراحی و ساخت مزارع آبی با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه طراحی و ساخت مزارع آبی با word
چکیده
طرح و ساخت مزارع آبی
6-1 استخرهای پرورش دور و نزدیک از ساحل
6-1-1 اطلاعاتی برای طرح استخرها
کیفیت خاک
منبع آب
شوری و جریانات جزر و مدی در مزارع و پرورش گاههای ساحلی
محلهای تخم ریزی ماهی و دسترسی به ورودیهای دیگر
6-1-2 طرح و ساخت مزارع آبگیر (استخرها)
اندازه و شکل
طرح بندی مزارع
طراحی و ساخت خندق
منبع و زهکشی آب
روشهای ساخت
برنامه و توالی ساخت
مواد ساخت و ساز
6-2- مزارع حوضی و نهری
6-2-1- مزارع حوضی
گردش مجدد سیستم های تولید حوضچه کشت آب
6-2-2- مزارع نهری
6-3- مزارع قفسی
6-3-1- انواع قفس ها و طرح اولیه مزارع قفسی
6-3-2- قفس های قابل غوطه ور شدن و حفظ قفس
6-4- بندها و حصارها
6-5- طرح و ساخت محل های تخم ریزی
6-5-1- منبع و تامین آب
6-5-2- باز یافت وباز چر خش آب
6-5-3- تجهیزات محل تخم ریزی
چکیده
در مطالب جمع آوری شده اطلاعات پایهای لازم برای طراحی یک استخر پرورشی جمع آوری شده است. طراحی استخر و ساخت آن بسیار مهم است. برای طراحی یک مزرعه آبی میبایست به فاکتورهایی توجه داشت از جمله : کیفیت خاک – منبع آب – شوری و جریانان جزر و مدی در مزارع و پرورشگاههای ساحلی، محلهای تخم ریزی ماهی، شرایط آب و هوایی و ; که ما در این مقاله تمامی عوامل مهم و تعیین کننده در طراحی و ساخت مزارع آبی را بررسی میکنیم
طرح و ساخت مزارع آبی
برخی اطلاعات پایه لازم برای طراحی یک استخر پرورش در زمان مشخص شدن امکان اجرای پروژه، جمع آوری خواهند شد. هر چند، بررسیهای بیشتری معمولاً برای طراحی مناسب ترین طرح بندی روشهای ساخت و عملیات، لازم خواهد شد. طراحی استخر و ساخت آن، به اندازه انتخاب محل مطمئن برای موفقیت پروژه، هم از نظر تکنیکی و هم از نظر اقتصادی، مهم است. همانطور که قبلاً نشان داده شده، مکانهای ایده آل همیشه ممکن است در دسترس نباشند. نقصهای محل، در اکثر موارد باید بوسیله طرحهای مناسب ساخت و عملیات، رفع شوند. هر چند،ممکن است صندلی طرحها برای رفع نیازهای کشت آبی، تقریباً در هر شرایط نامناسبی، امکان پذیر باشد، اما اقتصادی بودن و امکان پذیر بودن استفاده از آنها برای کشت آبی تجاری، جای شک و تردید دارد. در حقیقت، طرحهایی که به طور نرمال در کارهای مهندسی آب یا آبیاری به کار رفتهاند، نمیتوانند برای ساختارهای کشت آبی بدون اصلاح و تغییر قابل توجه (به خاطر هزینههای مربوطه) استفاده شوند. بخصوص در مورد مزارع آبگیری استخرها صدق میکند که قسمت قابل توجهی از کشت آبی کنونی را به خود اختصاص دادهاند
چون طرح مزرعه آبگیر، از نظر مکان بسیار اختصاصی عمل میکند، نمیتوان به طرحی اندیشید که بتواند استفاده عمومی داشته باشد
هر چند برخی از ویژگیهای طرح اصلی را میتوان بر اساس فیزیوگرافی محل، منبع و طبیعت منبع آب، نوع محصور سازی که به کار میرود، اورگانیسمهایی که کشت میشوند و تکنیکهای مدیریت، از جمله تغذیه یا تولید مواد غذایی و روشهای برداشت، تعریف کرد. بررسیهای دقیقی که قبلاً به آنها اشاره شد باید به سوی کسب اطلاعات پایه لازم برای تعیین ویژگیهای طرح مناسب هدایت شوند
6-1 استخرهای پرورش دور و نزدیک از ساحل
6-1-1 اطلاعاتی برای طرح استخرها
چون اکثر تاسیسات کشت آبی در حال حاضر، مزارع آبگیر خاکی (استخرها) هستند، ما ابتدا میتوانیم روندهای طراحی آنها را در نظر بگیریم. علی رغم تشابه اصول پایه درگیر، بررسی مزارع آبگیر آب شیرین غیر ساحلی و مزارع آبگیر آب شورمزه یا آب شور ساحلی، به طور جداگانه، و اصولاً به خاطر تفاوت درجزئیات عملیاتی، مناسب تر خواهد بود
همانطور که قبلاً نشان داده شد، بررسی و رسیدگی قبل از طراحی مزرعه به وسعت اطلاعات جمع آوری شده در طول مطالعات اولیه امکان اجرای طرح، اطلاعات خوبی مربوط به دمای میانگین ماهانه، بارش باران، تبخیر، رطوبت، نورخورشید و سرعت باد و جهت باد، باید از قبل، در دسترس باشند. یک نقشه برجسته (مقیاس 1:50000 تا 1:25000) از منطقه، مفیدترین داده در تعیین منطقه حوزه محل و موقعیت نسبیاش است
یک نقشه زمین شناسی، در صورت امکان، در مطالعه خاک زیر محل، مفید خواهد بود
بررسیهای دقیق ممکن است با توجه به منابع آب، ویژگیهای خاک و توپوگرافی محل، ضروری باشند. نقشههای توپوگرافی در صورت امکان، احتمالاً باید در مقیاس کوچک باشند که تمام ویژگیهای مربوطه را منعکس نمیکنند. سپس یک نقشه جدید یا به روز، بایستی برای نشان دادن طبیعت پستی و بلندی زمین و خصوصیات ویژهاش، از جمله متفاوت در ارتفاع، تعیین محل و اندازه گیری مرزها یا محدودهها، تسهیلات فیزیکی (مثل ساختمانها، جادهها، کانالها، پلها) و ; فراهم شود. این اطلاعات به تعیین مسیر حرکت آب، محل ساختارهای کنترل آب و مقدار کار خاکریزی لازم، کمک خواهند کرد. چندین متد برای بررسی زمین وجود دارند، از جمله
a) شبکه بندی b) جدول بندی سطح تراز c) روش سطح مقطع با بررسی و نقشه برداری اریب d) روش خطوط پرتو افکن با بررسی اریب
e) مسافت یابی
در این میان، مسافت یابی در بررسیهای روی زمین نسبتاً سریع است و فراگیرتر و میتواند برای بررسی تمام انواع مناطق استفاده شود
روشهایی مثل شبکه بندی و جدول بندی سطح تراز بیشتر مناسب زمین نسبتاً سطح هستند و سایر روشهایی که در بالا به آنها اشاره شد، اختصاصاً برای زمینهای تپهای، مناسب هستند. برای بررسی و نقشه برداری مزرعه، یک معیار موقت با یک سطح مبنای مناسب، باید تعیین شود. محل این معیار موقت بایستی روی نقشه برجسته مشخص شود و تمام ارتفاعات خاکریزها، کانالها، آبگیرها، ساختمانها، تشکیلات و ; از روی آن تنظیم شوند. نقشه برجسته که باید هر ساختار مشاهده شده یا اندازه گیری شده روی زمین را نشان دهد، بایستی ترجیحاً در مقیاس 1:1000 تا 1:5000 باشد، همراه با خطوط برجسته cm25-10، بطوریکه زهکشی کامل آبگیر را بتوان طراحی کرد و حجم کار خاکریزی با دقت لازم قابل برآورد باشد. اگر ساختار پیشنهاد شده، دارای محدودهای به اندازه مزرعه موجود باشد، مقاطع عرضی و طولی آبگیرهای مجاور، زهکشها و کانالها، باید بدست آیند
کیفیت خاک
ویژگیهای خاک که در انتخاب محل اهمیت دارند، در فصل شرح داده شدهاند. بر اساس نتایج بررسیهای امکان اجرای طرح، وسعت نمونه برداری خاک بیشتر باید معین شود. اگر شرایط خاک یکنواخت و یکسان باشد، برای هر 2 تا 5 هکتار انتخاب 2 محل کافی است
در غیر این صورت، ایستگاههای نمونه برداری بیشتری نیاز خواهد بود. حداقل عمق یک چاه گاز (borehole) برای نمونه برداری خاک، پیشنهاد شده که m2 زیر عمیق ترین خاک برداری مورد نظر منطقه پروژه، است. برای ساختن تشکیلات خاص، مثل برج مخزن آب (تانکر آب)، اعماق بیشتر گمانه کفی (boring)، متناسب با اندازه تشکیلات، لازم هستند. تست خاک باید برآورد کردن
a) افت نشست (نفوذ) b) شرایط زیر نشت و خطر نقص لوله کشی
c) پایداری خاکریزهای خاکی d) میزان تراکم لازم
e) سرعت جریان مجاز در کانالهای منبع زمینی و f) نیازهای زیربنایی ساختمانها
خاک روی محلهای قرضی بالقوه در فاصله متحرک (کشنده) اقتصادی، بایستی برای تعیین طبیعت خاک در دسترس برای ساختن خاکریزها، مورد مطالعه قرار گیرد. خاکریزهای لازم برای مزرعه بایستی با خاکهای چسبانکی ساخته شوند که دارای انعطاف پذیری کافی باشد (در کل با شاخص انعطاف پذیری تعیین میشود – مقیاس تعامل بین آب و اجزای انعطاف پذیر چسبناک خاک)، برای مثال خاکی با شاخص انعطاف پذیری بالای 15% چنین خاکهایی باید از نظر پایداری نسبت به تغییرات طولانی مدت در نفوذ پذیری که حاصل فاکتورهای جوی مثل افزایش تراکم و چگالی پایدار یا تراکم و تجمع ذرات میباشند، مورد بررسی قرار گیرند. خساراتی که احتمالاً به خاطر نشست کم و تراوش اتفاق میافتد باید با استفاده از روشهای استاندارد، تعیین شوند. برای تخمین خسارات طولانی مدت به خاطر نشست، در نظر گرفتن محتوای رسوبی منبع آب، که در طول فاسد شدن آشغالها و باقی مانده مواد،زبالههای آبگیر، رشد جلبکها و ; باعث آب بندی طبیعی یا تجمع در یک دوره زمانی میشوند، ضرورت دارد
